'Ons Kookboek
KVLV' is meer dan alleen een kookboek
voor KLVL vrouwen : het is een kookboek voor iedereen.
Gastronomie evolueert en past zich aan de tijd aan.
'Ons Kookboek KVLV' volgt.
Nieuwe producten, nieuwe tendensen en nieuwe kooktechnieken zijn opgenomen in
Ons Kookboek KVLV.
Op deze kookles demonstreert Pieter een volledig
menu met 4 originele gerechten uit onze kookbijbel.
Bovendien
worden er tijdens deze kookles 2 KVLV kookboeken geschonken.
Gebruik je talent, het geeft energie -door Leen Cool
Ludieke talenten van bestuursleden
Koffie of thee met paaseitjes
De deelname
voor deze boeiende avond bedraagt 10 euro ( de kas doet opnieuw een duit in het zakje)
Inschrijven vóór woensdag 27 maart bij je wijkverantwoordelijke of via mail
Gebruik je talent,
het geeft energie!
Doen waar je goed in bent, geeft energie. We
nodigen je uit om te kijken wat je dagelijks doet. Geeft dit je energie, of maakt het je
juist moe? Waar ben je bezig vanuit je talent en
waar net niet? En is dit nu de tijdsverdeling die jij wenst? Je krijgt praktische tips en technieken
om de door jou gewenste situatie zo goed mogelijk te realiseren.
Zo leer je met meer energie in het leven te
staan!
Een
rechthoekige platte schaal wordt bewerkt met klei. Het midden wordt opgevuld
met oasis en er wordt gebruik gemaakt van gele roosjes, buxus, kwarteleitjes, .
Het
effect van de gedroogde klei op de schaal geeft een bijzonder effect. De schaal
kan later ook buiten gebruikt worden en opgevuld met vb vetplantes,
bosvioletjes, ..
Meebrengen:
-
rechthoekige platte schaal in plastiek of glas of steen van ± 35cm
lang/20cmbreed ( schaal mag ook 1 à 2cm
hoog zijn); de schaal kan ook besteld worden-bij inschrijving doorgeven.
-
tafelbeschermer, mesje, snoeischaar, oude deegrol of lege wijnfles
-
lijmpistool (indien je dit hebt)
Prijs: ±
20 euro
Inschrijven
bij Annie De Cock (
09 349 36 38 vóór 10 maart
Weg met de diepvriespizza! Niets is lekkerder dan
een zelfgemaakte pizza.
Pizza's zijn zoveel meer dan een saaie deegbodem met tomatensaus en kaas.
Er bestaat een grote variatie aan deegbodems die we kunnen maken of kopen.
We vervangen de klassieke tomatensaus door fijngesneden kerstomaatjes,
groentjes, pesto, .
En ken je de calzone ( gesloten pizza) of stromboli ( opgerolde pizza) al?
Je leert het allemaal kennen op demonstratie, waar onze lesgeefster Christine
Willems ons de kunst van het pizza maken zal leren.
We nodigen jullie van harte uit op onze jaaropener waarop twee talentvolle dames de avondanimatie verzorgen. Voor deze unieke voorstelling is ook je partner welkom Een wervelende show met 2 gezellige, ruimdenkende Madammen . Deze travestieshow is echt spectaculair, zonder platvloersheid, maar wel met veel variété en amusement voor iedereen.
Een warm welkom op vrijdag 8 februari om 19u30 - in de parochiezaal op de Heirbrug
Wat mag je verwachten:
Aperitief vergezeld van hapjes Voorstelling van het jaarprogramma Optreden van twee talentvolle Madammen Dessertenbuffet met koffie of thee Gezellig napraten met een drankje
Prijs: 5 euro per persoon Inschrijven met vermelding van het aantal personen en betalen bij je wijkverantwoordelijke vóór 3 februari.
Deze
kerstcreatie bestaat uit een isomobol van 30cm die bekleed wordt met sallalblad
en gevuld met een oasisbol met rode rozen. De vilten kerststerretjes, parels en
sneeuw geven het accent voor kerst. Eventueel nog verder af te werken naar
eigen keuze.
Het stuk
kan perfect indrogen en kan lange tijd je huiskamer sieren.
Deze bol
kan wordt geplaatst worden op een metalen voetje (van vorige lessen), een klein
kransje, bloempot,...
De les
wordt gegeven door Donald Van Severen - Tuinkamer.
Hij
brengt alles zelf mee voor het bloemstuk af te werken.
Zelf meebrengen:
tafelbeschermer, snoeischaar, mesje, (metalen voetje)
Prijs:
25- de workshop is gratis voor KVLV leden.
Inschrijven bij Annie De Cock vóór 9 december 09 349 36
38
Met de eindejaarsperiode in zicht willen we ervoor
zorgen dat je de perfecte gastvrouw bent.
Daarom nodigen we je uit op de kookdemonstratie waarop onze kok Pieter Roosens
een heerlijk feestmenu tevoorschijn zal toveren op de wijze van de chef.
Wie
de komende feestdagen zelf achter het fornuis zal staan, mag deze les niet
voorbij laten gaan!
Maandag
22 oktober om 14 uur in zaal Trefpunt te Heiende Lokeren
Alle leden 60+ en partners
Een boeiende namiddag met gastvrouw: Mevrouw
Jeanne Devos.
In 1953 reisde Jeanne Devos als jonge
missiezuster naar India, waar ze zich het lot van jonge kinderen in de
sloppenwijken aantrok.
Het lot van deze kinderen zette Jeanne ertoe
aan om een beweging op te richten, die ondertussen meer dan 2 miljoen leden
vertegenwoordigt
Zij brengt een straffe getuigenis over hoe de
Indiase Beweging van Huispersoneel opkomt voor de huisarbeid(st)ers die vaak
uitgebuit worden. Van nul beginnen tot het werken aan een internationale
conventie.
NIETS IS ONMOGELIJK ALS WIJ HET SAMEN DOEN
Jeanne Devos werd in 2005 genomineerd voor de
Nobelprijs voor de Vrede. Ze is ereburger van de stad Leuven en twee jaar
geleden ontving ze het Grootkruis in de Kroonorde.
Ons programma ziet eruit als volgt:
14.00u : Welkom met koffie
14.20u : Lezing door Mevr. Jeanne Devos
16.00u : Koffie met gebak en gezellig napraten
16.45u : Afscheid en wel thuis
Deelnameprijs : 8 euro ( 2 euro gaat integraal
als steun naar de projecten van Mevr. Jeanne Devos )
Graag inschrijven bij Paula De Baere 09 348 34
72 voor 14 oktober.
Er wordt ter plaatse ontvangen.
Donderdag 18 oktober
2012 om 20:00 uur In het Cultureel Centrum te Berlare
De meeste conflicten ontstaan door
misverstanden in de communicatie. Tijdens een interactieve presentatie met een
humoristische noot inspireert en motiveert Frederik Imbo je om efficiënt te
communiceren.
Wat
is de rol van de zender en ontvanger?
Luisteren, hoe doe je dat precies? Feit
of interpretatie?
Hoe geef je feedback op een respectvolle manier?
Hoe zorg je ervoor dat wat je
bedoelt hetzelfde is als wat de ander begrijpt?
Tal van
herkenbare situaties stimuleren je om bewuster om te gaan met je
gesprekspartner.
Prijs:
9 voor leden, te betalen bij reservatie vóór 8 oktober bij Petra Vermeulen na 19u 0495
720371
Op een werkdag legt een
voet gemakkelijk meer dan 7km af in normale omstandigheden.
Maar hoewel voeten
duidelijk één van de meest belastende lichaamsdelen zijn, besteedt de Belg er
vaak te weinig aandacht aan.
Heel veel mensen hebben klachten
aan hun voeten zoals huid- en nagelklachten.
Deze avond zit boordevol
informatie over de verzorging van je voeten: wat je zelf kan doen en wat je beter
niet doet. Dit leren we aan de hand van een demonstratie voetverzorging.
Daarnaast krijgen we ook
veel informatie over klachten die kunnen ontstaan als gevolg van verkeerde
schoenen en krijgen advies over goed schoeisel.
Hilde Schoonjans, ervaren
podologe in Lokeren en docente aan de Ondernemersschool, vertelt er ons alles
over.
We
geven je alle troeven in handen om voortaan 'op goeie voet' te leven!
De Scandinavische keuken
is eenvoudig en mild van smaak.
Zuivel en brood zijn de
belangrijkste basisproducten. Verder ligt er in de traditionele keuken veel
nadruk op vlees, vis en in mindere mate op groenten.
Smaakcontrasten zoals hartig-zoet en zoet-zuur zijn eigen aan de Scandinavische
keuken.
De moeite waard om met
deze keuken kennis te maken op deze avond.
Fietstocht voor KVLV leden en partner Donderdag 20 september
Vertrek om 13u30 stipt aan de kerk op de Heirbrug Deze septembermaand is voor velen de maand die ons terugbrengt naar de dagelijkse routine. Ook KVLV heeft de draad terug opgenomen en er staat al een uitstap op het programma. Enkele bestuursleden hebben opnieuw een prachtige fietstocht georganiseerd waarbij er 3 haltes voorzien zijn met een rondleiding.
Frans Van Kerckhove en Cecile Van Camp
Deze 2 mensen wonen in Eksaardedorp. Hij is kunstschilder; zij dichteres. Hier krijgen we een unieke kans om deze 2 kunstenaars in hun eigen werkomgeving te ontmoeten en de artistieke sfeer ter plaatse op te snuiven. Het wordt een ontdekkingstocht waarbij u uiteindelijk te weten komt welke creatieve geesten er hier schuilen. We worden hier verwend met koffie en gebak Bio-boerderij t Uilenbos
t Uilenbos is een kleinschalig biologisch tuinbouwbedrijf, gelegen aan de Eksaardsedam in Moerbeke. Ze verkopen er groenten in de vorm van groentenmanden en via thuisverkoop. Wat in de manden zit, komt van het eigen bedrijfje of van collega bioboeren, steeds met het motto hoe dichterbij, hoe beter. We krijgen een rondleiding op het veld en in de nieuwe stal die nog in opbouw is en krijgen een biologisch fruitsap aangeboden. Kruiskapel Eksaarde
Tijdens de kermisweek bezoeken we de Kruiskapel in Eksaarde. Welke waarheden schuilen er over de vondst van twee miraculeuse crucifixen? Welke mirakels deden er zich voor? Tony Clappaert, gids en cafébaas tijdens de kruisnoveen vertelt er ons alles tijdens ons bezoek aan de verre kapelle. In de tent achter de kapel eten we daarna een belegde boterham met een tas koffie erbij. Hier sluiten we onze fietstocht af en keren we huiswaarts.
De afstand van de tocht is ongeveer 30 km. Zorg dat je gezien wordt en draag je fluo vestje! Bij slecht weer gaat de tocht door en rijden we met autos. Voor meer inlichtingen: Moniek Derkinderen Tel. 09 348 78 69
De deelname bedraagt 5 voor leden & gezinsleden - Niet leden betalen 8. Welkom op deze boeiende, sportieve namiddag!
Deze namiddag trekken we er eens samen op uit met de fiets en houden halt op 3 locaties waar er een interessante rondleiding voorzien is:
Alpaca Lokeren
Alpacas zijn uitermate charmante gezelligheidsdieren uit de Andes. Een zacht karakter in een lijf van de allerzachtste wol. Bij Alpaca Lokeren fokken ze alpacas van hoge kwaliteit en trachten deze dieren te verkopen aan collega fokkers, particulieren en de publieke sector. Laat u inwijden in de Alpaca wereld!
Aspergeteelt bij Gert Bracke:
Het aspergeseizoen is betrekkelijk kort, namelijk 2 maanden. Afhankelijk van de temperatuur steken de eerste asperges in februari of maart de kop op, de traditionele oogst vindt echter van half april tot 24 juni plaats. Hierna krijgt de plant een welverdiende rust om deze energie en kracht te geven voor een volgend oogstjaar. De teelt van asperges is zeer intensief: elke stengel moet afzonderlijk opgespoord worden in het veld om vervolgens met de hand en ondergronds op de juiste lengte te worden afgesneden. Nóg meer uitleg krijg je tijdens de rondleiding op het bedrijf. Er is tevens de mogelijkheid om asperges aan te kopen.
Keramiek Verplanken
Potten worden in een zelfgebouwde oven gestapeld en een eerste maal gebakken tot 1000°C Daarna worden ze gedecoreerd, geglazuurd of afgewerkt met slibs en worden ze voor een tweede maal in de oven geplaatst. Het stookproces gaat tot minimaal 1280°C. Tijdens deze rondleiding zien we Marie-Paule, ons KVLV talent, aan t werk en krijgen we een boeiende uitleg.
Hier sluiten we onze fietstocht af met een glaasje wijn of fruitsap.
De afstand van de tocht is ong. 30 km. Zorg dat je gezien wordt en draag je fuo vestje!
Tussendoor is er een halte voorzien waar we iets kunnen drinken (zelf te betalen)
Bij slecht weer gaat de tocht door en rijden we met autos. Voor meer inlichtingen: Moniek Derkinderen tel 09 348 78 69
De deelname bedraagt 3 voor leden & gezinsleden - Niet leden betalen 5.
Tijdens deze
workshop maken we zelf een schaal, die de basis wordt voor het bloemstuk.
De buitenkant wordt afgewerkt met vilt. Je hebt de keuze tussen zachtgeel, écru
of voorjaarsgroen.
Er kunnen ook theelichtjes verwerkt
worden tussen de bloemen. (doorgeven bij de inschrijving) De lesgeefster brengt voor
iedereen alle materiaal, bloemen en versiering mee. Zelf
meebrengen: Tafelbeschermer, schort , snoeischaar, aardappelmesje
& schaar.