EXTRATJE : wie in het bezit van wild is (hert,everzwijn,...), toevoegen!... hoe meer smaak hoe beter ons gerechtje!
Bereidingswijze
Zuurkool afspoelen.
5 glazen water en het bouillonblokjes samen laten koken in een grote pan.
De speklappen en karbonade bakken en daarna in kleine stukjes snijden.
De kolen in kleine stukjes snijden en samen met het vlees in een grote pan samenvoegen.
Regelmatig blijven roeren. Denk om aanbranden.
Uien bakken in het vet van de karbonades en er ook bij voegen.
Dit 20 minuten laten sudderen. Maggi, peper, andere kruiden en zout naar eigen smaak toevoegen.
Pas op dat het niet te droog kookt. Anders water toevoegen of onze witte wijn!
Heerlijk samen met stokbrood of een aardappeltje.
Eet smakelijk.
PS: hoe langer dat je bigos laat opkoken hoe lekkerder dat die proeft. Bigos
kan lang voor dat je hem wilt opdienen gemaakt worden, je kunt hem
invriezen en op de lange winterse dagen ervan genieten zonder te veel in
de keuken te moeten staan. Smakelijk en tot binnenkort !!! (Voor foto's klik onderaan)