recepten
Inhoud blog
  • pannenkoek
  • verloren brood
  • cupcake
  • frambozetaart
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    09-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pannenkoek
     pannenkoeken

    pannenkoeken bakken is niet zo moeilijk.
    maar soms kan het zijn dat men kan verbranden.
    daarvoor moeten we heel voorzichtig zijn ik hoop dat het lekker was ..... EET SMAKELIJK!!!


    Ingrediënten :
    • 200 g bloem
    • 4 eieren
    • 1 melk
    • 70 g suiker
    • 20 g boter
    • 2 maïsolie
    Bereiding :

    - Smelt de boter in een pot en doe de bloem, eieren, suiker, melk en de olie erbij
    - Goed roeren tot alle klonters uit het deeg zijn
    - Doe een beetje arachide-olie in de pan en laat goed warm worden
    - Doe een schep van het deeg in de pan en begin onmiddellijk draaien met de pan, zodanig dat het deeg mooi verdeeld is
    - Gebruik een spatel voor het draaien en snij de pannenkoek los langs de randen





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-11-2011, 09:54 geschreven door lenny  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verloren brood
    Verloren brood

    Men noemt dit ook wel een french toast.


    Ingrediënten :
    • 4 sneden wit brood (oudbakken)
    • 2 eieren
    • melk
    • kaneel
    • suiker
    • boter
    Bereiding :

    Snij de korsten van het brood.Klop de eieren op met 20 cl melk.Leg het brood in het melkmengsel en laat het even weken.Smelt de boter in een pan,laat het brood uitlekken en bak het lang de twee kanten.Strooi er kaneel over en wat suiker. Smakelijk!




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-11-2011, 09:53 geschreven door lenny  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cupcake
    de beste cupcake van mijn oma
     

    Recept

    Nutella cupcakes 

    Bereidingstijd:
    20-30 minuten

    Ingrediënten voor 14 personen


      VOOR HET DEEG
      1 tl . zout
      2 tl. bakpoeder
      256 gram bloem (ik verander de hoeveelheid n.a.v een reactie!)
      100 gr. suiker
      200 ml. melk
      100 gram gesmolten boter (of vloeibare boter van becel)
      1 ei
      1 tl. amandel aroma
      1 tl. vanille aroma

      NUTELLA ICING (GLAZUUR)
      85 gr. boter (vloeibare boter gaat heel goed!)
      150 gr. poedersuiker
      40 ml. melk(probeer evt. eerst wat minder omdat het wat te zacht wordt, even testen dus!))
      1/2 tl. vanille aroma
      100 gr. Nutella

    Hulpmiddelen

    Muffinvorm; evt. papieren vormpjes voor in de muffinvorm (hoef je niks in te vetten); Kom

    Voorbereiding

    Oven voorverwarmen op 180 graden C

    Bereidingswijze


      Meng het zout, bakpoeder en bloem door elkaar
      Roer de melk, boter, suiker, aroma`s en ei door elkaar en voeg het mengsel toe aan de bloem
      Kort doorroeren met een vork. De muffins bakken in 20 min. op 180 graden c.

      ICING (GLAZUUR)
      Klop de boter samen met de poedersuiker tot een romige massa. Voeg de melk, Nutella en aroma erbij en klop het mengsel nog 1-2 minuten!

    Icing over de gebakken muffins doen. (Met een spuitzak gaat het goed)
    En smullen maar.

    Serveertips

    TIP: De icing (glazuur) is ook erg lekker om op b.v. een versgebakken cake te doen!!

    Foto's

    •  

      Ze waren heel lekker Ruth, groetjes, Louisevergroot afbeelding

      vergroot afbeelding

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-11-2011, 09:49 geschreven door lenny  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.frambozetaart
    dit recept is echt h

    Frambozentaart Gebruikers opties

    kb14 heeft dit recept op 21 februari 2010 toegevoegd. Dit recept is 1.655 keer bekeken, 3 x bewaard
    Bereidingstijd:
    30-60 minuten
    Keuken:
    Wereldkeuken
    Techniek:
    Bakken in oven
    Soort gerecht:
    Banket
    Uit eigen keuken:
    Nee (i)

    Ingrediënten

    125 g zachte roomboter , in kleine blokjes 200 g witte basterdsuiker 250 g bloem , gezeefd 2 eierdooiers 2 doosjes diepvriesframbozen (a 300 g) 50 g witte chocolade , in stukjes 1 bakje mascarpone (250 g)

    Hulpmiddelen

    Plasticfolie bakpapier lage taartvorm (doorsnede 28 cm) steunvulling (bijv. gedroogde peulvruchten)

    Voorbereiding

    In kom boter en 125 g suiker tot glad mengsel roeren. Bloem erdoor mengen en met vingertoppen tot kruimelig deeg wrijven. Dooiers en 1 el koud water toevoegen en geheel snel tot deeg kneden. Bal deeg vormen en in plasticfolie verpakt in koelkast 1 uur laten rusten. Frambozen laten ontdooien

    Bereidingswijze

    Oven voorverwarmen op 200 °C. Deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot ronde lap die iets groter dan taartvorm is. Ingevette taartvorm met deeg bekleden. Bakpapier met steunvulling op deeg leggen. Deegbodem 15 min. in midden van oven bakken. Steunvulling verwijderen en nog 10 min. bakken tot bodem goudbruin is. Taartbodem op rooster laten afkoelen. Chocolade in hittebestendige kom boven pan met net niet kokend water hangen (au bain marie) en al roerend laten smelten. Chocolade over afgekoelde taartbodem strijken en laten stollen. Intussen in schaal helft van frambozen met vork tot moes prakken. Mascarpone en rest van suiker erdoor mengen.

    Serveertips

    Mascarponemengsel over taartbodem verdelen, bovenkant glad strijken. Achtergehouden frambozen over taart verdelen.

      vergroot afbeelding
      heel lekker
      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
      09-11-2011, 09:45 geschreven door lenny  
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

      Geflambeerde banaan

      Geflambeerde banaan
      (2)

      Traditioneel bananendessert

      Tijd: Minder dan 30 minuten
      Expertise: Erg makkelijk
      Kost: Budget
      Personen:  

       

       

       
      • 4 bananen
      • 2 dl
      • 1 el
      • 1 scheut
      • 1
      • (schilfers)
      Bereidingswijze
      1
      Voorbereiding:

      Snij de sinaasappelschil in fijne reepjes. 

      2

      Verhit de boter in een hete pan. Doe er de batida de coco bij en flambeer. Haal de pan van
      het vuur en voeg er het sinaasappelsap en de gembersiroop aan toe.

      3

      Zet de pan weer op een zacht vuurtje. Snij de bananen doormidden en leg ze in de pan. Laat ze langzaam zacht worden.

      4

      Schik de banaan op de borden, nappeer met wat saus en serveer met een bolletjes ijs. Werk af met citroenschilletjes en chocoladeschilfers. 

      eel recepten nu zoals bevoorbeeld

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      09-11-2011, 09:42 geschreven door lenny  
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
      Proficiat!

      Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

      U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/kennyvanderzypen

      We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

      U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

      Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

      Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

      Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

      WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
      De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
      - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
      - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
      - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
      - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
      - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
      - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
      - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
      - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

      WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
      Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

      WAT IS DE "WAARDERING"?
      Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


      Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

      Met vriendelijke groeten,
      Bloggen.be-team

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
      09-11-2011, 09:23 geschreven door  
      Archief per week
    • 07/11-13/11 2011
      E-mail mij

      Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

      Gastenboek

      Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

      Blog als favoriet !

      Blog tegen de wet? Klik hier.
      Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs