Ingrediënten voor 4 personen: - 1 grote tomaat of 2 kleine per persoon - 500 g gehakt - verse platte peterselie fijn gesnipperd - enkele takjes tijm - 1 sjalot fijn gesnipperd - een paar klontjes boter - spaghetti of rijst om erbij te serveren - olijfolie
Werkwijze: 1) Hol de tomaten uit en bewaar de zaadlijsten en het sap. 2) Kruid de holle tomaten met peper en zout, en zet ze aan de kant. 3) Meng de peterselie en de sjalot onder het gehakt en breng verder op smaak met peper en zout indien nodig (*). 4) Vul de tomaten op met het gehaktmengsel. 5) Plaats een klontje boter op elke tomaat. 6) Indien u gehakt over hebt, kan u er balletjes van rollen en bij de gevulde tomaten in de ovenschotel leggen. 7) Giet wat olijfolie over de tomaten, plaats nog enkele klontjes boter en enkele takjes tijm tussen de tomaten en schuif alles in een voorverwarmde oven op 190°C gedurende 30 à 40 minuten. 8) Kook intussen de spaghetti of rijst gaar. 9) Giet af. 10) Verwarm wat olijfolie in de warme pot en stoof de zaadlijsten en het sap van de tomaten aan. 11) Roer er de spaghetti / rijst onder en dien op.
SMAKELIJK ETEN!!!
(*) Gehakt van de slager is vaak al voldoende gekruid. Best eerst even proeven dus.