Ik ben Luc
Ik ben een man en woon in w-vl (zone 051) en mijn beroep is zoals je ziet ben ik een rolstoelgebruiker.
Ik ben geboren op 28/12/1950 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Computer.
Ons groothartige, kleine zwarte duiveltje. Moedig, ja zelfs overmoedig, wantrouwend tegenover vreemden, bijzonder gehecht aan zijn meesters en hun bezittingen. Naar de naam te oordelen zou je denken dat het een schippershond is (wat in het buitenland nog steeds als evangelie wordt gepredikt!). Dat is FOUT. Hoewel hij later vaak op binnenschepen is gesignaleerd, is het in feite een kleine herdershond, een 'scheperke' dus. In de streek rond Leuven wordt dat uitgesproken als 'schieperke' en zo ontstond de verwarring. Het schipperke heeft weinig te maken met boten, maar des te meer met de schoenmakers van de Sint-Gorikswijk en van de Brusselse volksmens. Een echt 'ketje' dus! Alle goede eigenschappen van de Belgische herder heeft hij behouden en daarbij is het een verwoed jager op ratten en muizen. Hij is uiterst waakzaam en attent. Vaak wordt hij zonder staart geboren. Gewicht 3-8 kg. Schofthoogte ongeveer 34 cm. Meer info : Koninklijke Schipperkesclub
Karakter Al de goede eigenschappen van de Belgische herder heeft hij nog steeds en daarbij is het een verwoed jager op ratten en muizen. Uiterst waakzaam en attent
Middelmatige gestalte : reu 62 cm schofthoogte, teef ongeveer 4 cm kleiner. Gewicht ongeveer 30 kg. Vierkante lichaamsbouw. De kleine, driehoekige oren, hoog aangezet aan de schedel, worden rechtopstaand gedragen. Een rechte, stevige rug. Dit is een krachtig gebouwde hond met een elegant voorkomen. Kortharig, rossige hoofdkleur met dichte ondervacht; de haarpunten zijn zwart ('charbonne'). Tot aan de ogen is de snoet zwart, dit is het zgn. 'masker'. Een kwieke vinnige en heel verstandige hond Een kwieke vinnige en heel verstandige hond die in België veel liefhebbers kent, zij beweren zelfs dat het de Formule I van de waak- en verdedigingshonden is. Uiterst waakzaam en trouw, zelfs jaloers als het om zijn meester, zijn gezin of hun eigendom gaat. Daarom vereist hij een energieke en actieve meester die hem liefst doet werken, zodat hij zich kan uitleven. Polyvalent, maar uitstekend in waak- en verdedigingswerk, is het ook een beste speurhond. Hij reageert snel en fel op iedere uitdaging, maar is uiterst gehoorzaam. Omwille van zijn energie is hij minder geschikt voor klein behuisde mensen in de stad, tenzij je hem zeker drie keer per dag uitlaat met minstens een fikse wandeling zodat hij in conditie blijft. Een ideale hond voor een sportieve, actieve baas.
Net als de Mechelse herder is ook de Tervurenaar een vierkant gebouwde stevige hond met een schofthoogte van 62 cm (reu) resp. 58 cm (teef). Gewicht ongeveer 30 kg. Met de kleine rechtopstaand gedragen oren en de rechte stevige rug is dit een krachtig gebouwde hond met een elegant voorkomen. Redelijk lange beharing: ongeveer 5 cm lang. Iets langer en goed gevuld voor de kraag rond de kop, de borstharen en de haren aan de poten, net als voor de 'broek' (de haren aan de achterzijde van de billen). De vacht is ros charbonné met dichte onderwol, het dier heeft een zwart masker. Een vinnige, levendige en heel verstandige herdershond, die ons land en in Frankrijk veel liefhebbers kent. Zoals de Mechelse herder is ook deze Belg erg gehecht aan zijn gezin en hun eigendom. Een prima waak- en verdedigingshond, is hij toch heel polyvalent. Hij kan alles aan: speuren, gehoorzaamheid, agility. Geef hem veel beweging, hij vraagt niet liever. Als stadshond op een flatje is hij minder geschikt.
Middelmatige gestalte : reu 62 cm schofthoogte, teef ongeveer 4 cm kleiner. Gewicht ongeveer 30 kg. Vierkante lichaamsbouw. De kleine, driehoekige oren, hoog aangezet aan de schedel, worden rechtopstaand gedragen. Een rechte, stevige rug. Dit is een krachtig gebouwde hond met een elegant voorkomen. Kortharig, rossige hoofdkleur met dichte ondervacht; de haarpunten zijn zwart ('charbonne'). Tot aan de ogen is de snoet zwart, dit is het zgn. 'masker'. Een kwieke vinnige en heel verstandige hond Een kwieke vinnige en heel verstandige hond die in België veel liefhebbers kent, zij beweren zelfs dat het de Formule I van de waak- en verdedigingshonden is. Uiterst waakzaam en trouw, zelfs jaloers als het om zijn meester, zijn gezin of hun eigendom gaat. Daarom vereist hij een energieke en actieve meester die hem liefst doet werken, zodat hij zich kan uitleven. Polyvalent, maar uitstekend in waak- en verdedigingswerk, is het ook een beste speurhond. Hij reageert snel en fel op iedere uitdaging, maar is uiterst gehoorzaam. Omwille van zijn energie is hij minder geschikt voor klein behuisde mensen in de stad, tenzij je hem zeker drie keer per dag uitlaat met minstens een fikse wandeling zodat hij in conditie blijft. Een ideale hond voor een sportieve, actieve baas!
In het buitenland de populairste Belgische herder, in zoverre dat 'Belgian Shepherd' vaak als synoniem voor de Groenendaal wordt gebruikt. Afmetingen, gewicht en lichaamsbouw zijn identiek aan die van de Mechelse herder. Net als de Tervurenaar heeft de Groenendaal een redelijk lange beharing, ongeveer 5 cm lang. Iets langer en goed gevuld voor de kraag rond de kop, de borstharen en de haren aan de poten, net als voor de 'broek'. De kleur van de vacht is volledig zwart, van kop tot staart. Een opvallend mooie en elegante figuur. Opgewekt en attent is de Groenendaal een uitstekende waakhond, die het mooie aan het nuttige paart. Net als de andere Belgische herders moet hij voldoende beweging hebben: twee à drie keer per dag uitlaten met minstens één fikse wandeling. Hij is heel gehecht aan zijn meester en reageert snel en fel op alles wat zijn baas of diens eigendom bedreigt. Hou hem dus goed onder bevel. Zijn moed, chranderheid, zijn gehoorzaamheid en fijne speurzin maken van hem een uitstekende waak- en verdedigingshond. In Zwitserland wordt hij gewaardeerd als lawinehond.
Karakter Opgewekt en zeer attent, is de Groenendaal een uitstekende waakhond, die het mooie aan het nuttige paart. Geen wonder dat hij door velen zeer gewaardeerd wordt. Net als de andere Belgische herders moet hij voldoende beweging hebben; twee à driemaal daags uitlaten, waarvan één flinke wandeling. Wanneer hij binnenshuis leeft, moet je weten dat de vacht niet zo mooi zal zijn dan wanneer hij grootendeels buiten vertoeft.
wil je mijn gastenboek even tekenen, klik dan op het onderstaande gastenboekje, en indien mogelijk met een link van je eigen site dan kan ik even bij jullie op bezoek komen. Groetjes Luc