Inhoud blog
  • Haarspoeling met rozemarijn
  • Rozemarijn
  • recept Zuringsaus
  • energie
  • Welkom
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    kruidenweetjes

    19-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haarspoeling met rozemarijn

     

    Haarspoeling met rozemarijn

     

    Deze haarspoeling is bijzonder snel te maken. Zorg ervoor dat u altijd een fles bij de hand hebt om uw haar na het wassen mee te spoelen. Een spoeling met rozemarijn geeft glans aan donker haar. Voor een spoeling voor blond haar vervang je de rozemarijn door kamillebloemen. Laat een paar takjes rozemarijn gedurende een paar minuten in heet water trekken. Zeef de vloeistof, laat hem afkoelen en giet hem in een fles. 

    19-04-2015 om 20:15 geschreven door marbut  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rozemarijn

     

    Rozemarijn

     

    Dit kruid gedijt het best in lichte, droge grond en prefereert een beschut plekje. De geur is sterker als ze op kalkrijke grond groeit.

    Voor culinaire toepassingen worden de blaadjes voor gebruik fijn gehakt. Je kan rozemarijn ook toevoegen aan soepen en stoofschotels of leg enkele takjes op vlees dat je gaat braden of grillen. Verwijder de takjes wel voor het opdienen.

     

     

     

    Citroenen ingelegd met rozemarijn en laurier

     

    Ingrediƫnten:

     

    1 kilo citroenen

    Zout

    Laurierblaadjes

    Een takje rozemarijn

    600 ml olijfolie

     

    Bereidingswijze:

     

    Snij de citroenen in dunne schijfjes en verwijder eventuele pitjes. Leg de schijfjes met flink wat zout in een vergiet. Zet er een bord onder om  lekvocht op te vangen. Bedek het vergiet met een  theedoek  en zet het 24 uur lang op een koele plaats.

    Spoel de citroenschijfjes af en droog ze op keukenpapier. Doe ze met de kruiden in een weckpot. Giet de olie erover en let erop dat de citroenschijfjes goed bedekt zijn met olie, zodat ze niet gaan schimmelen . Sluit de weckpot af en bewaar ze een maand in de koelkast om de smaak tot ontwikkeling te laten komen.

     

     

    Deze citroenschijfjes zijn heerlijk bij koud of geroosterd vlees. De olie kunt u gebruiken in sladressings en marinades.

     

     


    19-04-2015 om 20:05 geschreven door marbut  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 13/04-19/04 2015
  • 09/03-15/03 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs