Vandaag heb ik kip met chorizo en sinaasappel gemaakt. Het recept komt bij AH vandaan maar het is echt het proberen waard. Ik heb er ook een salade bijgemaakt. Kijk voor het recept op de site. Als aanvulling heb ik er ook nog kruidenboter (voor op brood) bijgemaakt (zie site voor recept).
Ik houd echt heel erg van koken en bakken. En wil graag mijn verhaal en recepten kwijt op mijn blog. Vandaar dat ik een eigen blog heb gemaakt. De recepten die ik maak, vindt je op mijn site: http://ourfavouriterecipes.jouwweb.nl/
Hopelijk proberen jullie de gerechten en bevalt het! Veel lees, bak en kook plezier!
Vandaag heb ik fruitcakejes gebakken. Ik heb het nooit eerder gemaakt, maar het leek me wel leuk om een keer te proberen. En ze vallen in de smaak. Ik ben de foto van de fruitcakejes vergeten te maken, maar die van de basiscakejes staan er wel bij! Recept volgt hieronder.
Bereiding: Verwarm de oven voor op 160˚C. En doe de muffinvormpjes in de muffinvorm. Klop de boter en suiker licht en romig met de mixer. Voeg de eieren een voor een toe, terwijl je mixt. Mix nog 3 minuten. Voeg de bloem toe en mix tot het een glad mengsel is. Doe het beslag in de muffinvormpjes en bak ze in 20-25 minuten goudbruin.
Fruitcakejes: Benodigdheden: - 1 appel - cranberries (naar eigen voorkeur) - rozijnen (naar eigen voorkeur), geweld
Bereiding: Voor de fruitcakejes snijd je de appel in kleine stukjes. De rozijnen wel je een aantal minuten in lauwwarm water. Dit zorgt ervoor dat de rozijnen niet snel aanbranden in de oven. Verdeel het beslag van de cake in drie bakjes en voeg naar eigen smaak kleine stukjes appel in het ene bakje en de cranberries en gewelde rozijnen in de andere twee bakjes. Je kunt ze natuurlijk ook door elkaar mengen dat je een soort cakeje hebt. Vul de muffinvormpjes met het beslag. Begin bijvoorbeeld met een paar van appel en een paar van de rozijnen. Vul de muffinvormpjes tot ongeveer de helft, dit om te voorkomen dat ze te groot worden. Stop de muffinvorm in de oven en bak ze in ongeveer 20-25 minuten goudbruin.