Merg uit het vanillestokje schrappen. Het stokje aan de melk toevoegen. Melk al roerend, zachtjes aan de kook brengen. Langzaam laten afkoelen.
Suiker in een kom doen en hierboven de melk zeven. Al roerend de room erbij gieten. Eierdooier en vanillemerg erbij en plm. 3 minuten kloppen met de staafmixer. Het mengsel overdoen in ramekins en 45 minuten, au bain marie, in een oven van 120 ° C., gaar laten worden,afgedekt met aluminiumfolie.
Af laten koelen en in de koelkast door en door koud laten worden. Presentatie: de creme brulee bestrooien met een laagje rietsuiker of maple sugar en met de hobbybrander of speciaal brulee-brandertje laten caramelliseren. Het is de bedoeling dat alleen het suikerlaagje smelt en de crème brulee, koud blijft.
NODIG: * vier grote handen paardebloemen (zonder de steel) * 1 liter water * 1 kilogram kandijsuiker * 1 citroen * een aantal bokalen of glazen flessen
BEREIDING: Was de paardebloemen heel grondig met zuiver water. Doe ze in een kom met 1 liter water en breng ze aan de kook. Laat goed doorkoken. Zet de kom paardebloemen een volledige nacht op een koele plaats. Wring 's anderendaags de paardebloemen uit en gooi ze weg. Voeg de kilo kandijsuiker toe aan het sap. Pers de citroen uit en giet het sap ook bij het mengsel. Laat alles opnieuw goed doorkoken. Laat het geheel afkoelen en giet het vervolgens in de bokalen of flessen.
N.B.: Dit drankje is niet alleen hoestwerend, maar ook koortswerend!!!!
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.