Eerst wat uitleg over de Arancini zelf: Arancini is een rijstballetje dat in het midden gevult is met heerlijk gesmolten kaas, je kan ze opdienen met een beetje tomatensaus die je zelf kunt maken of kant en klaar kunt kopen in de winkel! Het recept: Je hebt nodig: 1el olijfolie 1el gehakte ui 60g risotto rijst 250ml kippen/groentenbouillon 3 el geraspte Parmezaanse kaas peper en zout 150g mozzarella, in stukjes van 5op1,5cm gesneden(hoeft niet noodzakelijk) 2 el gedroogd broodkruim 1 losgeklopt ei met een snufje zout Olie om te bakken zie het volgende bericht voor de rest!
Hoe je het maakt: verwarm de olie, bak de ui en voeg de rijst en de bouillon toe laat 25 minuten pruttelen tot de rijst gaar is. regelmatig roeren! Doe er de parmezaanse kaas bij, peper en zout ook toevoegen laat de rijst afkoelen en dan 3 uur in de koelkast stijf laten worden! Maak los en verdeel dan in 5 porties en dan tot balletjes kneden Maak in ieder balletje een gat, steek de mozzarella erin en kneed de rijst eromheen. Meng het broodkruim met de rest van de parmezaanse kaas en doop elk balletje in het losgeklopte ei, rol dan de balletjes door het broodkruim. Als de balletjes een mooi laagje hebben bak je ze ongeveer 5 minuutjes in de olie tot ze goudbruin zijn. En dan lekker smullen maar!