Bereiding * Laat de boter lichtjes kleuren in een steelpannetje, giet over in een mengkom en laat opstijven in de koelkast. * Spoel de citroenen en boen ze droog. Rasp de schil fijn. * Meng 1 el geraspte citroenschil met 3 el suiker. Zet even opzij. * Klop de boter romig, roer er de rest van de suiker, 1 el citroenschil en een snuifje zout door. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. * Vorm 2 worstjes van het deeg, elk ongeveer 4cm dik en 25cm lang. Wentel ze in citroensuiker. Wikkel de rolletjes in plasticfolie en zet 1u in de koelkast. * Verwarm de oven op 180°. * Snij het deeg in plakjes van 1cm. Leg ze op een mey bakpapier belegde bakplaat. * Zet 15 à 20 min in de oven. * Les de koekjes voorzichtig op een rooster. * Strooi er de rest van de citroensuiker over en laat afkoelen.
* 1 kg rabarberstengels * 900g geleisuiker * 2 el grenadine * sap van 1 citroen * 2 vanillestokjes
Bereiding:
* Spoel de rabarberstengels, snij in stukken en doe in een kookpan. * Merg uit vanillestokjes bij de rabarber + stokjes, de geleisuiker en het citroensap. * Breng al roerend aan de kook en laat zo lang koken als op de suikerverpakking staat. * Verwijder de vanillestokjes en roer de grenadine door de confituur. * Schep de confituur in schone bokaaltjes, draai meteen het deksel erop en zet de potjes ondersteboven. * Laat afkoelen en zet op een koele en droge plaats.
* Snij de avocado in blokjes en besprenkel met het limoensap. * Voeg de uit, peterselie en pijnboompitten toe en breng op smaak met pezo, piment d'Espelette, olijfolie en bamsamicoazijn.