Nieuwsbrief Bertrand Demiddeleer
Foto

Bertrand op het net
  • blog
  • web
  • sp.a Halle

  • contact

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    03-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 25 november - december 2011
    .



    03-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 24 september - oktober 2011





    03-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 23 mei - juni 2011
    .




    03-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 22 maart - april 2011

    .



    03-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 21 januari - februari 2011
    .



    03-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 20 september - oktober 2010





    16-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.juni 2010

    Bertrand 8ste kandidaat voor  de kamer sp.a


    Beste vrienden

    Sp.a heeft een sterke lijst met een reeks kandidaten die uw vertrouwen stuk voorstuk waard zijn.

    Ook ik zet vanop de 8ste plaats met volle goesting mijn  schouders onder het programma dat sp.a voorstelt.

    We baseren ons op 4 grote peilers.

    Uw pensioen moet omhoog.  En de pensioenleeftijd staat niet ter discussie.

    We maken uw hospitalisatieverzekering overbodig.  Dezelfde medische zorgen voor iedereen.

    Uw energiefactuur moet omlaag.  Suez heeft genoeg verdiend.

    We creëren meer werk en geven meer loon naar werk.

    Deze oproep laat me niet toe om op deze punten dieper in te gaan, maar u kan ze uitgebreid lezen op www.s-p-a.be als u dat wilt.

     

    Het zal belangrijker zijn dan ooit dat u voor sp.a stemt. Anderen willen maar al te graag aan uw sociale zorg en aan uw energiefacturen knabbelen.  Wij niet!  Mits de juiste verschuivingen in het budget kan er bespaard worden zonder dat u en ik ervoor moeten opdraaien.

    Ik   wil  absoluut  mee  waken  dat  dit  op  een

    goede manier gebeurt.

    Ik zou het dan ook enorm appreciëren mocht

     u aan mij even denken wanneer u

    zondag 13 juni in dat stemhokje staat.

    Sp.a lijst 10,

    Bertrand Demiddeleer  8ste bolletje

     

    Samen weer vooruit!


    16-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.april - mei 2010 2

    Vlaamse dakisolatiepremie

    Wie minstens 40m² dakisolatie zelf plaatst, of laat plaatsen door een erkend vakman, krijgt een dakisolatiepremie.  Die kan oplopen tot 1000euro.  Sinds 2009 zijn al 33065 premiesui tbetaald.  Dit is een winst voor het milieu en voor de gezinnen, en een opsteker voor de renovatiesector.

    Dus  ook meer werkgelegenheid. Verbouwers hebben nog tot 30 juni 2010 om een premie aan te vragen voor investeringen die in 2009 werden gedaan.  De gemiddelde premie bedraagt 443euro.  Dit jaar is er voor de premies opnieuw een budget voorzien van 50 000 000 euro.  Goed voor minstens 50 000 premies.  De nodige informatie vind je op www.energiesparen.be


    05-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.april - mei 2010 1

    Bertrand en het OCMW: Energiefacturen betalen wordt een probleem

    Sinds januari zetelt Bertrand Demiddeleer voor sp.a in het OCMW van Halle.  Na een korte inloopperiode om zich de werking en de dossiers eigen te maken draait hij nu op volle toeren mee.  Zo is hij niet alleen maar raadslid, maar zetelt hij ook in het bijzonder comité voor de sociale dienst en in de lokale adviescommissie (LAC) die mensen begeleidt bij het betalen van openstaande schuld en bij de  energieleverancier.  Dit is belangrijk om dat anders mensen kunnen afgesloten worden van gas en/of elektriciteit.  Gelukkig had Vlaams minister FreyaVanden Bossche ervoor gezorgd dat mensen voor eind maart zeker niet konden worden afgesloten van het energienet.  De mensen energie ontzeggen was met de voorbije winterkou onmenselijk.

     

    De betaling van de energiefacturen  begint voor vele mensen desastreus te worden.   Ook steeds meer tweeverdieners blijken problemen te hebben met het betalen van hun facturen.

     

    In 2009 klopten bijna 80000 gezinnen aan bij het OCMW omdat ze hun energiefactuur niet konden betalen.  Dat is 11% meer dan het jaar voordien. Steeds meer mensen verzeilen in armoede terwijl energieleveranciers woekerwinsten boeken.  Dat er vandaag nog mensen, letterlijk en figuurlijk, in de kou blijven staan is toch ongehoord.  De OCMW’s hebben meer ondersteuning nodig om de stijgende vraag op te vangen.  Mensen in energiearmoede hebben immers in de meeste gevallen ook andere problemen dan alleen de energiefactuur.


    18-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.januari - februari 2010 1
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bertrand Demiddeleer is OCMW-raadslid

     

     

     

    In 2006 met de laatste gemeenteraadsverkiezingen behaalde sp.a Halle 18,4% van de stemmen.  Dat resulteerde in zes gemeenteraadszetels en 2,5 OCMW-zetels.

    2,5 betekent dat de legislatuur van 6 jaren wordt opgedeeld in 2 en dat een andere partij die ook reststemmen had eveneens recht had op een half mandaat. 

    We zijn nu halfweg de legislatuur en de afspraak houdt in dat sp.a het mandaat mag overnemen in het OCMW.   Volgens deze afspraak zetelt Bertrand Demiddeleer dus sinds 1 januari 2010 in het OCMW.  Dat brengt het totaal aantal sp.a-verkozenen  in het OCMW op 3. 

    Dat is belangrijk, want het sociale is uiteraard de core-business van de socialisten.

    Gezien de kennis en de achtergrond van de socialisten in deze materie heeft Bertrand zich dan ook ten volle kunnen voorbereiden op dit mandaat, waardoor de fractie zeer zeker versterkt wordt.

     

    Samen met Danny Leemans en André Vandercruysen drukt Bertrand dus nu mee op het beleid van het OCMW.

    Niet dat men moet verwachten dat er drastische veranderingen zouden plaatsvinden, want de collega’s deden reeds goed werk. 

    “Ik keek er enorm naar uit en vlieg er dus met de volle 100% in.  Het is nog studeren op sommige materie, maar als socialist kan ik meteen volop meedraaien.” aldus Bertrand.

    Je kan dus vanaf nu ook terecht bij hem met eventuele problemen en, of vragen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.januari - februari 2010 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op een hoopvol 2010


    2009 was niet evident, 2010 zal dat ook niet worden.  Toch wens ik jullie allemaal het allerbeste.  Gezondheid is uiteraard belangrijk, maar ook liefde en geluk wens ik jullie uitermate toe.  Hoewel ik er wat voor vrees, hoop ik toch ook dat 2010 voor iedereen wat meer zekerheid brengt op gebied van het financiële en op het gebied van jobzekerheid.  Wat er ook van moge worden, maak er het beste van, vergeet niet dat je moet genieten van elk moment dat je kan genieten.

    Bertrand


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.januari - februari 2010 3
    Huisvuilbeleid Halle is een echte flop

    Wanneer ik vroeger vuilniszakken kocht ergerde ik me aan het feit dat telkens wanneer ik een zak wou toeknopen ik de bovenste rand kapotscheurde. .  En het was niet zo dat die zakken steeds proppensvol zaten.  ‘De stad heeft ene oplossing gevonden’.   Je kan de zakken niet meer stukscheuren met het lintje, omdat er gewoon geen lintje meer is.  Dat houdt in dat je als burger, bovenop het feit dat de zakken sinds vorig jaar duurder werden en je daarbovenop een belasting moet betalen, je ook nog een sop kosten wordt gejaagd omdat je stevige plakband moet kopen om de zakken te sluiten 

    En dat is niet het enige huisvuilprobleem. Een Vlaming zet gemiddeld 140 kilogram restafval buiten per jaar, bij een Hallenaar is dit gemiddeld 211 kilogram. Daar komt dan nog dat archaïsch systeem van  forfaitaire huisvuilbelasting bij. Wel krijgen Hallenaren in ruil een aantal vuilniszakken gratis, maar dit zat zo complex in elkaar dat de stad het al heeft moeten veranderen. Het huisvuilbeleid houdt in Halle geen rekening met wie weinig of veel vervuilt en wie een hoog of laag inkomen heeft. En de kwaliteit van de zakken(sluiting) is beneden alle peil.Daar zouden meer inspanningen voor moeten gebeuren.



    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.januari - februari 2010 4
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    sp.a reageert op het Halle-rapport van Het Nieuwsblad



    'Het rapport van de stad klopt met het beeld dat we hebben", geeft Marc Snoeck, fractieleider van de Halse sp.a toe.
    'Halle scoort slecht op alles wat met veiligheid en verkeer te maken heeft. Bij het minste werk ligt het verkeer hier in de knoop. Aan het verbeteren van de mobiliteit in de stad is nog werk.'
    ‘Ook wij hebben met onze fractie het schepencollege al gewezen op onveilige plaatsen in de stad waar Halle meer stadswachten zou kunnen inzetten of waar andere vormen van bewaking welkom zijn, zoals in de omgeving van sporthal De Bres en aan het station.'
    'Op zijn sociale werking, vooral voor senioren en mindervaliden, en op het vlak van sport, cultuur en jeugd scoort de stad zeer goed. Dat vinden we terecht want hier is inderdaad aan gewerkt. Dat de stad klantvriendelijker is geworden, kunnen we alleen maar toejuichen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.januari - februari 2010 5
    Werken aan de Demaeghtlaan zorgden voor overlast

    Tijdens de werken op de A. Demaeghtlaan op het einde van vorig jaar liepen nogal wat klachten binnen over de verkeerschaos en het lawaai, vooral ‘s nachts,  die dit teweegbracht. Sommigen overwogen zelfs om een petitie te starten.
    Sp.a  vroeg op de gemeenteraadszitting om uitleg.  De burgemeester reageerde dat de stad in snelheid gepakt werd door de snelheid van de werken en dat ze anders de bewoners beter had kunnen inlichten.  Maar voor de verkeers-problematiek kreeg sp.a geen geruststellend antwoord.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.januari - februari 2010 6
    Steun Haïti

    sp.a en Bertrand Demiddeleer spreken haunsolidariteit uit met de Haïtiaanse bevolking en de slachtoffers van het verschrikkelijke drama dat Haïti getroffen heeft. Wij willen u hierbij ook graag vragen om de getroffen bevolking te steunen.
    Vele duizenden mensen ontbreken momenteel eten, drinken en een dak boven hun hoofd. De verschillende regeringen van ons land hebben reeds geld vrijgemaakt voor de slachtoffers en medische hulpteams naar het getroffen gebied gestuurd. We willen u dan ook graag vragen om uw steentje bij te dragen. Elke gift, hoe klein ook, is nuttig. Laat deze mensen niet in de steek.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.januri - februari 2010 7

    Uit het Halse sp.a-programma

    Klantvriendelijkheid van de stad

    Passende openingsuren: alle stads- en OCMW-diensten die in contact komen met het publiek dienen minstens één avond per week geopend te zijn tot 20u.

    In wijken of deelgemeenten: in meer afgelegen wijken van onze stad (Breedhout, Essenbeek, Hondzocht, …) en voor mensen die zich wegens medische redenen moeilijk kunnen verplaatsen moet de mogelijkheid van het inzetten van mobiele ambtenaren verder uitgebouwd worden.

    De stad on line: ondanks grote investeringen blijft de kwaliteit van www.halle.be bedroevend (weinig gebruiksvriendelijk, niet overzichtelijk, onvol-ledig...). Deze website is dringend aan herziening toe. Met name de mogelijkheden tot het on-line aanvragen en invullen van allerlei documenten dienen te worden uitgebreid.


    08-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.september-oktober '09 1

    Halle heeft nood aan een “links’ bestuur

    Sp.a Halle is zonder twijfel een van de meest actieve fracties in het Halse gemeentebestuur.  Regelmatig worden er acties gevoerd voor een aantal zaken waar de Halse burger van wakker ligt en waarvoor blijkbaar geen gehoor is bij de lokale instanties.  Dat is al een tijdje zo.

    Als jong-socialisten eisten we in het sp.a-blaadje Salami reeds voor een aantal actiepunten die ondertussen verwezenlijkt werden.  Er werd toen, vooral door de toenmalige fractieleider van de VLD, nogal smalend gereageerd op onze voorstellen: het afschaffen van de huisvuilbelasting, voor bijkomende investeringen in buitenschoolse kinderopvang of voor mogelijkheden tot gratis parkeren.  Allemaal punten  die  ondertussen wel

    degelijk gerealiseerd werden. Hetzelfde geldt trouwens ook voor andere zaken zoals het aanleggen van een spaarpot voor de bouw van het nog-steeds-niet-zijnde-zwembad  Ook dat was een voorstel van sp.a dat al een paar jaren oud is.  Nu pas wordt er gespaard. 

    Als jong-socialisten werden we destijds door de gehaktmolen gehaald omdat we reeds in 2005 schreven dat het neo-iberalisme de oorzaak was van een aantal dingen die verkeerd liepen.  Hoe profetisch konden we zijn?  Het kon toch niet, volgens de liberale fractieleider, dat er collectivistische avonturen werden opgebouwd?  Ondertussen gebeurt dit wel met een aantal van onze banken. Hij  haalde  ook  aan dat   het   net  de

    twee landen die een liberale economische politiek voerden, de VS en Groot-Brittannië, landen zijn met de sterkste economische groei en de laagste werkloosheids-graad. Hoe ironisch als we nu, tijdens deze economische crisis, hierop terugblikken.  Zowel de VS als GB zijn de oorzaak van de recessie waarin we momenteel leven. De VS heeft dat goed begrepen want dankzij Obama voert de VS een al veel linksere koers. De VS had nood aan een links bestuur.  In 2005 titelde de burgerkrant nog “Halle heeft geen nood aan een ‘links’ bestuur”.  Foute redenering zo bleek.  Vandaag zou deze redenering nog veel foutiever zijn.  “Halle heeft nood aan een links bestuur”. Dat bewijzen onze acties.  Wij zullen er de komende jaren voor vechten om dit dan ook te verwezenlijken.  Voor u.  Voor mij.  Kortom voor elke Halse burger.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.september-oktober '09 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Blog: Evolutieleer beroert de gemoederen

    Naar aanleiding van een lezersbrief van mijn hand op een artikel over “De school van de bijbel”, ontspon zich een heftige discussie tussen voorstanders van de evolutieleer van Darwin en de voorstanders  van het scheppingsverhaal, het creationisme dus.

    Tot een algemeen besluit in dit debat kon ik niet komen omdat beide  strekkingen overtuigd zijn van hun gelijk en de bewijzen, of pseudobewijzen, van de ander niet als gefundeerd accepteren. 

    Met verbijstering ervaar ik dat de wetenschappelijke bewijzen die de evolutieleer   staven  nog  steeds   door

    Sommige mensen wordt gecontesteerd.  Hoe langer hoe meer zelfs.  In Amerika lopen er tegen-woordig rechtszaken tegen het onderwijzen van de leer van Darwin.  Onvoorstelbaar!  Het gevaar hiervan is dat men mensen dom houdt en zo fundamentalisten en extremisten creëert.  We weten ondertussen waartoe dit leiden kan.

    Voor het gevoerde debat met de aanhangers van  de evolutieleer en de aanhangers van het creationisme nodig ik je uit op:

    www.bloggen.be/bertranddemiddeleer

    Aarzel niet om ook jouw mening hierop te ventileren.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.september-oktober '09 3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    d’Exaerdestraat moet veiliger!!!

     

    De O. De Kerckhove d’Exaerdestraat is ondanks, of net door, het aantal verkeersremmers een levensgevaarlijke straat.

    Een aantal inwoners van Buizingen deed hierover haar beklag en sp.a Halle vergewiste zich van de situatie. 

    Sommige mensen durven hun deur niet uit te komen zonder eerst goed links en rechts te kijken alsof ze de straat gaan oversteken. De auto’s razen over te lage verkeersdrempels die totaal niet uitnodigen om af te remmen.  De voetpaden worden met hun zachte berm gebruikt alsof het een onderdeel van de straat is.  Het draagt in ieder geval niet bij tot de veiligheid van de buurtbewoners.

    Sp.a voert verkeersveiligheid hoog in het vaandel.  De gevaarlijke situatie van de O. de Kerckhvoe d’Exaerdestraat noopt sp.a Halle ertoe ervoor te pleiten dat de verkeersproblematiek over de gehele straat wordt herbekeken en waar nodig te verbeteren.

    Gemeenteraadslid Marc Snoeck klaagt deze problematiek aan bij het College van Burgemeester en schepenen. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.september-oktober '09 4
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zwerfvuil in de Molenborre

    De omgeving van de Molenborre wordt regelmatig geteisterd door zwerfvuil.  Dit moet verholpen worden.  De enkele vuilbakken rondom de Molenborre puilen vaak over van het illegaal geloosd afval.  De gewone voorbijganger heeft de mogelijkheid    niet    om

    zijn afval in de vuilbakken te gooien. 

    In deze omgeving, waar zoveel doortocht is, dient de gemeente extra inspanningen te leveren voor het plaatsen en het onderhouden van vuilbakken.


    Archief
  • Nieuwsbrief 31 oktober 2013
  • Nieuwsbrief januari-februari 2013
  • Rare klas
  • Nieuwsbrief november - december 2012
  • Nieuwsbrief 29 september - oktober 2012
  • Nieuwsbrief 24 september - oktober 2011
  • Nieuwsbrief 27 maart - april 2012
  • Nieuwsbrief 26 januari - februari 2012
  • Nieuwsbrief 25 november - december 2011
  • Nieuwsbrief 24 september - oktober 2011
  • Nieuwsbrief 23 mei - juni 2011
  • Nieuwsbrief 22 maart - april 2011
  • Nieuwsbrief 21 januari - februari 2011
  • Nieuwsbrief 20 september - oktober 2010
  • juni 2010
  • april - mei 2010 2
  • april - mei 2010 1
  • januari - februari 2010 1
  • januari - februari 2010 2
  • januari - februari 2010 3
  • januari - februari 2010 4
  • januari - februari 2010 5
  • januari - februari 2010 6
  • januri - februari 2010 7
  • september-oktober '09 1
  • september-oktober '09 2
  • september-oktober '09 3
  • september-oktober '09 4
  • september-oktober '09 5
  • september-oktober '09 6
  • mei - juni '09 1
  • mei - juni '09 2
  • mei - juni '09 3
  • mei - juni '09 4
  • mei - juni '09 5
  • mei - juni '09 6
  • mei-juni 09 7
  • maart -april '09 1
  • maart -april '09 2
  • maart -april '09 3
  • maart -april '09 4
  • maart -april '09 5
  • januari - februari '09 1
  • januari - februari '09 2
  • januari - februari '09 3
  • januari - februari '09 4
  • januari - februari '09 5
  • januari - februari '09 6
  • november - december '08 2
  • november - december '08 3
  • november - december '08 4
  • november - december '08 5
  • november - december '08 6
  • september - oktober 08 1
  • september - oktober 08 2
  • september - oktober 08 3
  • september - oktober 08 4
  • september - oktober 08 5
  • Nieuwsbrief 9 mei - juni 1
  • Nieuwsbrief 9 mei - juni 2
  • Nieuwsbrief 9 mei - juni 3
  • Nieuwsbrief 9 mei - juni 4
  • Nieuwsbrief 9 mei - juni 5
  • maart - april 1
  • maart - april 2
  • maart - april 3
  • maart - april 4
  • maart - april 5
  • maart - april 2008 artikel 6
  • januari - februari 6
  • januari - februari 5
  • januari - februari 4
  • januari - februari 3
  • januari - februari 2
  • januari - februari 1
  • november-december 4
  • november-december 1
  • november-december 3
  • september oktober 2
  • september oktober 3
  • september oktober 1
  • november-december 2
  • september oktober 4


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs