Werkplekleren
educatief
Inhoud blog
  • dag 5 werkplekleren
  • Dag 4 Werkplekleren
  • dag 3 werkplekleren
  • Dag 2 Werkplekleren
  • 23 oktober - dag 1
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    27-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 5 werkplekleren
    Deze morgen heb ik eerst nog wat geholpen bij het boeken van de bankrekeninguittreksels en daarna heb ik meegevolgd bij de kasboekingen.
    Ik heb ook nog de resterende documenten opgezocht die we nodig hadden voor de GIP-opdracht. Na de middag kreeg ik wat uitleg over de sociale balans en de jaarrekening om zo GIP-opdracht 4 te kunnen maken. Ik heb ook mijn taak van gisteren (bedrijfsvoorheffing nazien en wat 0 is wegboeken) nog eventjes verder gezet. Als laatste heb ik wat uitleg gekregen over de voorraad voor GIP 3.
    Werkplekleren was een leuke ervaring !

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-10-2017, 16:12 geschreven door mmarechal  
    Reacties (0)
    26-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 4 Werkplekleren
    Vandaag weer iets nieuw. Ik kreeg eerst een beetje uitleg over de manier van boeken van lonen en wedden voor de Belgische vestigingen. Iedereen behoort tot een bepaalde kostenplaats en dat zie je ook in de boekingen. De boekingen van de wedden en lonen tellen duizenden lijnen. Zo kan elke kostenplaatsverantwoordelijke zijn personeelskosten goed opvolgen. Ook op de balansrekeningen bedrijfsvoorheffing, RSZ en netto's te betalen komen al die kostenplaatsen mee. Maandelijks moet dit nagekeken worden en als de boekingen allemaal perfect gebeurd zijn moeten de rekeningen bedrijfsvoorheffing op 0 vallen. Dan mogen al die lijnen 'gecleared' worden (dat is eigenlijk allemaal de lijnen aanklikken en wegboeken zodat de rekening proper staat). Intussen kreeg ik ook een bezoekje.

    In de namiddag kon ik terug naar het team banken en daar heb ik de factoring voor Recticel NV geboekt, vele miljoenen waren dat.
    Als dat klaar was heb ik nog een beetje geholpen met de factoring voor Duitsland.
    Immense bedragen heb ik gezien vandaag. Leuk !


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-10-2017, 16:55 geschreven door mmarechal  
    Reacties (0)
    25-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 3 werkplekleren
    Vandaag heb ik eerst een aantal documenten (aan- en verkoopfacturen, rekeninguittreksel, enz...) opgezocht voor mijn GIP-opdracht. Daarna heb ik de intercompany transacties tussen Recticel NV (de Belgische vestiging) en Recticel Schlafkomfort en Recticel Verwaltung (2 Duitse vestigingen) vergeleken en de verschillen geboekt. Deze boekingen gebeuren via excel files die opgeladen kunnen worden in SAP. Het boeken in SAP heel speciaal. Debet en credit bestaat niet echt maar debet is boekingssleutel 40 en credit boekingssleutel 50. En dan zijn er nog een massa andere boekingssleutels bv. als je een te ontvangen factuur moet boeken op een rekening 444 die met een leverancier moet gelinkt worden dan is dat sleutel 39. Ingewikkeld, maar stap per stap werd het me duidelijk.
    Ik heb vandaag weer heel veel bijgeleerd.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-10-2017, 12:22 geschreven door mmarechal  
    Reacties (0)
    24-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 2 Werkplekleren
    Deze morgen startte ik opnieuw met het scannen, controleren en valideren van de aankoopfacturen van alle Europese vestigingen. Het ging al een stuk vlotter dan gisteren.
    Als alle post aangekomen was, zowel de interne, van de Belgische vestigingen onderling, als de externe,  heb ik deze geopend en verdeeld zoals er me gisteren was uitgelegd.
    In de namiddag kreeg ik uitleg over het de manier van boeken van de bankrekeninguittreksels, veel verloopt automatisch maar voor sommige dingen moet er toch nog wat uitgezocht of nagezien worden. Ik heb ook enkele bankrekeninguittreksels zelf mogen boeken.
    Het was terug een leerrijke dag.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    24-10-2017, 16:39 geschreven door mmarechal  
    Reacties (0)
    23-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 oktober - dag 1
    Rond 8 uur kwam ik aan bij Recticel, ik meldde me aan bij de receptie en ontving mijn batch die me deze week toegang zou verlenen tot het administratief gebouw.
    Ik werd voorgesteld aan de personeelsleden van de boekhouding en kreeg een korte uitleg over de verschillende afdelingen binnen de boekhouding (aankoopfacturen - verkoopfacturen - credit control - banken en algemene boekhouding). Er werd me ook wat meer uitleg gegeven over het bedrijf zelf.

    Daarna mocht ik helpen met het openen van de inkomende post en het verdelen er van.

    Nadien werd me het scannen van facturen uitgelegd en mocht ik er ook een paar zelf scannen.

    Tijdens de middag gingen we in de refter eten en na de middagpauze mocht ik facturen valideren. Dit is nakijken of het gescande document identiek is aan de originele factuur of creditnota. Hier en daar moest er iets vervolledigd worden.

    Als laatste mocht ik helpen bij het frankeren van de uitgaande post.

    Het was een heel leerrijke dag.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    23-10-2017, 16:31 geschreven door mmarechal  
    Reacties (0)
    17-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op https://www.bloggen.be/mmarechal

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar https://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar https://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op https://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    17-10-2017, 14:56 geschreven door  
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs