zo, nu heb ik alle info en uistappen enzo verzameld! nu zal ik alles eens op mijn blog plaatsen en dan zal ik er een mooie powerpoint van proberen te maken... wish me luck
Na het genieten van een weekje vakantie werk ik weer verder aan mijn project om naar Tunesië te vertrekken. Nu ben ik bezig met het maken van een document met informatie over Tunesië (kosten, eten, drinken, nodige visum/paspoort, activiteiten,....)
Ik heb net een site gevonden waar er heeeel veel uitleg is over Tunesië. Zo vertellen ze over alle praktische dingen dat je best weet voordat je naar daar gaat. Ik zal dit nu eens helemaal doorlezen.
Tunesiërs houden van specerijen en koken. Bijna alle gerechten gaan vergezeld met zeer hete groene pepers.
Gargottes zijn kleine, goedkope eethuisjes waar je traditionele gerechten kan krijgen.
Enkele traditionele gerechten; * Brik is een dunne pannekoek gevuld met ei, tonijn en peterselie of met garnalen * Couscous is griesmeel van harde tarwe gestoomd boven vis, vlees of een groentegerecht * Chakchouka is een mengsel van tomaat, piment en knoflook met bovenop een ei * Kaftaji zijn gebakken vleesballetjes geserveerd met blokjes lever, paprika en ui * Koucha is geroosterd geit met Spaanse peper en aardappels * Harissa is een hete saus van rode paprika * Mechoui is gegrild lamsvlees * Hubz zijn platte Tunesische broden
Drinken
Een populair drankje in Tunesië is de sirop gemengd met water. Vooral de rode grenadine, witte amandelmelk en groene-muntvarianten zijn populair.
Ondanks dat Tunesië een islamitisch land is en er eigenlijk geen alcohol gedronken mag worden komen er enkele goede wijnen uit het land.
Andere Tunesische drankjes; * Gazousa zijn frisdranken * Boga is heldere limonade * Muntthee is poederthee met suiker en verse munt
Hygiëne
Het wordt afgeraden om kraanwater te drinken.
klinkt allemaal wel heel lekker ik ben eigenlijk wel benieuwd...