Inhoud blog
  • RIJSTTAART
  • KNOLSELDERROOMSOEP
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    KWESTIE VAN SMAAK
    Kookrecepten voor iedereen, want iedereen kan koken
    07-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KNOLSELDERROOMSOEP
    Recept voor 4 personen   Gang Voorgerechten
    Keuken     Soort Soep
    Bereiding Warm   Type Vegetarisch
    INGREDIËNTEN:
     
      500 gr knolselder, in blokjes (zie kooktips 1)
      1   stuk preiwit, in plakjes
      1   wortel, in plakjes
      1   ui, fijngesnipperd
      2   knoflookteentjes, fijngehakt
      1,5 l groentebouillon (zie kooktip 2)
      -   bouquet garni (tijmtakje, laurierblaadje en peterseliestengel)
      -   olijfolie
      1 dl room
      -   peterselie, fijngehakt
      -   eventueel knolselder- en wortelbrunoises (kleine blokjes) en/of walnootstukjes
      -   nootmuskaat
      -   Versgemalen zwarte peper en zeezout
    BEREIDINGSWIJZE:
     
    • Verhit wat olijfolie en fruit er de ui en knoflook glazig in.
    • Doe er de knolselder, prei en wortel bij en stoof deze even mee.
    • Voeg de bouillon en bouquet garni toe. Kruid met peper en zout.
    • Breng aan de kook en laat 30 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
    • Verwijder de bouquet en mix de soep met een staafmixer.
    • De soep eventueel zeven door een bolzeef en indikken met een roux of sausbinder tot gewenste soepdikte (zie kooktip 3).
    • Room toevoegen en verder op smaak brengen met nootmuskaat, peper en zout.
    SERVEERTIPS:
     
    • Versier met gehakte peterselie en serveer met stokbrood.
    • Eventueel beetgaar gestoofde groentebrunoise (zoals knolselder- en wortelblokjes) en/of walnootstukjes aan toevoegen.
    KOOKTIPS:
     
    1. De knolselder pas op het laatst moment van bereiding in blokjes snijden om bruinverkleuring te voorkomen.
    2. Men kan de soep ook bereiden met 1 l bouillon en 0,5 l (half)volle melk.
    3. De soep kan ook ingebonden worden met aardappelen: voeg, na het verwijderen van het laurierblaadje, er een gekookte aardappel aan toe en mix de soep. Of voeg een ongekookte aardappel toe aan de knolselder, prei en wortel en werk verder af volgens bereiding.
    4. Ook lekker met spekblokjes, croûtons, chi-také, versnipperde filet de Saxe of andere hamreepjes (rauw, gerookt of gekookt).


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 05/11-11/11 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs