De 3 talen buiten je moedertaal nederlands krijg je voor de kunnen communiceren met anderstaligen klanten of voor benamingen of methodes.
keuken- en voedingstechnologie
Is het geheel van keukenbereidingen/afleidingen van de basisbereidingen verklaren/kostprijsberekening/ met kennis van zaken levensmiddelen kiezen, kopen, verwerken en stockeren/juiste benamingen gebruiken/herkomstbepalingen herkennen/kwaliteitseisen.
dranken- en wijnkennis
Zijn de wijnsoorten en hun belangrijkste karakteristieken leren en vervaardigen.
hotelorganisatie
Is de dienstverlening en organisatie van de verschillende facetten van een hotel/specifieke software gebruiken.
restauranttechnologie
Zijn alle taken van het restaurantgebeuren/omgaan met meertaligheid van klanten/gerechten adviseren bij klanten.
In het technisch vak voedingsleer leer je de factoren die de behoefte aan voedingsmiddelen beïnvloeden, het verband tussen voeding en gezondheid, additieven en contaminanten.
In de praktijklessen leer je:
de praktijk van de keuken Is de leerstof van de tweede graad toepassen/werkschema's coördineren/basisbereidingen en hun afleidingen bereiden/de grootkeuken kennen/het personeelsrestaurant kennen waar het werken met verschillende gerechten (à la carte) de basishandeling vormt. de praktijk van het restaurant De eenvoudige bereidingen voor de klant perfect uitvoeren/de dienst van lunches en buffetten/oefenen in het personeelsrestaurant of in de bistro/aandacht besteden aan hygiëne en persoonlijk voorkomen.
Als je de lekkerste gerechten wil klaarmaken en wat meer wil leren over de wijnsoorten en hun belangrijkste karakteristieken is de studierichting Hotel de perfecte keuze. Je leert de basis van de hoofdtalen, nl. Duits, Nederlands, Frans, Engels, de keuken- en voedingstechnologie, je doorloopt een stage van twee weken in gerenommeerde restaurants, waar je kennis maakt met de realiteit van het bedrijfsleven. Verder heeft de richting iets meer praktijk dan theorie. je leert de technieken van het opdienen aan gasten en de etiquette in een restaurant. het is de perfecte combinatie wie wil verder gaan in de horeca.