ontbijt: -1 snee volkoren brood - magere abrikozenconfituur - 1 kiwi - 1 magere yoghurt van Activia met aspartaam
 lunch: Engels-Aziatische rundssalade uit Nigella Express (oorspronkelijk lamssalade) voor 3 personen 1 tl sesamolie / +/- 300g rundstournedos / notensla en gemengde sla / komkommer / munt / kerstomaat 120g mini vlinderpasta / DRESSING: 2 el vissaus / 1 el rode bessengelei / 2 el rijstazijn / 1 tl sojasaus / 1/4 rode peper fijngehakt / 1 lente-ui Breng een pot water aan de kook en kook de pasta. Doe sesamolie in een pan en bak het vlees 5 min aan de ene kant en 2 1/2 minuut aan de andere kant. Snij ondertussen de komkommer in schijfjes, de kerstomaatjes in 2, schik de sla op het bord. Wikkel het vlees losjes in folie. Doe de ingrediënten van de dressing in een oude confituurpot en schud goed door elkaar. Voeg op het laatste nog het vleesnat erbij. Giet de pasta af en schik op de salade. Snij het vlees in fijne sneetjes en leg op de salade, overgiet met de dressing en werk af met munt. Smakelijk!
snack: fruityoghurt 0% Vitalinea

diner: 1 kom tomatensoep Fishsticks met yoghurtsaus met dille uit Nigella Express (oorspronkelijk Goujons van tong met mayonaise met dille) voor 3 personen 2 pladijsfilets (of gelijk welke vis) / 3el maïzena / 100g broodkruim of panko / 1 ei / maïsolie / zout en peper / wortel / kerstomaat / komkommer / sla / feta / SAUS: 1 potje (125g) magere yoghurt / 1à2 el mayonaise / 1tl limoensap / peper en zout / bosje dille
Snijd de dille fijn en doe alle ingrediënten van de saus samen en roer goed. Snijd de vis in reepjes (zorg dat er geen graten inzitten). haal die door de maïzena (zorg dat alles bedekt is) , het ei (laat afdruipen) en dan door de panko. Werk van links naar rechts, houd altijd 1 hand droog, haal met je linkerhand de reepjes vis door de maïzen en leg ze in het schaaltje met ei, haal ze er met je andere hand uit en doe ze in de panko. Zorg dat er zo weinig mogelijk 'los ei' in de panko valt, anders wordt het een smerige boel. Maïzena is als een dubbelzijdige tape, het plakt aan de vis en het zorgt ervoor dat het ei aan de vis blijft plakken. Leg de stukjes vis op een rooster en snij de groenten, schik ze op het bord en garneer met 3 blokjes feta. Verwarm de oven voor op de laagst mogelijke temperatuur (50 à 70°C). Neem een niet al te grote pan en vul met maïsolie, zo'n 2cm hoog. Verwarm tot het pruttelt, probeer dan eerst 1 stukje te frituren. Frituur daarna de volgende stukjes, geef ze de ruimte in de pan. Bekleed een ovenschaal met keukenpapier en lag de gefrituurde fishsticks erin, besprenkel met peper en zout, zet ze in de oven, zo ga je door tot alles gefrituurd is. Frituren is allesbehalve mager, maar door ze in de oven te zetten drogen ze wat uit. Schik op het bord en werk af met de saus. Smakelijk!
snack: -1 verse pruim - 2 gedroogde pruimen
!!! Vele mensen 'lusten' geen yoghurt, maar het is een goede variant bij vele gerechten voor mayonaise. Meng het met wat kruiden en een klein beetje mayonaise zodat het niet zo duur meer smaakt.
|