Inhoud blog
  • Mousse van gerookte forel
  • NIEUWE KOOKLESSEN VOOR BEGINNERS
  • Gevogelteroomsoep met venkel en steranijs
  • Even iets meer over mezelf.....
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Leren koken van beginnner tot prof
    Beleef hier iedere dag kookplezier
    18-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mousse van gerookte forel
    Ingrediënten :
    400 gram gerookte forel
    2 dl slagroom
    1 dl visfumet (bouillonblokje)
    8 gram gelatineblaadjes
    Cayennepeper
    Bereiding :
    - Laat de gelatine weken in ruim koud water.
    - Kook de visfumet en laat hem afkoelen tot + 70°C en voeg dan de uitgeknepen gelatineblaadjes toe.
    - Breng plastiekfolie aan in een langwerpige vorm (voor het makkelijk uithalen van de mousse).
    - Verkruimel 100 gram van de gerookte forel tussen de vingers en breng aan op de bodem van de vorm.
    - De overige forelfilet mag fijngemalen in de blender.
    - Voeg dan de visbouillon toe.
    - Klop de room 3/4 op tot hij goed lobbig is, géén slagroom.
    - Tenslotte meng je de room onder de vis en kruid je met een snuifje cayennepeper (pikant dus opletten).
    - Giet de vismousse in de vorm en laat min. 2 uur opstijven in de frigo.
    - Draai de vorm om op een snijplank en nu moet je enkel de plastiekfolie verwijderen en je kan plakjes afsnijden.

    Variatie's : Je kan de gerookte forel ook vervangen door andere gerookte vis of zelf rauwe vis die je eerst pocheert in een groentebouillon.

    VEEL KOOKPLEZIER EN GEEF MAAR REACTIE

    KOOKFUN met ALAIN

    18-01-2011 om 20:43 geschreven door Alain.M  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWE KOOKLESSEN VOOR BEGINNERS
    19/01/2011 starten er nieuwe lessen voor absolute beginners in koken.
    Wil je graag leren koken in een fijne gezellige sfeer met ervaren chef-kok die zijn sterren verdiend heeft
    in de betere brasseries en restaurants.
    Laat me dan vlug iets weten, inschrijven kan tot en met 26/01/2011
    Gsm 0479/448 964

    18-01-2011 om 20:29 geschreven door Alain.M  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 17/01-23/01 2011
  • 03/01-09/01 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs