Ik ben Tessa Van Slagmolen, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Lagoondiver.
Ik ben een vrouw en woon in / (Belgiƫ) en mijn beroep is Student.
Ik ben geboren op 07/11/1989 en ben nu dus 35 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: internet, films, fantasie, mythologie, lezen, duiken, muziek (rock/gothic).
Ik duik al sinds mijn 12de in clubverband en het is zowat mijn passie geworden.
Mijn vader en tante duiken ook.
Ik ben
Duiken verloopt natuurlijk niet zonder risico's. Als men duikt volgens de regels en geen stommiteiten gaat uithalen zijn de kansen zeer klein tot miniem dat er iets kan gebeuren. Hier zijn de bekendste duikongevallen op een rijtje gezet:
Zuignapeffect van de duikbril of Duikbrilsqueeze
Wat gebeurt er?
Naarmate men dieper afdaalt, zal de omringende waterdruk verhogen. Het masker wordt dus tegen uw gezicht aangedrukt. Als hier niets aan gedaan wordt en men blijft dieper duiken, zal het masker uiteindelijk zo hard aangespannen zijn dat de bloedvaatjes om de ogen kunnen springen.
Wat kan eraan gedaan worden?
Zorgen dat je, als je daalt, zachtjes een beetje lucht door je neus uitblaast zodat het masker losser op het aangezicht zit.
Trommelvliesscheur
Wat gebeurt er?
Dit heeft weer te maken met de toenemende druk als we dalen. De druk zal tegen het trommelvlies drukken en als er niets gedaan wordt kan het trommelvlies scheuren.
Wat kan eraan gedaan worden?
Meteen als je begint af te dalen (en liefst ook nog eens daarvoor), moet je je neus toeknijpen en zachtjes blazen tot je een soort van "klik" in je oren voelt. Let wel, je moet het in beide oren voelen!
Barotrauma van het gebit
Wat gebeurt er?
Als je een gaatje in je tand hebt, en je gaat duiken, zal de lucht tijdens het stijgen in deze holte komen te zitten door het in-en uitademen. Wanneer je stijgt, zal de lucht terug uitzetten, maar omdat de lucht in het gaatje van je tand nergens heen kan, zal je tand (pijnlijk genoeg) eruit springen.
Wat kan eraan gedaan worden?
Altijd goed je tanden laten nakijken en verzorgen
Duikerkolieken
Wat gebeurt er?
Als je tijdens de duik lucht inslikt komt dit in je maag terecht. Tijdens het stijgen zet de lucht uit, wat gepaart gaat met hevige buikkrampen of duikkolieken.
Wat kan eraan gedaan worden?
Enkele meters stijgen en laten herdrukken.
Longoverdruk of Barotrauma
Wat gebeurt er?
Als men niet uitademt tijdens het stijgen, zal de lucht die in de longen zit uitzetten en zullen de longblaasjes knappen. Daarom is het heel belangrijk om ALTIJD UITADEMEN!!!!! als je stijgt.
Wat kan eraan gedaan worden?
Altijd uitademen als je stijgt en de stijgsnelheid (10m/min) respecteren.
Decompressieongeval
Wat gebeurt er?
Tijdens de duik stromen er zuurstofbelletjes door ons lichaam. Deze gaan van het hart naar de organen en voorzien die van zuurstof, terwijl ze ook de koolstofdioxide uit ons lichaam verdrijven. Als je stijgt, zal de druk rondom je verlagen, die in je lichaam daarentegen zet uit (wet van Boyle-Mariotte). Als je dus te snel stijgt, zullen de zuurstofbelletjes uitzetten. Hierdoor zullen ze bepaalde bloedvaten en de delen die daarachter liggen blokkeren waardoor verlamming, shock en de dood erop kunnen volgen.
Wat is eraan te doen?
Steeds de stijgsnelheid respecteren (10m/min). Ook moet de duiker een goede fysieke conditie hebben en mag er zeker niet gevlogen worden vlak na een duik. Er zijn ook enkele bezwarende factoren die gemeden moeten worden (o.a. alcoholische dranken, vettig eten, zwaarlijvigheid,...)
Voor een volledige lijst en meer details over duikongevallen, kijk op:
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.