Foto
Foto
Handige links
  • ALLES OVER HET WK
  • FORUM
  • BLOG MEGABIKE VOORJAAR 2010
  • WEBSITE MEGASCORE WK 2010
  • Foto
    Megascore WK 2010
    Scoor zelf tijdens het WK
    26-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing WK 2010 - Mexico
    GROEP A - MEXICO

    Mexico zit op het WK ingedeeld bij Frankrijk, Uruguay en thuisland Zuid-Afrika. De selectie van Javier Aguirre maakt volop kans om door te stoten naar de volgende ronde, maar de drie opponenten mogen niet onderschat worden. Op 11 juni zullen de Mexicanen het toernooi openen met een wedstrijd tegen het gastland.


    De bondscoach: Javier Aguirre

    Als speler nam Aguirre deel aan het WK in 1986. Naast enkele Mexicaanse clubs kwam hij tevens uit voor het Spaanse Osasuna. In 1994 begon zijn trainerscarrière als assistent-bondscoach. Met toenmalig bondscoach Miguel Mejía Barón vertrok hij later naar Atlante. In 1998 werd Aguirre voor het eerst de eindverantwoordelijke toen Pachuca hem aanstelde als oefenmeester. In 2001 werd hij aangesteld door de Mexicaanse voetbalbond om WK-kwalificatie veilig te stellen, dit lukte, maar na het toernooi in Japan en Zuid-Korea vertrok hij weer. Vier succesvolle jaren bij Osasuna volgden, met als hoogtepunten het bereiken van de bekerfinale in 2005 en plaatsing voor de voorronde van de Champions League in 2006. Atlético Madrid nam Vasco dat jaar in dienst, maar na iets meer dan drie seizoenen werd hij ontslagen. Vervolgens werd Aguirre opnieuw bondscoach van zijn geboorteland.


    De voorselectie:

    Doel: Guillermo Ochoa (América), Luis Ernesto Michel (Guadalajara), Óscar Pérez (Jaguares)

    Verdediging: Rafael Márquez (Barcelona), Carlos Salcido (PSV), Francisco Rodríguez (PSV), Ricardo Osorio (VfB Stuttgart), Héctor Moreno (AZ), Paul Aguilar (Pachuca), Efraín Juárez (UNAM), Jonny Magallón (Guadalajara), Juan Carlos Valenzuela (América), Jorge Torres Nilo (Atlas)

    Middenveld: Andrés Guardado (Deportivo La Coruña), Jonathan dos Santos (Barcelona), Gerardo Torrado (Cruz Azul), Israel Castro (UNAM), Pablo Barrera (UNAM), Giovani dos Santos (Galatasaray), Adrián Aldrete (Morelia)

    Aanval: Carlos Vela (Arsenal), Guillermo Franco (West Ham United), Cuauhtémoc Blanco (Veracruz), Adolfo Bautista (Guadalajara), Alberto Medina (Guadalajara), Javier Hernández (Guadalajara).


    Speler uitgelicht: Rafael Márquez

    Márquez begon zijn carrière in eigen land bij Atlas Guadalajara. Op twintigjarige leeftijd vertrok hij naar Europa en tekende hij een verbintenis bij AS Monaco. In het prinsdom maakte hij een goede indruk en na vier seizoenen verkaste Rafa naar FC Barcelona. Momenteel zit de aanvoerder van de Mexicaanse ploeg vaak op de bank. De Keizer van Michoacán moet Gerard Piqué en Carles Puyol voor zich dulden. Mogelijk verkast Márquez deze zomer naar een andere club, maar de verdediger heeft aangegeven zich eerst op het WK te willen focussen. In de Mexicaanse ploeg is voor hem een belangrijke rol weggelegd.


    Kwalificatiereeks:

    Voor Mexico begon de kwalificatiereeks met een dubbele confrontaties tegen Belize. Door een 2-0 en een 7-0 overwinning werd die horde eenvoudig genomen.
    De eerste groepsfase werd maar nipt overleefd. Uit zes duels werden evenveel punten behaald als Jamaica, maar door een beter doelsaldo ging Mexico met poulewinnaar Honduras door naar de laatste ronde.
    In de beslissende fase van de WK-kwalificatie begon het erg moeizaam voor Mexico. Na vier duels stond de teller pas op drie punten. Na de zwakke start volgden vijf zeges op rij, waardoor kwalificatie alsnog veiliggesteld werd. Een gelijkspel in de laatste groepswedstrijd deed er hierdoor niet meer toe.


    WK-geschiedenis:

    Mexico doet voor de vijfde maal op rij mee aan het WK. In totaal is het de veertiende deelname voor Los Tricolores. De succesvolste keren waren in de jaren 1970 en 1986, beide malen werd het toernooi in Mexico afgewerkt. Buitenshuis werd het nationale elftal steeds in een eerdere fase uitgeschakeld. In 1970 was Italië te sterk en in '86 was West-Duitsland beter in het nemen van strafschoppen.

    De dramatisch verlopen strafschoppenserie van 1986 in beeld:

    Bron: Youtube
    Bron: Soccernews.nl

    26-05-2010 om 19:22 geschreven door Cerdo


    25-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing WK 2010 - Honduras
    GROEP H - HONDURAS

    Honduras neemt deze zomer voor de tweede maal mee aan een WK. Het land uit Midden-Amerika treft in de groepsfase meteen één der favorieten met Spanje. Tevens is de ploeg van bondscoach Reinaldo Rueda ingedeeld bij Chili en Zwitserland. Een onmogelijke opgave lijkt het niet om plaatsing voor de achtste finales te behalen, maar lastig wordt het zeker.


    De bondscoach: Reinaldo Rueda

    Rueda werd ruim 53 jaar geleden geboren in Colombia. In zijn spelerscarrière was hij geen hoogvlieger. De Colombiaan speelde daardoor nimmer op het hoogste niveau. Als trainer slaagde hij er wel in om de top van zijn land te bereiken. Hij stond aan het roer van de clubs Deportivo Cali, Independiente Medellin en Cortuluá. In dienst van de Colombiaanse voetbalbond had de oefenmeester diverse jeugdselecties onder zijn hoede, tot hij in 2004 aan het roer van de nationale ploeg kwam te staan. Doordat kwalificatie voor het WK 2006 niet lukte, namen beide partijen afscheid van elkaar. In januari 2007 stelde Honduras hem aan als keuzeheer. Hier slaagde Rueda wel in zijn opdracht en stelde WK-deelname veilig.


    De selectie:

    Doel: Ricardo Canales (Motagua), Noel Valladares (Olimpia), Donis Escober (Olimpia)

    Verdediging: Victor Bernardez (Anderlecht), Maynor Figueroa (Wigan Athletic), Boniek Garcia (Olimpia), Sergio Mendoza (Motagua), Emilio Izaguirre (Motagua), Johnny Palacios (Olimpia), Mauricio Sabillon (Hangzhou Luchen), Osman Chavez (Platense)

    Middenveld: Edgar Alvarez (Bari), Julio Cesar de Leon (Torino), Roger Espinoza (Kansas City Wizards), Amado Guevara (Motagua), Ramon Nunez (Olimpia), Wilson Palacios (Tottenham Hotspur), Hendry Thomas (Wigan Athletic), Danilo Turcios (Olimpia)

    Aanval: David Suazo (Genoa), Georgie Welcome (Motagua), Carlos Pavon (Real Espana), Walter Martinez (Marathon)

    Reserves: Kevin Hernandez (Real Espana), Carlos Costly (SC Valsui), Mariano Acevedo (Marathon), Jerry Palacios (Hangzhou Nabel Greentown), Johnny Leveron (Motagua), Erick Norales (Marathon), Melvin Valladares (Real Espana).


    Speler uitgelicht: David Suazo

    Óscar David Suazo Velázquez is in een strijd tegen de klok verwikkeld. De vedette van het Hondurese voetbalelftal kampte de laatste tijd met een dijblessure en hoopt fit te zijn tijdens het WK. De spits trok in 1999 naar Europa om voor het Italiaanse Cagliari te spelen. Daar liet hij in acht seizoenen in zowel de Serie A als de Serie B geen onuitwisbare indruk achter. Internazionale slaagde erin de aanvaller vast te leggen, maar in Milaan brak de vijftigvoudig international nooit definitief door. Hij werd uitgeleend aan Benfica en het afgelopen halfjaar kwam La Pantera op huurbasis uit voor Genoa.


    Kwalificatiereeks:

    De WK-kwalificatiecyclus van Honduras startte op 4 juni 2008 met een thuisduel met Puerto Rico. Na een 4-0 zege had het tien dagen later aan een 2-2 gelijkspel genoeg om zich de plaatsen voor de eerste groepsfase van de CONCACAF.
    In die poule trof Honduras Mexico, Canada en Jamaica. Met vier zeges en twee nederlagen werd Honduras eerste van de groep. Ook Mexico plaatste zich door het behalen van de tweede plek voor de tweede en beslissende groepsfase.
    Uiteindelijk dwong Honduras pas op de laatste speelronde kwalificatie af. Omdat de ploeg zelf met 0-1 won bij El Salvador en Costa Rica op een 2-2 gelijkspel tegen de Verenigde Staten bleef steken, werden de Hondurezen derde achter de VS en Mexico en gingen die drie landen naar het WK. Voor Costa Rica restte een treffen met Uruguay, dat over twee wedstrijden de sterkste was en daardoor de vliegtickets naar Zuid-Afrika kon gaan boeken.


    WK-geschiedenis:

    In 1982 nam Honduras deel aan het WK. Los Catrachos troffen Spanje, Noord-Ierland en het toenmalige Joegoslavië. Het elftal speelde gelijk tegen de Spanjaarden en de Noord-Ieren, maar door een 1-0 nederlaag tegen Joegoslavië was het toernooi na drie duels ten einde.

    Hier de beelden van de deelname in 1982:

    Bron: Youtube
    Bron: Soccernews.nl

    25-05-2010 om 16:27 geschreven door Cerdo


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    REGLEMENT MEGASCORE WK 2010

    De regels van het spel:


    De basisregels van Megascore WK 2010 zijn de volgende:

    • Je bent verplicht in een 4-4-2-opstelling te spelen. 
      Je kiest dus 1 doelman, 4 verdedigers, 4 middenvelders en 2 aanvallers.
    • Je kiest voor elke positie 1 reservespeler. Als een basisspeler gedurende een ganse wedstrijd niet op het veld komt, plaatsen we automatisch je reservespeler in je Mega-ploeg. Verschijnt je basisspeler op het veld, dan verdwijnt de reservespeler naar de bank.
    • Je mag niet meer dan 3 spelers van eenzelfde land selecteren.
    • Je overschrijdt het maximumbudget van 250 miljoen niet.
    • Transfers doorvoeren is niet mogelijk.


    Hoe verdien je punten?


    Naargelang de prestaties van je spelers verzamel en/of verdien je punten.

    §         Waardebeoordeling: De sportredactie kent de spelers die tijdens een

    WK-wedstrijd meespelen een waardebeoordeling toe, behalve aan zij die zijn ingevallen na de 76ste minuut. Of het veld moeten verlaten voor de 15de minuut.

    rang 1 levert  5 punten op

    rang 2 levert 10 punten op

    rang 3 levert 15 punten op

    rang 4 levert 20 punten op

    rang 5 levert 25 punten op

    rang 6 levert 30 punten op

    rang 7 levert 35 punten op

    rang 8 levert 40 punten op

    rang 9 levert 45 punten op

    rang 10 levert 50 punten op

    §         Bonuspunten

    Per doelpunt gescoord door de ploeg krijgt elke speler 6 punten.

    Ploegwinst levert 10 punten op voor elke speler.

    Spelers die zelf een doelpunt scoren:

    aanvaller:                      30 punten

    middenvelder:               50 punten

    verdediger:                   70 punten

    doelman:                       100 punten

    Spelers die scoren via strafschop krijgen  20 punten

          Doelmannen die een strafschop stoppen krijgen 30 punten

    Punten verliezen door tegendoelpunt:

    doelman:            -10 punten

    verdediger:       -6 punten

    middenvelder:    -4 punten

    aanvaller:          -4 punten

    §         Aan elk land kennen we naargelang de sterkte van het team een coëfficiënt van 1.0 tot 1.4 toe. Afhankelijk van deze coëfficiënt zullen de punten van de spelers verhoogd worden.

    Coëfficiënt 1.0 = de verdiende punten volgens bovenstaand detail

    Coëfficiënt 1.1 = + 10%

    Coëfficiënt 1.2 = + 20 %

    Coëfficiënt 1.3 = + 30 %

    Coëfficiënt 1.4 = + 40%

    §        Invallen na de 76e minuut: 20 punten (hetzelfde geldt voor spelers die het veld moeten verlaten voor de 15de minuut)

     

       

     

    25-05-2010 om 16:23 geschreven door Cerdo


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    PRIJZENPOT MEGASCORE WK 2010

    Per speeldag
    :

    1e                    €1.000
    2e                    LENCO lcd-televisietoestel + LENCO draagbare dvd-speler 
    3 e – 5e            RODANIA herenhorloge Swiss Chic t.w.v €449

    6e – 10e           AMBIORIX “personal pair”-schoenen t.w.v +/- €385
    11e                   LENCO draagbare dvd-speler

    12e                  LENCO mp3-speler       

    13e  – 20e        Exclusieve WK “CASTROL”-voetbal

    21e  – 30e        Exclusieve WK “CASTROL”-polo

     


    Eindprijzenpot:

    1 e                   HYUNDAI  ix35 + officiële FIFA WORLD Cup 2010-matchbal
    2e                    Exclusieve CASTROL-voetbaltafel + officiële FIFA WORLD Cup 2010-matchbal
    3e                    Exclusieve CASTROL-voetbaltafel
    4e – 5e             LENCO lcd-televisietoestel + LENCO draagbare dvd-speler
    6e – 35e           RODANIA herenhorloge Swiss Chic t.w.v €449 + gesigneerd shirt Ronaldo
    36e – 40e         LENCO lcd televisietoestel + gesigneerd shirt Ronaldo
    41e -  70e        AMBIORIX “personal pair”-schoenen t.w.v +/- €385

    71e –  75e        LENCO draagbare dvd-speler + gesigneerd shirt Ronaldo

    76e  - 80e        LENCO Speaker Ball voor Ipod + gesigneerd shirt Ronaldo

    81e – 90e         Exclusieve WK “Castrol”-voetbal

    91e – 100e        Exclusieve WK “Castrol”-polo

    25-05-2010 om 16:20 geschreven door Cerdo


    24-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing WK 2010 - Chili
    GROEP H - CHILI

    Chili is geen onbekende op het WK. Het land deed tot dusver zeven keer mee aan het mondiale eindtoernooi en dat hadden er zelfs twee meer kunnen zijn. In 1989 kwam het land in opspraak, omdat het gediskwalificeerd werd voor het WK van 1990 en uitgesloten van deelname voor het WK van 1994. Op 3 september 1989 speelde Chili een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Brazilië. Bij verlies zou Chili niet deelnemen aan het WK en Brazilië stond met 1-0 voor toen Roberto Rojas in de 67ste minuut naar de grond zakte. Hij zei geraakt te zijn door vuurwerk die een supporter van Brazilië op het veld had gegooid, maar na onderzoek van de FIFA bleek dat Rojas niet geraakt werd. Brazilië won reglementair met 2-0 en Chili kon dus niet meedoen aan het WK van 1990. Chili mocht ook niet meedoen aan het WK van 1994. Rojas werd levenslang geschorst, maar kreeg in 2001 wel amnestie.


    De bondscoach: Marcelo Bielsa

    De 54-jarige Argentijn Bielsa is sinds 2007 bondscoach van het Chileense voetbalelftal. Bielsa was vanaf 1990 trainer van verschillende Argentijnse clubs, vertrok vervolgens naar Spanje om Espanyol te trainen en kreeg ook het nationale elftal van Argentinië onder zijn hoede. Hij wist Argentinië naar het WK van 2002 te leiden, maar het land werd al in de eerste ronde uitgeschakeld. Hij mocht desondanks aanblijven als bondscoach. In 2004 won hij met Argentinië de Olympische Spelen en won hij zilver op de Copa América, ook in 2004. Daarna besloot hij op te stappen en ging even niets doen. In 2007 ging hij aan de slag bij Chili.

    Bielsa, die als profvoetballer maar 25 competitiewedstrijden speelde voor Newell's Old Boys, heeft een opvallende filosofie en daardoor is Chili succesvol. Hij zei ooit: "De beste momenten vin mijn leven komen voort uit mislukkingen. Succes verlamt. Het maakt mensen gemakzuchtig, het haalt het slechte in de mens boven en het maakt dat we verliefd worden op onszelf." Onder Bielsa won Chili voor het eerst een officieel duel van Argentinië en het land won in de ijle lucht van Lima voor het eerst sinds 1985 van Peru.


    De voorselectie:

    Doel: Claudio Bravo (Real Sociedad), Luis Marin (Unión Española), Miguel Pinto (Universidad de Chile)

    Verdediging: Arturo Vidal (Bayer Leverkusen), Roberto Cereceda (Colo Colo), Pablo Contreras (PAOK) ,Ismael Fuentes (Universidad Católica), Mauricio Isla, Gonzalo Jara (West Bromwich), Gary Medel (Boca Juniors), Waldo Ponce (Universidad Católica)

    Middenveld: Charles Aranguiz (Colo Colo), Carlos Carmona (Reggina), Marco Estrada (Universidad de Chile), Matías Fernández (Sporting de Lisboa), Gonzalo Fierro (Flamengo), José Pedro Fuenzalida (Colo Colo), Manuel Iturra (Universidad de Chile), Rodrigo Millar (Colo Colo), Pedro Morales (Croacia Zagreb), Rodrigo Tello (Besiktas), Jorge Valdivia (Al Ain)

    Aanval: Jean Beausejour (América), Mark Gonzalez (CSKA), Héctor Mancilla (Toluca), Fabián Orellana (Xerez), Esteban Paredes (Colo Colo), Alexis Sánchez (Udinese), Humberto Suazo (Real Zaragoza), Jaime Valdés (Atalanta).


    Speler uitgelicht: Humberto Suazo

    De aanvaller is een belangrijke schakel in het team van Bielsa. Hij scoorde in de Wk-kwalificatiereeks tien doelpunten in achttien interlands. De 29-jarige Suazo speelt momenteel in Spanje voor Real Zaragoza. Hij maakte afgelopen seizoen in de winterstop de overstap naar Zaragoza door zijn goede prestaties bij CF Monterrey uit Mexico. Hij werd gehuurd en Zaragoza kan hem kopen. Verder speelde hij voor clubs in Chili en dat waren er nogal wat: Ñublense, Club Magallanes, San Antonio Unido, San Luis Quillota, Audax en Colo-Colo. Bij deze clubs scoorde hij in totaal meer dan 150 officiële doelpunten. In drie seizoenen bij Monterrey scoorde hij 41 doelpunten. Zaragoza besloot hem te halen en in achttien competitiewedstrijden scoorde hij zes keer. Sinds 2005 is Suazo international van Chili en speelde 41 interlands en daarin scoorde hij zeventien keer. Op het WK zal hij dan ook moeten zorgen voor de doelpunten namens Chili.

    Tien doelpunten van Suazo namens Monterrey.

    Bron: Youtube


    Kwalificatiereeks:

    In de kwalificatiegroep voor Zuid-Amerikaanse landen eindigde Chili als tweede. Eerste werd Brazilië met slechts een punt meer. Het land was vooral uit goed. Zestien van de 33 punten werden buiten de landgrenzen gehaald en dat houdt in dat de ploeg mentaal zeer sterk is. Ook kan de ploeg een doelpunt maken. De ploeg wist 32 keer te scoren en na Brazilië was het land de meest scorende ploeg. Ook boekte Chili de meeste overwinningen samen met Paraguay. Beide landen wisten tien keer te winnen in de kwalificatiereeks.


    WK-historie:

    Het wordt voor Chili de achtste keer dat het gaat meedoen aan een WK. In 1962 was het beste WK ooit voor het Zuid Amerikaanse land. Het gastland wist toen derde te worden. Op de WK's van 1930, 1950, 1966 en 1974 kwam het land niet verder dan de eerste ronde. Voor de WK's van 1990 en 1994 werd La Roja uitgesloten van deelname vanwege het Roberto Rojas-schandaal, doordat de Chileen in een kwalificatiewedstrijd met Brazilië claimde te zijn geraakt door vuurwerk. Dit was echter helemaal niet zo. Tijdens het WK van 1998 was het aanvalsduo Marcelo Salas en Ivan Zamorano zeer opvallend en het land wist de achtste finale te bereiken. Het land werd toen uitgeschakeld door Brazilië. In totaal speelde Chili 25 WK-wedstrijden. Van die wedstrijden won het er zeven en verloor het er twaalf. Zes keer werd er gelijkgespeeld. Chili wist 27 keer te scoren en kreeg er veertig tegen.

    Bron: Soccernews.nl

    24-05-2010 om 16:06 geschreven door Cerdo


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing WK 2010 - Portugal
    GROEP G - PORTUGAL

    Dit Zuid-Europese land zal voor de vijfde keer actief zijn op een WK-eindronde. Beste prestatie die de Portugezen hebben neergezet op een eindronde is de derde plek. Die werd behaald op het WK van 1966. Op het afgelopen WK, die in 2006 werd gespeeld in Duitsland, eindigde Portugal op een vierde plek. In de troostfinale moest uiteindelijk het hoofd worden gebogen voor gastland Duitsland, dat met 3-1 aan het langste eind trok. Zal de formatie van trainer Carlos Queiroz deze prestatie komende voetbalzomer kunnen evenaren, of zal het team met sterren als Cristiano Ronaldo, Simao Sabrosa en Bruno Alves kopje onder gaan in poule G, waar het de degens zal moeten kruisen met Brazilië, Ivoorkust en Noord Korea?


    Voorlopige WK-selectie

    Doel: Eduardo (Sporting Braga), Daniel Fernandes (Iraklis), Beto (FC Porto)

    Verdediging: Miguel (Valencia), Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho (beiden Chelsea), Bruno Alves, Rolando (beiden FC Porto), Ricardo Costa (Lille), Duda (Málaga), Fabio Coentrao (Benfica), Pepe (Real Madrid)

    Middenveld: Pedro Mendes (Sporting Portugal), Ze Castro (Deportivo la Coruña), Tiago Mendes (Atlético Madrid), Deco (Chelsea), Raul Meireles (FC Porto), Miguel Veloso (Sporting Portugal)

    Aanval: Simao Sabrosa (Atlético Madrid), Danny (Zenit St Petersburg), Liedson (Sporting Portugal), Hugo Almeida (Werder Bremen), Cristiano Ronaldo (Real Madrid) en Nani (Manchester United).


    Speler uitgelicht: Simão Sabrosa

    De buitenspeler maakte in 1996 zijn debuut in het profvoetbal namens Sporting Lissabon. Nog geen drie jaar later zag Louis van Gaal in de aanvaller de stand-in voor Luis Figo bij FC Barcelona, waarop Simão koos voor een overstap naar Catalonië. Onder Van Gaal kwam de Portugees 21 duels in actie, maar nadat de Nederlander zijn congé had gekregen ging het crescendo met Simão bij FC Barcelona. Onder Llorenç Serra Ferrer groeide de Portugees uit tot basisspeler totdat hij begin 2001 een blessure opliep. Nadat Simão daarvan hersteld was stond Carlos Rexach aan het roer in Camp Nou, wat tot gevolg had dat Simão bankzitter werd. In de zomer van 2001 verliet de Portugees daarom Spanje, om te gaan voetballen voor Benfica. In Lissabon werd Simão een veel completere speler, wat hem zelfs de aanvoerdersband van de Portugese club opleverde. In 2005 mocht Simão de landstitel vieren met Benfica. In 2007 besloot de aanvaller te kiezen voor een nieuw avontuur in Spanje. Atlético Madrid betaalde ruim twintig miljoen euro voor de dribbelaar. Met de Madrileense club wist Simão onlangs nog de Europa League te winnen, door in de finale Fulham met 2-1 te verslaan. Tot dusver kwam Simão tot 76 interlands namens Portugal, waarin de buitenspeler 21 keer het net wist te vinden.



    Bron: Youtube


    WK-kwalificatie

    In groep 1 moest Portugal het opnemen tegen Denemarken, Zweden, Hongarije, Albanië en Malta. De Portugezen begonnen de kwalificatiecampagane met een 0-4 overwinning bij Malta. In het tweede duel moest men echter een nederlaag in eigen huis slikken. Denemarken won bij Portugal met 2-3, waardoor de Portugezen direct achter de feiten aanliepen in de kwalificatiecyclus. Omdat het derde, vierde en vijfde pouleduel (Zweden, Albanië, nogmaals Zweden) in een 0-0 gelijkspel eindigde moest Portugal zich zorgen gaan maken of plaatsing voor de WK-eindronde nog binnen handbereik lag. In de resterende vijf wedstrijden werd echter viermaal een overwinning binnengehaald, waardoor Portugal als tweede in de poule eindigde, achter Denemarken. Met negentien punten uit tien duels moest Portugal twee punten toegeven op Denemarken, waardoor het veroordeeld werd tot een play-off met Bosnië/Herzegovina.

    Portugal wist zich middels die play-off-tweestrijd tegen Bosnië/Herzegovina te plaatsen voor de WK-eindronde. Na tweemaal met een 1-0 overwinning van het veld te stappen mocht de ploeg van trainer Carlos Queiroz zich gaan opmaken voor een voetbalzomer in Zuid-Afrika.


    WK-geschiedenis en verwachting

    Zoals eerder al benoemd kwam Portugal op vijf WK's in actie. In 1966 wist Portugal onder leiding van de legendarische Eusebio de derde plaats te bemachtigen. Twintig jaar later was Portugal pas voor de tweede keer actief op een WK, toen moest men echter na de eerste ronde al het strijdtoneel verlaten. Tijdens het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea was de eerste ronde wederom het eindstation voor de Portugese nationale ploeg. Vier jaar later zou Portugal echter hoge ogen gaan gooien in Duitsland. Uiteindelijk moest de Portugese formatie genoegen nemen met een vierde plek op het mondiale eindtoernooi.

    Komende zomer wordt er veel verwacht van Portugal. Spelers als Cristiano Ronaldo, Deco, Simão Sabrosa, Nani, Raul Mereiles, Miguel Veloso en Bruno Alves herbergen dermate veel kwaliteit dat de poulefase zeker overleefd moet worden. Nadat de degens gekruist zijn met Brazilië, Ivoorkust en Noord-Korea zal de ploeg van wedstrijd tot wedstrijd moeten kijken. Toch zal de kwartfinale zeker mogelijk moeten zijn voor de Portugezen.

    Bron: Soccernews.nl

    24-05-2010 om 16:05 geschreven door Cerdo


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing WK 2010 - Ivoorkust
    GROEP G - IVOORKUST


    Ambitie, het sleutelwoord voor het Ivoriaanse voetbalelftal. Het Afrikaanse land zal in de zomermaanden voor de tweede keer op een wereldkampioenschap verschijnen. Ondanks de geringe prijzenkast van de Oranje Olifanten hoopt men hoge ogen te gooien. En niet onterecht. Ivoorkust beschikt over een selectie om 'u' tegen te zeggen. De naam van Chelsea-spits Didier Drogba torent echter hoog boven iedereen uit. De goaltjesdief is zonder twijfel een van de gevaarlijkste spitsen op het WK te noemen. Met de ondersteuning van andere spelers, die in Europese topcompetities uitkomen, hoopt Ivoorkust een team te smeden dat doorstoot naar minimaal achtste finales.


    De bondscoach:

    Met Sven-Göran Eriksson heeft Ivoorkust niet de gedroomde bondscoach in huis gehaald, maar de ervaring van de Zweed kan weleens de doorslag gaan geven. De 62-jarige oefenmeester heeft een loopbaan achter de rug waar menig collega jaloers op is. De Scandinaviër begon bij bescheiden clubs uit zijn geboorteland, maar durfde daarna de gewaagde overstap naar Zuid-Europa aan. Benfica, AS Roma, Fiorentina, Sampdoria en Lazio Roma namen de trainer met wisselend succes aan.

    In 2001 begon Eriksson's tijdperk als bondscoach. De Zweed nam het nationale elftal van Engeland onder zijn hoede. Weggehoond als Steve McClaren werd hij niet, maar zijn periode in Groot-Brittannië was niet bepaald een succes. Eriksson was de spotlights even beu en vertrok in de luwte naar Mexico. Ook daar hield de coach het niet lang vol, want binnen mum van tijd werd hij aangesteld als directeur bij de ambitieuze club Notts County, tot kort geleden. Eriksson werd aangesteld bij Ivoorkust, omdat Guus Hiddink geen haalbare kaart bleek voor het West-Afrikaanse land. Zodoende hopen beide partijen elkaar aan een eerste succes te helpen.


    De voorlopige selectie

    Doel: Copa Barry (Lokeren), Aristide Zogbo (Maccabi Netanya), Gnanhouan Gérard (Vannes) en Vincent de Paul Angban (ASEC Abidjan).

    Verdediging: Arthur Boka (VfB Stuttgart), Steve Gohouri (Wigan Athletic), Guy Demel (Hamburger SV), Eboué Emmanuel (Arsenal), Kolo Touré (Manchester City), Souleymane Bamba (Hibernian), Abdoulaye Meité (West Bromwich Albion), Benjamin Brou Angoua (Valenciennes), Igor Lolo (Monaco), Marc Zoro (Valenciennes) en Siaka Tiéné (Valenciennes).

    Middenveld: Didier Zokora (Sevilla), Yaya Touré (FC Barcelona), Gilles Yapi Yapo (Young Boys Bern), Didier Ya Konan (Hannover 96), Romaric N'dri Koffi (Sevilla), Emerse Faé (Nice), Cheick Tioté (FC Twente), Kouamatien Koné (CFR Cluj).

    Aanval: Didier Drogba (Chelsea), Salomon Kalou (Chelsea), Aruna Dindane (Portsmouth), Gervinho (Lille), Arouna Koné (Hannover 96), Baky Koné (Olympique Marseille), Kader Keita (Galatasaray), Seydou Doumbia (Young Boys Bern), Sékou Cissé (Feyenoord).


    Speler uitgelicht: Didier Drogba

    Aan de status van Didier Drogba hoeft geen negatieve draai gegeven te worden. De aanvaller van Chelsea is een absolute wereldster en presteert al jarenlang op het allerhoogste niveau. Het moyenne van de Ivoriaan spreekt dan ook voor zich: Afrikaans voetballer van het jaar, topscorer in de Champions League, topscorer in de Premier League en twee landstitels met Chelsea prijken achter de naam van de Afrikaan. Het enige dat voor Drogba nog ontbreekt is het winnen van de Champions League en het behalen van een tastbare prijs met Ivoorkust.

    Met de vorm van Drogba is in ieder geval niets mis. Chelsea-trainer Carlo Ancelotti haalde de international dit seizoen uit een dip en de figuurlijke rentree van de spits was overweldigend: 29 doelpunten in 32 competitiewedstrijden. Inmiddels ligt de focus van Drogba alweer op het WK, want daar hoopt de aanvaller zijn onbetwiste kwaliteiten te tentoonspreiden.


    WK-kwalificatie

    De WK-kwalificatiereeks was voor Ivoorkust een eitje te noemen. De Oranjehemden werd geen strobreed in de weg gelegd door onder andere Burkina Faso, Malawi en Guinea, waardoor de tweede deelname al snel een feit werd. Van de 'Grote vijf' in Afrika (Ivoorkust, Ghana, Kameroen, Nigeria en Egypte) hadden vooral Kameroen en Egypte het moeilijk. Daar had Ivoorkust echter geen omkijken naar; het WK 2010 in het eigen continent, daar concentreerden de Ivorianen zich al snel op.


    WK-historie

    Twee deelnames aan een wereldkampioenschap, heel schamel voor een land als Ivoorkust. De Afrikanen kwalificeerden zich voor het eerst in 2006, op het WK in Duitsland. Toen trof het onder andere het Nederlands elftal. De routine ontbrak destijds bij het land, maar komende zomer hoopt men met de extra bagage hoge toppen te scheren.

    In 2006 verloor Ivoorkust nipt met 2-1 van Nederland:

    Bron: Youtube

    Bron: Soccernews.nl

    24-05-2010 om 16:05 geschreven door Cerdo


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing WK 2010 - Slowakije
    GROEP F - SLOWAKIJE

    Op het komende WK zal een opvallende debutant acteren: Slowakije. Het land zal voor de eerste maal sinds de onafhankelijkheid van Tsjechië in 1993 aanwezig zijn. De ploeg heeft potentie en wist optimaal te profiteren van het falen van hoger ingeschaalde landen als buurland Tsjechië en Polen. Spelers als Martin Skrtel, Miroslav Stoch en vooral Marek Hamsik kunnen wellicht het toernooi kleur gaan geven, en de ploeg wellicht mee laten strijden om een plaats in de achtste finale. Misschien kan Slowakije dan uit de schaduw van haar buurland Tsjechië treden.


    Voorlopige WK-selectie


    Doel: Jan Mucha (Legia Warschau), Dusan Kuciak (FC Vaslui), Lubos Kamenar (FC Nantes), Dusan Pernis (Dundee United).

    Verdediging: Peter Pekarik (VfL Wolfsburg), Martin Petras (AC Cesena), Martin Skrtel (Liverpool), Lubomir Michalik (Leeds United), Jan Durica (Hannover 96), Radoslav Zabavnik (Mainz), Marek Cech (West Bromwich Albion), Tomas Hubocan (Zenit St. Petersburg), Kornel Salate (Slovan Bratislava).

    Middenveld: Kamil Kopunek (Spartak Trnava), Jan Kozak (Timisoara), Juraj Kucka (Sparta Prague), Miroslav Karhan (Mainz), Marek Sapara (Ankaragucu), Mario Pecalka (Zilina), Stanislav Sestak (Bochum), Marek Hamsik (Napoli), Vladimir Weiss (Manchester City), Miroslav Stoch (Chelsea), Dusan Svento (Salzburg), Zdeno Strba (Xanthi).

    Aanval: Erik Jendrisek (Schalke), Robert Vittek (Ankaragucu), Martin Jakubko (Saturn Moscow), Filip Holosko (Besiktas).

    Coach: Vladimir Weiss


    Speler uitgelicht: Marek Hamsik

    Alle voetballiefhebbers zullen likkebaardend vooruitkijken naar de aanwezigheid van Marek Hamsik op het WK. De dartele middenvelder met de fenomenale techniek is een sensatie in de Serie A, waarin hij namens SSC Napoli uitkomt. In 2004 maakte de speler zijn debuut in het profvoetbal voor Slovan Bratislava, dat niet lang wachtte om het talent om te zetten in keiharde euro's. In hetzelfde jaar werd Hamsik op 17-jarige leeftijd immers getransfereerd naar het Italiaanse Brescia, dat een half miljoen euro neertelde. In het seizoen 2006-2007 maakte Hamsik vooral indruk met zijn tien treffers in veertig duels, al speelde hij dat seizoen nog in de Serie B. Het seizoen erop keerde de Slowaakse middenvelder terug in de hoogste Italiaanse divisie nadat Napoli erin was geslaagd hem te contracteren. Het prijskaartje van 5,5 miljoen rust echter nauwelijks als een loden last op de ranke schouders van de 22-jarige, want in de ploeg van Napoli is hij uitgegroeid tot één van de smaakmakers. Ook in het nationale elftal van zijn land Slowakije kan Hamsik als onmisbaar worden beschouwd, waardoor hij inmiddels de bijbehorende aanvoerdersband heeft ontvangen. Het lijkt een kwestie van tijd voordat Hamsik door een Europese topclub wordt gecontracteerd. Arsenal heeft al interesse getoond en misschien komt het na een goed WK wel tot een overgang.


    Bron: Youtube


    WK-kwalificatie

    In een poule met als tegenstanders Tsjechië, Polen, Noord-Ierland en Slovenië zullen niet veel voetballiefhebbers een WK-kwalificatie van Slowakije voorspeld hebben. Toch wist de ploeg van bondscoach Weiss de kwalificatiepoule in de Europese zone te winnen. De ploeg heeft uitermate constant gepresteerd, terwijl de andere ploegen voortdurend punten van elkaar hebben afgesnoept.

    Nadat Slowakije in het tweede duel onderuit ging tegen Slovenië rechtte de ploeg de rug. Er volgde een reeks van vier overwinningen, een gelijkspel tegen Tsjechië en nog een overwinning tegen Polen. De nederlaag op de voorlaatste speeldag tegen Slovenië maakte de kwalificatie nog enigszins spannend, maar een tweede zege tegen Polen kroonde Slowakije tot groepswinnaar.

    In de harten van de fans zal vooral de uitwedstrijd tegen Tsjechië, die knap met 1-2 winnend werd afgesloten, als essentieel worden beschouwd. Bovendien had de overwinning historische lading, want Tsjechië en Slowakije zijn sinds de onafhankelijkheid elkaars rivalen en Slowakije had nog nooit van haar buurland weten te winnen. Ook de twee overwinningen tegen Polen en het gelijke spel tegen de Tsjechen waren belangrijk in de kwalificatie.


    Bron: Youtube


    WK-geschiedenis en verwachting

    Als zelfstandig land kwam Slowakije zoals gezegd nog nooit uit op een eindronde. Als Tsjecho-Slowakije kent het land echter een rijke WK-geschiedenis. Zowel in 1934 als in 1962 werd het land tweede op het WK. Daarnaast werd in 1938 en in 1990 de kwartfinale bereikt. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Slowakije een dergelijk kunstje gaat herhalen. Het land heeft een degelijke selectie met enkele uitblinkers, maar moet niet tot wonderen in staat worden geacht.

    Toch doet Slowakije zeker niet voor spek en bonen mee. Het land kan in de poule met Italië, Paraguay en Nieuw-Zeeland meestrijden om de tweede plaats. Hoewel Paraguay sterk oogt, meer ervaren is en waarschijnlijk als favoriet moet worden gezien om tweede te worden achter Italië, zal er een ferme strijd kunnen ontstaan tussen de Zuid-Amerikanen en de Slowaken. Bovendien oogt ook verdedigend wereldkampioen Italië niet onfeilbaar. Wellicht kan Slowakije ook een historische stunt bewerkstelligen tegen de titelverdediger. Na de poulefase zal het avontuur van Slowakije echter hoe dan ook niet lang voortduren.

    Bron: Soccernews.nl

    24-05-2010 om 16:05 geschreven door Cerdo


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing WK 2010 - Nieuw-Zeeland

    GROEP F - NIEUW-ZEELAND

    Als er een land is dat met recht een voetbaldwerg genoemd mag worden, dan is Nieuw-Zeeland zeker één van de gegadigden. Het land huisvest welgeteld één profclub (komt uit in de Australische A-league). De 4,3 miljoen inwoners houden zich voornamelijk bezig met rugby en cricket, waardoor voetbal een zeer minieme rol speelt in het land. Mede dankzij de plaatsing voor het WK van 2010 begint dit beeld echter langzamerhand te kantelen. Het is voor de All Whites de tweede keer dat ze zich weten te plaatsen voor een wereldkampioenschap. De laatste keer dat dit lukte was 28 jaar geleden.


    WK-geschiedenis:

    Nieuw-Zeeland heeft zich in de geschiedenis van de voetbalwereld maar één keer eerder weten te plaatsen voor een wereldkampioenschap. Toentertijd werden alle groepswedstrijden verloren. De All Whites hadden echter wel tegenstanders van formaat tegenover zich in de poulefase. De opponenten waren; Brazilië, Spanje en de Sovjet-Unie.


    WK-kwalificatie:

    Het pad om deel te mogen nemen aan het WK 2010 was voor Nieuw-Zeeland een zeer lange. Zo moest er eerst in een poule afgerekend worden met drie landen en vervolgens diende de Kiwi's in twee play-off wedstrijden de nummer vijf uit de Aziatische zone verslaan om zich te plaatsen voor het wereldkampioenschap. Nieuw-Zeeland startte de reeks in een poule met Nieuw-Caledonië, Fiji en Vanuatu. In deze groepsfase wist het land overtuigend als winnaar uit de bus te komen met vijftien punten en maar één verliespartij.

    Op 10 en 14 november 2009 moest het land in de play-off wedstrijden het opnemen tegen Bahrein. Het eerste duel eindigde in een bloedeloze 0-0. De tweede wedstrijd eindigde in een 0-1 overwinning voor de All Whites, waardoor het land zich voor de tweede maal in de historie wist te plaatsen voor een wereldkampioenschap voetbal.


    WK-selectie:

    Doelverdedigers: James Bannatyne (Team Wellington), Glen Moss (Melbourne Victory) en Mark Paston (Wellington Phoenix).

    Verdedigers: Andy Boyens (New York Red Bulls, VS), Tony Lochhead (Wellington Phoenix), Ryan Nelsen (Blackburn Rovers), Winston Reid (FC Midtjylland), Ben Sigmund (Wellington Phoenix), Tommy Smith (Ipswich Town) en Ivan Vicelich (Auckland City).

    Middenvelders: Andy Barron (Team Wellington), Leo Bertos (Wellington Phoenix), Tim Brown (Wellington Phoenix), Jeremy Christie (FC Tampa Bay Rowdies), Aaron Clapham (Canterbury United), Simon Elliott (geen club), Michael McGlinchey (Motherwell) en David Mulligan (geen club).

    Aanvallers: Jeremy Brockie (Newcastle Jets), Rory Fallon (Plymouth Argyle), Chris Killen (Middlesbrough), Shane Smeltz (Gold Coast United) en Chris Wood (West Bromwich Albion).

    Coach: Ricki Herbert


    Speler uitgelicht: Chris Killen

    Christopher John "Chris" Killen werd geboren op 8 oktober 1981. De steraanvaller van Nieuw-Zeeland komt op dit moment uit voor het Engelse Middlesbrough. De carrière van de spits kwam in een stroomversnelling nadat deze een contract tekende bij het Schotse Hibernian. In één seizoen wist de aanvaller liefst zestien doelpunten te maken in 25 competitiewedstrijden. Na dit spectaculaire jaargang werd de spits overgenomen door het grote Celtic. Bij deze club kwam de dertigvoudig international echter niet aan veel speelminuten en besloot in januari 2010 de overstap te maken naar Middlesbrough, waar hij sindsdien meer aan spelen toekomt en ook zijn doelpunten weer meepikt.


    Bron:Youtube

    Bron: Soccernews.nl

    24-05-2010 om 16:05 geschreven door Cerdo


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing WK 2010 - Kameroen
    GROEP E - KAMEROEN

    Kameroen is één van de opponenten van het Nederlands elftal op het WK. Met topspits Samuel Eto'o is het een ploeg om rekening te houden. Ajacied Eyong Enoh is ook één van de internationals van het Afrikaanse land. In een poule waar ook Japan en Denemarken van uitmaken heeft de selectie van bondscoach Paul Le Guen kansen om de achtste finales te bereiken.


    De bondscoach: Paul Le Guen

    Le Guen bouwde een uitstekende naam op als trainer van Olympique Lyon. In drie seizoenen bij Les Gones werd de oefenmeester drie keer kampioen van zijn geboorteland Frankrijk. Voor hij bij Lyon aan de slag ging, maakte hij zijn debuut als coach van Stade Rennes. Zijn successen in Frankrijk bleven ook in het buitenland niet onopgemerkt. In 2006 haalde Glasgow Rangers de Fransman naar Schotland. Na een tegenvallend jaar keerde Le Guen terug naar zijn vaderland. Na twee jaar bij Paris Saint-Germain gewerkt te hebben, besloot hij voor het avontuur te kiezen en als keuzeheer van Kameroen aan de slag te gaan.
    In zijn tijd als speler was Le Guen geen onverdienstelijk voetballer. Hij speelde enkel in Frankrijk via Landerneau, Pencran, Stade Brestios en FC Nantes kwam hij bij Paris Saint-Germain terecht. Zeven jaren in Parijze dienst brachten hem één kampioenschap. Met zijn ploeggenoten pakte hij in 1994 de landstitel.


    De voorselectie:

    Doel: Hamidou Souleymanou (Kayserispor), Carlos Kameni (Espanyol), Guy Roland Ndy Assembe (Valenciennes), Amour Patrick Tignyemb (Bloemfontein)

    Verdediging: Jean Patrick Abouna Ndzana (Astres de Douala), Benoit Assou-Ekotto (Tottenham Hotspur), Sébastien Bassong (Tottenham Hotspur), Gaetan Bong (Valenciennes), Aurelien Chedjou (Lille), Geremi Njitap (Ankaragucu), Stephane Mbia (Marseille), Makadji Boukar (Al Nahdha), Nicolas Nkoulou (AS Monaco), Rigobert Song (Trabzonspor)

    Middenveld: Marcel Ndjeng (FC Augsburg), Enoh Eyong (Ajax), Jean II Makoun (Olympique Lyon), Georges Mandjeck (1. FC Kaiserslautern), Joel Matip (Schalke 04), Patrick Mevoungou (Canon Sportif de Yaounde), Landry Nguemo (Celtic), Alexandre Song (Arsenal), Achille Emana (Real Betis)

    Aanval: Vincent Aboubakar (Coton Sport de Garoua), Eric Choupo-Moting (1. FC Nürnberg), Samuel Eto'o (Internazionale), Mohamadou Idrissou (SC Freiburg), Dorge Kouemaha (Club Brugge), Pierre Webó (Mallorca) en Jacques Zoua (FC Basel).


    Speler uitgelicht: Rigobert Song

    Rigobert Song Bahanag werd op 1 juli 1976 geboren. De inmiddels 33-jarige verdediger is recordinternational van zijn land. Hij speelde ruim honderd interlands voor Kameroen. De speler van het Turkse Trabzonspor nam reeds deel aan drie WK's. In 1994, 1998 en 2002 was hij erbij. In zijn carrière versleet hij tal van Europese clubs. Het begon allemaal bij FC Metz, de Franse ploeg waar Song in 1994 terecht kwam. Via Salernitana (Italië), Liverpool, West Ham United (beiden Engeland), 1. FC Köln (Duitsland) en RC Lens (Frankrijk) kwam hij terecht bij het Turkse Galataseray. Na vier jaar in Istanbul gespeeld te hebben verkaste hij opnieuw. De Kameroener speelde het afgelopen seizoen nog steeds in de Turkse Süper Lig, voor Trabzonspor.


    Kwalificatiereeks:

    In de eerste fase van de WK-kwalificatie verliep eenvoudig voor De Ontembare Leeuwen. In een groep met Kaapverdië, Tanzania en Mauritius werden vijf zeges behaald. Alleen uit bij Tanzania bleef Kameroen steken op een 0-0 gelijkspel. Het tweede gedeelte begon moeizamer. In Togo liep Kameroen tegen een 1-0 nederlaag op en het thuisduel met Marokko eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Na twee zeges op Gabon en een overwinning op Togo en Marokko eindigden de mannen van Le Guen toch bovenaan in de groep, waardoor deelname aan het WK vast kwam te staan.


    WK-historie:

    Deze zomer doet Kameroen voor de zesde maal mee aan het wereldkampioenschap. In 2006 ontbrak het land op het WK, maar de vier edities daarvoor plaatste het zich wel. Ook in 1982 werd kwalificatie afgedwongen. Alleen in 1990 werd de groepsfase overleefd. Mede dankzij vier treffers van Roger Milla reikte het zelfs tot de kwartfinale, waar Engeland een horde te ver bleek. In Poule B werd toentertijd verrassend Kameroen eerste voor Roemenië. Argentinië en de Sovjet-Unie waren na drie duels al uitgespeeld.

    Hier de vier treffers van Milla op het WK van 1990 in Italië:

    Bron: Youtube

    Bron: Soccernews.nl

    24-05-2010 om 16:05 geschreven door Cerdo


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing WK 2010 - Ghana
    GROEP D - GHANA

    Al sinds de jaren negentig wacht de wereld op een bloeiend Afrikaans voetballand. Nigeria was op de WK's van 1994 en 1998 groepswinnaar, terwijl het in 1996 Olympisch kampioen voetbal werd. In 2000 herhaalde Kameroen dat Afrikaanse kunstje. Iedereen was ervan overtuigd dat er binnen de kortste keren een Afrikaanse wereldkampioen op zou staan. In 2010 is die voorspelling waarschijnlijk nog altijd toekomstmuziek. Ghana neemt voor de tweede keer deel aan het WK, nadat het in 2006 met goed voetbal verrassend de tweede ronde had bereikt (ten koste van Tsjechië en de Verenigde Staten). De runner-up van de Afrika Cup moet in staat worden geacht opnieuw weerstand te kunnen bieden aan de westerse voetballanden. Een wereldtitel komt waarschijnlijk te vroeg, maar Afrika mag in ieder geval hopen op een goede eindronde van Ghana.


    Voorlopige WK-selectie

    Doel: Richard Kingson (Wigan Athletic), Daniel Agyei (Liberty Professionals), Stephen Ahorlu (Hearts of Lions) en Stephen Adams (Aduana Stars).

    Verdediging: Samuel Inkoom (Basilea), Eric Addo (foto, Roda JC), Jonathan Mensah (Granada), Lee Addy (Bechem Chelsea), Rahim Ayew (Zamalek), Hans Sarpei (Bayer Leverkusen), John Mensah (Sunderland), Isaac Vorsah (Hoffenheim) en John Paintsil (Fulham).

    Middenveld: Sulley Ali Muntari (Inter), Derek Boateng (Getafe), Anthony Annan (Rosenborg), Emmanuel Agyemang-Badu (Udinese), Kwadwo Asamoah (Udinese), André Ayew (Arles-Avignon), Michael Essien (Chelsea), Stephen Appiah (Bologne), Haminu Dramani (Lokomotiv Moscú), Quincy Owusu Abeyie (Al Sadd), Bernard Kumordzie (Panionios), Laryea Kingston (Hearts) en Kevin-Prince Boateng (Portsmouth).

    Aanval: Matthew Amoah (NAC Breda), Asamoah Gyan (Rennes), Prince Tagoe (Hoffenheim) en Dominic Adiyiah (AC Milan).

    Coach: Milovan Rajevac


    Speler uitgelicht: Michael Essien

    Al jarenlang is Michael Essien de absolute vedette van de nationale ploeg van Ghana. De middenvelder is via de Franse competitie (SC Bastia, Olympique Lyon) opgeklommen naar de wereldtop en kan met recht één van de beste defensieve middenvelders ter wereld worden genoemd. Het was dan ook niet verrassend dat Chelsea in 2005 liefst 40 miljoen euro voor hem neertelde (het hoogste bedrag dat de Londense club tot dat moment had betaald voor een speler). Essien heeft echter een groot probleem, waar hij in zijn carrière voortdurend tegen aanloopt: hij is blessuregevoelig. Zo miste hij het WK van 2006 al met een zware enkelblessure en is ook zijn deelname aan het WK van 2010 onzeker, omdat hij op de Afrika Cup een knieblessure opliep. Drie weken geleden zei de speler zelf nog over zijn deelname: 'Als ik het WK haal is dat fantastisch, als ik het niet haal dan is het niet anders. Ik heb nog een hele carrière voor me en het laatste wat ik wil is te snel terugkomen waardoor de problemen alleen maar erger worden.' Voor de voetballiefhebber is het echter te hopen dat Essien toch in Zuid-Afrika te bewonderen zal zijn. De speler is in de voorselectie opgenomen en een Ghana met Essien is beduidend sterker als Ghana zonder hem.


    Bron: Youtube


    WK-kwalificatie

    Ghana speelde zich met horten en stoten door de Afrikaanse WK-kwalificatie. In de tweede ronde rekende de ploeg af met Gabon, Libië en Lesotho. Deze kwalificatie ging echter minder voorspoedig dan verwacht. Gabon en Libië eindigden met Ghana op een gedeelde eerste plek, omdat de drie ploegen allemaal 12 punten hadden verzameld. De Ghanese ploeg liet in de uitwedstrijden tegen Gabon en Libië dure punten liggen, maar kon op basis van het beste doelsaldo als groepswinnaar verder naar de derde ronde.

    In die derde ronde lootte de Ghanese ploeg gunstig. Waar Algerije het op moest nemen tegen Egypte, Nigeria tegen Tunesië en Kameroen, Togo en Marokko in één poule waren ingedeeld, troffen The Black Stars in Benin, Mali en Soedan drie minderwaardige tegenstanders. Na vier wedstrijden was de ploeg van Rajevac dan ook al gekwalificeerd, waarna de ploeg onderuit ging in de uitwedstrijd tegen Benin en thuis nog gelijkspeelde tegen Mali.

    In de Afrika Cup, die na de kwalificatie in januari en februari werd afgewerkt, toonde Ghana vervolgens aan tot de beste ploegen van het continent te behoren. Gastland Angola en Nigeria moesten eraan geloven voordat Egypte in de finale te sterk bleek. Uit het toernooi bleek het opvallend grote potentieel van de Afrikaanse ploegen, maar ook het schrijnende tekort aan organisatie. Ghana zal haar team beter moeten organiseren, wil het op het WK potten breken.


    WK-geschiedenis en verwachting

    Ghana kwam slechts eenmaal eerder uit op een eindronde van een WK, hoewel het al decennialang tot de beste ploegen van Afrika behoort. In 2006 verraste de ploeg door de Verenigde Staten en Tsjechië achter zich te laten en zich als tweede achter Italië te plaatsen voor de achtste finales. In deze achtste finales trof de ploeg Brazilië. Hoewel Ghana het de recordkampioen lastig wist te maken, kwam het niet tot een stunt. De wedstrijd tegen Tsjechië zou met een 2-0 overwinning wel als stunt de boeken in gaan:


    Bron: Youtube

    Tijdens dit WK zit Ghana opnieuw een zware groep. De ploeg treft Duitsland, Servië en Australië. De Duitsers lijken favoriet om de groep te winnen, maar tussen Servië, Australië en Ghana zou zich een leuk gevecht kunnen ontpoppen om de tweede plaats. Hoewel Servië op voorhand sterker lijkt dan Ghana, moet het West-Afrikaanse land zeker niet worden uitgevlakt om de tweede ronde te bereiken. En bij een goede loting en een portie geluk kan de ploeg wellicht op het eerste WK op het Afrikaanse continent verder doorstoten.

    Bron: soccernews.nl

    24-05-2010 om 16:05 geschreven door Cerdo


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing WK 2010 - Servië
    GROEP D - SERVIE


    Velen hebben Servië opgeschreven als verrassing voor het komende WK 2010. Waarom eigenlijk? Het land is ingedeeld in één van de zwaarste poules van het toernooi met Ghana, Duitsland en Australië als tegenstander. De kwalificatiepoule met Frankrijk en Roemenië werd echter opvallend eenvoudig overleefd en zelfs gewonnen. De selectie oogt sterk, en dus lijken alle ingrediënten aanwezig voor een hete Servische zomer in Zuid-Afrika.


    Voorlopige WK-selectie

    Doel: Vladimir Stojkovic (Wigan Athletic/Eng), Zeljko Brkic (Vojvodina Novi Sad), Bojan Isailovic (Zaglebie Lubin/Pol), Andjelko Djuricic (Uniao Leiria/Por).
    Verdediging: Branislav Ivanovic (Chelsea/Eng), Antonio Rukavina (1860 München/Dui), Nemanja Vidic (Manchester United/Eng), Neven Subotic (Borussia Dortmund/Dui), Aleksandar Lukovic (Udinese/Ita), Ivan Obradovic (Real Zaragoza/Spa), Aleksandar Kolarov (Lazio Roma/Ita).
    Middenveld: Dejan Stankovic (Internazionale/Ita), Nenad Milijas (Wolverhampton Wanderers/Eng), Milos Krasic (CSKA Moskou/Rus), Milos Ninkovic (Dinamo Kiev/Oek), Zdravko Kuzmanovic (VfB Stuttgart/Dui), Zoran Tosic (1. FC Köln/Dui), Gojko Kacar (Hertha BSC/Dui), Radosav Petrovic (Partizan Belgrado).
    Aanval: Nikola Zigic (Valencia/Spa), Marko Pantelic (Ajax/Ned), Danko Lazovic (Zenit Sint Petersburg/Rus), Dragan Mrdja (Vojvodina Novi Sad), Milan Jovanovic (Standard Luik/Bel).

    Coach: Radomir Antic


    Bondscoach: Radomir Antic

    Radomir Antic is een zeer gelouterde bondscoach. Vooral in de Primera Division deed hij ervaring op het allerhoogste niveau op. In 1985 was hij als beginnende trainer actief bij Partizan Belgrado, maar daarna boekte hij successen met Real Zaragoza. Daarmee wist hij een contract te verdienen bij Real Madrid, al leidde hij niet langer dan één seizoen de ploeg in Santiago Bernabéu. Na Real Oviedo behaalde Antic de grootste prijzen als trainer van Atlético Madrid. Met die ploeg wist hij de dubbel te winnen, een ongekend succes. Vervolgens had Antic ook nog de andere Spaanse grootmacht onder zijn hoede. Tussen januari en juni 2003 was hij de tijdelijke opvolger van Louis van Gaal, die ontslagen werd in de Catalaanse hoofdstad. Ten slotte leidde Antic nog Celta de Vigo. Sinds 2004 was hij niet meer werkzaam in de voetballerij, totdat hij in 2008 werd aangesteld als bondscoach van Servië. Tot dusverre heeft hij met de kwalificatie een uitstekende prestatie geleverd. Wellicht kan hij nog successen aan zijn carrière toevoegen door te verrassen op het WK.


    Speler uitgelicht: Nemanja Vidic

    Hoewel zeker niet de spectaculairste speler van het Servische nationale elftal is de grootste ster van het team Nemanja Vidic. De centrale verdediger van Manchester United heeft zich via Rode Ster Belgrado en Spartak Moskou weten te ontpoppen als één van de beste centrale verdedigers ter wereld. Mede dankzij zijn inbreng hoefde het team slechts één tegentreffer te incasseren in de kwalificatiereeks naar het WK. Inmiddels heeft Vidic al zijn zesde seizoen in de hoofdmacht van United afgerond en is hij één van de bestbetaalde verdedigers ter wereld. Ook in het persoonlijke leven gaat het Vidic voor de wind, hij is immers getrouwd met Ana Ivanovic, de toptennisster uit zijn vaderland. Een goede Servische prestatie op het WK valt of staat met het spel van Vidic, de sterkhouder in de verdediging. Zijn kop- en duelkracht zijn onovertroffen. Als hij ontbreekt, bestaat de kans dat het elftal als een kaartenhuis in elkaar stort.


    Bron: Youtube


    WK-kwalificatie

    Slechts weinigen zullen Servië als poulewinnaar hebben genoteerd in een kwalificatiereeks waarin Frankrijk, Roemenië en Oostenrijk de tegenstanders waren. Toch hebben de Serviërs deze groep weten te winnen. Een knappe prestatie, zeker omdat na twee duels al een keer verloren was tegen het Franse nationale elftal. De tegenstanders van Servië bleven echter punten tegen elkaar verspelen.

    Vooral de zwakte van Roemenië was in de Servische kwalificatiepoule onthutsend te noemen. De Roemenen hadden voorgaande kwalificatiereeksen, bijvoorbeeld tegen Nederland, juist indruk gewekt met een sterk elftal. De ploeg had zich bijvoorbeeld ook geplaatst voor het EK van 2008. Tegen Servië had Roemenië echter geen schijn van kans. De uitwedstrijd in Roemenië eindigde in een 2-3 overwinning voor de Serviërs, terwijl op 10 oktober 2009 zelfs de vloer werd aangeveegd met de Roemenen: het werd liefst 5-0.

    Ook de twee lastige duels tegen Oostenrijk werden winnend afgesloten, terwijl ook het eerste duel tegen Litouwen en de twee wedstrijden tegen de Faroer geen probleem waren voor Servië. Een gelijkspel tegen Frankrijk en de monsterzege tegen Roemenië verzekerden vervolgens de poulewinst. Het afsluitende groepsduel werd vervolgens nog met 2-1 verloren tegen Litouwen, maar dat puntverlies bleef onbestraft.


    Bron: Youtube


    WK-geschiedenis en verwachting

    Servië heeft een rijke, maar uiteenlopende geschiedenis op eindronden van het WK voetbal. Zo kwam Servië voorheen uit onder de namen Joegoslavië en Servië en Montenegro. Al onder de naam Joegoslavië wist de ploeg zich achtmaal te kwalificeren. Ook de eindrondes werden niet onverdienstelijk afgewerkt. Liefst driemaal werd de kwartfinale bereikt, maar het hoogtepunt wordt gevormd door de halve finale in 1930.

    Onder Servië en Montenegro werd opnieuw kwalificatie afgedwongen. Op het WK van 1998 had Servië de beschikking over een sterk elftal, maar Nederland vormde in de achtste finale uiteindelijk het eindstation. Edgar Davids haalde in blessuretijd verwoestend uit: 2-1. In 2002 kwalificeerde Servië zich niet. In 2006 werd Servië ingedeeld in de poule des doods. Nederland vormde opnieuw de tegenstander, maar ook Ivoorkust en Argentinië werden bij de Serviërs ingedeeld. Het eindstation werd aldus de poulefase.

    Servië oogt zeer sterk. Het beschikt over Europese toppers en subtoppers. Niet alleen Nemanja Vidic speelt bij de Europese top, ook Branislav Ivanovic en Dejan Stankovic hebben genoeg ervaring op het hoogste niveau. Daarnaast zijn spelers als Neven Subotic, Zoran Tosic, Gojko Kacar, Danko Lazovic en Milan Jovanovic zeer belangrijk. Als de puzzelstukjes in elkaar vallen, zou het wel eens een hele mooie zomer kunnen worden voor Servië. Met wat geluk zou zelfs een kwartfinaleplaats tot de mogelijkheden kunnen behoren.

    Bron: Soccernews.nl

    24-05-2010 om 16:04 geschreven door Cerdo


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing WK 2010 - Slovenië
    GROEP C - SLOVENIE

    Slovenië heeft zich voor de tweede keer in haar geschiedenis weten te plaatsen voor het wereldkampioenschap voetbal. Het land debuteerde op het WK van Zuid-Korea en Japan in 2002. Sinds 1996 doet het Oost-Europeaanse land mee aan de WK-kwalificaties. Het land baarde tijdens de kwalificatieronde opzien door onder meer in een poule met Polen, Slowakije en Tsjechië tweede te eindigen. In de play-offs moesten de Slovenen het vervolgens opnemen tegen het Rusland van Guus Hiddink. Het tweeluik werd zeer verrassend gewonnen door Slovenië.


    Voorlopige WK-selectie

    Doel: Samir Handanovic (Udinese), Jasmin Handanovic (Mantova), Aleksander Seliga (Sparta Rotterdam) en Jan Koprivec (Gallipoli)

    Verdediging: Miso Brecko (1. FC Köln), Bostjan Cesar (Grenoble), Branko Ilic (Lokomotiv Moskou), Bojan Jokic (Chievo), Dejan Kelhar (Cercle Brugge), Matej Mavric Rozic (Koblenz), Marko Suler (AA Gent), Elvedin Dzinic (Maribor), Aleksander Rajcevic (Koper) en Suad Filekovic (Maribor)

    Middenveld: Valter Birsa (AJ Auxerre), Andraz Kirm (Wisla Krakow), Andrej Komac (Maccabi Tel Aviv), Robert Koren (West Bromwich Albion), Rene Krhin (Internazionale), Aleksander Radosavljevic (Larissa), Dalibor Stevanovic (Vitesse), Mirnes Sisic (Giannina), Darjan Maric (Rapid Bucharest) en Dare Vrsic (Koper)

    Aanval: Zlatko Dedic (VfL Bochum), Zlatan Ljubijankic (AA Gent), Milivoje Novakovic (1. FC Köln), Nejc Pecnik (Nacional Funchal), Miran Burgic (AIK Solna) en Tim Matavz (FC Groningen).

    Coach: Matjaz Kek


    Speler uitgelicht: Samir Handanovic

    Samir Handanovic is de eerste doelman van het Sloveense elftal. De 25-jarige doelman van het nationaal elftal speelt op dit moment in de Seria A van Italië, als doelman voor Udinese. Handanovic startte zijn carrière in zijn thuisland bij NK Domzale in het seizoen 2003-2004. Een jaar later was de doelman in het oog gesprongen van de scouts van het Italiaanse Udinese en kwam de doelman terecht in het zuiden van Europa. In het vervolg werd de doelman drie jaar uitgeleend aan drie verschillende clubs; Treviso, Lazio Roma en Rimini. Nadat de doelman zijn waarde had bewezen bij deze clubs kreeg de doelverdediger in 2007 een verbeterd contract aangeboden van de Bianconeri. Sindsdien is Handanovic niet meer verhuurd en staat hij regelmatig onder de lat voor Udinese. De doelman is sinds 2004 een vaste waarde in het nationaal elftal van Slovenië en heeft tot aan het WK van 2010 38 interlands achter zijn naam weten te zetten.


    Bron: Youtube


    WK-kwalificatie

    In Groep 3 van de Europese kwalificatiecyclus eindigde Slovenië als tweede in de poule, achter Slowakije. Het spel van Slovenië was zeer verassend. Zo werd tegen Polen een overwinning en een gelijkspel geboekt, werd San Marino met 5-0 en 3-0 verslagen en werd er twee maal gewonnen van poulewinnaar Slowakije. Met twintig punten uit tien duels werd op imponerende wijze de tweede plaats binnen gesleept. In de play-offs werd het vervolgens gekoppeld aan Rusland.

    Nadat er in Rusland met 1-2 werd verloren, leek de kans op deelname aan het WK voor Slovenië zeer klein. De bookmakers, analytici en zelfs leken zetten hun geld in op het veel sterkere geachte Rusland, maar verrassenderwijs werd het duel in Slovenië met 1-0 gewonnen en plaatste het land zich op basis van het uitdoelpunt voor het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika.

    Op het moment dat het laatste fluitsignaal klonk barstte het land in vreugde uit. Zo was er onder meer te lezen dat de Sloveense president, Borut Pahor, een weddenschap had verloren en de schoenen van de spelers moest schoonmaken. "Ik heb zojuist de schoenen van de spelers schoongemaakt, alhoewel ik eerlijk toegeef dat ik dat niet echt grondig heb gedaan", lachte Pahor na een bezoek aan de kleedkamer


    WK-geschiedenis en verwachting

    De WK-geschiedenis van Slovenië beperkt zich tot één WK. Op het WK van 2002 maakte Slovenië haar debuut . In een poule met Spanje, Paraguay en Zuid-Afrika ging Slovenië kansloos ten onder, zonder ook maar één punt te pakken. De Slovenen wisten in deze groepsfase nog wel twee doelpunten te maken, maar konden na drie wedstrijden weer inpakken. Van het Slovenië van 2010, dat is ingedeeld in poule C, wordt echter meer verwacht. Het land is ingedeeld in een poule met Engeland, Verenigde Staten en Algerije. Stiekem heeft het land de hoop op het overleven van de poulefase en gezien het feit dat het spel dat tijdens de kwalificatieronde werd gespeeld van een hoog niveau was, is dit niet onrealistisch.

    Bron: Soccernews.nl

    24-05-2010 om 16:04 geschreven door Cerdo


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing WK 2010 - Algerije
    GROEP C - ALGERIJE

    De grote onbekende op het aanstaande wereldkampioenschap in Zuid-Afrika is misschien wel Algerije. De Noord-Afrikanen deden voor het laatst mee op een eindtoernooi in 1986, maar hebben sindsdien nauwelijks meer iets gepresteerd. Aan de hand van bondscoach Rabah Saadane valt er echter weer wat te vieren in het land. Algerije ging opmerkelijk soeverein door de kwalificatieronde heen en hoopt dan ook stiekem op een mooie klassering in Zuid-Afrika. De poule van de Algerijnen is allerminst de groep des doods te noemen. Engeland is de topfavoriet, maar met de Verenigde Staten en Slovenië hoopt Saadane te kunnen concurreren.


    De bondscoach

    De bondscoach van Algerije is zoals gezegd Rabah Saadane. Een op het oog onbekende naam, maar in Algerije is de keuzeheer een grootheid. De 64-jarige oefenmeester is een van de langst zittende bondscoaches op aarde en leidde het land al drie keer naar een eindtoernooi. Eerder deed Saadane dat in 1982 en 1986, inmiddels complementeert 2010 het trio dat op de palmares van de coach staat.

    Overigens heeft Saadane ook kennis opgedaan als clubtrainer. De Algerijn trainde Raja Casablanca in Marokko en MC Algiers in zijn geboorteland. De voorkeur van Saadana ligt echter bij het bondscoachschap. In Algerije is de bondstrainer in ieder geval alles behalve weg te denken.


    Voorlopige WK-selectie

    Doel: Fawzi Chaouchi (ES Sétif), Lounes Gaouaoui (ASO Chlef), Mohamed Lamine Zemmamouche (MC Alger), M'bohi Rais Ouheb (Slavia Sofia, Bul).

    Verdediging: Laifaoui Abdelkader (ES Sétif), Madjid Bougherra (Glasgow Rangers, Eng), Carl Medjani (AC Ajaccio, Fra), Rafik Halliche (Nacional Madeira, Por), Anther Yahia (VfL Bochum, Dui), Habib Belaïd (Boulogne-sur-Mer, Fra), Nadir Belhadj (Portsmouth, Eng), Djamel Mesbah (Lecce, Ita).

    Middenveld: Hassan Yebda (Portsmouth, Eng), Mehdi Lacen (Racing Santander, Spa), Yazid Mansouri (Lorient, Fra), Adlane Guedioura (Wolverhampton Wanderers, Eng), Riad Boudebouz (FC Sochaux, Fra), Djamel Abdoun (FC Nantes, Fra), Fouad Kadir (Valenciennes, Fra), Mourad Meghni (Lazio, Ita), Karim Ziani (VfL Wolfsburg, Dui), Karim Matmour (Borussia Mönchengladbach, Dui)

    Aanval: Abdelkader Ghezzal (Siena, Ita), Rafik Djebbour (AEK Athene, Gri), Rafik Saïfi (Istres, Fra).


    Speler uitgelicht

    Algerije moet het niet van vedettes hebben. De Noord-Afrikanen vormen een sterk geheel en zijn niet eenvoudig over de knie te krijgen. Mocht er dan toch een sterspeler genoemd worden, dan is het ongetwijfeld Karim Ziani (foto). De aanvallende middenvelder speelt momenteel voor VfL Wolfsburg, maar wordt niet honderd procent gewaardeerd in Duitsland. In zijn vaderland daarentegen moet de Algerijn de nationale ploeg aan de hand nemen. De 52-voudig international, die overigens in Frankrijk geboren is, krijgt steun van relatief bekende namen als Madjid Bougherra, Nadir Belhadj, Mourad Meghni en Hassan Yebda.

    Overigens is Club Brugge-speler Mohammed Dahmane een opvallende afwezige in de selectie van Saadane. De Algerijn heeft een behoorlijke staat van dienst in België, maar de bondscoach van Algerije besloot hem links te laten liggen. De druk op Ziani wordt daardoor misschien wel groter.


    Bron: Youtube


    Kwalificatiereeks

    De kwalificatiereeks voor het WK verliep relatief eenvoudig voor Algerije. Rwanda en Zambia werden zonder moeite naar huis gestuurd, maar met Egypte hadden de Algerijnen de meeste moeite. De winnaar van de Afrika Cup was er dicht bij, maar uiteindelijk trok Algerije aan het langste eind.

    Overigens heeft een andere wedstrijd tegen Egypte zijn sporen nagelaten voor Algerije. In de halve finale van de Afrika Cup werden Nadir Belhadj en doelman Faouzi Chaouchi met een directe rode kaart van het veld gestuurd, waarna het duo geschorst werd. Belhadj moet de eerste wedstrijd van Algerije aan zich voorbij laten gaan, terwijl Chaouchi pas in de laatste wedstrijd tegen de VS aan de bak mag.


    WK-geschiedenis

    De historie van Algerije op een wereldkampioenschap is karig. In 1966 kwalificeerde men zich voor het eerst op een eindtoernooi, maar uiteindelijk moesten de Algerijnen zich toentertijd noodgedwongen terugtrekken vanwege wanorde bij de FIFA. Uiteindelijk waren er in 1966 te weinig plaatsen voor landen uit Azië en Afrika, waardoor Algerije, Egypte, Kameroen, Ethiopië, Gabon, Ghana, Guinee, Liberia, Libië, Mali, Marokko, Nigeria, Senegal, Soedan, Tunesië en Zuid-Korea werden verwijderd. De FIFA sloot Zuid-Afrika uit omwille van de apartheid.

    Begin jaren tachtig beleefde Algerije zijn hoogtijdagen. In 1982 begon het WK zelfs verrassend goed voor het Afrikaanse land. West-Duitsland werd met 2-1 verslagen, maar uiteindelijk bleek dat niet genoeg om door te gaan naar de laatste zestien. Ook in 1986 moest Algerije afscheid nemen na de groepsfase. In 2010 hoopt men echter op betere tijden. Drie maal is scheepsrecht, zal bondscoach Saadane denken.

    Bron: Soccernews.nl

    24-05-2010 om 16:04 geschreven door Cerdo


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing WK 2010 - Griekenland
    GROEP B - GRIEKENLAND

    In navolging van Frankrijk geeft Soccernews.nl u nu een voorbeschouwing van Griekenland. Het Zuid-Europese land zal in Zuid-Afrika pas voor de tweede keer aanwezig zijn op een WK. In 1994 was de eerste keer dat het land op het WK actief was en het vloog meteen in de eerste ronde eruit. Wel was het land drie keer actief op het EK en in 2004 werd Griekenland zelfs Europees kampioen. Het is afwachten of Griekenland ook eens op een WK kan stunten al zal de wereldtitel te hoog gegrepen zijn. In de groepsfase treft het land Argentinië, Zuid-Korea en Nigeria.


    De bondscoach: Otto Rehhagel

    Rehhagel is al sinds 2001 de bondscoach van Griekenland. De 71-jarige oefenmeester uit het Duitse Essen is een van de succesvolste Duitse trainers aller tijden. Tussen 1960 en 1972 kwam hij als speler uit voor Rott-Weiss Essen, Hertha BSC en 1. FC Kaiserslautern. In 1994 ging hij verder als trainer en dat ging hem goed af. Tussen 1980 en 1995 werkte hij bij Werder Bremen en hij werd met die ploeg twee keer landskampioen van Duitsland, won twee keer DFB-Pokal en in 1993 wist hij met de ploeg de Europa Cup voor bekerwinnaars te winnen.

    Vervolgens trainde hij twee jaar topclub Bayern München alvorens hij de overstap maakte naar 1. FC Kaiserslautern. Hij werkte daar van 1996 tot 2000 en maakte indruk. Rehhagel bracht de club terug naar de Bundesliga en in het jaar na de promotie wist hij landskampioen te worden het Kaiserslautern. In 2001 ging hij aan de slag als bondscoach van Griekenland en ook daar wist hij goed te presteren. In 2004 plaatste Griekenland zich voor het EK en pakte verrassend de titel. Koning Otto, zijn bijnaam die hij in Duitsland verkreeg, kon niet meer stuk in Griekenland. Ook de eindronde van het EK 2008 wist hij te bereiken en voor de tweede keer in de historie plaatste Griekenland zich voor het WK.


    De voorlopige selectie:

    Doel: Michalis Sifakis (Aris Salonika), Alexandros Tzorvas (Panathinaikos), Kostas Chalkias (PAOK Saloniki).

    Verdediging: Giorgos Seitaridis (Panathinaikos), Loukas Vintra (Panathinaikos), Evangelos Moras (Bologna), Socrates Papastathopoulos (Genoa), Sotiris Kyrgiakos (Liverpool), Avraam Papadopoulos (Olympiakos), Vasilis Torosidis (Olympiakos), Nikos Spiropoulos (Panathinaikos), Stelios Malezas (PAOK Saloniki), Giorgos Tzavellas (Panionios), Kostas Manolas (AEK Athene), Giorgos Galitsios (Olympiakos), Stergos Marinos (Panathinaikos).

    Middenveld: Kostas Katsouranis (Panathinaikos), Alexandros Tziolis (Siena), Giorgos Karagounis (Panathinaikos), Sotiris Ninis (Panathinaikos), Christos Patsatzoglou (Omonia Nicosia), Grigoris Makos (AEK Athene), Sakis Prittas (Aris Saloniki), Lazaros Christodoulopoulos (Panathinaikos).

    Aanval: Angelos Charisteas (FC Nürnberg), Dimitris Salpigidis (Panathinaikos), Pantelis Kapetanos (Steaua Boekarest), Theofanis Gekas (Hertha BSC), Giorgos Samaras (Celtic) en Kostas Mitroglou (Olympiakos).


    Speler uitgelicht: Theofanis Gekas

    De 29-jarige Gekas is een belangrijke speler voor Griekenland. Tijdens de WK-kwalificatiereeks was hij de topscorer. Gekas wist tien keer te scoren en wist daarmee onder meer Edin Dzeko (Bosnië-Herzegovina) en Wayne Rooney (Engeland) achter zich te houden. Dzeko en Rooney scoorden negen keer voor hun land.

    Opvallend is dat Gekas beter op dreef is bij de nationale ploeg dan bij zijn club. Het afgelopen half jaar werd hij door Bayer Leverkusen verhuurd aan het uit de Bundesliga gedegradeerde Hertha BSC. Bij Hertha scoorde hij zes keer in zestien wedstrijden. In 2007 werd hij namens VfL Bochum nog topscorer van de Bundesliga met twintig doelpunten en in 2005 werd hij topscorer van Griekenland door doelpunten te maken voor Kalithea en Panathinaikos. Bij de Griekse ploeg heeft hij een uitstekend moyenne. Hij heeft twintig keer gescoord in 43 interlands. In totaal speelde hij tot dusver 301 wedstrijden in het betaalde voetbal en scoorde 122 keer. Hij speelde voor Larissa, Kalithea, Panathinaikos, VfL Bochum, Bayer Leverkusen, Portsmouth en Hertha BSC.


    Bron: Youtube


    WK-kwalificatie:

    Griekenland zat in groep 7 en liep rechtstreekse kwalificatie mis door beide groepsduels met Zwitserland te verliezen. Israël, Letland, Luxemburg en Moldavië vormden geen bedreiging, al speelde Griekenland wel een keer gelijk tegen Israël en Moldavië.

    Zwitserland werd uiteindelijk de poulewinnaar door één punt meer te behalen dan Griekenland. Het team onder leiding van Rehhagel bereikte wel de play-offs. In de play-offs moest Griekenland het opnemen tegen Oekraïne. Thuis speelde het 0-0, maar in Donetsk werd met 1-0 gewonnen door een doelpunt van Dimitris Salpingidis en hierdoor plaatste Griekenland zich voor het WK.

    Het beslissende duel:

    Bron: Youtube


    WK-historie:

    De Grieken doen aankomende zomer in Zuid-Afrika pas voor de tweede keer mee aan een mondiaal eindtoernooi. In 1994 was Griekenland voor het eerst aanwezig op een WK, maar dat werd geen succes. Het Zuid-Europese land werd laatste in een groep met Argentinië, Bulgarije en Nigeria. Griekenland pakte geen enkel punt en wisten zelfs niet het doel van de tegenstander te vinden. Zaak voor Griekenland om daar op dit WK verandering in te gaan brengen.

    Bron: Soccernews.nl

    24-05-2010 om 16:04 geschreven door Cerdo


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    GROEP B - ZUID-KOREA

    Zuid-Korea neemt voor de zevende keer op rij deel aan het WK voetbal. De Aziatische ploeg plaatste zich door ongeslagen door de kwalificatieronden te komen. Waar er de vorige twee wereldkampioenschappen met Guus Hiddink (2002) en Dick Advocaat (2006) twee keer een Nederlander als bondscoach actief was, staat het Zuid-Koreaanse voetbalelftal nu wel onder leiding van iemand uit eigen land. Bij de WK-loting kwamen Argentinië, Nigeria en Griekenland uit de bus als opponenten, een groep waar verrassingen niet bij voorbaat kunnen worden uitgesloten.


    De bondscoach: Huh Jung-moo

    Huh Jung-moo begon in december 2007 aan zijn derde termijn als bondscoach van Zuid-Korea. De oefenmeester is in Nederland vooral bekend als speler van PSV, waar hij tussen 1980 en 1983 speelde. De voormalig middenvelder was namens zijn land op het WK van 1986 actief. In het verleden werkte hij als trainer bij de Koreaanse clubs Pohang Steelers en Chunnam Dragons.


    De voorselectie

    Doel: Kim Young-Kwang (Ulsan), Lee Woon-Jae (Suwon), Jung Sung-Ryong (Seongnam).

    Verdediging: Min-Soo (Suwon), Kwak Tae-Hwi (Kyoto), Kim Dong-Jin (Ulsan), Kim Hyung-Il (Pohang), Oh Beom-Seok (Ulsan), Lee Young-Pyo (Al Hilal), Lee Jung-Soo (Kashima Antlers), Hwang Jae-Won (Pohang), Cho Won-Hee (Wigan Athletic), Cha Du-Ri (SC Freiburg), Cho Yong-Hyung (Jeju).

    Middenveld: Koo Ja-Cheol (Jeju), Ki Sung-Yong (Celtic), Kim Bo-Kyung (Oita), Kim Nam-Il (Tom Tomsk), Shin Hung-Min (Pohang), Kim Jae-Sung (Pohang), Kim Jung-Woo (Gwangju), Lee Chung-Yong (Bolton) Kim Chi-Woo (Seoul), Park Ji-Sung (Manchester United).

    Aanval: Park Ju-Young (AS Monaco), Ahn Jung-Hwan (Dalian Shide), Lee Seung-Ryul (Seoul), Yeom Ki-Hun (Suwon), Lee Keun-Ho (Jubilo Iwata), Lee Dong-Guk (Jeonbuk).


    Speler uitgelicht: Park Ji-sung

    Net als de bondscoach is Park Ji-sung vooral bekend door zijn periode bij PSV. De aanvallend ingestelde speler speelde tussen 2003 en 2005 in Eindhoven, waarna hij naar Manchester United vertrok. De 85-voudig international maakte furore op het WK 2002, waar hij een belangrijke speler was voor het Zuid-Koreaanse elftal. Toenmalig keuzeheer Hiddink was een jaar later degene die Park naar PSV haalde. Tevens trok de club uit de Lichtstad toen Lee Young-pyo aan. Momenteel is de middenvelder een gewaardeerde kracht bij Manchester United. Van een basisplaats is hij niet altijd verzekerd.


    WK-kwalificatie

    In de derde ronde van de Aziatische WK-kwalificatie stroomde Zuid-Korea in. Het trof daarin buurland Noord-Korea. Beide onderlinge duels tussen de Koreanen eindigden in een 0-0 gelijkspel. Omdat beide ploegen uit de andere vier duels tien punten pakten, plaatste zowel Noord-Korea als Zuid-Korea zich voor de vierde ronde.

    1. Zuid-Korea 6 – 12
    2. Noord-Korea 6 – 12
    3. Jordanië 6 – 7
    4. Turkmenistan 6 - 1

    Ook in de vierde ronde zaten Zuid- en Noord-Korea bij elkaar in de poule. Wederom eindigden beide elftallen op de eerste en tweede plaats, wat genoeg was voor WK-kwalificatie. Met vier zeges en vier gelijke spelen bleef Zuid-Korea wederom ongeslagen.

    1. Zuid-Korea 8 – 16
    2. Noord-Korea 8 – 12
    3. Saoedi-Arabië 8 – 12
    4. Iran 8 – 11
    5. Verenigde Arabische Emiraten 8 - 1


    WK-geschiedenis

    In Zuid-Afrika speelt Zuid-Korea voor de achtste maal op een WK. In 1954 waagden de Aziatische Tijgers voor het eerst een poging tot kwalificatie. Dit lukte, maar het team strandde in de eerste ronde. Ook in 1986, 1990, 1994, 1998 en 2006 werd Zuid-Korea in de groepsfase uitgeschakeld. In 2002 behaalde het zeven punten in drie duels en ging de ploeg van bondscoach Hiddink als groepswinnaar door. Via Italië en Spanje kwam Zuid-Korea in de halve finale, waarna het naast de prijzen greep. Eerst bleek Duitsland te sterk en in de strijd om de derde plaats ging Turkije er met de bronzen plak vandoor.

    De halve finale van het WK 2002 tussen Duitsland en Zuid-Korea:

    Bron: Youtube

    Bron: Soccernews.nl

    24-05-2010 om 16:04 geschreven door Cerdo


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing WK 2010 - Frankrijk
    GROEP A - FRANKRIJK

    Frankrijk behaalde op het vorige WK de finale. Daarin werd verloren van Italië. Het is nog maar de vraag of Les Bleus in Zuid-Afrika weer tot een dergelijke prestatie in staat zijn. Het elftal heeft in eigen land aan populariteit ingeboet en bondscoach Raymond Domenech ligt voortdurend onder vuur. In poule A moeten de Haantjes zien af te rekenen met het gastland, Uruguay en Mexico.


    De Bondscoach: Raymond Domenech

    Domenech werd medio 2004 aangesteld door de Franse voetbalbond. Na een slecht verlopen Europees Kampioenschap nam de 58-jarige trainer het stokje over van Jacques Santini. Onder de Fransman werden de wereldkampioenschappen van 2006 en 2010 behaald. Ook was Frankrijk actief op het EK van 2008.

    Voordat Domenech de nationale selectie onder zijn hoede kreeg, was hij elf jaar lang werkzaam als keuzeheer van Frankrijk onder 21. Ook heeft hij in het verleden als oefenmeester gewerkt bij FC Mulhouse en Olympique Lyon. In zijn loopbaan als speler was Domenech geen onverdienstelijk voetballer. Hij won driemaal de beker in eigen land, de Coupe de France, met drie verschillende clubs. Dit deed hij bij Olympique Lyon, RC Strasbourg en Girondins de Bordeaux. Tevens speelde hij nog bij Paris Saint-Germain.


    Speler uitgelicht: Thierry Henry

    Henry is de topscorer aller tijden van Frankrijk. De snelle linkerspits maakte 51 doelpunten in 118 interlands. Het WK lijkt de laatste mogelijkheid voor de speler van FC Barcelona om een prijs te pakken met de nationale ploeg. De Franse supporters zien graag verjonging in het 'oude' elftal van Domenech.

    In 1998 was Henry er al bij toen Frankrijk in eigen land wereldkampioen werd. Ook bij het gewonnen EK in 2000 zat de aanvaller bij de selectie. De inmiddels 32-jarige voetballer kende zijn beste jaren in Engeland, bij Arsenal. Na zijn vertrek in 2007 naar Barcelona heeft hij nimmer zijn oude niveau gehaald. Henry zorgde er persoonlijk voor dat zijn land zich plaatste voor het WK. In de play-offs tegen Ierland hield hij met zijn hand de bal binnen de lijnen, waardoor hij ploegmaat William Gallas in staat kon stellen om te scoren.


    WK-kwalificatie

    In Groep 7 van de Europese kwalificatiecyclus eindigde Frankrijk als tweede in de poule, achter Servië. De manier waarop dat ging, maakte weinig indruk. Litouwen werd twee maal slechts met 1-0 verslagen, waar Roemenië erin slaagde om de Fransen twee keer op een gelijkspel te houden. Met 21 punten uit tien duels werd toch de tweede plaats behaald, waarna het in de play-off werd gekoppeld aan Ierland.

    Nadat er in Ierland met 0-1 werd gewonnen door een treffer van Nicolas Anelka, leek er geen vuiltje aan de lucht. In de return in Parijs zette Robbie Keane de Ieren echter na een half uur spelen op voorsprong. Omdat de score na negentig minuten spelen onveranderd was, moesten er verlengingen aan te pas komen. Henry zorgde met een handsbal voor de verlossing door Gallas een niet te missen kans te geven.

    Bron: Youtube


    WK-geschiedenis

    Het is voor de dertiende keer dat Frankrijk zich plaatste voor een WK. Zes maal werd kwalificatie niet bewerkstelligt. De succesvolste deelname vond plaats in eigen land. De titel werd behaald door in de finale Brazilië met 3-0 terug te wijzen. De grote man aan de kant van de gastheer was Zinedine Zidane, die tot twee treffers kwam. Emmanuel Petit verzorgde het derde doelpunt. Waar Les Bleus in 1958, 1982 en 1986 in de halve finales strandden, werd ook in 2006 de finale bereikt. In Duitsland verloor de ploeg na strafschoppen van Italië. David Trezeguet werd de schlemiel, de spits miste als enige het doel.

    De finale van 1998:

    Bron: Youtube

    Bron: Soccernews.nl

    24-05-2010 om 16:03 geschreven door Cerdo


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeschouwing WK 2010 - Uruguay
    GROEP A - URUGUAY

    Bij het gros van de voetballiefhebbers, zowel jong als oud, gaat er ongetwijfeld een belletje rinkelen bij het noemen van het Uruguayaanse voetbalelftal. Het Zuid-Amerikaanse land tracht zestig jaar na dato nog eens hoge ogen te gooien op een eindtoernooi. De allereerste WK-organisatie vond plaats in het land en meteen werd geschiedenis geschreven door de cup in eigen huis te houden. In de jaren vijftig flikte Uruguay het kunstje opnieuw, maar daarna volgde een periode van grote leemte. Luis Suarez en co kunnen heden ten dagen opnieuw voor een verrassing gaan zorgen. Uruguay heeft in ieder geval kansen om door te stoten naar de kruisfinales. Poule A bestaat namelijk uit het gastland Zuid-Afrika, vice-wereldkampioen Frankrijk en Mexico.

    De bondscoach

    Oscar Tabárez is de persoon die Uruguay naar het WK 2010 heeft geleid. De Uruguayaan in hart en nieren heeft een indrukwekkende palmares in zijn trainerscarrière nagelaten. De bondscoach begon bij relatief bescheiden clubs uit zijn geboorteland, maar waagde daarna de stap naar Europa. Cagliari nam Tabárez onder haar hoede en niet zonder succes. De oefenmeester behaalde een prima eindklassering en zette zichzelf daarmee in de kijker bij grootmacht AC Milan. Een overstap naar de Modestad was niet veel later een feit.

    Lang heeft het verblijf van Tabárez in Milaan echter niet geduurd. De resultaten waren niet om over naar huis te schrijven en dus vertrok hij naar Real Oviedo. In 2000 besloot Tabárez Europa de rug toe te keren en te kiezen voor een rentree in Zuid-Amerika. Vélez Sársfield en Boca Juniors schreef de coach bij op zijn lijstje, maar uiteindelijk was de drang om Uruguay naar het WK te leiden het grootste. Tabárez begon aan zijn tweede klus voor de Uruguayanen en hoopt op het wereldkampioenschap oude tijden te laten herleven.


    Voorlopige WK-selectie

    Doelmannen: Fernando Muslera (Lazio), Juan-Guillermo Castillo (Deportivo Cali), Martin Silva (Defensor Sporting).

    Verdedigers: Diego Lugano (Fenerbahce), Diego Godin (Villarreal), Andres Scotti (Colo Colo), Jorge Fucile (Porto), Martin Caceres (Juventus), Mauricio Victorino (Universidad de Chile), Maximiliano Pereira (Benfica).

    Middenvelders: Walter Gargano (Napoli), Egidio Arevalo-Rios (Penarol), Sebastian Eguren (AIK Stockholm), Diego Perez (AS Monaco), Alvaro Pereira (Porto), Alvaro Fernandez (Universidad de Chile), Jorge Rodriguez (River Plate), Alvaro Gonzalez (Nacional), Ignacio Gonzalez (Valencia), Nicolas Lodeiro (Ajax).

    Aanvallers: Sebastian Fernandez (Banfield), Luis Suarez (Ajax), Diego Forlan (Atlético Madrid), Sebastian Abreu (Botafogo), Edinson Cavani (Palermo) en Jorge Martinez (Catania).


    Speler uitgelicht

    Diego Forlán, veel woorden zijn er niet nodig om de Uruguayaanse scherpschutter te omschrijven. De aanvaller van Atlético Madrid is de absolute vedette van de ploeg van Oscar Tabárez. Het moyenne van de spits in de Primera División spreekt al voor zich. De carrière van Forlán begon echter, zoals die van meer Uruguayanen, in Argentinië. Op jonge leeftijd vertoonde de Zuid-Amerikaan zijn kunsten in Buenos Aires bij Independiente. In zijn derde en vierde seizoen viel Forlán pas echt in de smaak. Scouts van onder andere Manchester United stroomden destijds naar de Argentijnse hoofdstad. Het duurde vervolgens niet lang voor dat Forlán de gedroomde transfer naar Europa maakte.

    Over het onderwerp Manchester United zal Forlán inmiddels waarschijnlijk niet graag meer spreken. De Uruguayaan slaagde er niet in om Ruud van Nistelrooy van zijn troon te stoten. Ondanks vijftig officiële wedstrijden in het rode tricot van United, verkaste Forlán naar Spanje. De taalbarrière was in ieder geval geen probleem meer en Forlán bloeide al snel open bij Villarreal. De titels van competitietopscorer en Europees topscorer prijken inmiddels al achter de naam van Forlán. Ook sleepte hij onlangs een tastbare prijs in de vorm van de Europa League in de wacht. In mei en juni hoopt Forlán op een nieuw succes met zijn geboorteland Uruguay.


    Kwalificatiereeks

    Uruguay kwalificeerde zich via een beslissingswedstrijd pas voor het WK. In de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule eindigde het als vijfde achter Brazilië, Paraguay, Chili en Argentinië en was het dus gebonden aan een tweestrijd met Costa Rica. De eerste wedstrijd in Midden-Amerika eindigde verrassend in 0-1 voor de Uruguayanen. Het tweede duel volgde al snel op eigen veld in Montevideo. Uruguay kraakte, maar haalde het dankzij een late gelijkmaker van Sebastian Abreu. Het stadion barstte uit haar voegen na het laatste fluitsignaal. Op het veld werd het behalen van het WK gevierd als nooit tevoren. Ajacieden Luis Suarez, Bruno Silva en Nicolás Lodeiro beklommen de deklat, om het feest te vieren met de toegestroomde fans. Inmiddels is de kwalificatieronde achter de rug en oefent Uruguay nog onder meer tegen Israël op woensdag 26 mei.


    Bron: Youtube


    WK-geschiedenis

    Jaloersmakend is de WK-geschiedenis van Uruguay op zeker. Al tweemaal behaalden de Uruguayanen de wereldtitel. Eerst in 1930 en twintig jaar later opnieuw. Nadien raakte het land op voetbalgebied echter achter op andere Zuid-Amerikaanse landen. In 2002 was Uruguay voor het laatst aanwezig op een mondiaal eindtoernooi. De kwalificatie voor het WK in Duitsland liep uit op een catastrofe, maar het land is gebrand om dit jaar te presteren. De selectie bestaat uit een uitstekende mix van routine, jong talent en vedettes. Aan de hand van Diego Lugano, Luis Suarez en Diego Forlan gaat Uruguay stiekem voor minimaal de laatste zestien, we gaan het binnenkort zien in Zuid-Afrika.

    Bron: Soccernews.nl

    24-05-2010 om 16:03 geschreven door Cerdo


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indeling poules
    Groep A
    Zuid-Afrika Zuid-Afrika
    Mexico Mexico
    Uruguay Uruguay
    Frankrijk Frankrijk
    Groep B
    Argentinië Argentinië
    Nigeria Nigeria
    Zuid-Korea Zuid-Korea
    Griekenland Griekenland
    Groep C
    Engeland Engeland
    Verenigde Staten Verenigde Staten
    Algerije Algerije
    Slovenië Slovenië
    Groep D
    Duitsland Duitsland
    Australië Australië
    Servië Servië
    Ghana Ghana
     

    Groep E
    Nederland Nederland
    Denemarken Denemarken
    Japan Japan
    Kameroen Kameroen

    Groep F
    Italie Italië
    Paraguay Paraguay
    Paraguay Nieuw-Zeeland
    Slowakije Slowakije
    Groep G
    Brazilië Brazilië
    Noord-Korea Noord-Korea
    Ivoorkust Ivoorkust
    Portugal Portugal
    Groep H
    Spanje Spanje
    Zwitserland Zwitserland
    Honduras Honduras
    Chili Chili
    bron: Fifa

    24-05-2010 om 13:35 geschreven door Cerdo


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Speelschema WK 2010

    11 juni   16.00 uur   Zuid Afrika - Mexico       Soccer City Johannesburg
    11 juni   20.30 uur   Uruguay - Frankrijk        Green Point Cape Town
    12 juni   13.30 uur   Argentinië - Nigeria       Ellis Park Johannesburg
    12 juni   16.00 uur   Zuid Korea - Griekenland   Nelson Mandela Port Elisabeth
    12 juni   20.30 uur   Engeland - Ver. Staten     Royal Bafokeng Rustenburg
    13 juni   13.30 uur   Algerije - Slovenië        Peter Mokaba Polokwane
    13 juni   16.00 uur   Duitsland - Australië      Moses Madiba Durban
    13 juni   20.30 uur   Servië - Ghana             Loftus Versfeld Pretoria
    14 juni   13.30 uur   Nederland - Denemarken     Soccer City Johannesburg
    14 juni   16.00 uur   Japan - Kameroen           Free State Bloemfontein
    14 juni   20.30 uur   Italië - Paraguay          Green Point Cape Town
    15 juni   13.30 uur   Nieuw Zeeland - Slowakije  Royal Bafokeng Rustenburg
    15 juni   16.00 uur   Ivoorkust - Portugal       Nelson Mandela Port Elisabeth
    15 juni   20.30 uur   Brazilië - Noord Korea     Ellis Park Johannesburg
    16 juni   13.30 uur   Honduras - Chili           Mbombela Stadium Nelspruit
    16 juni   16.00 uur   Spanje - Zwitserland       Moses Madiba Durban


    16 juni   20.30 uur   Zuid Afrika - Uruguay      Loftus Versfeld Pretoria
    17 juni   13.30 uur   Frankrijk - Mexico         Peter Mokaba Polokwane
    17 juni   16.00 uur   Griekenland - Nigeria      Free State Bloemfontein
    17 juni   20.30 uur   Argentinië - Zuid Korea    Soccer City Johannesburg
    18 juni   13.30 uur   Duitsland - Servië         Nelson Mandela Port Elisabeth
    18 juni   16.00 uur   Slovenië - Ver. Staten     Ellis Park Johannesburg
    18 juni   20.30 uur   Engeland - Algerije        Green Point Cape Town
    19 juni   13.30 uur   Ghana - Australië          Royal Bafokeng Rustenburg
    19 juni   13.30 uur   Nederland - Japan          Moses Madiba Durban
    19 juni   20.30 uur   Denemarken - Kameroen      Loftus Versfeld Pretoria
    20 juni   13.30 uur   Slowakije - Paraguay       Free State Bloemfontein
    20 juni   16.00 uur   Italië - Nieuw Zeeland     Ellis Park Johannesburg
    20 juni   20.30 uur   Brazilië - Ivoorkust       Soccer City Johannesburg
    21 juni   13.30 uur   Portugal - Noord Korea     Green Point Cape Town
    21 juni   16.00 uur   Chili - Zwitserland        Nelson Mandela Port Elisabeth
    21 juni   20.30 uur   Spanje - Honduras          Ellis Park Johannesburg



    22 juni   16.00 uur   Mexico - Uruguay           Free State Bloemfontein
    22 juni   16.00 uur   Frankrijk - Zuid Afrika    Royal Bafokeng Rustenburg
    22 juni   20.30 uur   Griekenland - Argentinië   Peter Mokaba Polokwane
    22 juni   20.30 uur   Nigeria - Zuid Korea       Moses Madiba Durban
    23 juni   16.00 uur   Slovenië - Engeland        Nelson Mandela Port Elisabeth
    23 juni   16.00 uur   Ver. Staten - Algerije     Loftus Versfeld Pretoria
    23 juni   20.30 uur   Ghana - Duitsland          Soccer City Johannesburg
    23 juni   20.30 uur   Australië - Servië         Mbombela Stadium Nelspruit
    24 juni   16.00 uur   Slowakije - Italië         Ellis Park Johannesburg
    24 juni   16.00 uur   Paraguay - Nieuw Zeeland   Peter Mokaba Polokwane
    24 juni   20.30 uur   Nederland - Kameroen       Green Point Cape Town
    24 juni   20.30 uur   Japan - Denemarken         Royal Bafokeng Rustenburg
    25 juni   16.00 uur   Portugal - Brazilië        Moses Madiba Durban
    25 juni   16.00 uur   Noord Korea - Ivoorkust    Mbombela Stadium Nelspruit

    25 juni   20.30 uur   Spanje - Chili             Loftus Versfeld Pretoria
    25 juni   20.30 uur   Zwitserland - Honduras     Free State Bloemfontein


    Achtste finales
                    
    26 juni   16.00 uur   1A – 2B (1)                Nelson Mandela Port Elisabeth
    26 juni   20.30 uur   1C – 2D (3)                Royal Bafokeng Rustenburg
    27 juni   16.00 uur   1D – 2C (4)                Free State Bloemfontein
    27 juni   20.30 uur   1B - 2A (2)                Soccer City Johannesburg
    28 juni   16.00 uur   1E – 2F (5)                Moses Madiba Durban
    28 juni   20.30 uur   1G – 2H (7)                Ellis Park Johannesburg
    29 juni   16.00 uur   1F – 2E (6)                Loftus Versfeld Pretoria
    29 juni   20.30 uur   1H – 2G (8)                Green Point Cape Town


    Kwartfinales 
                   
    02 juli   16.00 uur   5 – 7 (C)                  Nelson Mandela Port Elizabeth
    02 juli   20.30 uur   1 – 3 (A)                  Soccer City Johannesburg
    03 juli   16.00 uur   2 – 4 (B)                  Green Point Cape Town
    03 juli   20.30 uur   6 - 8 (D)                  Ellis Park Johannesburg

    Halve finales                
    06 juli   20.30 uur   A – C (1)                  Greenpoint Cape Town
    07 juli   20.30 uur   B – D (II)                 Moses Madiba Durban

    3/4 plaats                
    10 juli   20.30 uur   Loser 1 – Loser 2          Nelson Mandela Port Elisabeth

    Finale                
    11 juli   20.30 uur   Winner 1 - Winner 2        Soccer City Johannesburg



    bron: Fifa

    24-05-2010 om 13:34 geschreven door Cerdo




    Foto


    Foto

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Foto

    Heb je vragen?

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs