Appelcake - appelbrood
Ingrediënten : 250 g zelfrijzende bloem, een snuifje zout, 150 g suiker, 100 g gesmolten boter, 2 eieren, 2 grote of 3 gewone rijpe appelen, 75 g pure chocolade in stukjes, 100 g walnoten in stukjes
Bereiding:
- Verwarm de over voor op 180°. Meng de bloem met het zout en de suiker in een mengkom.
- Voeg er de gesmolten, afgekoelde boter en de opgeklopte eieren aan toe. Snijd de appelen in kleine stukjes en voeg ze toe aan de kom.
- Voeg de chocolade en de walnootstukjes toe en meng alles mooi door elkaar met een houten lepel.
- Giet het mengsel in een ingevet bakblik en smeer het uit.
- Bak de appelcake 55 minuten, tot hij mooi goudbruin is en een schoon mes er droog uitkomt.
- Laat de cake 5 minuten afkoelen, haal hem uit het bakblik en leg hem op een rooster.






|