Inhoud blog
  • Gebeurtenis 5
  • Gebeurtenis 4
  • Gebeurtenis 3
  • Gebeurtenis 2
  • Gebeurtenis 1
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Leesportfolio opdracht 3

    13-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebeurtenis 5
    Na zijn teleurstelling print Oskar een aantal foto’s uit waar hij al sinds de dood van zijn vader aan blijft denken. Op de foto’s zie je een man uit het World Trade Center vallen en Oskar denkt dat het misschien zijn vader is. Hij besluit ze achterstevoren in zijn dagboek, wat hij 'Stuff That Happened to Me' noemt, te plakken zodat het lijkt alsof de man terug in het gebouw valt. Hij fantaseert dat dit ook met zijn vader gebeurd is, dat de hele ochtend van 11 september zich achterstevoren afspeelt en zijn vader veilig is.

    13-03-2018 om 19:21 geschreven door Louis Carlier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebeurtenis 4
     Oskar ontdekt een oud voicemailbericht van Abby Black, een vrouw die hij aan het begin van zijn zoektocht ontmoet heeft, en nu zegt dat ze weet waar de sleutel van is. De sleutel blijkt van haar ex-man te zijn, en samen zoeken ze hem op. De vader van William Black blijkt, net als Oskars vader, ook overleden te zijn. William had weinig contact met zijn vader, en na zijn overlijden hield hij een rommelmarkt om zijn spullen te verkopen. Daar kocht Oskars vader de vaas, het had een cadeautje voor Oskars moeder moeten zijn. Toen William Black er achter kwam dat er een sleutel van een kluis was die voor hem bedoeld was, had hij veel spijt dat hij de vaas had verkocht. Zoals Oskar al die tijd op zoek was naar het slot, was William op zoek naar de sleutel. Voor Oskar betekent dit dat zijn zoektocht, zonder resultaat, tot een eind is gekomen.

    13-03-2018 om 19:19 geschreven door Louis Carlier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebeurtenis 3
    Om een betekenis aan de zinloze dood van zijn vader te geven, maakt Oskar er een queeste van om het slot te vinden waar die sleutel op past. Angstvallig houdt hij zijn moeder buiten deze zoektocht en hij zegt zelfs stiekem zijn Franse lessen op om tijd over te hebben. Hij berekent dat het onmogelijk is om lukraak ieder slot in New York uit te proberen omdat er in de tijd dat hij tien sloten zou hebben gehad al twee keer zoveel sloten bijgekomen zouden zijn. Na een bezoek aan een hobbywinkel heeft hij een aanknopingspunt gevonden: Black is een achternaam.
    Vanaf dan reist hij te voet en soms met de taxi heel de stad door, omdat hij bang is voor het openbaar vervoer. Op alfabetische volgorde gaat hij alle personen die ‘Black’ heten bezoeken, om te vragen of ze misschien iets van de sleutel afweten en hem iets over zijn vader kunnen vertellen. Hij ontmoet op die manier een hele reeks mensen, sommigen normaal, sommigen heel bijzonder of excentriek. Hij voert gesprekken met al die mensen op zijn eigen maffe maniertje. Hij praat over zijn vader, over de dingen die hem bezighouden, liegt over zijn leeftijd en vraagt een vrouw of ze hem wil zoenen (toch maar niet, een knuffel mag wel); dat alles help hem zijn verlies een plekje te geven.

    13-03-2018 om 19:15 geschreven door Louis Carlier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebeurtenis 2
    Na de begrafenis van Thomas (waar er niet veel over wordt verteld) keert Oskar samen met zijn moeder terug naar huis. Oskar besluit om een kijkje te nemen in de kamer en kast van zijn papa en snuffelt tussen Thomas' spullen. Tijdens het snuffelen vindt hij een blauwe vaas. In de vaas zit een envelop met een sleutel, en op de envelop staat het woord ‘Black’. Omdat Oskars vader vaak speurtochten door de stad voor hem uitzette, denkt Oskar nu dat de envelop misschien ook een betekenis heeft. Hij besluit om iedereen met de achternaam Black op te zoeken in het telefoonboek, en ze één voor een te bezoeken om er achter te komen of ze zijn vader gekend hebben en wat van de sleutel weten.

    13-03-2018 om 19:11 geschreven door Louis Carlier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebeurtenis 1
    Het verhaal begint heel slecht. Oskar wordt wakker zoals iedereen op een normale, onbewogen dag. De dag van 9 september 2001 lijkt vrij normaal te zijn voor heel Amerika. Oskars papa, Thomas, gaat naar het gebouw van de World Trade Center voor zijn job. Alles lijkt nog steeds normaal tot er ineens een vliegtuig in het gebouw stort. Er breekt een enorme paniek uit. Er komt heel veel rook vanuit de toren, er is brand in de toren en mensen springen uit de ramen uit de angst om verbrand te worden. Thomas behoorde ook tot die mensen. Een zwarte dag in de geschiedenis, Oskar noemt het ‘the worst day’. Hij is zelfverklaard depressief en kan zijn verdriet moeilijk verwerken. Hij zit in een isolement, wat versterkt wordt omdat hij de enige is die de laatste woorden van zijn vader gehoord heeft. Die heeft namelijk vlak voor zijn dood nog een aantal keer naar huis gebeld en ingesproken op het antwoordapparaat, maar Oskar heeft het bandje verstopt.

    13-03-2018 om 19:06 geschreven door Louis Carlier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op https://www.bloggen.be/louiscarlier5

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar https://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar https://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op https://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    13-03-2018 om 18:36 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 12/03-18/03 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs