Inhoud blog
  • Net wakker!
  • Welkom op mijn blog!
  • Pax!
  • Muziekschool
  • Buitenlandse vrienden!
  • Recept voor Arancini
  • Deel 2 recept Arancini
  • Naar slapen gaan
  • Thuis
  • Mijn huisdier!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Laatste commentaren
    Categorieën
  • Dieren (0)
  • Over mij (3)
  • Overig (0)
  • Recepten en koken (2)
  • Speciaal (2)
  • Tips (2)
  • Welkom (1)
  • Manon's blogje
    Welkom op mijn blog!
    12-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept voor Arancini
    Eerst wat uitleg over de Arancini zelf:
    Arancini is een rijstballetje dat in het midden gevult is met heerlijk gesmolten kaas, je kan ze opdienen met een beetje tomatensaus
    die je zelf kunt maken of kant en klaar kunt kopen in de winkel!
    Het recept:
    Je hebt nodig:
    1el olijfolie
    1el gehakte ui
    60g risotto rijst
    250ml kippen/groentenbouillon
    3 el geraspte Parmezaanse kaas
    peper en zout
    150g mozzarella, in stukjes van 5op1,5cm gesneden(hoeft niet noodzakelijk)
    2 el gedroogd broodkruim
    1 losgeklopt ei met een snufje zout
    Olie om te bakken
    zie het volgende bericht voor de rest!

    12-08-2013 om 18:47 geschreven door Manon  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten en koken
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deel 2 recept Arancini
    Hoe je het maakt:
    verwarm de olie, bak de ui en voeg de rijst en de bouillon toe
    laat 25 minuten pruttelen tot de rijst gaar is.
    regelmatig roeren!
    Doe er de parmezaanse kaas bij, peper en zout ook toevoegen
    laat de rijst afkoelen en dan 3 uur in de koelkast stijf laten worden!
    Maak los en verdeel dan in 5 porties en dan tot balletjes kneden
    Maak in ieder balletje een gat, steek de mozzarella erin en kneed de rijst eromheen.
    Meng het broodkruim met de rest van de parmezaanse kaas en doop elk balletje in het losgeklopte ei, rol dan de balletjes door het broodkruim.
    Als de balletjes een mooi laagje hebben bak je ze ongeveer 5 minuutjes in de olie tot ze goudbruin zijn.
    En dan lekker smullen maar!

    12-08-2013 om 18:47 geschreven door Manon  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten en koken


    Archief per week
  • 12/08-18/08 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs