Als je merkt dat je begint te vergeten... schrijf het dan gewoon op
19-01-2011
deel 2 taartenslag
Deze taarten zijn voor de verjaardag van mijn vriendin haar zoontje en voor de verjaardag van mijn schoonmoeder (zo bakte ik 2 exacte copies voor al 'dien ouwen brol' die taart ging eten bij haar. Is altijd leuk als ze zeggen amai ze is nog maar zo jong en kan zo goe taarten bakken ... die denken nog altijd dat taarten bakken enkel door omaatjes wordt gedaan hehe De andere taart was voor mijn moeke haar moederdag, in haar favoriete smaken speculoos en merengue want ze is niet echt een taarten eter omdat ze niet zo voor slagroom of botercreme is maar daar inderdaad heeft ze twee stukken van gesnoept :)
Sinds vorig jaar begon ik dus met een nieuwe hobby Taarten bakken en versieren met suikerpasta. Allemaal de grote schuld van 'Cake Boss' het programma op Discovery channel van een banketbakkers familie die gespecialiseerd is in taarten met sugarcraft! Ik vond het schitterend! Ik ben iemand die altijd bezig moet zijn (soms met hoofdpijnen als gevolg maar soit) en al zeg ik het van mezelf sommige dingen daar ben ik nogal handig in, (en ik vind het schitterend als de mensen stoefen op mijn werk ... ) Helaas vond ik nog niet de tijd om een cursus te volgen maar na ons huwlijk vlieg ik er in al is het maar om enkele tips en truuks te leren ik moet het gewoon doen! Maar dit is echt iets waar ik me wil in specialiseren het is leuk om weer een nieuwe uitdaging te hebben enjoy the cakes, I'm sure we did!!!
Een prinsessen taart voor men vriendin in haar favoriete kleur... ze vond het alvast beter dan een bloemetje dit was mijn tweede taart nog wat hobbelig maar ondertussen vond ik het probleem gebruik noooooooi slagroom als aanhechting voor de suikerpasta!!!
Men derde taart was er een met marsepein wegens omstandigheden niet meer op tijd om suikerpasta kunnen gaan... Dit was voor de verjaardag van mijn man zijn Petekindje Ona die superfan is van kaatje... hoe gelukkig zij was moet ik je alvast niet vertellen ... :) (het helpt trouwens om zulke taart te maken als je wat kan tekenen :) ) is veeeeeel makkelijker om de taart aan te kleden maar om de figuren te maken wat moeilijker, ook is marsepein veel zwaarder om te eten
Dit was mijn eerste taart om te melden dat we gingen trouwen... ook al had mijn schoonmoeder het niet door maar soit... 'notice the wobly cake haha dit was nog eentje met slagroom wist ik veel ... )
de eerste cupcakes met vloeibare fondant voor de kindjes van Ona's klasje Hier had ik nog niet de goeie cupcakevorm dus papiertjes te groot en pas nadien de cakejes kunnen indoen
Een taart voor op het werk in marsepein (dat weekend heb ik 3 taarten en 40 cupcakes gebakken kheb me dus goed kunnen oefenen...)
Effe ook een foto posten van de Uitnodiging die ik maakte voor ons huwlijk. Het ziet er leuk uit vind ik en binnen in komt normaal een ecru kalkpapiertje met alle gegevens in donkerbruin kleur (en laat me even zeggen per uitnodiging heb ik maar 3 à 4 minuten werk schitterend toch!)
Het begon hier eigenlijk pas allemaal uit de hand te lopen... omdat de prijzen van de uitnodigingen waar ik een voorkeur voor had de pan uit swingden... ben ik gaan denken... ik heb voor de geboorte van mijn zoon de geboortekaartjes zelf gemaakt, het suiker ook zelf verpakt ook voor mijn dochterje haar geboorte alles zelf geregeld en gemaakt, waarom ook niet voor mijn huwlijk de uitnodigingen zelf maken. De prijs van 4.20 die gevraagd werd voor het kaartje dat ik wou zou ik niet kunnen overtreffen door het zelf te maken (zeg nu zelf 420 euro voor 100 uitnodigingen is toch ludiek? en weggesmeten geld... want zelf hou ik een uitnodiging wel bij in een mooie doos maar niet iedereen is zo een hamster als ik...) Nu ik ben ook niet de gemakkelijkste en wou persé een kaart van 16cm op 16cm het meest courante formaat dacht ik voor huwlijksuitnodigingen... aangezien daar veel info op moet moet je kaart op zijn minst groot genoeg zijn om de info te kunnen bevatten! De uren dat ik zocht naar goedkoop en geschikt materiaal, ideeen en truukjes je kan het je niet voorstellen... ik denk de tijd dat we tot een idee gekomen zijn waar we beiden achterstonden en leuk vonden, wel die tijd kon ik al 500 van de kaarten maken die we uiteindelijk voor ogen hadden maar ja het moest wel ons beider 'goesting' zijn hé ;-) Heb dan eens een paar proefjes gemaakt en eentje is er als winnaar uitgekomen! Ondertussen heb ik er 2 avonden aan gewerkt en zijn er al 50 klaar :) nog 50 te gaan dus Geef gerust jullie mening ! of steel een paar van mijn ideetjes I don't mind trouwens totale kostprijs is ongeveer 140 euro voor 100 stuks Als je de werkwijze wil of de winkels waar ik het materiaal haalde kan je ook gerust mailen :) Vanavond volgend de foto's van de huwlijksbedankjes (de koekjes dus ) de deeg staat nu te rusten in de frigo en vanavond kan ik aan de slag... effe de mensen op het werk laten proeven (ze weten nog niet dat dit de huwlijksbedankjes zullen zijn uiteraard en de vorm maak ik wel anders ;-) just onze hartvorm hou ik voor thuis :) )
Materiaal : Kaarten en enveloppes bij AVA donkerbruine kaart van 15.6cm (of 15.3cm nu weet ik het effe niet meer) De evenloppes zijn niet van hetzelfde merk als de kaarten maar ik nam uit de enveloppen afdeling de voorverpakte per 50 stuks (ecru) van 13.96 ofzo per pakje De houten hartjes zijn te verkrijgen op hun huwlijks afdeling / stand en zijn reeds doorprikt zitten per pakje van 70 stuks en kosten 15.90 (dus voor 100 stuks hbe je er wel wat over, maar is altijd leuk om te gebruiken voor iets anders) Splitpennen bij AVA ook 2.5 ongeveer voor een doosje van 100stuks Handgeschept papier ook bij AVA : een vel van 1meter op 60 cm was 2.5 per vel (2 nodig) en met de lat gewoon stroken gescheurd van 10 cm en dan nog eens vakjes van 10cm (dus vak van 10cm op 10cm) hier krijg je er ook 60 van uit dus (als je niet teveel misscheurt hihi) zeker niet gaan knippen in handgeschept papier want dan is alle charme ervan weg... Het lint kocht ik bij Atita op een rol van 50 m voor 5.53 hier doe je der dus ook een 70 a 80 mee dus 2 rollen nodig (op de foto zie je nog champagnekleurig lint, maar voor de echte kaart -dit was de proef- gebruik ik ecru lint ) Een link met werkwijze of een idee heb ik niet want dit is volledig zelf uitgedacht maar als ik kan helpen vuur je vragen maar af
Vandaag niet zo goed nieuws gekregen :( Meme ligt in het ziekenhuis, steeds meer en meer begin ik schrik te krijgen dat ze men huwlijk niet haalt. Hoewel ik ergens in mijn achterhoofd heb dat ze onverwoestbaar is, doet het des te meer pijn als je op zo momenten nogmaals geconfronteerd wordt met de werkelijkheid... Dan maar aan het bakken geslagen deze avond. De deeg geprobeerd voor de koekjes die ik wil gebruiken als bedankjes voor ons huwlijk die staat nu tot morgen te rusten en dan kan ik met hartjes uitsteekvorm de koekjes vormen en in de oven doen daarna nog effe glazuur over en dan eens bekijken met Hendrik wat we er op zullen zetten
Terwijl de koekjesdeeg staat te rusten heb ik me maar gewaagd aan mijn idee voor de naamkaartjes, er zal opnieuw veel werk inkruipen om zo 140 van die dingen te maken maar ik heb het er voor over en ik ben toch zo fier op mijn werk dat ik snel even kom posten
Materiaal bestel ik bij de taartenfee.be (een van mijn vaste stekkies geworden als ik 'savonds effe tijd heb om te surfen!) Suikerpasta is 6.25 voor 1 kg wat heb je nodig een papieren trechter een cutter in hartvorm (AVEVE 3stuks -van groot naar klein- voor 4.95 -> grootste hartvorm ga ik trouwens ook gebruiken voor onze huwlijksbedankjes de zelfgebakken koekjes met suikerglazuur! dus die doet dubbel dienst) en groene metaaldraad ( je kan dit ook vinden bij AVEVE op stukjes gesneden van +/- 10cm bij het bloembindmateriaal.) en ook gouden poeder voor de stam te kleuren maar dit kan ook met cassonade suiker dit is de link met de how-to :
Vandaag net gestart met bloggen... bloggen is blijkbaar hip :) en wie wil er nu niet hip zijn ! Mijn zoontje Jaidy wordt op 23 januari 7 jaar en viert dit jaar zijn verjaardag bij de papa Nu Ik zou geen goede moeder zijn mocht ik dit niet samen met hem willen delen, helaas kan dit nu niet maar ik wil hem verrassen! Ik bak voor de kindjes uit zen klas een cupcake en op Jaidy's verlanglijst staat cupcakes van piraten :) dit zal men bloedende moederhart dit weekend wel stelpen als ik een beetje aan die cakejes kan prutsen. En maandag morgen mag hij samen met papa een reuzetoren cupcakes komen ophalen bij mama ik zie zen gezichtje al :) Precies 1 maand later namelijk op 23 februari wordt mijn dochtertje Marithe 2 jaar en uiteraard ook voor onze kleine dame worden cupcakes gebakken voor de kindjes uit de creche (gelukkig zijn het er hier maar 8 ofzo :) ) Beide krijgen natuurlijk ook een verjaardagsfeestje die gevierd wordt met dichte familie en daar horen de nodige taarten bij :) ik kijk er al naar uit om er juweeltjes van te maken! Iets waar jullie veel over gaan kunnen lezen is over het thema 'Bakken' want sinds vorig jaar is dit mijn nieuwe hobby (tot grote spijt van mijn lijn! ) Ook iets wat vaak terug gaat komen is voorbereidingen voor ons huwlijk dat doorgaat op 18 juni 2011 en twee weken daarvoor op 2 juni 2011 doet Jaidy zijn eerste communie... Nu alles wil ik zo budgetvriendelijk en origineel mogelijk aanpakken dus als je tips hebt mag je me gerust ook mailen , en graag deel ik met jullie tips en ideëen over wat ik voor beide evenementen ga doen of hoe ik het aanpak! Het worden bezige maanden en tot juli zit alles volgepland bij ons :) een druk jaar dus Beleef ons lief en leed mee en als je vragen of opmerkingen hebt :) mail gerust Vanavond begin ik met de 'grote test ' voor onze huwlijksbedankjes Hartvormige koekjes met suikerglazuur bedekt en hopelijk kunnen daar dan de letters van onze naam op. Het thema van ons huwlijk is 'de zoete zonde' omdat mijn nieuwe hobby bakken is en ik daar ineens ook zo slecht nog niet ben en dit dan met een knipoog naar mijn man zijn diabetes :) hij kan gewoon niet van lekkers afblijven en ik maak het hem ook niet echt makkelijk :) (ik doe men best hoor tik wel es op zen vingers enzo ;-) ) foto's zullen wel volgen :)