Categorieën
  • Hapjes (0)
  • Recepten (1)
  • Inhoud blog
  • Kipballetjes met spek, lente-ui en salie
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mystiki.be

    12-05-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipballetjes met spek, lente-ui en salie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geen droge kippenballetjes! Het toevoegen van spek geeft een heerlijke rooksmaak en maakt super-sappige balletjes. 
    De lente-ui en salie geven een smaakvol en frisse toets aan deze balletjes.


     

    Recept voor 16 stuks


    Ingrediënten
    • 115 gram spek
    • 450 gram kippengehakt
    • 35 gram gehakte lente-ui
    • 2 gram gemalen salie
    • ½ tl knoflookpoeder
    Bereiding
    Doe het spek in een keukenmachine en verwerk tot het lijkt op gehakt. Niet te lang zodat het spek geen pasta wordt. Voeg het kippengehakt, lente-ui, salie en knoflookpoeder toe aan de keukenmachine. (Zout zit al in het spek en dien je niet meer toe te voegen.) Pulseer totdat het mengsel goed gemengd is en de lente-ui en salie gelijkmatig onder het vlees verdeeld is.

    Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Gebruik 2 eetlepels om 16 gelijke porties van het vleesmengsel af te meten. Gebruik je handen om er een ronde mini-gehaktbal van te rollen en leg op de bakplaat.

    Bak deze balletjes 20 minuten in de oven en laat ze 5 minuten rusten voor het opdienen.




    12-05-2020 om 08:15 geschreven door Mystiki  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten
    Tags:Hapje
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 11/05-17/05 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs