Na een dagje gezorgd te hebben voor mijn zieke man (en als een man zegt dat hij doodgaat heeft hij eigenlijk een verkoudheid) heb ik deze avond voor mezelf de tijd genomen om een lekkere voedzame couscous te maken.
Ik ben een tijdje geleden gestopt met koolhydraten te eten, door de week toch..; in het weekend eet ik gewoon met mijn man mee.
En ik merk dat ik nu 's maandags best een opgeblazen gevoel heb. ofwel zit het tussen mijn twee oren he, dat kan ook :)
Nee even serieus, ik merk echt wel het verschil.
Gisteren ook een aantal recepten van Pascal Naessens opgezocht, zij hanteert hetzelfde principe. Geen koolhydraten...en ik moetz eggen ik heb echt lekkere recepten gevonden.
Morgen komt er zo een gekruide kippencurrysoep op het menu...
Hier kunnen jullie zelf eens gaan kijken http://www.purepascale.com/nl/mijn-recepten
Ik vind het super hoe sommige personen zo gepassioneerd over eten kunnen babbelen, en Pascale is zo iemand. Ik vind als ik haar hoor babbelen over voeding dat ze echt weet waarover ze spreekt. Zij weet wat goed en slecht is voor het lichaam.
Waar ik ook veel mee bezig ben is welk voedsel goed is voor welke lichaamskwaal.
Als hartpatiënt en voedingsfanaat ben ik hier toch hard mee bezig. Bijvoorbeeld Cayenne peper
Cayenne wordt ook wel "de koning van kruiden" genoemd en dat met een goede reden, vooral waar het gaat om de gezondheid van het hart. Het zit boordevol anti-oxidanten en andere waardevolle stoffen die het hart en de slagaders stimuleren. Ook heeft het een positieve werking op de elasticiteit van de aderen en slagaderen, dat weer een gunstig effect kan hebben op de bloedsomloop.
Zoals de in Amerika beroemde kruidengenezer Dr Shulze (van Herbdoc.com) aangeeft: "Als je maar één verandering in je voedingspatroon zou willen doorvoeren, kies dan regelmatig voor cayennepeper. Het is krachtiger dan alle andere."
Tip: Je kunt cayennepeper toevoegen aan je dagelijkse zelfgemaakte groente- en fruitsmoothie. Dit geeft extra pit aan je smoothie!
Zo heb je ook nog spinazie bevat veel stoffen die gezond zijn voor het hart zoals: kalium, foliumzuur, calcium, betaïne, carotenoïde en nitraat. Dit is vitaal voor hart en bloedvaten.
Zoals de meesten wel weten zijn vette vissoorten ook supergezond: Koolvis, zalm, tonijn, haring, makreel en zwaardvis zitten vol met hartgezonde omega-3 vetzuren en het is ook een grote bron van eiwit.
Zo na deze uiteenzetting van bepaalde voedingsmiddelen ga ik mijn couscous verder bereiden. De couscous is gemengd met chili, courgette, komkommer, tomaat. Hier gaan dadelijk nog oranje linzen bijgevoegd worden en lekker afgekruid worden.
Mijn lunch voor morgen.
Groetjes !!!
03-11-2014, 22:10 geschreven door Lies' foodblog 
|