Ingrediënten : 400 gram gerookte forel 2 dl slagroom 1 dl visfumet (bouillonblokje) 8 gram gelatineblaadjes Cayennepeper Bereiding : - Laat de gelatine weken in ruim koud water. - Kook de visfumet en laat hem afkoelen tot + 70°C en voeg dan de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. - Breng plastiekfolie aan in een langwerpige vorm (voor het makkelijk uithalen van de mousse). - Verkruimel 100 gram van de gerookte forel tussen de vingers en breng aan op de bodem van de vorm. - De overige forelfilet mag fijngemalen in de blender. - Voeg dan de visbouillon toe. - Klop de room 3/4 op tot hij goed lobbig is, géén slagroom. - Tenslotte meng je de room onder de vis en kruid je met een snuifje cayennepeper (pikant dus opletten). - Giet de vismousse in de vorm en laat min. 2 uur opstijven in de frigo. - Draai de vorm om op een snijplank en nu moet je enkel de plastiekfolie verwijderen en je kan plakjes afsnijden.
Variatie's : Je kan de gerookte forel ook vervangen door andere gerookte vis of zelf rauwe vis die je eerst pocheert in een groentebouillon.
19/01/2011 starten er nieuwe lessen voor absolute beginners in koken. Wil je graag leren koken in een fijne gezellige sfeer met ervaren chef-kok die zijn sterren verdiend heeft in de betere brasseries en restaurants. Laat me dan vlug iets weten, inschrijven kan tot en met 26/01/2011 Gsm 0479/448 964