Op 1 mei was het kwb-dag, deze ging dit jaar door in het dierenpark Planckendael.
Bij aankomst was er een speciale kwb-stand waar we onze tickets konden afhalen. Daarbij Iedereen kreeg een zomerhoedje dat mooi was meegenomen met het stralende lente weer. Met een goed gevulde rugzak vol lekkers en stevige wandelschoenen trokken we vol moed het park in.
Onderweg konden we deelnemen aan een quiz waarvan de meeste meerkeuze vragen waren die je op het uitgestippelde traject kon terug vinden en zo ook alle dieren in het park had gezien.
Op het einde van de namiddag hebben we kubb op de speelweide van het park gespeeld. Kubb: is een spel (stamt af uit de tijd v/d Vikingen) volledig uit hout gemaakt en waarbij het de bedoeling is om als eerste met je team de Koning om te slaan.
Wie wil zien hoe kubb eruit ziet; kan je zien in de Raak van deze maand bij de rubriek: Een zee van zonnehoedjes. Bart Van den Bossche en zoon Jonas gaan volledig op in hun spel.
Het werd een aangename zondag, een echte familiedag.
De eerste kooklessen zitten er reeds op, 12 mannen werken volop hun kookkunsten bij om als keukenprins de sessie te beëindigen.
Verschillende van hen zijn bekende gezichten maar toch ook enkele nieuwkomers, en dat doet deugd.
Mensen uit hun kot lokken is de spirit.
Vanaf de eerste avond zat de ambiance er reeds goed in, de kookteams werden samengesteld en meestal beklonken met een goed glas wijn.
Onze kokkin van dienst is ons getrouwe Linda, k denk dat ze terug zal zweten om alles in goeie banen te laten leiden.
Wie meer wil weten over het klaarmaken van de gerechten kan terecht bij Bart.
Verder lees je de menus per keer en de kostprijs ervan, je zal zien lekker eten hoeft niet altijd duur te zijn.
4 maart 8.70: aperitiefhapje saucijzenbroodjes
voorgerecht salade met gerookte eendenborst
tussengerecht Canneloni met kaas en spinazie
hoofdgerecht varkensgebraad met druifjes en Lorette aardappelen
dessert Parijse room
11 maart 13.70: hapje pitabroodje met rauwkost en rijst
voorgerecht pastasalade met avocado en kerstomaatjes
tussengerecht tongfilets met champagne
hoofdgerecht steak met roquefortspek en aardappeltaart
dessert crème brulé
18 maart 9.10 aperitiefhapje vis met dugluresausje
Mia balletsoep
tussengerecht kalfszwezerik met champignons
hoofdgerecht gevulde kalkoensneetjes met knolselder puree en gestoofd witlof
dessert Portugese appelen
25 maart 9.10 aperitiefhapje Crostini Toscane
voorgerecht venkelroomsoep
hoofdgerecht kip in een fruitgroentenkrans met rijst
dessert plate kaas met banaan
02 april 9.40 aperitiefhapje bloemkool en brocolie roosjes metdipsaus.
tussengerechtje witloftaart, waterzooi van groenten Provençaalse groententaart
hoofdgerecht pasta met pesto en geroosterde pijnboompitten, puree van doperwtjes en munt worteltjes met saffraan en koriander
dessert peren- speculaastaart, chocoladetaart
Op de laatste les gingen we voor een vegetarisch menu. Bij het binnen brengen van de ingrediënten viel meteen op dat het assortiment zeer kleurrijk oogde. Al vlug kwamen we tot een gespreksonderwerp waren we nu als vegetariër of veganist bezig?
Vegetariër: onthoudt zich van het eten van vlees, vleeswaar, wild, gevogelte, vis, week-en schaaldieren en gebruikt ook geen dierlijke vetten, margarine (behalve zuiver plantaardige),levertraan, gelatine e. d.
Veganisme: In de praktijk betekent dit dat een veganist geen dierlijke producten eet, dus niet alleen geen vlees en vis maar ook geen zuivel, eieren en honing. Daarnaast gebruikt een veganist geen dierlijke materialen zoals leer, zijde en wol. Dus geen leren schoenen, geen wollen truien en dekbedden. Ook maakt men geen gebruik van producten die tot stand zijn gekomen met behulp van proef- of werkdieren.
Dus we waren wel degelijk vegetariër op het gebruik van wat bakboter na.
1 april kostprjs 9.40: hapje bloemkool en broccoli roosjes met dipsaus
waterzooi van groenten.
tussengerechtjes witloftaart
Provençaalse groententaart pasta met pesto en geroosterde pijnboompitten
hoofdgerecht puree van doperwtjes en munt worteltjes met saffraan en koriander
dessert peren- speculoostaart
chocoladetaart
9 april: koken voor de vrouwen 13:Een gerecht om duimen en vingers af te likken.
aperitief Cava met viooltjeslikeur
hapjes gerookt forel met dille, gepaneerde champignons met
tartaar, kwarteleitje met lentescheutjes, Quiche met spinazie en gerookte ham.
voorgerecht salade met witloof en geroosterde ham.
soep Aurore
hoofdgerecht varkenshaas met prei, roomsaus en gespoten aardappelen.
dessert appelkrokantje met een romige saus.
koffie met pousse- café
We konden weerom terugblikken op een geslaagde activiteit met dank aan Bart en Linda voor de vele voorbereiding en aanhalen van de steeds verse producten.
Hopelijk kunnen we volgend jaar hernemen.
Om alles betaalbaar te houden is er wel één vereiste min 14 kandidaten vinden die de cursus willen volgen.
Maar dat kan geen probleem zijn als je ziet wat er allemaal te smullen valt.
Tot onze grote spijt hebben we de knutselnamiddag van 19/03 moeten aflassen (te weiniginschrijvingen).
Voor deze activiteit hadden we een oproep gedaan via de scholen door een pamflet mee te geven aan de kinderen.
Deze is maar verdeeld op donderdag 17/03 nochtans hadden ze deze ontvangen 14 dagen voor het carnavalverlof.
Te laat dus want de voorinschrijvingen liepen tot 10/03.
Het was nochtans een mooie gelegenheid om jonge gezinnen of groot- ouders met hun kleinkinderen te ontmoeten. Maar we blijven niet bij de pakken zitten en kijken reeds uit naar het Schlagerfestival.