In mijn vrije tijd hou ik me heel erg graag bezig met koken. Om
net iets specifieker te zijn , bakken. Ik ben graag bezig met het uitzoeken van
ingrediënten dat goed bij elkaar passen. Het liefst werk ik met zoetigheden. Ik
maak graag cake , taart , tiramisu , Â… . Vandaag wil ik jullie meenemen in mijn
interesses . Ik ga jullie namelijk laten zien hoe je de perfecte cake pop kan
maken.
Wat heb je
nodig?
250 g boter
250 g kristalsuiker
5 eieren
250 g zelfrijzend bloem
2 zakjes vanillesuiker
Wat moet je
doen?
Klop met een handmixer de boter met de suiker
zacht en luchtig .
Klop de eieren er 1 voor 1 doorheen en klop alles tot een
glad en luchtig beslag
Voeg het bakmeel en
de vanillesuiker toe en klop opnieuw tot een egaal beslag.
Voor het
bakken
Bij het bakken kan je 3 verschillende methodes gebruiken. Een pop
cake maker , de oven of een siliconen vorm. Ik laat het jullie zien met een pop cake maker. Spuit doormiddel
van een spuitzak je deeg in de machine. Vul de bolletjes tot net aan de rand.
Draai na 5 min je cake pop om en laat hem nogmaals 5 min bakken. Laat ze nu
afkoelen op een taartrooster.
Voor de decoratie
Bij een het versieren van cake pop kan je enorm ver gaan. Je kan
van een normaal glitterend bolletje naar een unicorn of zelfs een volledige
chocolade teddybeer. Ik maak het jullie niet te moeilijk vandaag. Ik ga jullie
laten zien hoe je super leuke gekleurde bolletjes krijgt.
Steek op elk bolletje een lollystokje. Smelt wat witte chocolade
en verdeel het over het aantal potjes t.o.v het aantal kleuren dat je wilt. Als
je 3 kleuren wilt verdeel je de gesmolten chocoladen over 3 potjes
bijvoorbeeld. Voeg nu bij elk potje een
beetje kleurstof toe en meng alles goed door elkaar. Dop de bolletjes met hun
stokje in de gekleurde chocolade en klaar!