Inhoud blog
  • Kip met peren
  • Fietstocht tussen de boomgaarden
  • Aperitiefhapje met peer
  • Egelpeer
  • Foto perenkaastaart
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Poetinpeer
    Stoof Poetin een peer...
    20-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met peren

    Dit recept kreeg ik van mijn zus toegestuurd uit Qatar. Weet niet of ze daar Belgische peren gebruikt !

    KIPPENBOUTEN MET GESTOOFDE PEREN.

    Ingrediënten

     12 kippenbouten

       6 soeplepels olijfolie

       2 grote uien, fijn gesneden

       4  teentjes look,  geperst

       4 takjes tijm

       4 takjes rozemarijn

    ½  kilo  rode aardappeltjes, gehalveerd

    250 ml. droge witte wijn

    750 ml. kippenbouillon

          bloem en pezo

       3 peren, geschild, in dunne schijfjes

       4 soeplepels boter

    100gr. lichte bruine suiker (naar smaak)

    Bereiding

    Kippenbouten kruiden met pezo, in bloem wentelen en aanbakken in 4 lepels olie. Houd de gebakken bouten apart op een bord.

    Voeg de resterende olie toe en fruit de uien, voeg de geperste look, tijm en rozemarijn toe en bak  nog 2 minuten.

    Voeg de aardappeltjes toe en bak ze aan, giet de wijn erbij en laat even inkoken. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook, doe de kippenbouten terug in de pot, deksel erop, vuur lager. Laat zachtjes sudderen tot kip gaar is en saus ingedikt. (ongeveer 45 min.)

    Maak ondertussen de peren, smelt de boter en voeg de bruine suiker toe. Roer tot de suiker opgelost is, zet vuur hoger  en voeg de peren toe. Schud met pan zodat alle peren bedekt zijn met suikerglazuur en laat bakken tot peren zacht zijn.

    Serveer kippenbouten overgoten met de saus, aardappeltjes en de gestoofde peren.

    Smakelijk!

    20-08-2014 om 19:22 geschreven door SHAREaPEAR  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietstocht tussen de boomgaarden
    Dit wou ik jullie nog even mededelen, een leuke fietstocht tussen de appel en peren boomgaarden. Met leuke stops waar je een plaatselijk biertje kan degusteren. Echt de moeite waard.
    Veel fietsplezier.


    Fietsroute: Haspengouw
    Fietsroute "Bier en Fruit in Haspengouw" (Sint-Truiden)
    Er is niet alleen fruit in Haspengouw. Wist je dat er rond Sint-Truiden twee brouwerijen zijn? Met deze fietsroute fiets je niet alleen tussen het fruit maar brengen we je ook naar het lokale bier. In Wilderen produceren ze zelfs whisky! Het is een korte fietsroute (30 km) dat je nog eens kan halveren want er is heel veel te zien. Je start aan het begijnhof van Sint-Truiden en we laten je kennismaken met de pareltjes gelegen rond de Markt. Dan pas fiets je in een eerste deel veel langs laagstammige boomgaarden (peren en appelen). In het tweede deel (na 2 brouwerijbezoeken) kom je in een ander landschap terecht, amper nog fruitplantages maar wel veel natuurgebieden. Kortom, afwisseling troef tijdens deze fietsroute. Om in schoonheid te eindigen kom je tijdens de laatste 100 meter langs een afspanning in een groene zone ...
     Afstand: 30,5 km
     Vertrekplaats: gratis parking, Begijnhof 8, 3800 Sint-Truiden Gps-coördinaten: N 50°49’17.2” E 5°11’30.5”
     Aard: fietsroute via knooppunten
     Hellingen: zie onze rubriek ‘Elektrisch of op eigen kracht’
     Wegdek: overal verhard, een paar delen zijn bospaden
     Deze route op je smartphone: http://m.reisroutes.be/326
     Dienst toerisme Haspengouw: www.toerismelimburg.be
    Honger of dorst:
    Bij de start: Markt van Sint-Truiden. Halfweg eerste deel: Brouwerij Kerkom. Einde eerste deel: Brouwerij Wilderen. Einde tweede deel: Afspanning ’t Speelhof.
    Volgorde van fietsknooppunten
    Parking > 135 > 134 > 185 > richting 184 tot brouwerij Kerkom > Velm > 186 > 358 > 187 > 188 > 191 > 545 > 190 > 189 > richting 135 tot aan parking begijnhof
    Fietsroute uitbreiden of wijzigen? Met deze fietsroute kom je langs fietsknooppunten in Belgisch Limburg. Je kan deze route dan ook naar hartelust aanpassen met de fietskaart van het Fietsnetwerk Limburg (België). Ze is te koop bij de plaatselijke diensten voor toerisme en bij Toerisme Limburg. Ze kan ook online besteld worden op www.toerismelimburg.be.
    Voor verbeteringen en suggesties op de fietsknooppuntroutes en de bewegwijzering, ga naar het online formulier in de rubriek ‘fietsen’ van Toerismelimburg.be.
    Gebruikte symbolen: 1 = knooppunt
    Euroreizen.be en Reisroutes.be, alles voor reizen en trips in Europa
    Copyright tekst en foto’s: AT-Europe bvba – GVDV – update: 2014
    Wandelknooppunten: ©2013 Toerisme Limburg www.toerismelimburg.be

    20-08-2014 om 18:56 geschreven door SHAREaPEAR  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefhapje met peer
    Gebruikte hiervoor een recept van www.allrecipes.nl/recept/1743
    Heb het wel naar mijn smaak aangepast.

    Wat heb je nodig?
    1 eetlepel olijfolie
    50 g boter
    4 rode uien fijngesneden
    zout, versgemalen peper
    1 bladerdeeg rol voor taart
    1 stevige peer, geschild, in 4 en in fijne partjes
    citroen
    120 g Gorgonzola cremoso
    cirkelvormige uitsteekvorm van 12 cm

    Hoe ga je te werk?
    Oven voorverwarmen op 200°C
    Bakplaat bekleden met bakpapier
    Boter met olijfolie smelten
    Uien doorroeren en op zacht vuur karameliseren tot goudbruin, af en toe omroeren (30 min)
    Peren inwrijven met citroen en bij de ui voegen de laatste 5 min
    Peper en zout toevoegen
    Rol het bladerdeeg open en steek zoveel mogelijk cirkels uit
    Leg onder het midden van elke cirkel een schep van het mengsel
    Verdeel de kaas over het perenmengsel
    Vouw elke cirkel dicht
    Druk met een vork de randen aan
    Bak 20 min tot goudbruin
    Laat wat afkoelen en serveer.

    Je kan ook driehoekjes maken, snij dan vierkantjes uit het deeg en plooi deze diagonaal

    Smakelijk! Bekijk het resultaat in bijlage





    Bijlagen:
    DSC03883.JPG (2.8 MB)   

    19-08-2014 om 00:00 geschreven door SHAREaPEAR  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs