Inhoud blog
  • hapjes
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    kelly's kookinspiratie

    25-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hapjes

    foto van Stephaan Anja. foto van Stephaan Anja.

     

    AARDAPPELS MET MASCARPONE

    Wat heb je nodig:
    3 middelgrote aardappels (vastkokend)
    2 eetlepels mascarpone
    1/2 ui
    1 teentje knoflook
    theelepel verse tijm
    theelepel bieslook
    handje geraspte kaas
    zout en peper

    Hoe maak je het:
    1. Was de aardappels schoon. 
    2. Snij de aardappels in de lengte door de helft. Leg ze in een pan met koud water zodat ze net onder staan. Zodra het water kookt laat je aardappels nog 15 minuten doorkoken. Als ze klaar zijn spoel je ze af onder koud water en laat je ze iets afkoelen (niet in het water laten zitten). 
    3. Verwarm de oven voor op 190 graden.
    4. Doe de mascarpone in een kommetje. Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Voeg dit, samen met de verse tijm, de helft van de geraspte kaas en een snuf zout en peper, toe aan de mascarpone.
    5. Snijd de bieslook fijn en voeg ook dit toe aan de mascarpone. Meng alles goed door elkaar.
    6. Hol elke aardappel een beetje uit, zodat je daar je mengsel in kunt doen. 
    7. Verdeel je mascarponemengsel over de aardappels en doe de andere helft van de geraspte kaas er over
    8. Leg ze op een bakplaat met wat bakpapier en doe ze nog een minuut of 10 in de oven.

     


    foto van Kelly Beernaert.

     

    Avocadopuree met tomaat en feta

    Ingredienten 8 pers.
    avocado's (rijp)2
    feta50 g
    gedroogde tomaten (op olie)12
    citroen (sap)1
    rucola50 g
    basilicum1 bosje
    olijfolie
    zout

    bereiding
    Doe de basilicumblaadjes in een vijzel, kruid met zout, giet er een scheutje olijfolie en de helft van het citroensap bij. Stamp fijn tot een saus.

    Verwijder de schil van de avocado’s, haal de pit eruit. Doe het vruchtvlees met de rest van het citroensap in een bord, kruid met peper en zout en plet met een vork tot een puree.

    Halveer de gedroogde tomaatjes. Vul de glaasjes met avocado puree en leg er enkele gedroogde tomaatjes op. Verkruimel er de feta over en besprenkel met het basilicumsausje. Werk af met rucola en serveer meteen.



    25-12-2017 om 16:49 geschreven door kelly en Anja  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 25/12-31/12 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • Aardappel -pasta bereiding (0)
  • Cocktails (0)
  • desserts (0)
  • Hapjes (1)
  • Soepen (0)
  • vegie (0)
  • Vlees (0)


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs