Nieuwsbrief Bertrand Demiddeleer
Foto

Bertrand op het net
  • blog
  • web
  • sp.a Halle

  • contact

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    10-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maart -april '09 5
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Karin Devis Halse kandidate op Vlaamse lijst verkiezingen juni ‘09


    De Halse sp.a heeft weer een kandidate op de lijst voor de volgende Vlaamse verkiezingen: Karin Devis.

    Karin is de administratieve secretaris van de lokale afdeling en werkt tevens als secretaresse van Vlaams-Brabants gedeputeerde Tom Troch (2de opvolger op de Vlaamse lijst). 
    Karin is verder een welbekende dame in de Halse sportwereld en dan vooral in het kaatsen, maar ook iemand die zich inzet voor de medemens, o.a. bij de ‘Bond Achille Van Acker’ .
    Karin is een vrouw die het vertrouwen verdient, alleen al door haar grote inzet, gedrevenheid en klare kijk op de dagdagelijkse zaken.  sp.a Halle heeft alle vertrouwen in haar, u hopelijk ook.


    12-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.januari - februari '09 1
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    2008 was een bewogen jaar.  Politiek hoopvol wanneer we kijken naar Obama, maar anderzijds ontmoedigend wat betreft de Belgische situatie, waarbij Open VLD en CD&V ons geld en onze hoop op een betere samenleving verkwanselden.

    Het socialisme in Vlaanderen is zich volop aan het hervormen.  Dat leidt soms tot ongenoegen, maar gelukkig vooral tot veel voldoening en nieuwe hoop. 

    Onze vertegenwoordigers in de parlementen leren het vak al doende.  Het moet gezegd: na een ietwat onzekere start staan onze mensen waar ze moeten staan.  De reacties van o.a. Peter Vanvelthoven in het federale parlement bewijzen dit.

    Op Vlaams niveau wordt het wederom een verkiezingsjaar.  Onze Vlaamse ministers Vandenbroucke en Van Brempt  hebben de voorbije jaren uitzonderlijk goed werk geleverd en we rekenen er dan ook op dat ze samen met de andere kandidaten hiervoor in juni beloond worden. 

    In Halle is sp.a strijdvaardiger dan ooit en kan ze terugblikken op een zeer actief jaar, waarbij de aandacht nog meer verlegd is naar het luisteen naar de burger; met zeer positieve resultaten tot gevolg.  De stempel die sp.a Halle op de gemeente probeert te drukken is zo alom aanwezig dat zelfs de nieuwjaarsslogan van de stad ‘Halle, een stad waar elk mens telt!’    rechtstreeks uit ons partijprogramma zou kunnen komen.  De Halse socialisten zullen hier dan ook zeer streng op toezien.

    Wat mij persoonlijk betreft zijn de politieke doelstellingen nog lang niet bereikt en de ambities al helemaal nog niet ingevuld.  Ook dit jaar zal ik me weer voor de volle 100% inzetten om het welbevinden van de Hallenaar te bewaren.  Misschien wordt me zelfs de kans geboden mijn inzet over de gemeentegrenzen heen te benutten.

    Ik wens u in elk geval een succesvol en strijdvaardig, maar bovenal een gezellig 2009!


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.januari - februari '09 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    •sp.a juicht de toekenning van een MUG aan Halle heel erg toe.

    De minister komt hiermee eindelijk tegemoet aan een vraag, die o.a. door Hals provincieraadslid Martine Lemonnier en Europees parlementslid Mia De Vits werd aangekaart, en die al lang leeft in de regio van het Pajottenland en Zuid-Oost Vlaanderen.   De keuze van drie bijkomende MUG’s in Vlaanderen is gebaseerd op  het principe van de best mogelijke bereikbaarheid van de bevolking door de MUG vanuit een erkend ziekenhuis. Met de MUG in Halle betekent dat 8 gemeenten, die in de huidige situatie niet bereikbaar zijn binnen een tijdsinterval van 20 minuten, in de toekomst sneller zullen geholpen worden. Met de installatie van de MUG in Halle is er eindelijk een antwoord op de veelgestelde vraag naar betere opvang en bijstand in de eigen taal.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.januari - februari '09 3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sluikstorten, de reactie

    In de vorige nieuwsbrief werd vermeld dat  we ons zeer ernstig zorgen maakten betreffende het toenemende  sluikstorten .

    Danny Leemans en Bertrand Demiddeleer gingen op ad om zich persoonlijk te vergewissen van de situatie. Na afloop schreven ze het Halse schepencollege aan.

    In hun wederschrijven liet het College ons weten dat het zich nu bewust was van het probleem en dat het alles in het werk wordt gesteld om de problematiek te bestrijden.

    Een aantal  knelpunten worden nu in het oog gehouden en men doet onderzoek  naar de  daders van deze misdrijven.   Dit moet de sluikstorters hopelijk al wat ontmoedigen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.januari - februari '09 4

    Verkeer(d)

    In de SPOTS van sp.a Halle van november ll. riepen we op om verkeersproblemen te melden.  De respons was enorm.

    Zo werd ons de verkeerssituatie van de G. Antheunisstraat  nogmaals gemeld.  Maar ook de inwoners in de omgeving van deze straat roerden zich. 

    Vanuit de O. de Kerkchove d’Exaerdesraat werd ons gemeld dat het probleem van voorbijrazende auto’s blijft bestaan.

    De A. Demaeghtlaan kan ook niet echt op sympathie rekenen wanneer de veiligheid van de straat wordt aangehaald, het dorpsplein van Buizingen heeft nood aan een aantal verkeersborden.

    Sp.a Halle neemt alle bemerkingen van de Halse burgers zeer ernstig en bekijkt wat er eventueel aan kan gedaan worden.

    Hebt u nog opmerkingen, aarzel dan niet ze ons door te geven.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.januari - februari '09 5

    Uit het programma

    Doorgaand verkeer in de dorpskernen en het stadscentrum moet worden ontmoedigd.

    Doorgaand verkeer komende van Edingen en Bergen moet zo veel mogelijk worden

    afgeleid naar de E429, de N203a en de E19.

    Vrachtwagenverkeer wordt enkel nog toegestaan op de autosnelwegen E429 en E19,

    en de ‘hoofdstructuurwegen’ N6 (Bergensesteenweg-Demaeghtlaan-Brusselsteen-

    weg), Edingsesteenweg, Alsembergsesteenweg en Ninoofsesteenweg.

    Een uitzondering wordt toegestaan voor plaatselijk verkeer (laden en lossen).


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.januari - februari '09 6

     Van Rompuy I

    Het wantrouwen van mensen tegenover van de  partijen van de federale regering blijft gigantisch groot.

    Een stabiele regering vormen die met eerlijke oplossingen komt voor de mensen, wordt dan ook bijzonder moeilijk.
    De optie om volgend jaar samenvallende verkiezingen te organiseren, draagt dan ook alle voorkeur. Bovenop de voorziene regionale en Europese verkiezingen, kiezen we in juni dan ook een nieuw federaal parlement. “Die verkiezingen moeten voor een breuk zorgen na twee jaar geknoei. Dan kunnen de fundamentele keuzes gemaakt worden voor de
    sociaal-economische richting die ons land uit moet”, aldus sp.a-voorzitster Caroline Gennez.

    We zijn alvast benieuwd naar hoe de nieuwe regering zich de komende weken in een aantal belangrijke dossiers gaat gedragen. Zal de onderzoekscommissie naar de bankencrisis ernstig werk leveren of enkel mist spuien?  Het lijkt alvast naar dit laatste te neigen. Merk ook op dat wat de begroting betreft, Van Rompuy het imago heeft van iemand die sterk de knip op de beugel houdt. Er zal veel reparatiewerk nodig zijn.


    11-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  Bertrand Demiddeleer en Marc Snoeck pleiten voor een veiliger voetpad 

    Het voetpad op de hoek van de A. Demaegthlaan en de Brusselsestwg., de hoek aan Snack Adana,  is een gevaarlijke plaats voor  voetgangers.  Elke  voorbijganger  kan dat beamen.

    Mensen die moeilijk te been zijn kunnen onmogelijk gebruik maken van deze hoek.  De trappen  zijn te steil, het stukje voetpad is te smal. We   zwijgen    dan    nog   over   de  rolstoelgebruikers.  Zij zijn verplicht zich op de rijweg te begeven.  Een levensgevaarlijke situatie. 

    Deze situatie bestaat al lang het wordt hoog tijd hier iets aan te verhelpen!

    Op de volgende gemeenteraad zal sp.a-gemeenteraadslid Marc Snoeck  pleiten voor de  herinrichting en dus het veiliger stellen van dit kruispunt


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.november - december '08 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  Bertrand Demiddeleer veroveraar van het net

    Het internet is een medium dat in onze maatschappij niet meer weg te denken is.  Integendeel zelfs.  Steeds meer eist de digitale wereld zijn plaats op in ons bestaan.  Dat het internet een ontontbeerlijk communi-catiemiddel is geworden mag blijken uit de recente presidentsverkiezingen in de VS.  Barack Obama was letterlijk overal aanwezig op het internet.  Via mails uiteraard, maar ook via vriend-schapsgroepen zoals o.a. Facebook, via reclamespotjes      en –banners en zelfs via ‘You Tube’. 

    Ook  wij  kunnen  niet meer om het internet heen. Steeds meer mensen zijn digitaal bereikbaar.  Het aantal niet-gebruikers smelt  als sneeuw voor de zon. Dit  ondanks  de hoge prijzen in België in vergelijking met de andere Europese landen. Ook Bertrand Demiddeleer heeft dit helemaal begrepen en stortte zich op het veroveren van het internet.  Een netwerk uitwerken doe je tegenwoordig op verschillende manieren.

    Het persoonlijke contact met de mensen blijft primeren.  Een warme handdruk, samen een pint drinken en luisteren naar elkaar is nog altijd de meest aangename en meest doeltreffende manier van communiceren.

    Iedereen is echter niet altijd bereikbaar.  Zo wel via het internet. Op het net kan je vriendengroepen oprichten zodat je met elkaar kan communiceren van thuis uit.  Je kan op elk moment je ei kwijt en vragen  om acties.  Bertrand vind je momenteel op Netlog, Facebook, Twitter en Linkedin.

     

    Ook het bloggen is een welkome vorm om je gedachten weer te geven en in discussie te treden met de politicus.  Zo vind je de blogs van Bertrand op: ‘bloggen.be’, ‘netlog’, ‘blogspot.be’, en ‘politici aan het woord’.

    Bertrand Demiddeleer probeert zo zijn netwerk te vergroten en iedereen kenbaar te maken wat zijn doelstellingen zijn.  Langs deze weg is ook een vorm van dienstverlening mogelijk omdat je samen kan communiceren via de respectievelijke chats.  Je kan er je grieven kwijt zonder dat het je iets kost of dat je je moet verplaatsen.

    Heb jij ook wat te vertellen of blijf je graag op de hoogte van Bertrand Demiddeleers (politieke) bezigheden?  Steun hem, log je in en voeg je toe tot zijn digitale vriendengroep.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.november - december '08 3
     G. Antheunisstraat 

    De inwoners van de G. Antheunis-straat maken zich zorgen om de verkeesrveiligheid in hun straat.

    De straat maakt de eerste, of zo u wil laatste, verbinding tussen de C. Verhaevertstraat  en de Ninoofse-steenweg.  Vaak wordt deze straat als vluchtweg gebruikt, waardoor ze  een toevlucht vormt tot de andere straten die in haar verlengde liggen en zo oververzadigd geraakt..

    De inwoners stellen nu voor om van deze straat een eenrichtingsverkeer te maken.  Bertrand Demiddeleer, als wijkantenne, heeft dit probleem samen met de andere partijgenoten opgenomen en er wordt nu nagegaan of men oplossingen kan formuleren voor dit probleem.

    sp.a Halle is begaan met de burgers van haar gemeente.  Mocht u ook nog verkeersellende te melden hebben of u hebt voorstellen, aarzel dan niet en laat het weten.



    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.november - december '08 4
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  Sluikstorten 

    Het sluikstorten neemt in Halle weer toe. De verhoging van de prijs voor de vuilniszakken zal daar in de toekomst zeker geen rem op zetten. In de eerste plaats is dit probleem uiteraard een verantwoordelijkheid voor elk van ons.  Maar ook de gemeente moet daar  iets aan verhelpen.  Bij ons weten beschikken de Halse stadsdiensten over de nodige middelen om dit probleem te bestrijden. Toch blijkt het voor het college geen prioriteit.  Het consequent opruimen van elke sluikstort zou het sluikstorten op zich nochtans tegengaan.  sp.a Halle vraagt dan ook met klem dat de stadsdiensten meer aandacht zouden besteden aan dit probleem.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.november - december '08 5
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  Containerpark 

    De tarieven van het containerpark moeten sociaal zijn en wie zuinig is belonen. Alle fracties waarop de aanvaardings-plicht rust (elektrische en elektronische      apparaten,

    autobanden…) moeten gratis naar het container-park kunnen gebracht worden. Wij willen dat iedereen een minimum hoeveelheid afval gratis kan     inleveren      in    het

    containerpark. Dit is sociaal én goed voor het milieu.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.november - december '08 6
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  

    Sp.a congres Visie’08

     

    Half oktober hield de sp.a haar nationaal tweedaags congres.  De eerste dag was een dag van debatten en vorming.

    Voorafgaand werd er reeds provinciaal gedebatteerd.  Het werd dus een congres waarbij men getracht heeft te luisteren naar wat leeft aan de basis.  Naar  wat leeft bij de mensen. 

    De conclusies waren dan ook verstaanbaar en doelgericht. Het is duidelijk dat een nieuwe generatie Vlaamse socialisten is opgestaan.  De drang en het elan om het socialisme in Vlaanderen weer hoogtij te laten vieren is alom tegenwoordig. Het vertaalde zich  in   concrete     en   voor   de  mens

    belanghebbende vooruit-zichten. 

    Het socialisme verkeerde in een crisis, maar met de dood van het neo-liberalisme is ze uit haar as verrezen en zal ze haar deugdelijkheid nog bewijzen.

     


    14-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.september - oktober 08 1
    Bertrand Demiddeleer  Politiek secretaris sp.a Halle 



    David Van
    Vooren onze politiek secretaris kan door een verhuis aan deze taak niet meer voldoen. Bertrand Demiddeleer neemt zijn taken nu over.  De taak van politiek secretaris bestaat erin te communiceren met de pers en de mandatarissen bij te staan door dossiers mee voor te bereiden.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.september - oktober 08 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Devlemincklaan vluchtlaan 



    De
    Devlemincklaan wordt als vluchtweg gebruikt.  Onderaan, de kruising met de Brusselse-steenweg, moet je naar rechts.  Veel mensen slaan daar echter links af.  Destijds werd de straat nog afgesloten, maar om veilig-heidsredenen werd daar van af gezien.  De auto’s die door de Devlemincklaan rijden vliegen er echter soms door.

    Het zou niet slecht zijn mocht de Devlemincklaan, en in een adem ook de Guido Gezellelaan, een straat voor ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’ wordt.  

    Een bord in het begin van de straat moet dat dan aangeven.

    De controle van de politie moet uiteraard ook navenant zijn.  We weten dat ze in verscheidene van die straten intens controle houden (straatje rond Colruyt bv). Als er destijds in de Devlemincklaan vaak op de bon werd geslingerd wegens fout parkeren kan dan ook toezicht gehouden worden op 

    chauffeurs die het plaatselijk karakter van de straat negeren?


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.september - oktober 08 3
    Pleidooi voor verdraagzaamheid


    Ik heb deze zomer toch wel eigenaardige, maar vooral verontrustwekkende, zaken gelezen.  Een man knalde het hondje van zijn buren neer.  Een vrouw diende klacht in tegen lawaaihinder, terwijl de rest van de straat de inboedel van een brandend huis probeerde te redden.  Walen worden in Vlaanderen als migranten bestempeld.  Vlamingen worden als racisten bestempeld omdat ze vragen aan mensen die aan officiële loketten komen het dossier in het Nederlands te behandelen.  Spijtig genoeg zou ik zo nog even kunnen doorgaan.      Zelfs in onze eigen omgeving hoor je de onverdraagzaamheid toenemen.  Kinderen die iets later dan normaal in de tuin spelen.  Een speelstraat waardoor gehaaste automobilisten trager moeten rijden.  Een concert, een fuif,…  Allemaal dingen die blijkbaar voor sommigen de wrevel ten top drijven.  Nochtans zijn veel van die dingen net het bewijs van goed wonen, van goed leven.  Spelende kinderen, feestende mensen.  Wat kan er mooier zijn?  Uiteraard moet er nu niet iedere week tot een stuk in de nacht een fuif plaatshebben op het plein of de wei in de buurt.  Maar zo af en toe een uitspatting van vreugde, daar kan en mag je toch niet tegen zijn?

    Daarvoor deze oproep tot verdraagzaamheid.  Als iedereen een heel klein beetje moeite zou doen om iets meer te verdragen, dan zou het leven voor iedereen veel eenvoudiger en aangenamer zijn.    

    Trouwens, hoe verdraagzamer je staat tegenover je medemens, hoe verdraagzamer men tegenover jou zou staan.  Je levenskwaliteit, waar je net zo voor ijvert, zou zienderogen stijgen.  Uiteraard eindigt de grens van de verdraagzaamheid daar waar je schade wordt berokkend.  Laat ons echter met zijn allen proberen die grens zo ver mogelijk te leggen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.september - oktober 08 4
    Kort

    * Het zebrapad aan het atheneum is er eindelijk.

    * De Stroppenconcerten trokken veel volk en verliepen op een paar kleine ongemakken na, vrij goed (denk ik).
    * de prijs van de vuilniszakken zal stijgen en dat bovenop een nieuwe milieubelasting, ingevoerd door  de meerderheid (CD&V-N/VA, Open VLD).  Sp.a Halle had nochtans zeer valabele alternatieven.
    * Het SWAP is op zoek naar een nieuwe locatie voor de volgende vakanties.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.september - oktober 08 5
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kosteloos basisonderwijs

    Het principe van kosteloosheid in het basisonderwijs is niet nieuw. Het decreet basisonderwijs uit 2001 bepaalt dat scholen geen inschrijvingsgeld en bijdragen mogen vragen voor de kosten die zij maken om de eindtermen en ontwikkelingsdoelen te kunnen halen. Om dit financieel mogelijk te maken, krijgen scholen van het basisonderwijs jaarlijks 45 euro per leerling extra op hun rekening. De Vlaamse regering heeft de lijst goedgekeurd met materialen die de basisschool vanaf volgend schooljaar zélf ter beschikking moet stellen. Ter beschikking stellen!  Dit wil uiteraard zeggen dat elke ouder nog steeds vrij is om zelf het nodige materiaal aan te kopen.  Maar elke school moet de dingen die nodig zijn om de minimum-eindtermen te behalen kosteloos kunnen aanbieden aan de ouders.  Het gaat hier onder meer om leerboeken, schriften en schrijfgerief; en dit voor alle kinderen in het basisonderwijs. Om dit te realiseren, krijgen de scholen 45 euro per leerling extra. Ruimschoots voldoende want recent onderzoek geeft aan dat ouders in het lager onderwijs vandaag ongeveer 30 euro betalen voor dit soort uitgaven. Op voorstel van sp.a zijn ook de grensbedragen voor andere kosten goedgekeurd. Vanaf dit schooljaar geldt per schooljaar een scherpe maximumfactuur van 20 euro per kleuter en 60 euro per leerling lager onderwijs voor bijkomende activiteiten (bijvoorbeeld toneelbezoek) en materialen (bijvoorbeeld een verplicht abonnement op tijdschrift). Voor meerdaagse uitstappen komt er een minder scherpe maximumfactuur van 360 euro per leerling voor de volledige duur van het lager onderwijs. Om toch te voldoen aan mogelijke kosten voor uitstappen moeten ook hiervoor de scholen het nodige extra geld ontvangen.  Het maximumbedrag wil echter niet zeggen dat er geen meerdaagse activiteiten kunnen georganiseerd worden die dit bedrag overstijgen.  Als er nog kosten buiten deze maximumfacturen vallen, moeten de scholen deze bekendmaken bij het begin van het schooljaar via de bijdrageregeling.

    Kosteloosheid eindelijk bereikt

    ”Daarmee wordt de kosteloosheid  gerealiseerd voor alle ouders qua kosten in verband met de eindtermen”, zegt sp.a-minister Vandenbroucke. Voor gezinnen met een bescheiden inkomen wordt zelfs het hele onderwijsgebeuren (inclusief uitstappen) gratis. Dit komt door de combinatie met het nieuwe decreet studiefinanciering, dat de commissie onderwijs recent nog goedkeurde. Door dit decreet zullen ouders een schooltoelage van 45 euro per jaar ontvangen voor een kleuter en van 60 tot 90 euro voor een leerling lager onderwijs, in uitzonderlijke gevallen zelfs 120 euro. In de praktijk was de grens soms moeilijk te trekken.  Bovendien ontbrak het de scholen vaak aan financiële middelen om dit te realiseren. Een officiële lijst met materialen die kosteloos ter beschikking moeten zijn voor de kinderen brengt nu duidelijkheid.”




     


    16-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 9 mei - juni 1
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  BPA Stroppen: van 22 bel-etages naar 36 appartementen?

    Op de hoek van de Gezellestraat, Jacminstraat en Devlemincklaan  wil men 36 meergezinswoningen met gemeenschappelijke tuin en ondergrondse garage ipv de geplande 22 bel-etage woningen met 3 bouwlagen.  Om dit waar te maken moet het BPA Pacha echter wel gewijzigd worden.
    Dit BPA werd nochtans pas 7 jaren geleden goedgekeurd.  Blijkbaar kan het zo maar dat men bij de minste vraag van een projectontwikkelaar een BPA kan wijzigen.  Mochten deze veranderingen het algemeen belang dienen! Het gaat hier echter duidelijk om privé-belangen. 
    Wat nu voorgesteld wordt is een variante van de welbekende maar oververzadigde appartementsstijl. Als gewone burger ben je onderworpen aan allerlei regeltjes wanneer je bouwt. Zo zorgt men voor  een harmonieus steden-bouwkundig geheel.  Met de bestaande bebouwing en het Chicorei-erf kunnen appartementen echter niet bijdragen tot dit geheel.  Ik ben van mening dat er eengezinswoningen  moeten komen.
    Marc Picaulasa van Open VLD zei dat het nieuwe project zeker geen voortzetting wordt van het Chicorei-erf.  “Op deze plaats bel-etage woningen bouwen betekent dat men steeds zal moeten opkijken naar een muur van garagepoorten”, was nog een argument.  Over het feit dat gezegd werd dat er nu al veel bel-etages staan in de Devlemincklaan zegde de schepen dat er meer diversiteit in de wijk moet komen.  Het verkeer bij de bouw van bel-etage woningen zou, volgens hem, nog slechter zijn voor de wijk.  Een redenering die geen steek houdt.   Hoe kunnen 22 bel-etages nu meer verkeer genereren dan 36 appartementen? Waarschijnlijk weer een logica die werd ingegeven door privé-belangen.     Dit gaat  net  nóg   meer  verkeer   meebrengen   in  een  straat waar reeds  een school  en een sportterrein op uitgeven. Nu staan er ’s morgens en ’s avonds al files in de Jacminstraat en soms zelfs in de Devlemincklaan, die gebruikt wordt als vluchtweg.
    Het argument dat je je auto niet kwijt kan, omdat je niet kan  parkeren voor garagepoorten, gaat volgens mij niet op.   Iemand die een garage heeft, gebruikt die om zijn auto in te zetten.  Een tweede auto wordt meestal op de oprit geplaatst en als er bezoek is mag die voor de poort staan.   3 auto’s voor de plaats van 1.  De Jacminstraat of Gezellestraat moeten trouwens geen gratis parkings worden voor de mensen die hun boodschappen in de stad willen doen.  Daar zijn andere plaatsen voor voorzien.
    Dit plan is echter  nog niet klaar voor uitvoering.  Het BPA moet gewijzigd worden en dit vereist naar mijn weten een vooronderzoek.  De buurt maakte echter reeds in het verleden  op een onaangename manier kennis met de wijze van bekendmaken van mogelijkheden tot bezwaarschriften.  Enige oplettendheid in dit dossier is dus geboden.
    Ik zal me zeker mobiliseren om, samen met de buurt, ervoor te zorgen dat het in de wijk aangenaam wonen blijft.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 9 mei - juni 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  Hoorzitting  Molenborre

     
    Heel wat bewoners van de Molenborre zijn ontevreden. Winkels worden ‘s nachts bevoorraad, jongeren hangen rond op het binnenplein of in de hal van de appartementen. De netheid laat te wensen over… Dit alles veroorzaakt onrust bij heel wat bewoners. sp.a Halle nodigde de buurtbewoners uit om te praten  over   de problemen   in de wijk  en om samen naar oplossingen ervoor te zoeken. In een gesprek met een aantal buurtbewoners kwamen voornoemde problemen naar voren.  Daarbij ook nog het probleem van drugsverhandeling, het onlogische gedrag van de verkeerpaaltjes en zwerfvuiloverlast door volgepropte vuilbakken.  sp.a Halle start zeker met een sensibiliseringscampagne tégen zwerfvuil en vóór respect van de buurt.  Ondertussen wordt gezocht naar oplossingen voor de andere problemen.  De inwoners werd beloofd op de hoogte te worden gehouden.


    Archief
  • Nieuwsbrief 31 oktober 2013
  • Nieuwsbrief januari-februari 2013
  • Rare klas
  • Nieuwsbrief november - december 2012
  • Nieuwsbrief 29 september - oktober 2012
  • Nieuwsbrief 24 september - oktober 2011
  • Nieuwsbrief 27 maart - april 2012
  • Nieuwsbrief 26 januari - februari 2012
  • Nieuwsbrief 25 november - december 2011
  • Nieuwsbrief 24 september - oktober 2011
  • Nieuwsbrief 23 mei - juni 2011
  • Nieuwsbrief 22 maart - april 2011
  • Nieuwsbrief 21 januari - februari 2011
  • Nieuwsbrief 20 september - oktober 2010
  • juni 2010
  • april - mei 2010 2
  • april - mei 2010 1
  • januari - februari 2010 1
  • januari - februari 2010 2
  • januari - februari 2010 3
  • januari - februari 2010 4
  • januari - februari 2010 5
  • januari - februari 2010 6
  • januri - februari 2010 7
  • september-oktober '09 1
  • september-oktober '09 2
  • september-oktober '09 3
  • september-oktober '09 4
  • september-oktober '09 5
  • september-oktober '09 6
  • mei - juni '09 1
  • mei - juni '09 2
  • mei - juni '09 3
  • mei - juni '09 4
  • mei - juni '09 5
  • mei - juni '09 6
  • mei-juni 09 7
  • maart -april '09 1
  • maart -april '09 2
  • maart -april '09 3
  • maart -april '09 4
  • maart -april '09 5
  • januari - februari '09 1
  • januari - februari '09 2
  • januari - februari '09 3
  • januari - februari '09 4
  • januari - februari '09 5
  • januari - februari '09 6
  • november - december '08 2
  • november - december '08 3
  • november - december '08 4
  • november - december '08 5
  • november - december '08 6
  • september - oktober 08 1
  • september - oktober 08 2
  • september - oktober 08 3
  • september - oktober 08 4
  • september - oktober 08 5
  • Nieuwsbrief 9 mei - juni 1
  • Nieuwsbrief 9 mei - juni 2
  • Nieuwsbrief 9 mei - juni 3
  • Nieuwsbrief 9 mei - juni 4
  • Nieuwsbrief 9 mei - juni 5
  • maart - april 1
  • maart - april 2
  • maart - april 3
  • maart - april 4
  • maart - april 5
  • maart - april 2008 artikel 6
  • januari - februari 6
  • januari - februari 5
  • januari - februari 4
  • januari - februari 3
  • januari - februari 2
  • januari - februari 1
  • november-december 4
  • november-december 1
  • november-december 3
  • november-december 2
  • september oktober 2
  • september oktober 3
  • september oktober 4
  • september oktober 1


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs