De schoolbus bracht ons naar het hoofdgebouw om de leesplek te verkennen. Ook Juf Adeline was mee. De juf begon met het vertellen van een verhaaltje: 'Kareltje in de herfst' Daarna mochten we in de verschillende hoekjes zelf boekjes lezen.
Ontbijt op school: -Boterhammen met choco, smeerkaas of confituur -Fruit: banaan, witte en blauwe druiven -Gekookte eitjes -Fruitsap, melk of chocomelk -Een speculaasje
Wat hebben we nodig? Melk, bananen, een beetje suiker en een mixer En daarna mogen we van alles proeven: de broedpudding en de mananenmelk Het viel bij iedereen in de smaak.
Hier kan je zien wat we allemaal nodig hebben. We verwarmen 1/2 l melk met 200gr suiker. We roeren de eitjes met een vork We doen het brood en een paar stukken peperkoek in een pot en gieter er dan de melk over. We doen er nu ook de eitjes bij, goed roeren We mixen alles. We voegen bij het mengsel nog rozijntjes toe en doen alles dan in een vuurvaste schotel en laten het dan 45 min bakken op 180° En dan is het klaar om van te smullen!
Hallo, ik ben Jules de vriend van alle kleutertjes.
Enkele tips voor een vlotte start
*Hou het afscheid kort: Een dikke kus, knuffel en weg.Het is heel normaal dat kinderen de eerste tijd huilen bij het afscheid nemen. Toon je eigen verdriet niet.
*Geef voor de pauze fruit mee waarvan je zeker bent dat je kind het lekker vindt.
*Geef reservekledij mee. Een ongelukje is gauw gebeurd.
*Indien je kind nog een luier draagt zorg dan voor voldoende luiers en vochtige doekjes.
*Wen je kind al aan het uur van het slapengaan. De meeste 3 jarigen hebben nog 11 uur slaap nodig. Wanneer dit niet kan zorg dan voor voldoende middagrust.
*Als je kind nog moet slapen in de namiddag, laat het dan halve dagen naar school komen.
*Zorg voor een gemakkelijk schooltasje, dat je peuter zelf kan open en toe doen (met een rits) en op de rug kan dragen. Het is niet handig als de boekentas te groot of te klein is, er moet ook een klein mapje A5 in passen. Zet er de naam in van je kind.
*Verlang van je kleuter niet dat hij je alles vertelt, want vaak is het nog te veel om te verwerken.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek