Ingrediënten voor 4 lolly's: - 1 pot volle Griekse yoghurt van 500 g (het is erg belangrijk dat u volle yoghurt gebruikt, magere yoghurt zal voor te veel ijskristallen zorgen). - 1 bakje aardbeien - 1 bakje bosbessen - 3 eetlepels honing - schil van 1 limoen
Werkwijze: 1) Doe het fruit in een kom en meng er de honing onder. 2) Rooster het fruit dan in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 20 minuten of tot het zacht is geworden en heel uw keuken heerlijk geurt. 3) Haal het fruit dan uit de oven en laat het afkoelen. 4) Meng intussen de schil onder de yoghurt, u kan eventueel nog wat honing toevoegen aan de yoghurt maar het fruit is normaal zoet genoeg. Ik persoonlijk hou niet zo van erg gesuikerde desserts, maar over smaken valt nu eenmaal niet te twisten... 5) Roer het fruit onder de yoghurt en laat het mengsel minstens vijf uur, maar liever nog een hele nacht, koud worden in de ijskast. 6) Vul dan uw ijslollyvormen met het yoghurtmengsel, stop er een stokje in en plaats de lolly's in de diepvries tot ze hard zijn geworden. Om van uw huis bereide traktatie te genieten, haalt u de vormer uit de diepvries en laat u er wat warm water over stromen tot de ijslolly's vlot uit de vorm glijden.