Ik ben er vol goede moed mee begonnen vandaag. Al moet ik toegeven dat het soms moeilijk was om niet naar de berging te gaan en dat éne half opgegeten pakje chips verder te ledigen. Als ik volgens de WW een berekening maak volgens het nieuwe punten systeem, mag ik dus 29 punten per dag eten (moet). eerst dacht ik "wauw" dat is veeeeeeels te veeeel, dat krijg ik nooit op! geloof mij, als ik zeg, je krijgt het op:oops:
Deze morgen ben ik begonnen met : - een groot glas water 0 punten - 1 snede bruin brood 2 punten - 1/4 stukje ww paté 1 punt - 1 tas munt thee met een canderelleke 0 punten
Middag: - 3 sneden grof brood 6 punten - een dun laagje marmite (een soort oxo, ik heb dat in zuidafrika leren eten op mijn brood) 0 punten - sla voor tussen mijn boterham en marmite 0 punten - flesje cola light
Tussendoor: heel veel water 0 punten een lekstok ( napoleon, dus iets groter als een gewone) 2 punt een banaan, kiwi en clementine 0 punten
'savonds: - Soepje van kabeljouw met courgette en dille ( eigen recept- volgt onderaan) 6 punten - 3 sneden grof brood 6 punten - Smeerkaas light driehoekje Aldi 1 punt
1 glas rode wijn 5 punten (het was een groot glas):oops:
Totaal = 29 punten
Ik vond het best een zware dag en hoop dat het binnenkort snel beter en gemakkelijker word. Voldoende beweging is ook heel belangerijk. Dus ben ik maar een grote toer met mijn hond Winston gaan wandelen......
Soepje van kabeljouwhaasje met courgette en verse dille (2 pers)
wat heb je nodig:
3 el Olijfolie 1 grote ui 2 volledige teentjes look (je kan de kern verwijderen) 2 wortelen 2 courgetten 1 bosje verse dille Currypoeder blokje vis of kippenbouillon 2 kabeljouwhaasjes van +- 120gr elk peper en zout naar smaak
Zo maak je het:
Snij de ui in fijne stukjes en bak deze samen met de look glazig in de olijfolie. Voeg hier de in blokjes gesneden wortelen en courgette aan toe en bak even samen. Voeg naar smaak currypoeder toe (ik lust dit heel graag, dus bij mij mag het goed straf zijn) Voeg nu ongeveer een 1,5 liter water toe en een vis of kippenbouillonblokje Hak een hele bosje dille fijn en voeg toe aan het soepje. Kruiden met peper en zout. Laat dit ongeveer 10min. koken. Leg de kabeljouwhaasjes op het soepje ( giet er een beetje soep over) en laat een 10 tal minuten garen op een zacht vuurtje. Heet opdienen met brood .... Smakelijk
als jullie dit receptje proberen, laat mij gerust weten hoe jullie het vonden!
xxx
|