Wat
heb je nodig:
3 middelgrote aardappels (vastkokend)
2 eetlepels mascarpone
1/2 ui
1 teentje knoflook
theelepel verse tijm
theelepel bieslook
handje geraspte kaas
zout en peper
Hoe
maak je het:
1. Was de aardappels schoon.
2. Snij de aardappels in de lengte door de helft. Leg ze in een pan met koud
water zodat ze net onder staan. Zodra het water kookt laat je aardappels nog 15
minuten doorkoken. Als ze klaar zijn spoel je ze af onder koud water en laat je
ze iets afkoelen (niet in het water laten zitten).
3. Verwarm de oven voor op 190 graden.
4. Doe de mascarpone in een kommetje. Snipper de ui en pers de knoflook fijn.
Voeg dit, samen met de verse tijm, de helft van de geraspte kaas en een snuf
zout en peper, toe aan de mascarpone.
5. Snijd de bieslook fijn en voeg ook dit toe aan de mascarpone. Meng alles
goed door elkaar.
6. Hol elke aardappel een beetje uit, zodat je daar je mengsel in kunt
doen.
7. Verdeel je mascarponemengsel over de aardappels en doe de andere helft van
de geraspte kaas er over
8. Leg ze op een bakplaat met wat bakpapier en doe ze nog een minuut of 10 in
de oven.
Avocadopuree met tomaat
en feta
Ingredienten 8 pers.
avocado's (rijp)2
feta50 g gedroogde tomaten (op olie)12 citroen (sap)1 rucola50 g basilicum1 bosje olijfolie zout
bereiding Doe de basilicumblaadjes in een vijzel, kruid met
zout, giet er een scheutje olijfolie en de helft van het citroensap bij. Stamp
fijn tot een saus.
Verwijder de schil van de avocados, haal de pit
eruit. Doe het vruchtvlees met de rest van het citroensap in een bord, kruid
met peper en zout en plet met een vork tot een puree.
Halveer de gedroogde tomaatjes. Vul de glaasjes met
avocado puree en leg er enkele gedroogde tomaatjes op. Verkruimel er de feta
over en besprenkel met het basilicumsausje. Werk af met rucola en serveer
meteen.