Categorieën
Inhoud blog
  • Ingezakte soufflé :-?
  • Chocolade dessert....
  • Enkele aperitiefhapjes
  • Griekse stamppot
  • bretoense appeltaart
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum

    Mijn lekkerste receptjes en ideeën

    17-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ingezakte soufflé :-?

    Gisteren naar een etentje gegaan.
    De gastvrouw had een poging ondernomen om soufflé als dessert te serveren....

    Met alle gevolgen van dien... volledig ingezakt.

    Maar bij deze kan ik het natuurlijk niet laten zelf eens een poging te wagen om soufflé te maken.

    Dus deze namiddag ben ik op een missie... het geheime recept voor de perfecte soufflé vinden!
    Als ik deze heb gevonden laat ik het jullie zeker weten.

    En moesten jullie zelf al in het bezit zij van een goed receptje hiervoor, laat het me zeker weten hé!!

    gtrzz

    17-04-2009 om 13:25 geschreven door Nieknijmtje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade dessert....
    Dit is een overheerlijk chocolade dessertje, alhoewel, is wel tamelijk zwaar omp nog als dessert te eten.
    Maar is echt wel superlekker....

    Voor 6 pers.

    1 kop bloem
    1/2 kop suiker
    1 kop melk
    90gr zachte, ongezouten boter
    snuifje zout
    3 theelepels bakpoeder
    4 eetlepels cacaopoeder
    beetje vanille extract
    2 losgeklopte eieren

              - - - -

    1 kop zachte bruine suiker
    1 kop kokend water
    2 eetlepels cacao


    Verwarm de oven voor op 175°

    Zeef alle droge ingrediënten en meng ze
    Gevolgd door de melk, boter, eieren en vanille extract.
    Meng dit goed en giet dit in 6 ingevette soufflé vormpjes.
    Voor de helft vol!!!!!( anders loopt alles over in je oven, nie zo plezant dus )

    Strooi nu op de halfvolle vormpjes de bruine suiker met de cacao,
    giet er nu voorzichtjes kokend water op.

    En zet voor een 20 à 25 minuutjes in de oven...

    De oven niet openen tijdens de baktijd

    Warm serveren, met slagroom!

    Smakelijk!

    17-04-2009 om 13:22 geschreven door Nieknijmtje  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Foto

    Rondvraag / Poll
    Wat is uw favoriete stijl in de keuken?
    Frans
    Italiaans
    Spaans
    Belgisch
    Moleculair koken
    Op grootmoeder's wijze
    Anders
    Bekijk resultaat


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per week
  • 13/04-19/04 2009
  • 23/03-29/03 2009


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs