Ze zitten er jammer genoeg op. Eigenlijk was het veel te kort. Wij hebben ons superhard geamuseerd en we denken jullie ook wel. Bedankt aan jullie allemaal om zo hard mee te doen en jullie in te zetten. We hebben er samen een mooie 3-daagse van gemaakt. Merci!
Voor de allerlaatste keer namen we plaats in de cafetaria. Veel keuze was er voor het ontbijt. Valiezen maken, kamers proper, afscheid nemen van de boerderij ... check! We konden vertrekken. Maar nog niet naar huis. Eerst naar het bakkerijmuseum in Veurne. Handen wassen was de eerste taak en dan plaatsnemen achter een kommetje. Onze handen bleven niet lang proper. We moesten het deeg kneden om ons eigen broodje te bakken. Lekker! Terwijl het brood in de oven zat kregen we een rondleiding doorheen het museum. Van vroeger tot nu. Heel interessant. Op de bus naar Bodegem was het rustig om met veel lawaai terug op school aan te komen.
De feestkledij mocht worden aangetrokken, de dansbenen aangeschroefd en plezier nam je mee. De laatste avond aan zee werden we vergezeld door de juffen Vanessa en Kristel. Ook zij hadden hun dansschoenen aangedaan. Toch werden we verwend op spetterende dansoptredens van de kinderen. Na de nummertjes ging de muziek een streepje luider en het feestgedruis was compleet. Moe maar voldaan kropen we de laatste maal ons stapelbed in. Slaapwel!
Het treintje kwam ons weer oppikken om ons naar Nieuwpoort te brengen. Eerst werd er een omwegje gemaakt langsheen het monument van koning Albert I en langsheen de jachthaven. Daar lagen fortuinen op het water. Op het strand stapten we naar de banaan. Dit was ons herkenningspunt. Even vrij spelen! Er werd een grote zandkastelenbouwwedstrijd georganiseerd. De jury van juffen en meester kon niet kiezen en iedereen werd uitgeroepen tot winnaar! We speelden nog een spel waar we moesten hollen en rollen door het zand. Sommigen vinden zelfs nu nog ergens zand in hun kleren Het treintje bracht ons weer naar de Spermaliehoeve waar er een warme douche en een lekker bord spaghetti op ons stond te wachten.
's Morgens werden we gewekt door meester Bert en juf Evi. Een heerlijk ontbijt stond al op ons te wachten, net als juf Christel die op bezoek was. In de voormiddag werd er een doorschuif gedaan met 3 groepen: - Ponyrijden: enkele rondjes op de piste - Boerderijtaken: stallen kuisen, konijntjes verzorgen, paard voederen, ... - Les natuurbeleving: met onze zintuigen de boerderij ontdekken. Stuk voor stuk leerrijke ervaringen.
's Avonds doorstonden we de druppeltjes om naar het melkveebedrijf te stappen. Daar legde de boer ons alles uit hoe vandaag de dag de koeien worden gemolken. Alles wordt mechanisch gedaan. Met 8 liter melk stapten we terug naar de boerderij. Op de boerderij deden we nog een quiz over wat we vandaag allemaal gezien hebben. De groep Hugo, Niko, Siebe, Mieke en Jippe won. Een dikke proficiat! Maar nu tanden poetsen, pyjama aan, bed in en allebei de ogen toe. Slaapwel!
Het grappige treintje kwam ons halen om ons naar het museum te brengen. Daar
aangekomen mochten we plaatsnemen in de cafetaria. We kregen een grondige
uitleg over wat boeren eigenlijk doen, waar de grondstoffen vandaan komen en hoe
kippen en eieren ontstaan. We zagen zelfs een kuikentje uit een eitje komen.
Ongelofelijk! De kuikentjes mochten de kinderen dan ook vasthouden. Daarna
liepen we rond in de kippenzoo. Kippenzoo? Er zaten superveel verschillende
soorten kippen. Maar niet alleen kippen hoor. Ook kamelen, dromedarissen,
geiten, kalkoenen, wasberen, stekelvarkens, marmotten, lama's, ... zaten er.
Achter elke hoek was er wel een verrassing. Gelukkig waren we net voor de
stortregen terug in de cafetaria en konden we in het treintje weer naar de
hoeve.
Het vertrek was gegeven. De andere kinderen en alle mama's, papa's, grootouders, ... zwaaiden ons uit. We vertrokken met de grote bus richting zee. Meester Bert en juf Sara reden met de auto achter. Rond half 11 kwamen we toe in de Spermaliehoeve. De boerin ontving ons hartelijk en toonde ons onze kamer.Die namen we dan ook meteen in gebruik. Lekker frietjes en hamburgers was het eten 's middags. De Polderklassen konden niet beter beginnen.
Misschien wel het moment waar iedere leerling en iedere juf of meester van het derde of vierde leerjaar naar uitkeek ... de Polderklassen. We gingen van woensdag 2 mei 2012 tot en met vrijdag 4 mei 2012 naar Sint - Pieters - Kapelle (Middelkerke). Hier gingen we dan van alle activiteiten doen. Het fotoverhaal volgt.