Hoe breng je maskers aan? - Steek je haar weg in een paardenstaart, of knoop een haarband/sjaaltje om je hoofd. Het is niet de bedoeling dat je gezichtsmasker in je haar komt of andersom. - Maak je gezicht goed schoon met wat reinigingslotion. Op een schone huid werkt een masker beter. - Je mag best een flinke laag opsmeren, maar laat bij het smeren de huid rond je ogen en mond vrij. De huid is daar extra dun dus extra gevoelig.
Zelf fruitmaskers maken: Avocadomasker
Nodig: het eigeel van één ei, olijfolie, honing, zure room en avocado. Verwarm de honing en pureer de avocado. Meng alle ingrediënten samen tot één massa en breng het aan op het gezicht.
Tomatenmasker Nodig: het vlees van één tomaat en wat maïzena (maïszetmeel)of meel. Meng de ingrediënten samen tot een pasta en breng het aan op het gezicht.
Bananenmasker Nodig: één banaan en een eetlepel honing. Prak de banaan helemaal fijn en voeg de honing toe.
Wortelmasker Nodig: 2-3 wortels en 4,5 eetlepels honing. Kook de wortels en prak ze daarna(je mag dat de keukenmachine ook laten doen). Honing erbij gieten en mengen tot een massa. Op je huid aanbrengen en na 10-15 minuten afspoelen met ijskoud water.
Sinaasappelmasker Nodig: Het sap van een kwart sinaasappel en drie theelepels yoghurt. Even mixen in de blender en zet het ongeveer vijf minuutjes in de koelkast en aanbrengen op je gezicht.