We hebben ons zelf weer een vrije dag gegund. De vorige dagen was het vroeg opstaan en morgen nog erger.
Dit heet wel een vrije dag maar er is toch een programma af te werken.
We moeten zeker ons verblijf hier verlengen, we moeten de uitstap van morgen reserveren en voor volgende week staan er nog 2 dingen op het programma waarop we moeten inschrijven.
We beginnen bij het ontbijt; aangezien we in de lobby van Nizuc ons verblijf moeten verlengen; gaan we daar ineens ontbijten.
Waarom ze ons vorige vrijdag niet voor 2 weken konden inschrijven weet ik niet maar we staan hier terug om te bevestigen dat we nog een week langer blijven. Onze sleutelkaart gaat door een machientje en klaar is kees. Dan vragen we achter Martha om onze uitstappen vast te leggen. Ze is naar ergens anders verplaatst en dus komt er een ander ventje.
De comp. van de ene balie werkt niet zo vlug dat de comp. van de andere balie ons direct als opnieuw ingeschreven beschouwd. Het zal even wachten worden en we gaan dus ontbijten.
Voor ons wordt het de gewone trend; maar 2 tafeltjes naast ons zit een Amerikaans koppel.


Hoor je me al komen Kris? Ze hebben een waffle op hun bord, daarop kappen ze een half glas maple syrup dan ligt er een omelet of een gepocheerd ei op (als je dat doorprikt komt het eigeel zo mooi over alles te liggen). Daarop nog een goede laag van dat hard uitgebakken spek (en als ik al zeg uitgebakken hé moeke) dat alles rijkelijk overgoten met ketchup. Ondanks dat hebben we toch goed ontbeten. Als afsluiter laten we ons nog een smoothie maken: een soort milkshake maar met yoghurt en zonder ijs. Voor mij is er appel in en voor Marc ene met ananas.
Dan weer terug naar de balie, daar proberen ze ons nog een time share aan te smeren maar daar doen we niet aan mee.
Langs het strand terug naar de kamer, het weer is niet slecht en we opteren voor een dagje strand ipv. zwembad. Er wordt wat gejongleerd met bedden en parasol. Marc gaat naar de kamer; ik blijf op de buit letten en dan omgekeerd. We verkennen het strand en het zeewater en ik kan bevestigen het is er zo zout als in Blankenberge (als ik mij dat nog kan herinneren).
Als middagmaal eten we een patat in de schil met wat groentjes en om 3u is het klaarmaken voor de kitchentour.


Het hotel geeft de gasten de kans om achter de schermen te kijken. We doen dus mee. Iedereen een koksmuts op en een schort voor.

Dan de bus op naar gewoon de overkant van de grote baan maar dat duurt wel iets langer want er zit een soort autostrade tussen.
De 1° stop is in de makro: een magazijn van 40.000 m² en een hoogte van 16m Daar zit alles in wat ze maar in alle afdelingen van verschillende resorts kunnen gebruiken van de kleinste vijs tot 1800 plasmaTV die ze gebruiken bij het volgende te openen hotel.

Dan de wasserij, de grootste wasserij van Zuid Amerika zegt het ventje en met airco. Ze wassen hier zelfs 6000 trouwkleren per jaar. De arbeiders doen heel enthousiast als we buitengaan en staan op een rijtje aan de deur.

Dan mogen we eindelijk de keuken in. Ze bakken daar brood (10000/dag),tortillas (zon 66000/maand) maken alle pastas, liters soep of saus. Meer hoeveelheden geven ze eigenlijk niet en dat is juist spijtig.


s Avonds gaan we opnieuw in de golf eten, maar deze keer Chinees. We moeten niet lang wachten. Krijgen zelfs een andere tafel omwille van de airco. Wat we eten weet ik niet meer; soep hoofdschotel en dessert. De maître d hotel komt weer aan onze tafel zijn Frans oefenen.
Hij wil op een cruise werken en Marc vindt dat hij het moet proberen; de mens is niet getrouwd.
Voor de terugrit hebben we weer een golfkarreke tot aan de Sunrise; maar Marc haalt zijn beste Maya boven en het ventje doet ons tot bijna voor de deur.
We zitten te laat in ons bed want we moeten er om 6.30u. uit om naar Chichen Itza te gaan
24-11-2008 om 01:03
geschreven door Lieve
|