Inhoud blog
  • mooie liederen
  • vervolg
  • bezienswaardigheid
  • het jawoord
  • film
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    muziek

    13-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.champagne soepje

    Benodigdheden voor 4 personen

    BASIS
    ° 1 stengel rabarber
    ° 1 bakje aardbeien
    ° 4 dl champagne
    ° 80 g kristalsuiker
    ° 1 vanillestokje

    CRÈME
    ° 5 eierdooiers
    ° 60 g kristalsuiker
    ° 300 g roomkaas
    ° 0,5 dl verse room
    ° 40 g witte chocolade

    VERSIERING
    ° bloemsuiker
    ° verse munt

    Bereiding

    ° snij de rabarber in stukjes
    ° snij het groene hoedje van de aardbeien
    ° doe het fruit samen in een kom en giet de champagne erbij
    ° voeg de suiker toe en schraap de binnenkant van het vanillestokje erbij
    ° mix dit met een staafmixer tot een glad geheel
    ° doe de eigelen met de suiker in een kom en klop wit met een mixer
    ° voeg de roomkaas toe en roer goed door met een garde
    ° giet de room erbij en roer door
    ° smelt de chocolade op een laag vuur, giet hem bij de crème en roer door
    ° schep een pollepel van de crème op het midden van een diep bord
    ° giet de champagnesoep rondom de crème
    ° karameliseer de crème met een gasbrander
    ° versier met verse muntblaadjes en overpoeder met bloemsuiker

    Tips

    1. Gebruik geen rode wijn
    2. Niet koken, gewoon mixen
    3. Gebruik minder room

    13-05-2010 om 21:33 geschreven door Lisette  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept pladijs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hoofdgerecht

    Ingredienten: pladijsfilets witlofstronkjes ei graanmosterd kruiden

    Benodigdheden voor 4 personen

    • 4 pladijsfilets
    • Bloem
    • 1 eigeel met een beetje water
    • Paneermeel
    • 4 witlofstronkjes
    • Alpro soya Bakken & Braden
    • 2 eetlepels xeresazijn
    • 4 eetlepels water
    • 2 eetlepels graanmosterd
    • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
    • Kervel
    • PH Honing-mosterdkruiden
    • 1 koffielepel PH Visfumet
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 dl Alpro soya Cuisine

    Bereiding

    Tips

    • Kruid de pladijsfilets en paneer ze met de bloem, het eigeel met water en het paneermeel.
    • Frituur de pladijs gedurende 2 minuten op 180°C.
    • Snijd het witlof in julienne en bak dit aan in een beetje Alpro soya Bakken & Braden.
    • Kruid met peper en zout en suiker en blus met de xeresazijn.
    • Voeg er vervolgens het water, de PH Visfumet en de graanmosterd aan toe.
    • Voeg er nu de Alpro soya Cuisine aan toe.
    • Serveer het witlof met de pladijsfilets.
    • Strooi er een beetje bieslook en PH Honing-mosterdkruiden overheen en werk af met kervel.

     

    11-05-2010 om 14:36 geschreven door Lisette  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 16/08-22/08 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 19/04-25/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs