Inhoud blog
  • Kattennamen [ A tot C ]
  • Kattenrassen --> Ocikat
  • Kattenrassen --> Japanse Bobtail
  • Kattenrassen --> Scottish Fold
  • Kattenrassen --> Manx
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kattige_Katten
    Alle weetjes over katten!
    02-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kattenrassen --> Turkisch Van

    Turkish Van

    Herkomst: Turkije

    Uiterlijk: Middelgroot, lang, gespierd

    Vacht: Halflang, zacht

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kattenrassen --> Javanees

    Javanees

    Herkomst: Waarschijnlijk Verre Oosten

    Uiterlijk: Een slanke, elegante, soepele en goed gespierde kat, met dun uitlopende lijnen. Lange smalle hals, en lang, slank lichaam dat een elegante indruk wekt, maar toch gespierd is. De benen zijn fijn en lang, de poten klein en ovaal. De zeer lange dunne staart is ook aan het begin smal, en loopt naar het einde toe spits uit. De middelgrote kop is wigvormig, met rechte lijnen, een lange rechte neus, smalle snoet en middelgrote kin. De oren zijn groot, bovenaan goed gespitst, maar breed aan de basis. De ogen zijn middelgroot, amandelvormig, en lichtjes schuin ingeplant; levendig groen

    Vacht: Fijn en zijig, middellang op het lichaam, lang aan de halskraag, de schouders en de staart die de vorm van een vederbosje heeft. De wollige ondervacht ontbreekt.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kattenrassen --> Balinees

    Balinees

    Herkomst: Verenigde Staten

    Uiterlijk:  De ideale Balinees is slank, elegant, soepel en desondanks gespierd. Hals en lichaam zijn lang en slank, de schouders niet breder dan de heupen. De lange fijne benen hebben kleine ovale poten. De zeer lange dunne staart loopt spits uit. De kop is middelgroot met rechte lijnen. De lange rechte neus verlengt de voorhoofdlijn zonder stop. De snoet is smal; de grote spitse oren zijn breed aan de basis. Ook hebben Balinezen altijd blauwe ogen. Die kleur is, net als bij de Siamees, gekoppeld aan de 'Siamese' aftekening.

    Vacht: De vacht is fijn en zijdeachtig, middellang op het lichaam, wat korter in de halskraag, op de schouders en de staart, die de vorm heeft van een vederbosje. Geen wollige ondervacht.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kattenrassen --> Korat

    Sumahna de Bon Sang mit Kind Korat

    Herkomst: Thailand

    Lichaam: Een middelgrote, waakzame kat, gespierd, soepel en krachtig, maar niet zwaar gebouwd, 2,5 tot 4.5 kg, met goed geproportioneerde benen, waarbij de achterste benen wat langer zijn dan de voorste. De middellange staart is krachtig aan de basis en loopt spits uit. Het gezicht is hartvormig, de neus vertoont een lichte stop, en is aan het puntje en de spiegel naar achter gebogen zoals bij een leeuw. De grote, ronde ogen lijken bijna te groot en zijn fel groen. De oren zijn groot, breed aan de basis en aan de top lichtjes afgerond. De korte tot middellange vacht ligt dicht tegen het lichaam, is glanzend en fijn en heeft de neiging zich langs de ruggengraat te splitsen als de kat zich beweegt.

    Een levendige, actieve, zeer behendige en speelse kat. Houdt niet van drukte en lawaai. Hij heeft een rustige omgeving nodig. Weinig sociaal met soortgenoten, gereserveerd tegenover vreemden. Zacht, heel vriendelijk, uiterst gevoelig, erg gehecht aan zijn baas. Hij eist veel liefde en aandacht op. Hij heeft een melodieuze stem. Makkelijke vachtverzorging, wekelijks borstelen volstaat.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kattenrassen --> Bruin Gevlekte Bengaal

    Bruin gevlekte Bengaal

    Herkomst: Verenigde Staten

    Gewicht: 10 kg

    Lichaam: gespierd, lang en rijzig

    Vastberaden, soms onvoorspelbaar gedrag, waaruit zijn wilde afkomst af te leiden is

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kattenrassen --> Britse Zwarte Korthaar

    Britse zwarte korthaar

    Herkomst: Groot Brittannië

    Ontstaan: in 1880

    Gewicht: 8 kg

    Uiterlijk: Middelgroot tot groot, stevig, lenig

    De kop is ronder en de lichaamsbouw compacter. De neus vertoont een duidelijke stop. Mooie koperkleurige of oranje ogen zijn voor de blauwe Britse korthaar 'verplicht'.

    Goede eigenschappen: Zachtmoedig, onafhankelijk, karakter; levenslustig; kan alleen blijven; makkelijk te verzorgen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kattenrassen --> Manx

    Manx

    Kleur: De meeste erkende kleuren zijn toegestaan. De vachtlengte is dubbel, met een dikke korte ondervacht en een iets langere bovenvacht.

    Eigenschappen: Ronde kop met korte neus en grote, ronde ogen. Vrij lange oren die hoog op de kop staan en iets naar buiten gericht zijn. De punt van de oren is smal en rond. Een sterk en gedrongen lichaam, de achterkant steekt boven de schouders uit. De achterpoten zijn langer dan de voorpoten, de poten zijn erg gespierd. De voetjes zijn groot en rond en de kleur van de voetkussentjes moet bij de vachtkleur passen. Als beide ouders Rumpies en dus helemaal staartloos zijn, worden de kittens vaak dood geboren. Dit gebeurd bij ongeveer een kwart van alle paringen waarbij twee Manxen betrokken zijn. In een fokprogramma moeten altijd Stumpies of Longies gebruikt worden.

    Deze kat heeft een uitstekend karakter en past zich makkelijk aan verschillende levensstijlen aan. Sociaal, aanvaardt andere huisdieren. Geduldig met kinderen, lief naar zijn baas. Robuust, levendig, actief, een goede jager. De vruchtbaarheid van dit ras is lager dan gemiddeld bij katten. De kittens groeien traag. De fok kent heel wat problemen. Homozygote kittens (MM: dragers van twee dominante mutatiegenen) sterven in de baarmoeder als gevolg van onvolledige ontwikkeling van het ruggenmerg. Alle Manx katten zijn dus heterozygoot (Mm). Twee rumpy katten mogen niet met elkaar gekruist worden in verband met de mogelijke fatale gencombinatie. Om dit te vermijden raadt met aan de Manx te kruisen met een Amerikaans of Brits Korthaar wetende dat niet alle kittens uit het nest Manx katten zullen zijn. Hun verzorging is makkelijk.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kattenrassen --> Burmees

    Burmees

    Gewicht: 6,5 kg

    Kleur: bruin, champagne, platinum (=lilac), crème, rood, blauw, chocolate schildpad, lilac shildpad, blauw schildpad en bruin schildpad. De vacht is kort, glad en glanzend.

    Eigenschappen: is middelgroot, gespierd lichaam met ronde borst en rechte rust. Slanke poten, achterpoten zijn iets langer dan voorpoten, voetjes zijn ovaal van vorm. Driehoekige kop met grote ogen die aan de onderkant rond zijn. Ogen zijn goudgeel tot bruingeel van kleur. Oren zijn middelgroot en staan naar buiten. De contouren van de oren volgen de lijn van het gezicht en zijn van boven afgerond. Rechte staart, die tot aan de schouder moet kunnen reiken.

    Je kunt een Burmees leren apporteren, net als een hond.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kattenrassen --> Cornisch Rex
     Cornisch Rex

    Herkomst: Groot Brittannië

    Kleur: Rood/wit, zwart/wit, schildpad/wit en zwart

    Vacht: Kort, zacht, gegolfd, geen dekvacht, krulletjes vacht


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kattenrassen --> Egyptian Mau

    Egyptian mau

    Herkomst: Egypte

    Kleur: Silver spotted tabby

    Lichaam: Een actieve kate, prachtig van kleur en gemiddeld van grootte met goed ontwikkelde spieren. Het lichaam is bevallig en heeft als bijzonder kenmerk een losse huidplooi, die zich vanaf de flank tot aan de achterste knie uitstrekt. De achterbenen zijn in verhouding tot de voorste iets langer, wat indruk wekt dat de kat achteraan op haar tippen loopt. De poten zijn smal en sierlijk en maar lichtjes ovaal, bijna rond. De middellange staart is dik aan de inplanting en loopt uit op een fijne spits. Op de toppen van de oren kunnen haarplukjes zitten. De grote, amandelvormige, ver uit elkaar staande ogen zijn licht kruisbesgroen. De jongen hebben vaak nog barnsteenkleurige ogen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kattenrassen --> Russisch Blauw

    Russisch blauw

    Herkomst: Rusland

    Uiterlijk: Een sierlijke kat met een lang lichaam, middelsterk gestel, lange rechte hals, fijne hoge benen en kleine ovale poten. De voeten zijn donker lavendelkleurig. De staart is tamelijk lang en loopt spits uit. Krachtige kin en sterk geaccentueerde snorhaarkussentjes. De grote amandelvormige ogen staan ver uit elkaar en hebben een felle, levendige groene kleur.

    Vacht: De vacht is kort, dicht, heel fijn, pluizig rechtopstaand, zacht en zijig. Russisch blauw heeft een dubbele vacht

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kattenrassen --> Oosterse korthaar
                                     

    Oosterse korthaar 

    Herkomst: In 1814 is ze vanuit Bangkok mee naar Engeland gereisd.

    Kleur: Verschillend

    Gewicht: 6,5 kg

    Een slanke, elegante, soepele en gespierde kat, met een lange, slanke hals en een lichaam met schouders die niet breder zijn dan de heupen. Een Oosterse korthaar heeft dezelfde lichaamsbouw als een Siamees. De benen zijn lang en fijn met kleine ovale poten. De zeer lange dunne staart is dun aan het begin en loopt op een spits uit. Wigvormige kop met rechte neus, smalle snoet en middelgroot voorhoofd. De grote oren zijn breed aan de basis en spits uitlopend. De middelgrote ogen zijn amandelvormig, felgroen en lichtjes schuin ingeplant. De vacht is heel kort, fijn, zijig glanzend, en dicht tegen het lichaam liggend.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kattenrassen --> Siamees

    Siamees

    Herkomst: Verre Oosten. Er zijn 2 verschillende siamezen uit het Verre Oosten ingevoerd: een dampkleurige met donkere aftekeningen en blauwe ogen en een chocoladekleurige met eveneens donkere aftekeningen, maar goudkleurige ogen. De eerste werd royal siamese genoemd, de laatste siamese

    Kleur: De lichaamskleur moet gelijkmatig zijn, in duidelijk contrast met de aftekening. Het gezichtsmasker, de aftekening op de oren, benen en staart zijn kenmerkend.

    Karakter: Siamezen waarderen hun soortgenoten, knopen vriendschappen aan met honden, maar houden het meest van de mens. Ze hebben een enorm grote behoefte aan menselijk gezelschap. Ze vraagen om geaaid te worden, vlijen hun kop in de handen van de tweevoeter, nestelen zich rond schouders en hals en wrijven hun flanken in de schoot van de mens. De siamees haat het om alleen te zijn, ze kletsen graag en antwoorden met 'gezang' als ze hun naam horen. Wie wil, kan zijn siamees africhten. Aan de voet, gaat ze zonder commando,  apporteert, springt, rolt en verdwijnt op verzoek.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rassen --> Abessijn


    Kattenras : Abessijn

    land van herkomst:

    Ethiopië

    lichaam:
    Slanke poten, fijn bottenstructuur. Verder is het lichaam stevig, gespierd, lenig (soepel) en heeft een middelmatige lengte.

    gebit:
    goed gesloten met stevige kin.

    hals:
    gracieus

    hoofd:
    Breed en gematigd wigvormig. Voor en achterhoofd licht gewelfd. De neus is middellang.

    ledematen:
    Lang, slank en passend bij het lichaam.

    ogen:
    Groot, wijd uit elkaar staand, amandelvormig en schuin geplaatst.

    oren:
    groot, zetten lijnen voort over de wig, staan wijd uit elkaar, de binnenrand is sterk behaard en op de top staan kleine oorpluimjes.

    staart:
    Vrij lang, aan de basis is deze breed en wordt smaller naar de punt toe.

    voeten:
    Klein en ovaal vormig.

    vacht:
    Glad, kort, fijne structuur maar niet zacht.

    kleur:
    Wit met licht tot donkerbruine aftekening.

    gangwerk:
    Leer lenig.

    schofthoogte:
    Deze kat heeft een gemiddelde grootte

    gewicht:
    2.5 tot 5kg

    extra:
    Vriendelijk en ontvankelijk voor mensen. Omgang met andere katten is meestal moeilijk. Deze katten kunnen apporteren, tevens kan je ze ook andere kunstjes aanleren. Deze kat is geschikt voor iemand met veel tijd, kan in huis gehouden worden maar moet goed kunnen klimmen en spelen
    .
     



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cadeautjes

    Hier geven wij een opsomming van cadeautjes die u o.a. in de winkel kan kopen voor uw of iemand anders zijn/haar kat:

    - een reiskooi (draad kooi)
    - dikke zachte kussens om op te gaan liggen
    - een reistas
    - een stevige reismand
    - eetbakjes
    - een (rubberen)borstel om een kort- of half langharige kat mee te borstelen
    - een speelgoed muisje
    - een halsband (dat elastisch is, anders kunnen ze zichzelf ophangen door ergens af te springen en dan te blijven haken)
    - een wandelriem

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzorging
    Katten zijn zindelijke dieren die zichzelf weten schoon te houden, maar soms moet je, zeker bij ras katten, een handje toesteken.
    Zo moeten langharige katten dagelijks geborsteld worden: eerste de klitten verwijderen, dan tegen de richting van het haar in borstelen en ten slotte met in de richting van het haar borstelen.
    Bij kortharige katten is het iets eenvoudiger, het volstaat om de kat af en toe eens een borstel/kam beurt te geven om zo de dode haren te verwijderen. De meeste katten vinden dit zeer prettig. Je kan van de gelegenheid gebruik maken om even de tanden te bekijken en eventueel de oren schoon te maken.

    Tot de normale verzorging behoort een een regelmatige controle op vlooien en teken. Zodra de kitten 8 weken oud is, kan je haar een inenting tegen kattenziekten laten geven. Wanneer je een poes koopt (ouder dan 8 weken) is het aan te raden dit om dit meten te laten doen en de inenting 4 à 6 weken later moet deze inenting nog eens herhaald worden. Vraag raad aan uw dierenarts.
    Het is verder aan te raden om, in de loop van het eerste levensjaar enkele keren een ontwormingskuur te laten ondergaan.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benodigdheden
    Wat heb je zoal nodig voor je nieuwe huisdier:

    voor als een binnen kat zijn behoefte moet doen en zodat u nadien alles kan opkuisen, verversen,...
    - een plastic bak
    - aarde
    - klei
    - houtkrullen
    - een kattenbak
    - papier
    - kattenbakvullingen
    - schepjes

    een mand om je kat te vervoeren:
    u kan kiezen voor een plastic of een mealen kooi om je kat te vervoeren, in de dierenwinkel zijn verscillende soorten te vinden.

    spullen voor eten en drinken:
    - luchtichte uit plastic gemaakte bus om een voorraad aan droogvoer in op te slagen
    - een lepel en of vork voor blikvoer uit het blik in de etensbak te krijgen
    - een etensbak
    - een drinkbak gevult met vers, fris water

    voor de verzoring:
    - borstel / kam
    - handdoek

    Andere nodige spullen:
    - halsbandje met daarin een elastiek zodat de kat zich niet kan ophangen als hij ergens blijft achter haken
    - een klein plaatje voor aan het halsbandje met daarom het adres en telefoonnummer gegraveerd
    -een krabpaal om de nageltjes te scherpen, een kat scherpt vaak zijn nagels zorg dus voor een krabpaal want anders zal hij gebruik gaan maken van het meubilair om zijn nagels mee te scherpen.
    - een kattenluik om naar binnen en naar buiten te gaan.
    - speeltjes zoals een speelgoedmuis, plastic balletjes,...

    Schoonmaak:
    het kan wel eens gebeuren dat om de een of andere reden uw kat per ongeluk ergens iets achterlaat, daarom kan een emmer, rubbere handschoenen, een boender, luchtverfrisser en ontsmettingsmiddel handig zijn.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voeding Voor Uw Kat

    Katten zijn carnivoren, daarom is het verstandig om je kat iedere dag een stukje vrij grof gesneden vlees te geven, dit omdat wegens het korte darmkanaal fijn gemalen vlees niet lang genoeg in de maag blijft om volledig te verteren. Afvalvlees zoals bijvoorbeeld hart, nieren, milt zijn goed voor een kat, het mag zowel gekookt als rauw gegeven worden maar het mag niet gekruid zijn. Katten mogen ook een stukje vis, altijd gekookt en zonder graten.

    enkele tips i.v.m voeding:

    1. Een goede evenwichtige voeding voor een volwassen kat moet het volgende bevatten:
    - vetten
    - koolhydraten
    - eiwitten
    - mineralen
    - vitaminen
    2. geef een poes minstens iedere week een beetje rijst of brood gedrenkt in melk.
    3. Wissel het vers menu van uw kat af en toe eens af met kant-en-klaar voedsel, met daarbij voldoende fris water.
    3. Melk is voor volwassen katten zeer lekker maar enkel met mate nodig voor katten in de groei.

    Jonge katjes hebben een ander voedingsritme dan oudere katten:
    - tot en met 3 maanden moet een kitten 4keer per dag eten
    - tot 5 maanden 3 keer eten per dag
    - tot 7 maanden 2 keer eten per dag
    - ouder dan 7 maanden: is per dag 1 keer een grote maaltijd of 2 kleine maaltijden voldoende.


     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/kattige_katten

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)


    Archief per week
  • 01/01-07/01 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs