Op donderdag, 29 maart heeft kaasmeester Dirk Martens uit Schilde ons 7ambachtelijke kazen van eigen bodem laten smaken gecombineerd met evenveel kwaliteitsbieren - zoals daar zijn :Brugse tripel en tripel van Westmalle, trappistenbier van Rochefort 10 en Sint-Bernardus 12 , Gusto en de gueuze en kriek van Boon. Een deskundige uitleg door de kaasmeester die ook nog gastdocent is aan de PIVA ging vooraf aan elke smaakcombinatie. De sfeer aan tafel zat er al meteen in en groeide bij het vorderen van de namiddag. En er zijn in het bestuur van Neos mensen die kunnen 'toveren'; want na de geslaagde degustatie kon er nog net op tijd een kopje 'onvoorziene' koffie of thee aangeboden worden. Rond halfzes ging iedereen welgezind en voldaan naar huis. Van de 7 kazen die we proefden zoals een Herve uit een familiebedrijf , een Sainte Maure, een Cabricharme, een Keiemse witte, een brokkelkaas , een Wavreumont en een Pas de Malle waren er echt ontdekkingen bij. De laatste proeverij, een blauwgeaderde kaas, gewassen in een tripel van Westmalle is een nieuw streekproduct - het is evident dat die met datzelfde bier gedegusteerd wordt.