Deze namiddag genoten we van een schimmenspel ontworpen, geregisseerd en vertolkt door Meester Dré. Wanneer het licht uitging kwam het magische decor te voorschijn. Verschillende figuren passeerden de revue onder begeleiding van een vleugje muziek en een prachtig verhaal. Na afloop van deze ontspannende activiteit was er tijd voor actie!!! De fietsen werden uit de fietsenstalling gehaald en we fietsten er op los. Door het vele bewegen kregen we een gezonde honger die werd gestild met lekkere boterhammen in het zonnetje.
Deze namiddag gingen we van start met het bekijken van de kampfoto's. Super om samen terug te denken aan de zalige kampmomenten. Na dan toch wel lang genoeg binnen te hebben gezeten trokken we vlug naar buiten voor het eendjesspel. Iedereen kwam aan de beurt om een eendje te vissen. Aan ieder eendje was er een spelletje gekoppeld die we samen speelden in de binnentuin. Klassiekers als zakdoekje leggen, en ik gooi de bal naar, ... maar ook enkele vernieuwende spelletjes zoals het tikspelletje van de vos (één iemand is de vos - de andere kinderen stappen hem achterna en vragen "vosje, vosje hoe laat is het?" wanneer de vos antwoordt: etenstijd!!! lopen alle kinderen snel weg zodat ze niet opgegeten worden), de bijen en de koningin (alle kinderen zijn zoemende bijtjes, één kind is aangeduid als de bijenkoningin - één kind wacht in de gang terwijl de bijenkoningin zal aangeduid worden. Vervolgens mag diegene op zoek gaan naar de bijenkoningin door bij alle kinderen op schoot te gaan zitten. Alleen de bijenkoningin mag prikken door eens stevig in zijn of haar poep te knijpen). We speelden ook nog petanque, wie heeft de bal?,... en enkele andere leuke spelletjes. Spijtig genoeg was het al meer dan tijd om de knorrende buikjes te stillen met een lekkere boterham. Aangezien de afwasmachine het sinds deze middag liet afweten zorgden we nog voor een leerrijk huishoudelijk taakje namelijk de afwas doen
Woensdag gingen we op verkenning bij ons eigen lichaam. Joren is een jongen... aan wat kunnen we zien dat Joren een jongen is? Hannelore is een meisje... aan wat merken we dat Hannelore een meisje is?
We splitsten de kinderen op in twee groepjes. Het eerste groepje mocht starten met de opdracht bij Juf Ellen. De andere groep ging samen fietsen met meester Dré. We gingen op zoek naar enkele verschillen tussen jongens en meisjes, zoals kledij, haardracht, interesses,... en benoemden alle lichaamsdelen aan de hand van enkele afbeeldingen. We tekenden ons eigen gezicht: twee ogen, een neus,... vlug even piepen in de spiegel wat er nog tot ons gezicht behoort. Vervolgens speelden we een memoryspel waarbij de kinderen telkens mochten verwoorden wat er op de kaartjes te zien was.
Tijdens het werken rond gevoelens bekeken we een reeks prenten waar enkele gevoelens duidelijk werden voorgesteld. Alle kinderen werkten flink mee en benoemden vele van de gevraagde emoties.
Kortom een dikke duim aan alle Muntjes voor hun flinke inzet!!! Na het harde werk trokken we op vraag van de kinderen nog even naar het speelplein inclusief de grote zandbak