Dit recept kreeg ik van mijn zus toegestuurd uit Qatar. Weet niet of ze daar Belgische peren gebruikt !
KIPPENBOUTEN MET GESTOOFDE PEREN.
Ingrediënten
12 kippenbouten
6 soeplepels olijfolie
2 grote uien, fijn gesneden
4teentjes look,geperst
4 takjes tijm
4 takjes rozemarijn
½kilorode aardappeltjes, gehalveerd
250 ml. droge witte wijn
750 ml. kippenbouillon
bloem en pezo
3 peren, geschild, in dunne schijfjes
4 soeplepels boter
100gr. lichte bruine suiker (naar smaak)
Bereiding
Kippenbouten kruiden met pezo, in bloem wentelen en aanbakken in 4 lepels olie. Houd de gebakken bouten apart op een bord.
Voeg de resterende olie toe en fruit de uien, voeg de geperste look, tijm en rozemarijn toe en baknog 2 minuten.
Voeg de aardappeltjes toe en bak ze aan, giet de wijn erbij en laat even inkoken. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook, doe de kippenbouten terug in de pot, deksel erop, vuur lager. Laat zachtjes sudderen tot kip gaar is en saus ingedikt. (ongeveer 45 min.)
Maak ondertussen de peren, smelt de boter en voeg de bruine suiker toe. Roer tot de suiker opgelost is, zet vuur hogeren voeg de peren toe. Schud met pan zodat alle peren bedekt zijn met suikerglazuur en laat bakken tot peren zacht zijn.
Serveer kippenbouten overgoten met de saus, aardappeltjes en de gestoofde peren.
Dit wou ik jullie nog even mededelen, een leuke fietstocht tussen de appel en peren boomgaarden. Met leuke stops waar je een plaatselijk biertje kan degusteren. Echt de moeite waard. Veel fietsplezier.
Gebruikte hiervoor een recept van www.allrecipes.nl/recept/1743 Heb het wel naar mijn smaak aangepast.
Wat heb je nodig? 1 eetlepel olijfolie 50 g boter 4 rode uien fijngesneden zout, versgemalen peper 1 bladerdeeg rol voor taart 1 stevige peer, geschild, in 4 en in fijne partjes citroen 120 g Gorgonzola cremoso cirkelvormige uitsteekvorm van 12 cm
Hoe ga je te werk? Oven voorverwarmen op 200°C Bakplaat bekleden met bakpapier Boter met olijfolie smelten Uien doorroeren en op zacht vuur karameliseren tot goudbruin, af en toe omroeren (30 min) Peren inwrijven met citroen en bij de ui voegen de laatste 5 min Peper en zout toevoegen Rol het bladerdeeg open en steek zoveel mogelijk cirkels uit Leg onder het midden van elke cirkel een schep van het mengsel Verdeel de kaas over het perenmengsel Vouw elke cirkel dicht Druk met een vork de randen aan Bak 20 min tot goudbruin Laat wat afkoelen en serveer.
Je kan ook driehoekjes maken, snij dan vierkantjes uit het deeg en plooi deze diagonaal