Frozen yoghurt, nog zo'n trend die overgewaaid is uit America. Normaal gezien ga ik niet zo snel mee in trends maar voor frozen yoghurt ben ik bezweken. Kim Kardashian maar ook Taylor Swift, Justin Bieber,... zijn fan van Frozen yoghurt.
Ik leerde het kennen in Gent waar ik sinds dit jaar school volg. Niet ver van mijn faculteit, in de Walpoortstraat ontdekte ik al snel Yogy. Toen ik de stap durfde zetten om het toch eens te proeven, was het eerst onwennig. Het smaakt (natuurlijk) niet als een gewoon ijsje maar echt naar bevrozen (witte) yoghurt. Je kan naar eigen wens een topping toevoegen. Ik heb het al geprobeert met ananas, snoepballetjes, enz. Maar bij Yogy heb je ook specials zoals bijvoorbeeld met aardbei, chocoladeschilfers en chocoladesaus. Niet zo gezond maar wel ENORM lekker!
Ook in klein Turkije in Gent kan je terecht voor een Frozen yoghurt, bij Moochie. Hier kan je in tegenstelling tot bij Yogy kiezen tussen 3 smaken yoghurt. Ik probeerde al enkele keren om de vergelijking te maken. Maar ofwel waren ze gesloten ofwel was er te veel volk. Wie er wel al eens is geweest, geef gerust jullie mening!
Zo'n frozen yoghurt is wel gezond(er) dan een gewoon ijsje maar ook een stukje duurder. Voor een petit betaal je bij Yogy 4. Daarom besliste ik (vandaag) om zelf frozen yoghurt te maken. Ik zocht naar verschillende recepten maar die gebruikten allemaal ook room. Ik vind het bij gevolg wel wat anders smaken maar het is ook zeer lekker. Het recept: 250 ml yoghurt (Griekse, volle of halfvolle) 125 ml room 80gr suiker 1 zakje vanillesuiker Ik zal het de volgende keer zonder room proberen, misschien smaakt het dan meer naar de frozen yoghurt die ik ken. Wanneer ik de smaak goed heb, zal ik beginnen experimenten met verschillende smaken.