Een blog over internet, telefonie, hard- en software
21-06-2009
Land Rover lanceert gsm die tegen modder kan
Een gsm waarop je mag staan dansen, in de modder rollen of zelfs een meter onder water houden? Hij bestaat: de 'mudproof' gsm van Land Rover. Helaas voorlopig enkel in Groot-Brittannië.
De 'Land Rover S1' gsm die door het Amerikaanse Sonim Technologies voor het 4x4 merk gemaakt wordt, zou de eerste commercieel beschikbare gsm zijn die aan de IP-67 standaard voldoet. Een standaard die bepaalt dat de telefoon totaal ongevoelig is voor stof en vuil, shockproof en volledig waterproof is.
Half uur onder water
Zo kan de telefoon een druk van 400 kg verdragen, mag je hem van twee meter hoog op de keien laten vallen en kan je hem een meter onder water houden gedurende een half uur.
Volgens Bob Plaschke, CEO van Sonim Technologies, bestond er nog geen standaard test voor dergelijke telefoons toen ze aan de ontwikkeling begonnen en hebben ze dan maar een eigen 12-punten test opgezet om zeker te zijn dat de telefoon de ruigste omstandigheden aankan.
Telefoneren
De 'Land Rover S1' gsm heeft een 2 megapixel camera met flash, ingebouwde gps-ontvanger, 2 megabit geheugensleuf, fm-radio, bluetooth, wap-browser,... en je kan er nog mee telefoneren ook!
Deze 'rambo-gsm' beschikt bovendien over luidsprekers voor gebruik in extreem lawaaierige omstandigheden en een batterij die goed is voor 1.500 uur in standby modus of 18 uur gesprekstijd.
De 'Land Rover S1' werd officieel voorgesteld door de Britse ontdekkingsreiziger Sir Ranulph Fiennes en maakt in Groot-Brittannië deel uit van de Land Rover kleding- en accessoirelijn. Hij kost 299 £ (343 euro) en is te verkrijgen via Go Mobile winkels of kortelings ook via de website www.gomobileuk.com. bron : HLN
De verkoop van het nieuwste iPhone is gisteren in New York gestart met aanzienlijk minder drukte dan vorige keren. Bij de Apple Store aan Fifth Avenue in Manhattan stonden 's ochtends wel enkele honderden mensen in de rij, maar toen vorig jaar de verkoop van het 3G-model van start ging, waren dat er duizenden meer. De nieuwe iPhone 3G S is vanaf 26 juni in ons land te koop. bron:het nieuwsblad
Koning Albert II heeft vandaag in Saint-Ghislain, in de buurt van Bergen, de firma Google bezocht. Google bouwde in Henegouwen zijn nieuwe Europese vestiging.
De nieuwe vestiging zal een van de grootste centra van het internetbedrijf wereldwijd worden. Tegen midden volgend jaar moet het gebruiksklaar zijn.
Vandaag bracht de koning ook een bezoek aan het Microsoft Innovation Center in Bergen. De twee bedrijven maken deel uit van het project Digital Innovation Valley, een project om nieuwe hoogtechnologische bedrijven in Wallonië aan te trekken.
Twitter stond dit weekend opnieuw in de schijnwerpers. De zogenaamde 'microblogging' dienst werd ingezet door betogers in Iran en zou daarmee een beter beeld schetsen van de rellen in de nasleep van de verkiezingen dan de traditionele media, zo vinden velen.
Maar ook Google kijkt met meer dan gewone belangstelling naar de rol die Twitter stilaan begint op te eisen. De korte berichtjes van maximum 140 karakters hebben ervoor gezorgd dat het web vluchtiger wordt en de dominantie van Google wat naar de achtergrond gedrongen. De zoekmachine slaagt er voorlopig immers niet in om deze stromen aan inhoud goed in kaart te brengen. Wie zoekt op Google vindt wel de nodige info vanuit webpagina's, maar blijft blind voor de zaken die er nu aan het gebeuren zijn.
Het lijkt dus zo goed als zeker dat men bij Google druk in de weer is om die blinde vlek weg te werken. Google zou volgens nieuwe geruchten werken aan een nieuwe zoekmachine die de berichten van Twitter en vergelijkbare diensten niet alleen kan tonen maar ook evalueren in de context plaatsen, net zoals we dat bij gewone internetpagina's van Google gewoon zijn. Een vertaalopdracht die Google via zijn eigen systeem uitzette en waarvan de tekst veel weg heeft van de helppagina van zo'n microblogging zoekmachine, is wat dat betreft het laatste bewijs.
Slaagt Google er inderdaad in zijn bekende filters op Twitter-berichten los te laten, dan steekt de internetgigant wellicht vlotjes de eigen zoekmachine van Twitter voorbij. Die vindt weliswaar perfect de achtergelaten boodschappen, maar geeft ze puur chronologisch in een lange lijst weer.(bron : T-zine)
De Amerikaanse softwaregigant Microsoft heeft aangekondigd dat het de nieuwste versie van zijn besturingssysteem Windows in Europa op de markt zal brengen zonder de internetbrowser Internet Explorer.
De groep probeert op die manier tegemoet te komen aan de bezorgdheid van de Europese concurrentiewaakhonden dat Microsoft andere spelers uit de markt voor internetbrowsers probeert te verjagen.
Microsoft neemt deze beslissing op een moment dat de Europese Commissie op het punt staat met een beslissing naar buiten te komen in het antitrustonderzoek dat ze in januari was gestart tegen de softwaregroep.
Europese kopers van Windows 7 moeten hun browser zelf uitkiezen en installeren. Hiermee wordt voldaan aan de eis van de Europese Unie, die de bundeling van de twee producten als een inbreuk op de concurrentiewetgeving zag.
De groep lanceert Windows 7 op 22 oktober wereldwijd. Het besturingssysteem volgt het zeer bekritiseerde Vista op.
"We engageren ons ertoe om Windows 7 in Europa beschikbaar te maken tegelijk met de rest van de wereld, maar we moeten bij de lancering van het product ook voldoen aan de Europese concurrentiewetgeving", zegt Dave Heiner, de juridische adjunctdirecteur van Microsoft. "Met het oog op de lopende gerechtelijke procedure hebben we besloten dat in plaats van Internet Explorer in Europa voorgeïnstalleerd met Windows 7 te leveren, we dit programma apart zullen aanbieden".
De Europese Commissie had de Amerikaanse softwaregigant er in januari van beschuldigd zijn dominante positie te misbruiken door Internet Explorer systematisch aan het besturingssysteem Windows te koppelen.
Brussel ziet hierin een oneerlijk voordeel ten opzichte van concurrerende browsers, zoals Firefox (van Mozilla), Chrome (van Google) of Opera van Opera Software. (bron T-zine)
Terwijl de bezorgdheid over gsm-straling groeit, werkt de Finse fabrikant Nokia aan een manier om al die elektrische ruis nuttig te gebruiken. In de Britse researchafdeling van Nokia wordt immers de laatste hand gelegd aan een prototype van een laadsysteem dat volledig gebruik maakt van de spanning die via radiogolven onze huizen binnenkomt. In de eerste plaats via de gsm-masten zelf natuurlijk, maar evengoed via radio- en tv-signalen.
Dat levert weliswaar bijzonder weinig elektriciteit op, maar volgens de onderzoekers in Cambridge wel genoeg om een gsm-toestel permanent bij te laden. Met één addertje onder het gras: de opgevangen energie is alleen genoeg om de spanning in de batterij op peil te houden wanneer je verder niets met het toestel aanvangt. Van zodra je dus begint te bellen of sms'en loopt de batterij alsnog leeg. Toch hoopt Nokia het systeem in de toekomst zodanig te verbeteren dat opladen via het stopcontact helemaal niet meer nodig is. De fabrikant denkt er wel aan om dit systeem van draadloos herladen aan te vullen met andere technologiën zoals zonneenergie. (bron : T-zine)
Weer getouwtrek over Belgische lancering nieuwe iPhone
Net zoals dat bij zijn voorganger het geval was, dreigt ook de Belgische lancering van de nieuwe iPhone -de 3GS- op een soap uit te draaien. Duidelijkheid over de exacte lanceringsdatum is er nog niet en ook van de forse prijsdaling die Apple in de VS aankondigde zal bij ons niets te merken zijn. (bron : De Morgen)
Apple heeft maandag zoals verwacht een nieuwe generatie van de iPhone aangekondigd. De iPhone 3G S is tegenover zijn voorganger een stuk sneller - dubbel zo snel volgens de metingen van Apple zelf - en pakt uit met een nieuwe camera. Die schiet niet alleen scherpere foto's, maar kan voortaan ook videoopnames maken. Die kunnen rechtstreeks op het toestel bewerkt worden. Delen met de buitenwereld gebeurt via e-mail en voor het eerst ook via MMS. De iPhone 3G S is ook de eerste smartphone van Apple die zich met stemcommando's bedienen laat.
Interessant voor zakelijke gebruikers is dat de nieuwe modellen nu ook als modem te gebruiken zijn. Wie dat wil, kan via het mobiele 3G-netwerk een dataverbinding opbouwen en die vervolgens via Bluetooth ter beschikking stellen van een laptop. Althans, voor zover de mobiele operator dat toelaat. Appple trekt de maximumsnelheid van de 3G-verbindingen ook op naar 7,2 megabit per seconde, bij operatoren bekend als HSDPA of 3.5G.
Tegelijkertijd werd de levensduur van de batterij verlengd en het geheugen opgetrokken naar 16 of 32 GB. Apple houdt daarnaast een model van de huidige generatie met 8 gigabyte in het gamma. In de VS zakt de prijs daarvan naar 99 dollar, mits de koper meteen ook een gsm-abonnement afsluit. De nieuwe generatie iPhones moet op 19 juni in de VS in de winkel liggen, in augustus volgt de introductie in 'meer dan 80 landen'. Aan het uiterlijk van de toestellen veranderde niets, maar Apple belooft wel dat het zijn Chinese fabrikanten milieuvriendelijkere productiemethoden opgelegd heeft.
De aankondiging van de nieuwe smartphones gebeurde in San Francisco waar Apple zijn 'Worldwide Developer Conference' houdt. Zaterdag startte in de VS de verkoop van de Palm Pre, een eerste serieuze concurrent voor de iPhone. Die verkocht volgens analisten voorlopig 200.000 exemplaren. Een Europese versie van de Pre wordt later dit jaar verwacht.
Naast nieuwe iPhones maakte Apple onder meer ook nieuwe software voor de bestaande modellen en voor de iPod Touch bekend, evenals een reeks goedkopere laptops. (bron : T-zine)
Zoekgigant Google viert vandaag de 25ste verjaardag van Tetris, misschien wel het bekendste computerspelletje ter wereld. Het Google-logo is aangepast naar een Tetris tekening. Programmeur Alexey Pajitnov bedacht in 1984 in volle Sovjettijd het denkspelletje.
Vijf jaar later bracht Nintendo het spelletje samen met de lancering van de Game Boy. Tetris is afgeleid van tetra, het Griekse woord voor vier, omdat iedere figuur uit vier blokjes bestaat.
Er werden maar liefst 70 miljoen stuks verkocht van het spel. Daar zag Pajitnov de eerste jaren geen cent van. Na verschillende rechtszaken verkreeg hij pas in 1996 de rechten. (bron : DM)
Google is niet alleen een erg krachtige zoekmachine, de site verzamelt ook genoeg informatie over de vele miljarden webpagina's in zijn index om het internet 'in kaart' te brengen. Op zo'n kaart staan dan meteen ook de minder aangename buurten van het web, zeg maar de 10 sites die zo volstaan met spyware en andere booswichten dat je er best met een brede boog omheen surft.
Volgens Google zijn er werelwijd minstens 4.000 domeinnamen - sommige sites gebruiken meerdere adressen - die je pc met spyware kunnen besmetten. Bijna 1.400 ervan eindigen op de extensie '.cn', de landencode voor China. Ook de nummer één in het lijstje met gevaarlijke site komt uit China: Gumblar.cn. Google beweert niet dat het de site is met de meeste booswichten, maar wel dat er het vaakst naar gelinkt wordt. Je loopt met andere woorden enorm veel kans om via een link op een forum, in een mail of in een Twitter-bericht in dit verdorven uithoekje van het net terecht te komen. Maar liefst 60.000 links voeren naar Gumblar.cn, terwijl 35.000 links wijzen naar Martuz.cn, de nummer twee op de lijst. Dit is de top 10 volgens google. (bron : T-zine)
Dit programma is een verrassend effectieve malwarescanner met een Nederlandstalige interface. Het werkt vlot en kan valse meldingen vrij goed onderscheiden van echte. Eventueel kun je hiervoor een negeerlijst aanleggen.
Malwarebytes Anti-Malware kan meerdere schijven en netwerkschijven scannen. In het menu kun je ervoor kiezen om individuele bestanden te controleren. De zogenaamde Fileassasin-optie (onder het tabblad 'meer gereedschap') kan geblokkeerde bestanden verwijderen.
Verder onder de motorkap kun je de scan afstellen naar je voorkeuren. Dat omvat het al dan niet scannen van het geheugen en het register, of het aanleggen van logbestanden. De scanner biedt in zijn betaalde variant realtime bescherming, maar doet in de gratis versie wel steeds een scan op aanvraag.
Malwarebytes Anti-Malware is snel, eenvoudig en daarom een nuttige extra scanner voor uw computer. (bron : ZDnet)
"You're not really dead until you're tweeting on Tweeji." Zo klinkt de bedenkelijke slagzin van de website Tweeji.com.
De makers definiëren hun brouwsel als een 'dode beroemdheidwebsite'. De site brengt een hele lijst overleden personages bij elkaar. Twitteraars kunnen zich vervolgens abonneren op hun tweets, alsof ze vanuit het hiernamaals komen. Enkele namen? Dante Alighieri, Ghandi, James Dean, Napoleon Bonaparte of Kurt Cobain, ... Voor elk wat wils dus.
Bij veel van die dode bekenden betekent de Tweeji-dienst eigenlijk dat je een eindeloze stroom citaten en oneliners binnenkrijgt, waarop je desgewenst kan antwoorden. In het beste geval, want in sommige gevallen is de dode beroemdheid het alterego van een flauwe plezante Amerikaan. Zo plaatst Cleopatra uiterst interessante tweets als "Cleopatra has run out of eye liner" of vuilbekt Jezus Christus er op los ("Why the fuck did I invent cranberries. Stupid, STUPID"). Om het te besterven of doodvervelend? We zijn er nog niet helemaal uit... (bron : datanews)
Een Masterstudent toont in zijn afstudeeronderzoek aan de Universiteit van Tilburg aan dat het mogelijk is om muziek automatisch te classificeren op emotie. Hij deed dit met behulp van een computerprogramma dat de songtekst analyseert. Driekwart van de nummers komt zo in de juiste categorie terecht, zo meldt de Universiteit van Tilburg.
Afspeellijst 'vrolijk' 'slaperig' 'boos' Wie zich wat somber voelt en behoefte heeft aan opbeurende muziek kan zo op z'n iPod in de afspeellijst de categorie 'vrolijk' opzoeken. De muziek is namelijk niet ingedeeld op artiestennaam maar op emotie. Tot nu toe kan dit alleen handmatig, maar student Pieter Kanters toont in zijn afstudeeronderzoek voor de Tilburgse master Human Aspects of Information Technology aan dat automatische classificatie van emoties in muzieknummers mogelijk is op basis van de liedteksten.
De data voor zijn onderzoek bestond uit 5.600 muzieknummers waar door gebruikers van een mood-tag programma een emotie aan was gekoppeld, bijvoorbeeld 'slaperig', 'vrolijk' of 'boos'. Uit al deze liedteksten werd informatie ontleed zoals bijvoorbeeld zinslengte en frequentie van woorden.
Met machine learning technieken werd een systeem gebouwd dat met test- en traindata automatisch een emotie voorspelt voor een muzieknummer, op basis van analyse van de songtekst en vergelijking met de kenmerken van de liedteksten van muzieknummers in de database. Uit het onderzoek blijkt dat de computer gemiddeld 75 procent van de liedteksten van de juiste emotielabel toebedeelt.
De gebruikte techniek is nog niet direct voor het publiek bruikbaar omdat liedteksten niet in mp3's worden opgeslagen. (bron : DM)
Youtube krijgt een film in première. Dat meldt het persbureau Bloomberg.
Home, een rolprent van Luc Besson en Yann Arthus-Bertrand, zal tegelijk in de zalen en op internet te bekijken zijn. De film is vanaf vannacht te zien.
Met de filmrelease hoopt de videosite sterke adverteerders aan te trekken, aangezien de site nog steeds verliesgevend is. Filmmakers op hun beurt zien de dvd-verkoop terugvallen en hopen via het internet met minder kosten meer mensen te bereiken.
Volgens Bloomberg verdient Youtube slechts met drie procent van alle video's geld. Dit komt doordat adverteerders terughoudend zijn voor mogelijke problemen met auteursrechten. Ook het gebrek aan uniformiteit rond de weergave van de advertenties zou afschrikken.
Home is een film over de impact van de mens op de aarde. Officieel is de release op 5 juni, maar volgens de timer op de site is de film vanavond al om 23.00 uur te bekijken. In afwachting daarvan kun je de trailer bekijken.
Het regent nieuwe zoekmachines de laatste weken. Naast Bing en Wolfram Alpha is er nu ook Google Squared, net als Wolfram Alpha een zoekmachine voor 'gestructureerde' data.
Daarmee benadrukt Google dat het op Squared - anders dan op de 'gewone' zoekmachine van het bedrijf - niet alleen gaat kijken naar de woorden die op een pagina voorkomen maar ook naar de context, naar de inhoudelijke structuur dus van het document. Dat maakt de nieuwe zoekmachine uitermate geschikt voor het vergelijklen van zaken of het opstellen van overzichten. In tegenstelling tot Wolfram Alpha lijkt Google Squared zich echter tot een veel breder publiek te richten.
De zoekmachine werkt het best wanneer je er categorieën mee opzoekt. Voorbeelden die Google zelf geeft zijn onder meer 'British Poets' en 'roller coasters'. Die laatste zoekopdracht geeft een spreadsheet met telkens de naam, de foto en een reeks gegevens zoals hoogte, lengte en snelheid. Net zoals bij een echte spreadsheet kan je kolommen toevoegen of verwijderen. Gek genoeg lijkt het niet mogelijk het overzicht te rangschikken op één of meerde kolommen. Bij elk stukje informatie geeft Google ook aan waar de gegevens te vinden zijn, met uiteraard een link naar de pagina.
Bijzonder slim is de manier waarop Google Squared nieuwe informatie 'bijleert'. Geef je een zoekopdracht die de site nog niet kan interpreteren, dan vraagt Google zelf alvast vijf voorbeelden te geven. Op basis daarvan probeert hij dan meer items te zoeken. Toch is de database vandaag al erg uitgebreid, je vindt er bijvoorbeeld ook een smakelijk overzicht van Belgische bieren. Toch zijn er ook hier schoonheidsfoutjes, zoals een overzicht van Belgische koningen met bovenaan enkel maar prinsen. Bij de bieren vindt Google het dan weer nodig om een kolom met 'ziektes' en een met de 'geboortedatum' te tonen. (bron : T-zine)
In dit deel van de wereld is het nog een onontgonnen markt, maar in de VS neemt de verkoop van e-books een voorzichtige start. Ginds is het Amazon met zijn Kindle e-reader die aan de kar trekt, hier ten lande zou het wel eens Google kunnen zijn dat als eerste de markt probeert in te palmen.
Het Amerikaanse internetbedrijf liet afgelopen weekend op de Amerikaanse BookExpo beurs verstaan dat er vergevorderde plannen zijn voor de verkoop van elektronische boeken. De details blijven echter vaag: Google verklaarde dat de titels niet enkel op speciale e-booklezers te bekijken zou zijn. Dat doet denken aan Google Gears, het systeem waarmee Google webinhoud (zoals RSS feeds) ook offline beschikbaar maakt. Dat alles verloopt binnen de browser, al zouden de plannen van het bedrijf zich in dit geval ook kunnen vertalen naar een speciale applicatie voor de iPhone en andere mobiele toestellen.(bron : T-zine)
Intel heeft een nieuwe processor gelanceerd die extreem weinig stroom verbruikt. De nieuwe chip moet het hart worden van ultradunne laptops in het middensegment.
De SU2700 consumer ultra-low voltage-processor (CULV) is gisteren op de Computex-show in Taiwan onthuld. Het is de eerste dualcore CULV-chip die niet onder de merknaam Core 2 Duo wordt verkocht, maar als Pentium in de winkel zal liggen.
Ultradun
De chip gaat dienen als processor in ultradunne laptops die duurder en krachtiger zijn dan de goedkope minilaptops. De bedoeling is dat de prijs gelijkligt met die van een standaard laptop, maar de draagbaarheid is die van een minilaptop.
De SU2700 is geklokt op 1,3 GHz, gebruikt een 800 MHz frontsidebus en heeft 2 MB L2 cache. De chip wordt met het 45 nm-proces gefabriceerd. De thermal design power (TDP) - een indicatie van de hoeveelheid koeling die vereist is - ligt rond de 10 watt. Dat is ongeveer een derde van een normale laptopprocessor.
De dichtstbijzijnde concurrent voor de CULV-serie is de Athlon Neo-serie van AMD. AMD heeft maandag bekendgemaakt met een dualcoreversie van deze laagverbruiksprocessors te komen.
Ook nieuwe chipset
Tegelijk met de introductie van de SU2700 heeft Intel ook de GS40 Express-chipset voor CULV-laptops aangekondigd. Deze chipset kan highdefinitionvideo afspelen en is uitgerust met HDMI-uitvoermogelijkheden.
Verder toont Intel op Computex een nieuwe technologie onder de naam My Wifi. Hiermee is het mogelijk om een Centrino 2-laptop met Wifi om te toveren in een acces point waar acht toestellen met Wifi-logo, zoals camera's, printers, HDTV's en mp3-spelers aan kunnen worden gekoppeld.(bron : ZDnet)
Vorige week stond er in het magazine Datanews een test van verschillende smarthpones. Wie het artikel gemist heeft kan nu de scores van de verschillende smarthphones downloaden.
Microsoft gaat zijn nieuwe besturingssysteem vroeger dan gepland lanceren. Vanaf 22 oktober komen er al pc's met Windows 7 op de markt, zo verklaarde Bill Veghte van Microsoft dinsdag in verschillende interviews.
Wereldwijd draait naar schatting 90 procent van alle pc's op Windows.
Na de slechte kritieken die Windows Vista, de voorganger van Windows 7, te beurt vielen, staat het bedrijf van Steve Ballmer onder grote druk.
Eerder liet Microsoft al weten dat het nieuwe besturingssysteem er voor kerst zou komen, maar een precieze datum werd voordien niet genoemd. (bron : Het Nieuwsblad)
Als IT-bedrijven het over The Cloud hebben, bedoelen ze eigenlijk gewoon "het internet". Het klinkt alleen veel hipper. Apple en Microsoft gebruiken het buzword bijvoorbeeld voor respectievelijk MobileMe en Mesh, synchronisatiediensten die ervoor zorgen dat je op al je computers en smartphones altijd over dezelfde gegevens beschikt. De makers van iCloud gaan echter nog een stap verder. Zij zijn erin geslaagd om de complete computer naar het internet te verhuizen. Pardon, naar de Cloud, uiteraard.
iCloud is, eenvoudig gezegd, een website die van je internetbrowser een extra (online) computer maakt, compleet met een besturingssysteem, bureaublad, allerlei handige applicaties en zelfs 3 gigabyte online opslagruimte in de vorm van een iCloud Drive. De belangrijkste troef van dat concept is natuurlijk dat je deze computer, net als alle documenten die je ermee aanmaakt, werkelijk altijd en overal bij de hand hebt, zolang er maar een internetverbinding in de buurt is.
Onder meer door de Side Bar en het gebruik van widgets lijkt iCloud van uitzicht vrij sterk op Windows Vista. De bediening is erg intuïtief en alles reageert bovendien opvallend snel, wat voor een webapplicatie niet altijd vanzelfsprekend is. Aan programma's is er alvast geen gebrek; iCloud omvat onder meer alternatieven voor bijna elk Office-onderdeel, een mediaspeler, fotosoftware, internetradio, spelletjes, mailprogramma en jawel ook nog eens een eigen browser.
Nog een sterk punt van iCloud is de geïntegreerde Share-functie om fotos, muziek of zelfs complete folders te delen met vrienden en familieleden. Die bestanden staan namelijk al online, op je iCloud Drive, dus je hoeft ze niet meer te uploaden of te e-mailen.
iCloud is beschikbaar in diverse talen, waaronder ook Nederlands. De virtuele computer draait op zn best in Internet Explorer, maar er is ook een prille Firefox-versie van iCloud beschikbaar. Voor Mac-gebruikers is dat trouwens de enige optie, want Safari wordt voorlopig niet ondersteund. (bron : T-zine)
Een leuk ideetje om je blog te verrijken is het plaatsen van een zoekvak van google in de rechter- of linkerkolom. (zie mijn blog rechtsboven).
Deze zoekfunctie van google behoort tot hun nu reeds legendarische Adsense programma. Dit betekent dus dat lezers van je blog gebruik kunnen maken van de zoekfunctie van google zonder je blog te verlaten, daarenboven heeft het als extra een kleine verdienste aan de eigenaar van de blog waar zoekmachine is geplaatst.
In onderstaand "bijna nederlandstalig " YouTube fimpje wordt alles mooi uitgelegd.
De Forerunner 405CX van Garmin is een van de eerste sportuurwerken met een geïntegreerde gps-module. Voor hardlopers en joggers die dol zijn op Web 2.0-snufjes levert dat bijzonder interessante toepassingen op. Zo kan je het traject dat je hebt afgelegd met een druk op de knop op een Google Map projecteren, analyseren hoe de hoogteverschillen in het parcours je snelheid en hartslag hebben beïnvloed en kan het ook anders je prestaties en favoriete looproutes online delen met anderen.
Alvorens je aan de slag kan met de data die de Forerunner 405CX tijdens het lopen heeft verzameld (gps-coördinaten, snelheid, afstand, hartslag, ) moeten de gegevens uiteraard eerst even gesynchroniseerd worden met je computer. Dankzij de draadloze ANT+ technologie gebeurt dat nagenoeg automatisch: gewoon even in de buurt van je pc of Mac gaan staan, en de gegevens worden keurig geüpload naar de speciale Garmin Connect-site (of naar de optionele Garmin Training Center-software). Omgekeerd is het ook mogelijk om op je computer een parcours uit te stippelen, en dat vervolgens draadloos naar de 405CX te stralen.
De mogelijkheden van Garmin Connect zijn behoorlijk uitgebreid. Zo is er een module om alle loopdata in heldere grafieken te gieten, en kan je je jongste prestaties eenvoudig vergelijken met eerdere trainingen. Via Explore vind je dan weer talloze favoriete trajecten van andere C405CX-bezitters of zet je je eigen routes en prestaties online.
De 405CX beschikt over een handige (aanraakgevoelige) touch ring waarmee je tijdens het lopen makkelijk de belangrijkste functies bedient. Nog een noemenswaardige feature is de uiterst precieze calorieënmeter die volgens Garmin zelfs rekening houdt met microveranderingen in je hartritme. De richtprijs van de nieuwe Forerunner bedraagt 369,99 euro. (bron T-zine)
Telecombedrijven hebben zo de gewoonte van te willen lopen voor ze kunnen staan. Dat blijkt nu ook weer uit het enthousiasme waarmee verschillende mobiele providers uitpakken met hun plannen voor LTE. Die afkorting staat - ietwat bureaucratisch - voor 'Long Term Evolution' en verwijst naar de nieuwe generatie mobiele netwerken die nog sneller dataverkeer beloven. Niemand zal het je met andere woorden kwalijk nemen als je gewoon spreekt over 4G.
Daarmee is meteen ook duidelijk dat binnen enkele jaren 3G-netwerken zoals we die vandaag kennen hopeloos ouderwets zullen zijn. LTE belooft fabelachtige snelheden van 100 Mbit per seconde en meer - zowat 10 keer sneller dan de meest courantevasteADSL- of kabelverbindingen - en zou zijn hand niet omdraaien voor verbindingen in auto's treinen en andere snel bewegende voertuigen. Daarmee zou de droom van universeel beschikbaar internet dan ook echt waar worden.
Opvallend is dat 4G, hoewel pas eind vorig jaar als norm vastgelegd, dit jaar al commerciëel in gebruik genomen zou worden. In de VS belooft Sprint in televisiespotje in 2009 "the first wireless 4G network" te zullen lanceren, terwijl in de Zweedse hoofdstad Stockholm deze week de eerste "commerciële" antenne voor LTE aangeschakeld werd. Mobiele operator TeliaSonera hoopt er volgend jaar een volledig 4G-netwerk te kunnen lanceren.