eclairs: 100g boter 1/4 liter water 150g bloem 6 eieren zout
pudding: 1 liter melk 1 pakje puddingpoeder 100g suiker
chocoladeglazuur: 100g chocolade 40g boter 30g bloemsuiker 3 lepels water
Hoe maak ik het?
eclairs: -breng het water met de boter en het zout aan de kook -Voeg in één keer de gezeefde bloem toeen meng tot homogeen mengsel -laat nu het deeg drogen op het vuur (ROEREN) tot het een deegbal vormt en loskomt van de bodem en vrij stevig is -roer één na één de eieren onder het deeg -vul de spuitzak met het deeg -strijk een bakplaat in met boteren spuit daarmee kleine bolletjes -bak 20 min.in een voorverwarmde oven op 220°C .pas als ze afgekoeld zijn deur openen
pudding: -breek het puddingpoeder met een beetje koude melk -breng de overige melk aan de kook -wanneer de melk begint te dampen voeg je er de suiker aan toe -haal de pot van het vuur en voeg er al roerend het puddingpoeder aan toe -zet de pot weer op het vuur en laat nog even doorkoken -laat de pudding nog even afkoelen -doe hem in de eclairs
chocoladeglazuur: -smelt de chocolade "au bain marie" -voeg boter en water toe -voeg nadien de bloemsuiker toe en roer goed -doe de glazuur op de eclairs
-2 citroenen -rietsuiker -een glas water (plat of spuit)
bereiding: pers 1/4 (of de helft van de helft) van het glas vol met citroen. doe dezelfde hoeveelheid water 3x in je glas. Voeg rietsuiker toe naar smaak.