1
zakje
vanillesuiker Boter om je vorm in te vetten
Bereidingswijze
Week de gelatine in koud water. Vet de charlottevorm in met de boter en bekleed met plasticfolie.
Zet rondom de lange met de gesuikerde kant naar buiten. Haal met een scherp mes de schil van de limoen (zonder het wit) en snij ze in fijne reepjes, blancheer kort en hou apart. Pers de limoen en 2 mandarijntjes. Verwarm het sap en smelt er de uitgeknepen gelatine in. Laat afkoelen. Klop de room stijf met 60g suiker. Klop de eiwitten tot schuim met 60g suiker. Voeg
de limoncello bij het sap en spatel er de room door. Meng goed en
spatel er het eiwitschuim door. Stort de massa in de
vorm, zorg dat de koekjes rechtop blijven staan. Dek af met folie en zet
minstens 4 uur in de koelkast.
Begin een uur voor het opdienen
met het konfijten van de mandarijntjes. Kook het water met de rest
suiker en de vanillesuiker tot siroop. Was de mandarijntjes, dep droog
en snij ze in plakjes. Blancheer even in kokend water, schep ze met
een schuimspaan uit het water en voeg ze bij de siroop. Laat op een
zacht vuurtje konfijten. Gooi er het laatste kwartier de limoen zestes
bij. Keer de bavarois op een schotel en verwijder de folie. Laat de mandarijntjes even afkoelen en uitlekken en schik ze met de schilletjes op de taart.