Ik heb een enorm zware dag gehad vandaag. Voelde mij echt niet goed deze ochtend. Naarmate de dag vorderde ging het al wat beter en ik hield mij heel braaf aan mijn puntjes (ja, ja zelfs toen ik zo mottig als een krab was, ook toen heb ik gegeten). Ik kijk altijd uit naar het avondeten, dit smaakt mij het meeste en ik doe er echt moeite voor om er iets lekkers van te maken. Voor Jens viel vandaag even tegen, hij wou mee WW doen maar toen ik hem zijn aantal punten gaf die hij mocht opdoen, viel dat dik tegen want hij zat er al over :lol:. Met het nieuwe puntensysteem is het dus zo, dat ik 29 punten per dag moet eten maar ik heb 34 reserve punten die ik kan gebruiken in het weekend of gewoon als ik er eens een keerjte over zit...handig toch! Ik probeer ze wel wat te sparen voor als het echt is een dagje niet gaat en die zullen er nog wel komen!:evil: Ik heb ook veel hoofdpijn gehad maar ik denk dat dit vrij normaal is de eerste dagen....:roll: Alez, dit was mijn 29 punten menu vandaag!
Ochtend: - 1 snede volkoren brood 2 punten - Dun laagje Marmite 1/2 puntje - Veel water 0 punten
Middag: - 2 sneden brood 4 punten - Salami light 2 schelletjes 1punt - klein flesje cola light 0 punten (ik probeer mij tot een klein flesje per dag te beperken)
Tussendoor: - Banaan, clementine,kiwi 0 punten - klein cakeje duo ( punten berekend via calculator ww) 3,5 punten - water
Avond: - fris slaatje met verse ananas, rode kool en gebakken kip (eigen recept - zie onder) 12 punten - 1/2 baguette ( bake off) 4 punten - water - Lekstokje Napoleon 2 punten
Totaal: 29 punten
Fris slaatje met verse ananas, rode kool en gebakken kip (recept door Mieke) (2 pers)
Wat heb je nodig:
- 1/4 ijsbergsla - 1/4 verse rode kool - 1 gele paprika - 1/2 verse ananas - 1/2 zakje salade mix met tuinkruiden (droog) - Walnootolie 2 el - Kipfilet ( verzadigde portie) - Walnoten 20gr - Olijfolie 2 el - Rozijntjes 20gr
Zo maak je het: Snij de ijsbergsla, rode kool en de gele paprika in dunne reepjes en doe ze samen in een grote mengkom. Snij de ananas in blokjes en voeg toe aan de rest. Strooi het pakje salade mix hierover uit en meng eventjes onder elkaar, voeg hier de walnootolie, de in stukjes gehakte walnoten en de rozijntjes aan toe. Snij de kipfilet in dunne reepjes en bak deze in de olijfolie tot ze mooi bruin ziet en gaar is.
Schik de sla in mooie borden en leg hier de kipfilet op.... Heerlijk met een stukjes stokbrood of ciabatta! Smakelijk!
|