Inhoud blog
  • Cupcakes By Nigella Lawson
  • Citrus Charlotte
  • Onder constructie
    Categorieën
  • Creaties (0)
  • Recepten (2)
  • Archief per week
  • 11/04-17/04 2011
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mama's Taarten
    Mama's Taarten
    16-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onder constructie
    Beste Mensen,

    Wij zijn nog volop aan deze blog bezig en zullen spoedig online zijn .

    Tot gauw,
    Mama's taarten Team

    16-04-2011 om 00:00 geschreven door Mama's Taarten Team  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    17-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cupcakes By Nigella Lawson
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Ingrediënten


    • 125gr boter
    • 125gr witte suiker
    • 2 eieren
    • 125gr zelfrijzende bloem
    • 2à3etl.melk
    • 1/2 zakje vanillesuiker

    Bereiding


    • Boter en suiker mixen tot een glad beslag,
    • vanillesuiker en één voor één de eieren erbij, tussendoor een eetlepel van het meel toevoegen.
    • Dan de rest van het meel erbij en de melk.
    • Dit is voor 12 cupcakes, het lijkt of je niet genoeg hebt maar het is echt precies genoeg. 
    • Zet de papieren cupjes in een cupcake bakblik en vul de cupjes door middel van een grote spuitzak (of snoepzak),
    • 15-20 minuten op 200°C.
    • Decoreren naar eigen zin

    17-04-2011 om 00:00 geschreven door Mama's Taarten Team  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citrus Charlotte
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Photo of lemon charlotte © pr2is | Fotolia.
    Ingrediënten


    4 blaadjes gelatine
    1 pak lange vingers
    1 limoen
    4 dl room
    2 cl limoncello
    3 eiwitten
    2.5 dl water
    250 g griessuiker
    4 manderijntjes
    1 zakje vanillesuiker
    Boter om je vorm in te vetten

    Bereidingswijze



    Week de gelatine in koud water.
    Vet de charlottevorm in met de boter en bekleed met plasticfolie. Zet rondom de lange met de gesuikerde kant naar buiten.
    Haal met een scherp mes de schil van de limoen (zonder het wit) en snij ze in fijne reepjes, blancheer kort en hou apart.
    Pers de limoen en 2 mandarijntjes.
    Verwarm het sap en smelt er de uitgeknepen gelatine in. Laat afkoelen.
    Klop de room stijf met 60g suiker.
    Klop de eiwitten tot schuim met 60g suiker.
    Voeg de limoncello bij het sap en spatel er de room door.
    Meng goed en spatel er het eiwitschuim door.
    Stort de massa in de vorm, zorg dat de koekjes rechtop blijven staan.
    Dek af met folie en zet minstens 4 uur in de koelkast.

    Begin een uur voor het opdienen met het konfijten van de mandarijntjes.
    Kook het water met de rest suiker en de vanillesuiker tot siroop.
    Was de mandarijntjes, dep droog en snij ze in plakjes.
    Blancheer even in kokend water, schep ze met een schuimspaan uit het water en voeg ze bij de siroop.
    Laat op een zacht vuurtje konfijten.
    Gooi er het laatste kwartier de limoen zestes bij.
    Keer de bavarois op een schotel en verwijder de folie.
    Laat de mandarijntjes even afkoelen en uitlekken en schik ze met de schilletjes op de taart.


    Smakelijk

    17-04-2011 om 00:00 geschreven door Mama's Taarten Team  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Recepten


    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk onderstaande knop om mij te e-mailen. Wij proberen zo snel mogelijk te antwoorden, Mama's Taarten Team



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs