Binnenkort kunnen we de barbecue weer buiten zetten! Hier volgen enkele recepten. Smakelijk eten!
Recepten
Citroenforel in de vistang
Soort gerecht: Bijgerecht
Categorie: Barbecue
Duurtijd: 20 min
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Bereiding: 15 minuten Op de grill: 20 minuten
§4 forellen (schoongemaakt, maar met vel, 400 g elk)
§4 onbehandelde citroenen
§4 takjes dragon
§4 takjes peterselie
§6 laurierblaadjes
§5-6 eetlepels olijfolie
§2 teentjes knoflook
§1 theelepel Provençaals kruiden, fijn gehakt
§peper uit de molen en zout
Bereidingswijze
1. Spoel de forellen onder koud water en dep ze droog. Wrijf ze aan de binnen- en buitenkant in met peper en zout. 2. Was de citroen met heet water en snij ze in schijfjes. Was de dragon en de peterselie en dep droog. Vul elke forel met een dragon- en peterselietakje, een laurierblad en een schijfje citroen. 3. Hak de overblijvende laurierblaadjes fijn en vermeng ze met de olijfolie. Pel de knoflook, pers hem uit en meng dit samen met de Provençaalse kruiden met de olijfolie. 4. Bestrijk de forellen met de kruidenolie. Leg ze in de vistang en laat ze rechtreeks op de grillrooster aan iedere kant 8-10 minuten roosteren. Serveer met geroosterd stokbrood en eventueel een partje citroen.
Amerikaanse spare-ribs
Soort gerecht: Bijgerecht
Categorie: Barbecue
Duurtijd: > 50 min
Moeilijkheidsgraad: Wat moeilijker
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Bereiding: 1 uur 20 minuten Op de grill: 10 minuten
§2 kg varkensribbetjes
§1 middelgrote ui, fijn gesneden
§1 teentje knoflook, fijn gesneden
§4 eetlepels sojaolie
§4 eetlepels tomatenpuree
§4 eetlepels witte-wijnazijn
§1/2 theelepel zout
§1/2 theelepel rozemarijn
§1/2 theelepel tijm
§2 eetlepels honing
§6 eetlepels bouillon
§6 eetlepels Worcestershiresaus
§1 theelepel scherpe mosterd
Bereidingswijze
1. Bak de ui en het teentje knoflook glazig in de olie. Voeg er tomatenpuree, azijn, zout, rozemarijn, tijm, honing, bouillon en Worcestershiresaus aan toe en breng aan de kook. Laat op een zacht vuurtje nog 8-10 minuten inkoken. Roer er de mosterd door en breng de saus op smaak. 2. Dep de ribbetjes droog. Snij het vlees tussen de ribben licht in, zodat het bij het bakken niet opkrult. 3. Breng in een grote pan water aan de kook. Leg er de ribbetjes in en laat ze op een zacht vuur 30 minuten koken (dit verkort de grilltijd met 10-15 minuten). 4. Haal de ribbetjes uit het water en laat ze uitlekken. Bestrijk ze met de saus. Laat ze op het rooster van de barbecue of in de grillpan 10 minuten grillen. Draai ze geregeld om en bestrijk ze dan met saus. Lekker met koolsla en rozemarijnaardappeltjes.
Bruschetta met kruidenkaas en hamblokjes
Soort gerecht: Bijgerecht
Categorie: Barbecue
Duurtijd: 20 min
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Bruschetta met kruidenkaas en hamblokjes Voorbereiding: 15 minuten Op de grill: 3 minuten Voor 4 à 6 personen
§1 ciabatta
§250 g kruidenkaas
§120 g gekookte hamblokjes
§2 el gehakte bieslook
§1 teentje knoflook
§olijfolie
Bereidingswijze
1. Halveer het stokbrood in de lengte en snij het in stukken. Wrijf elk stuk in met een half teentje knoflook. Sprenkel er olijfolie over en grill op de barbecue. Let op, het brood is zo verbrand! 2. Bak ondertussen de hamblokjes in een pannetje op de barbecue. Besmeer elk stukje brood met kruidenkaas, strooi er wat hamblokjes en bieslook over.
Ananas met mascarpone-kokosroom en een scheutje rum
Soort gerecht: Bijgerecht
Categorie: Barbecue
Duurtijd: 20 min
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Aantal personen: 8
Ingrediënten
Voorbereiding: 20 minuten Op de grill: 8 minuten Voor 8 personen
§1 verse ananas
§6 el suiker
§250 g mascarpone
§1 zakje vanillesuiker
§3 el kokosmelk
§2 el rum
§2 el poedersuiker
Bereidingswijze
1. Meng de mascarpone met vanillesuiker, rum, kokosmelk en poedersuiker tot een luchtige crème. Zet tot gebruik in de koelkast. 2. Snij de ananas in de lengte in 8 stukken. Verwijder de harde kern en wentel de stukken door de suiker. Leg ze op een met olie ingestreken rooster op de barbecue en gril ze langs beide kanten. 3. Verdeel de stukken ananas in stukjes door eerst langs de schil te snijden en dan het vruchtvlees in stukjes. Leg alles weer terug in de schil en prik er vorkjes in. Serveer met de mascarpone-kokosroom als dipsaus.