Maai
Inhoud blog
  • Open lesdag
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    10-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Boekbespreking Nederlands

    Titel: Novecento
    auteur: Alessandro Baricco

    Het boek gaat over Novecento. Hij wordt in het schip de Virginian te vondeling gelegd op de piano. Danny, een van de bemanningsleden, vindt hem en voedt hem op. Novecento groeit op als een kind van de boot. Hij gaat er nooit af. Eerst mocht hij niet van Danny, die was bang dat Novecento meegenomen zou worden omdat hij geen papieren had. Later, toen Danny dood was, wou Novecento niet meer af de boot.  Hij blijkt als de beste piano te kunnen spelen. Tim Tooney is trompetspeler en komt mee op de boot spelen. Tim en Novecento worden beste vrienden.

    Novecento is een boek dat heel vlot leest. Langs de ene kant komt dit doordat het zo kort is: 95 pagina’s in heel klein formaat. Dit korte verhaal heeft een korte inleiding en weinig personages. Hierdoor begint het echte verhaaltje snel. Langs de andere kant is het gewoon leuk geschreven. Er zit voldoende humor in en het is nooit saai. Het is het soort van boek dat je leest zonder dat je echt merkt dat je aan het lezen bent. Dit kom doordat het verhaal je onmiddellijk  meeneemt.  Je voelt onmiddellijk sympathie voor Novecento. Hij heeft een enorm talent, maar lijkt het zelf niet zo goed te beseffen. Het maakt hem niet zo veel uit wat de anderen van zijn spel vinden, hij speelt voor zichzelf omdat hij dat leuk vind.
    Het boek heeft ook een minder kantje, althans voor mij. Het is niet echt geschreven als een toneelstuk, maar er zitten stukjes visuele uitleg bij, alsof je naar een toneel aan het kijken bent. Dat stoorde mij op zich niet echt, maar het gaf mij geen meerwaarde.
     Verder valt er niet zo heel veel over het verhaal te vertellen, aangezien het zo kort is!


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    10-05-2012, 22:17 geschreven door ka2ring Maai Steenwegen  
    02-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open lesdag
    Hallo

    Vandaag gingen we met de school lessen op de universiteit volgen. Er stonden 3 lessen op mijn programma:
    celbiologie, biostatistiek en epidemiologie en als laatste methoden van het wetenschappelijk onderzoek.
    We kregen de opdracht van elke les de belangrijkste uitspraak te noteren en er een woordje uitleg over te geven.

    1. Celbiologie

    "DNA maakt zo goed als geen fouten in het lichaam: slechts 1 op 1 miljoen keer loopt er iets fout."

    Ik vond het verbazingwekkend om te horen hoe goed het lichaam alles regelt. Er is aan alles gedacht bij de opbouw
    vanaf het DNA dat je van je ouders overkrijgt. De DNA ketens worden op verschillende manieren gecontroleerd,
    zodat de kans miniem is dat er een foutje in zit. De kans op een fout is 1 op 1 miljoen, zo goed als niks dus.
    Verder blijft het ook speciaal dat volwassenen oorspronkelijk slechts uit 46 chromosomen bestonden.

    2. Biostatistiek en epidemiologie


    3. Methoden van het wetenschappelijk onderzoek

    "Sorry voor de vertraging, maar de discolichten stonden nog aan."

    Deze uitspraak vond ik gewoon heel grappig, daarom wou ik hem even vermelden, maar ik ga meer uitleg geven bij de volgende uitspraak:

    "Mensen kunnen zelf niet goed inschatten waar hun geluk van afhangt."

    Mensen denken meestal zelf te weten waar hun geluk van afhangt. Zo kan iemand bijvoorbeeld denken dat hij gelukkiger zal zijn als
    hij goede punten haalt. Achteraf blijkt dit vaak niet waar te zijn.
    Studenten van psychologie hebben hier een test op gedaan. Ze vroegen leerlingen van het laatste jaar secundair onderwijs of een leuk
    kot hebben hun volgend jaar gelukkiger zou maken. Iedereen dacht van wel. Het jaar erna vroegen ze diezelfde studenten of ze een leuk
    kot hadden gevonden en hoe gelukkig ze op een schaal van 10 waren. Wat bleek? Dat de studenten met een leuk kot en de studenten met
    een stom kot gemiddeld even gelukkig waren!



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    02-03-2012, 18:28 geschreven door ka2ring Maai Steenwegen  
    27-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/ka2ringmaai

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    27-02-2012, 17:04 geschreven door  
    Archief per week
  • 07/05-13/05 2012
  • 27/02-04/03 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs