13 TERJODEN-WELLE 22 3 0 19 26 115 -89 9
    14 OPSTAL 0 0 0 0 0 0 0 0
    14 SOTTEGEM 0 0 0 0 0 0 0 0

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    02-05-2012, 10:57 geschreven door Schamfie
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BEKER VAN HET NIEUWSBLAD

FINALE

DINSDAG 01 MEI 2012 OM 19H15

OLSA BRAKEL-KFC MERELBEKE

1-1

STAFSCHOPPEN:5-4

IN CAUDA VENENUM

Na het behalen van de mooie titel konden we ons vandaag opmaken voor de dubbel.Met de finale van de jeugdcup troffen we de nationale U17 van Olsa Brakel.De sportieve leiding bestond uit Joachim die de op reis vertrokken Geert verving.Merelbeke kwam het scherpst uit de kleedkamers.Zo zagen we al na 2 minuten een eerste schot van Florian op de doelman.In de 12e minuut creerde John zich een schietkans maar hij besloot te zwak om de doelman te verontrusten.Merelbeke speelde goed georganiseerd en bood de tegenstander geen enkele kans.De mooiste actie kwam van Florian toen hij zich in de 25e minuut een weg baande alleen voor doel maar zijn plaatsbal gered zag.Paar minuten later pakte Kevin uit met een mooie voorzet waardoor Gille zijn poging over doel besloot.Vlak voor rust schoot Benito een vrije trap mooi in de winkelhaak voor de 0-1 voorsprong.In de tweede helft moest Olsa komen.Hierdoor ontstond er ruimte in de rug van de verdediging maar KFCM vergat dit uit te buiten.Zo zagen we twee pogingen van Simon gestuit in de zestien.In het slotkwartier kreeg Merelbeke het fysiek lastig,zo diende Florian en Laurenz te vervangen worden met krampen en moest een leeg gespeelde Robbert toevlucht zoeken naar de bank om op adem te komen.De organisatie bleef behouden maar het venijn zat in de staart.Toen Olsa 2 minuten voor het einde een zeer sporadische aanval besloot met een zwak schot werd deze via een verdediger nog afgeweken in eigen doel.Dit verdiende onze jongens echt niet.Strafschoppen besliste over winst of verlies en daar zagen we een efficienter Olsa waardoor het nogmaals bewezen werd dat in het voetbal niet altijd het beste paard de haver krijgt.Hierbij wil ik mijn jongens feliciteren voor het schitterend parcours dat ze dit seizoen hebben afgelegd.Ik ben fier jullie afgevaardigde te mogen zijn.KFCM speelde met Arno,Benito,Kevin,Jesse,Josse,Cédric,Robbert,John,Simon,Gille,Florian,Laurenz,Ferre,Jens,Glenn.

1/2 FINALES

WOENSDAG 25 APRIL 2012 OM 19H30

KVC JONG LEDE-KFC MERELBEKE

2-2

CONTROLEVOETBAL

Vandaag konden we uitmaken wie de finale ging spelen voor de jeugdcup.Merelbeke had met zijn 2-0 voorsprong een mooie uitgangspositie en ging die dan ook met hand en tand verdedigen.Dat onze tegenstander over een heel goede ploeg beschikt hoeft geen betoog.Zij zochten steeds de voetballende oplossing aangestuurd door hun trainer.Na 4 minuten werd een defensieve blunder ons fataal toen zowel Benito als Jesse zonder communicatie onder de bal door gingen waardoor de Groen-witte spits dit kado in dank aannam en de 1-0 kon scoren.Lede geloofde in zijn kansen maar die werden al snel tenietgedaan toen Florian een eerste aanval enig mooi afwerkte voor de 1-1.Nadien kregen we nog de beste kansen om de score op te drijven maar het was wachten tot vlak voor rust toen Lede via een own doelpunt de bordjes op 1-2 brachten.De tweede helft stond volledig in het teken van controlevoetbal.KFCM liet het balbezit aan de thuisploeg maar zonder enig doelgevaar.Een keer moest Arno gevat tussen komen op een kopbal.In het slot kon Lede nog gelijkstellen door een scheidsrechtelijke dwaling.De tot dan goedleidende scheids gaf met promp toe dat hij in fout was en floot af.Met deze uitslag mogen we ons opmaken om op DINSDAG 1 MEI om 19H15 de finale te gaan spelen in Maldegem.Met zijn allen op post om onze jongens aan te moedigen in de strijd tegen Olsa Brakel.KFCM speelde vandaag met Arno,Benito,Jesse,Kevin,Josse,John,Simon,Robbert,Cédric,Gille,Florian,Jens,Laurenz,Glenn.

WOENSDAG 28 MAART 2012 OM 19H30

KFC MERELBEKE-KVC JONG LEDE

2-0

MEER VAN DIT AUB

Jong Lede zond zijn zonen uit om de eerste wedstrijd van de halve finale in de jeugdcup te spelen.Een atletische ploeg die zijn grote form bevestigd met een tweede plaats in de provinciale reeks.Volgens diverse supporters van deze ploeg had Merelbeke geen schijn van kans.Het was eens iets anders om deze keer als underdog uit te komen,in de meeste gevallen is het echter omgekeerd.Blijkbaar waren deze schare van supporters slecht ingelicht of zaten ze zowat een heel jaar op een onbewoond eiland.We moesten wel aantreden zonder onze schoolreizigers Florian(Parijs) en Josse(Canada).Voorin werd met Jordy versterking gevraagd uit ons B-kamp.Vanaf de startminuten zagen we een hoog tempo met een voetballende sterke tegenstander.Zij  hadden in de aanvangsminuten het meeste balbezit met vrijwel weinig of geen doelkansen. In de 4e minuut zagen we een mooi  uitgespeelde aanval van KFCM waardoor John zijn poging net naast doel besloot.In de 20e minuut werd een voorzet schot van Gille al of niet over de achterlijn door John weer in het spel gebracht waardoor Robbert zijn kans waagde uit de tweede lijn met een schot voor de openingstreffer:1-0.Tien minuten later dropte Benito een vrije trap in de zestien en kon Jordy de bal met het hoofd in de armen van de doelman koppen.Nadien zagen we weer een goede doelman die goed plat ging op een vrijschop van Benito.We gingen rusten met een 1-0 tussenstand.In het begin van de tweede helft was Merelbeke baas.Met snedige aanvallen over de flanken brachten zij de tegenstander in problemen.Hierdoor geraakte Lede licht gefustreerd waardoor zij in de 10e minuut een speler met rood bestrafd zagen voor een natrap.Een minuut later werd een schermutseling in het strafschopgebied de bal door Glenn op de deklat gedevieerd.Lede bleef ondanks hun numerieke minderheid goed voetbal brengen maar hun sporadische aanvallen werden steeds in de kiem gesmoord door een sterk spelende verdediging.In de 24e minuut  kon John zijn lijn afgaan  om een assist te leveren aan Simon die zijn schot net voor de doellijn gered zag.Dit was de voorbode op de 2-0 want 12 minuten later werd vanuit ons strafschopgebied een aanval opgezet met een Jordy die het overzicht bewaarde en met een precisiepas Simon de loopgraven instuurde om dan met een heerlijk doelpunt de Leedse doelman te verslaan.Vandaag zagen we een mooie partij met twee goede en voetballende ploegen waardoor de drang groot is om meer van dit te willen.We kijken nu al uit voor de terugwedstrijd op 25-4-12.KFCM speelde vandaag met:Arno,Benito,Kevin,Jesse,Jens,Cédric,Robbert,John,Simon,Gille,Jordy,Wesley,Glenn en Victor.

1/4 FINALES

WOENSDAG 14 MAART 2012 OM 19H45

KFC MERELBEKE-FC DESTELBERGEN

5-1

THE MEAN MACHINE

Na een minuut stilte ter nagedachtenis van het busongeluk in Zwitserland waar 22 Vlaamse kinderen het leven lieten werd plots het voetbal relatief.De terugwedstrijd van de Beker diende vandaag afgewerkt te worden.KFCM moest zijn 2-1 voorsprong verdedigen tegen het stugge Destelbergen.Trainer Geert beschikte over al zijn manschappen waardoor Merelbeke in zijn sterkste formatie de strijd kon aangaan.Onze jongens hadden er duidelijk zin in en gingen snedig van start.Zij overklaste hun tegenstander in alle gelederen.Destelbergen zag af en moesten zich beperken tot het kruipen in hun verdedigende instelling.Na 3 minuten zagen we al een bal op de paal door John waardoor ook Simon de rebound miste.In de 8e minuut verstuurde een mee opgerukte Kevin een hoge bal richting zestien die door Florian met een achterwaartse kopbal de doelman versloeg en Gille de gelegenheid gaf de bal in te tikken voor de 1-0 voorsprong. Nadien volgde de kansen en de aanvallen met regelmaat van de klok elkaar op.Het was toch wachten op de 21e minuut toen Simon in het straatje werd gestuurd en de bal voorbij de uitgekomen doelman kon steken waardoor John de bal over de doellijn kon knallen:2-0. Paar minuut later toverde Florian in de zestienmeter en zat er voor Destelbergen niks anders op dan hem foutief te stoppen.Strafschop en Beni achter de bal die zijn schot gepareerd zag door de doelman.Onze kapitein was hierdoor wat van slag en dit werd nog erger toen een onschuldig duel van hem in onze stafschopzone bestrafd werd met een goedkope penalty voor de tegenstander.Destelbergen nam dit geschenk graag in dank aan en scoorde de aansluitingstreffer waardoor we met een 2-1 ruststand  thee gingen drinken.In de tweede helft stond er met KFCM maar één ploeg meer tussen de lijnen.Destelbergen zag sterretjes.Reeds in de 3e minuut kwam een vrije trap van Beni tot bij John die met een schuin schot voor doel de 3-1 kon optekenen.In de 9e minuut werd op een terugspeelbal van Destelbergen druk gezet op de doelman die zich verslikte en in ware blooperstijl de bal in eigen doel zag lopen:4-1.Florian pikte in de 23e minuut ook nog zijn doelpuntje mee waardoor we met een 5-1 overwinning ons mogen plaatsen voor de halve Finales.Daar treffen we op Woensdag 28-3-12 Lede als tegenstander.KFCM verpletterde zijn tegenstander met volgende ploegopstelling:Victor,Arno,Benito,Kevin,Jesse,Josse,Robbert,Wesley,Simon,John,Gille,Florian,Cédric,Glenn en Jens.

WOENSDAG 29 FEBRUARI 2012 OM 19H00

FC DESTELBERGEN-KFC MERELBEKE

1-2

ECHTE CUPSFEER

Na een tal van afgelastingen en vakantiedagen was de honger groot in onze voltallige groep.De jeugdcup ging eindelijk van start en we mochten ons opmaken om tegen FC Destelbergen onze reeds kwartfinales af te werken.Onze tegenstander is nog volop in de strijd voor de oppergaai in de bijzondere reeks A.We waren dus gewaarschuwd.Merelbeke nam onmiddelijk het heft in handen en de organisatie stond op poten.Zo konden we al in de 8e minuut juichen toen Kevin een aanval op rechts opzette waardoor Florian via een voorzet Destelbergen tot een own doelpunt dwong: 0-1.In de 12e minuut creerde John zich een baan in het strafschopgebied maar zijn schot werd gepareerd door de doelman.Een sterkspelende Robbert rolde in de 31e minuut de volledige blauw-witte verdediging op om dan met de perfecte pas uit te halen naar Gille die niet twijfelde en met een WERELDDOELPUNT de bordjes op 0-2 schoot.Vlak voor rust moest een Destelbergse verdediger nog zijn doelman bijstaan om een lob van Florian van de doellijn te redden.In de tweede helft zagen we een gretigere tegenstander.Zij zaten korter op de bal en mikten op de counter.In de 8e minuut was het mistasten van Josse de aanleiding voor de aansluitingstreffer 1-2.Veel kansen voor KFCM viel er niet meer te noteren ondanks het vele balbezit.Het was nog billenknijpen toen in het slot een snel uitgespeelde counter van de thuisploeg op de paal werd besloten.We sloten de wedstijd af met een 1-2 overwinning wat mooie perspectieven biedt voor de terugwedstrijd van Woensdag.Het werd een mooi kijkstuk met alle ingredienten van een cupwedstrijd.KFCM speelde vandaag met Victor,Arno,Benito,Josse,Jesse,Kevin,Robbert,Cédric,John,Simon,Gille,Florian,Laurenz,Wesley en Ferre.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    02-05-2012, 10:07 geschreven door Schamfie
    29-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SFEERBEELDEN

29-04-2012, 21:52 geschreven door Schamfie
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG SPEELDAG 30

SPEELDAG 30

ZATERDAG 28 APRIL 2012
    OM 15H30

SK BERLARE-KFC MERELBEKE

1-7

Na eerder deze week te horen gekregen dat we kampioen waren restte ons nog de laatste speeldag af te werken.Om alleen als leider het seizoen af te sluiten moest er minimaal een punt gehaald worden van Berlare.In een futloze eerste helft kon de thuisploeg in de 30e minuut op voorsprong komen via een stilstaande fase.Lang genieten van die voorsprongen was er niet bij want twee minuten later stelde Robbert gelijk via een schot uit de tweede lijn.Net voor rust maakte Jesse de 1-2 via een kopbaldoelpunt.In de tweede helft stond er met Merelbeke maar één ploeg meer op het veld.Dubbele cijfers lagen in de mogelijkheden maar we moesten ons beperken tot het aanschouwen van maar 5 doelpunten.12e minuut:1-3:Florian op assist van Cédric,17e minuut:1-4:Josse op assist van John,27e minuut:1-5:Florian op assist van Josse,36e minuut:1-6:John op assist van Jesse,37e minuut:1-7:Benito op vrije trap.Met deze uitslag kroonde we ons als fiere kampioen van het seizoen 2011-2012 in de U17 Bijzondere B reeks.Het feestje kon starten en duurde voor sommige tot  laat in de nacht.De kampioenen U17A zijn Arno,Victor,Benito,Kevin,Jesse,Josse,Cédric,Robbert,John,Simon,Florian,Gille,Laurenz,Glenn,Jens,Ferre en Wesley.

29-04-2012, 12:47 geschreven door Schamfie
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPSCHUTTERS