WELKOM OP DE JEUGDWEBSITE
Foto
Foto
INFO NIEUWE OUDERS
TRAININGSUREN

Benjamins, pupillen en miniemen trainen op woensdag van 18u30 tot 20u00 en op vrijdag van 19u00 tot 20u30! (tenzij anders vermeldt in uw schema)
ADRES
Ingang
Frederick Burvenichstraat 171
9050 Gentbrugge
VERTREKPLAATS NAAR WEDSTRIJDEN = E.HIELSTRAAT (OUDE INGANG)!
AANDACHT
Breng steeds uw VAL-nr en clubtruitje mee naar de wedstrijden!!!
ONZE TRAINERS

BENJAMINS
Severien Vermeire
info@severienvermeire.be
0479/35.27.80

Nils Van Laere
nils.van.laere@gmail.com

Loes Misplon
loesmisplon@hotmail.com

Natalie Meyers
natalie.meyers@hotmail.be
0497/83.65.08

Grace Veys
François Tytgat

PUPILLEN

Kelly Van Maldegem
kellyvanmaldegem@hotmail.com
0494/59.38.38

MINIEMEN
Natasha Dupré
taskedup@hotmail.com
0476/82.86.69

An Naudts 
(assistentie miniemen)

Voor Algemene Info:
Jeugdcommissie
jeugdracinggent@gmail.com
ATLETIEKLINKS
 • RACING GENT
 • SPEERWERPERS RCG
 • SHARI LAMMENS
 • LUNA DE PLU
 • TIA HELLEBAUT
 • KERN BJV BEERNEM
 • VLAAMSE ATLETIEK LIGA
 • KERN ACES WICHELEN
 • ELINE BERINGS
 • SVETLANA BOLCHAKOVA
  NOG MEER LINKS
 • WIETER & STIEN ANNAERT
 • LOTTO CROSS CUP
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Laatste commentaren
 • Rechtzetting (webmaster)
      op PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN AFLOSSINGEN
 • clubrecord (Nils)
      op PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN AFLOSSINGEN
 • cross stekene (marc casteleyn)
      op VERSLAGJE CROSS STEKENE
 • Clubrecord (Webmaster)
      op PK AFLOSSINGEN TE RIEME
 • PK Aflossingen (Karine Bauwens)
      op PK AFLOSSINGEN TE RIEME
 • Inhoud blog
 • NIEUWE JEUGDSITE
 • PAASSTAGE
 • VOLGENDE WEDSTRIJD
 • LAATSTE ETENTJE : VOL AU VENT
 • INDOORMEETING RCG 23-03-2013
  Zoeken met Google


  Zoeken in blog

  Categorieën
 • Algemene Info (33)
 • Etentjes (26)
 • Foto's (20)
 • Mededelingen (21)
 • Verslagen & Uitslagen (126)
 • Wedstrijden (84)
 • DROPBOX

  Je kan ons ook een bestand (max.2Mb) sturen via deze knop!

  RACING GENT * JEUGDATLETIEK
  ZOMERWEDSTRIJDEN ONLINE : KLIK OP DEZE LI
  19-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOLGENDE WEDSTRIJD : INDOOR

  Op zaterdag 23 februari 2013 is er de Indoor Jeugdmeeting van Eendracht Aalst.  Wij verwachten natuurlijk iedereen op deze wedstrijd in de Gentse TOPSPORTHAL aan de Blaarmeersen!!! (voor info zie ook www.eendrachtaalst.be ) De wedstrijden beginnen om 09u30, wij verzamelen om 08u30 stipt in de TOPSPORTHAL  om dan in groep gezamenlijk op te warmen met de trainers! xml:namespace prefix = o />

  Natalie 0497/83.65.08, Kelly 0494/59.38.38, Natasha 0476/82.86.69.

   Disciplines:

  Benj meisjes

  60m –  kogelstoten

  Benj jongens

  60m – verspringen

  Pup meisjes

  60m –  kogelstoten– 1000m

  Pup jongens

  60m – verspringen – 1000m

  Min meisjes

  60m –  kogelstoten – hoogspringen – 150m – 1000m

  Min jongens

  60m –  verspringen – hoogspringen – 150m – 1000m

  19-02-2013 om 00:00 geschreven door RACINGJEUGD


  Categorie:Wedstrijden
  » Reageer (0)
  18-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.INDOORMEETING KAAG - RESULTS
  Met de indoormeeting van onze buren KAAG op de kalender konden de atleten zich nog eens in een warmere omgevingen meten met elkaar, alhoewel het aan de foto's te zien is dat het blijkbaar niet zó warm was in de Gentse Topsporthal. Goed, ik ben sowieso al geen voorstander van de indoor, dus alle respect voor diegene die het kunnen opbrengen om de lange wachttijden te trotseren, zowel de atleten als de ouders en voor zij die de atleten steeds begeleiden op dergelijke meetings.  
  Het hoofddoel van deze meeting was de 4 x 200m in de verschillende categorieën, een nummer die je enkel indoor kan lopen en dus een unieke gelegenheid om dit eens uit te proberen. Vooraf kon er naargelang de categorie ook nog deelgenomen worden aan de 60m, het verspringen of het kogelstoten, ik ging op zoek naar de uitschieters van de dag.......

  Laat ik dan maar meteen beginnen met de twee medailles op de 4 x 200m te vermelden. Het werd brons voor de benjamins dames én voor de pupillen heren. Tja, een medaille pakken dat zijn we wel gewoon, zo zwak zijn we nu ook weer niet, maar hoe? Beide teams gaven er een wel heel ferme lap op en liepen het clubrecord aan diggelen! De pupillen heren liepen de baanronde 4 maal in een tijd van 1'57"04, wat een goeie 6" beter is dan de vorige besttijd. De benjamins dames deden nog straffer, met 2'30"58 liepen ze het bestaande CR met liefst 26" van de tabellen! 
  Vielen nog op : de miniemen heren die net naast het podium eindigden, op 4 dus, met een tijd van 1'57"57 en de miniemen dames die amper 44 hondersten trager waren dan het CR en met 2'04"16 op een vijfde pl eindigden.
  Noteer dat dit de uitslagen zijn van de 1e teams, de andere teams kunnen hun tijd(en) raadplegen via de website van KAAG, www.kaagatletiek.be  
  Zoals vermeld waren er ook nog enkele andere nummers waarin menig atleet eens zijn of haar kans kon gaan en als ik zeg menig bedoel ik eigenlijk massa. Ik ging op zoek naar de uitschieters, als ik er nog een vergeten ben mag dit altijd gemeld worden. 
  Tussen liefst 90 pupillen heren zie ik een dubbel podium voor de Ratjes. Jef Misplon toonde zich de beste van allemaal en keilde de kogel 9m22 ver, Lars Coene dropte het tuig 8m96 ver en dat was voldoende voor het brons. Jef Mons werd hier 10e met 7m14, geen enkele ploeg deed beter dan drie top 10 plaatsen! 
  Bij de benjamins heren had Thor Coene genoeg aan één geldige worp om net als zijn broer het brons te pakken. Ik vraag me af met welke voorwerpen ze ten huize Coene mogen oefenen.... Thor dropte de kogel 7m72 ver! Haalde ook nog de top 10, Seppe Severens op 6 en dit met een geslaagde poging van 7m17. Hier stonden ze met maar liefst 116 ingeschreven! Knap zo mannen!
  En dan vermeld ik graag nog één hoogtepunt en wat voor een. Bij de miniemen dames stonden maar liefst 13 reeksen aan de start voor de 60m. En wie toonde zich de snelste van allemaal....ons Marthe Ingels, 1e jaars notabene die met 8"52 iedereen achter haar hield. Ferme prestatie en met deze tijd nadert ze tot op amper 22 hondersten van het eeuwenoude CR uit 1994. Als het een motivatie kan zijn voor Marthe....'t mag er eens af hé


  Marthe Ingels....één van de kleinste en jongste miniemen, maar wel de snelste


  Ferme beren

  Voor meer foto's, met dank aan Ronny en Luc DW, verwijs ik naar het fotoalbum in de rechterkolom

  Jörgen

  18-02-2013 om 17:06 geschreven door RACINGJEUGD


  Categorie:Verslagen & Uitslagen
  » Reageer (0)
  12-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAGJE LOKEREN
  Hopelijk kunnen jullie er begrip voor opbrengen dat dit verslag eens wat korter zal zijn, maar het zijn niet alleen voor de atleten drukke tijden. Maar amper één week na het PK neem ik de uitslagen ter hand en wat merk ik....verdorie, ze hebben er daar weer ferm een lap op gegeven en zodoende heb ik er een beetje spijt van dat ik er niet bij was deze keer. Een karrevracht ereplaatsen, heel dichte zelfs en twee schitterende overwinningen. Het zal jullie niet verwonderen dat ik bij deze laatste twee ene Lennert Dewulf vernoem want hij streek inderdaad de zege op bij de miniemen heren 1e jaars. In diezelfde reeks moet ik ook de top 10 plaatsen Matthias Loeys en Joost Cherlet in de verf zetten, dit op 7 en 8, Lorenzo De Visscher viel net buiten die top 10, eindigde 11e maar zal daar wel tevreden mee zijn. Dat ik de andere winnaar niet gezien heb spijt me nog meer! Hij was mijn favoriet voor het PK, eindigde er derde, maar zetten in Lokeren efkes de puntjes op de i ! Seppe Verstraete liep bij de pupillen heren 2e jaars namelijk de tegenstand op een hoopje en finishte met liefst 10" voorsprong! Sterke Seppe noemen ze dat! Ook hier nog een bijkomende top 10 pl, op 9 eindigde namelijk onze Jonas De Keyser en bij de oudste pupillen heren deed Mathijs Genbrugge dit ook met een mooie 7e plaats. 
  Bij de pupillen dames verging het de onzen wat minder, maar het kan natuurlijk niet altijd kermis zijn. Misschien speelde de koude hen wat parten, maar Nilay Capa (9e bij de 1e jaars) en Maithe De Raeve (10e bij de 2e jaars) probeerden toch de eer zo hoog mogelijk te houden. Goed zo! 
  Na Lennert Dewulf bij de 1e jaars miniemen heren, kregen we ei zo na een 2e winnaar bij de 2e jaars. Viktor Peeters moest amper 2" prijs geven op de plaatselijke favoriet, toch knap om zo in het hol van de leeuw de zilveren plak te gaan weghalen! Dante Van Poucke moest in deze reeks ook al niet veel onder doen, Dante eindigde knap 5e op luttele seconden van het podium.
  Kom ik bij de miniemen dames waar ik bij de 2e jaars een blijkbaar herboren Fleur Verstraete zie staan met een schitterende 4e pl. Jade Van De Velde zorgde met een 9e pl ook in de categorie voor een dubbele top 10 notering. Bij de 1e jaars vind ik het jammer dat ik de wedstrijd niet heb gezien, maar ik vermoed dat er daar twee zijn die een beetje te lang getalmd hebben? Ik kan mis zijn natuurlijk, maar dit steek niet weg dat er alweer een schitterend resultaat staat achter de naam van Jill Bracke, deze meid met de inmiddels wereldberoemde paardenstaart knokte zich naar een 5e pl. En Luna De Plu, die na wat blessureleed bewees dat ze het nog wel degelijk kan. Haar kapsel zal deze keer allicht van bij de start hebben goed gezeten en kijk, het levert haar een knappe 6e stek op! Prima dames! 
  Ben ik aan de top 10 plaatsen bij onze kleinste Ratjes aangekomen waar bij de 2e jaars benjamins heren, Quinten Nys een 9e pl behaalde. Bij de 1e jaars was de winnaar blijkbaar té sterk, maar voor de overige podiumplaatsen werd het een dubbeltje op zijn kant voor Robbe Verstraete en Ilian Van Der Meiren. Ze haalden het net niet, maar met de plaatsen 4 en 5 zullen ze zeker met opgeheven hoofd het Lokerse park hebben verlaten. Bij de benjamins dames tenslotte kon Louise Diouf nog net de 10e pl bemachtigen en bij de 1e jaars hadden we waarschijnlijk de grootste pechvogel van de dag. Ik hoorde namelijk vertellen dat Camille Ritiere op medaille koers lag op 20m van de streep maar dan ongelukkig ten val kwam. Dedju, weg podium maar laat het niet aan je hart komen Camille....je krijgt nog wel kansen en daarbij; een 4e pl is gewoon weg schitterend! 
  Door op de foto te klikken kunnen de resterende foto's bekeken worden, met dank aan R.C.

  Opgemaakt door Jörgen

  Bijlagen:
  http://www.avlo.be/data/uitslagen/Veldloop%20AVLO%202013.pdf   

  12-02-2013 om 19:16 geschreven door RACINGJEUGD


  Categorie:Verslagen & Uitslagen
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOLGENDE WEDSTRIJD : INDOOR !!!

  Op zaterdag 16 februari 2013 is er de Indoor Jeugdmeeting van KAA GENT.  Wij verwachten natuurlijk iedereen op deze wedstrijd in de Gentse TOPSPORTHAL aan de Blaarmeersen!!! (voor info zie ook www.kaagatletiek.be )De wedstrijden beginnen om 13u00, wij verzamelen om 12u00 stipt in de TOPSPORTHAL  om dan in groep gezamenlijk op te warmen met de trainers! Voor de aflossingswedstrijden ( 4 x 200m ) wordt je op de hoogte gebracht door je trainer!

  Natalie 0497/83.65.08, Kelly 0494/59.38.38, Natasha 0476/82.86.69.

   Disciplines:

  Benj meisjes

  60m –  kogelstoten – 4 x 200m

  Benj jongens

  60m – kogelstoten – 4 x 200m

  Pup meisjes

  60m – verspringen – 4 x 200m

  Pup jongens

  60m – kogelstoten – 4 x 200m

  Min meisjes

  60m –  verspringen– 4 x 200m

  Min jongens

  60m –  verspringen – 4 x 200m

  12-02-2013 om 15:01 geschreven door RACINGJEUGD


  Categorie:Wedstrijden
  » Reageer (0)
  07-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONZE JEUGD OP DE IFAM

  Op zaterdag 2 februari vond in de Gentse Topsporthal de IFAM-meeting plaats. Voor deze internationale meeting had trainster Kelly een leuk initiatief bedacht en probeerde ze zoveel mogelijk jeugd de kans te geven om deze meeting bij te wonen. Een succes zo bleek, ook bij de ouders want geef nu toe; je krijgt niet elke dag de kans om een Eline Berings, Svetlana Bolchakova of de broertjes Borlee aan het werk te zien, laat staan er mee op de foto te kunnen
  In elk geval werd het een zeer geslaagde avond, fotograaf van dienst Ronny maakte er tussen twee Dafalgans in een mooie reportage van, meer kan je bekijken door op de foto te klikken!  07-02-2013 om 10:22 geschreven door RACINGJEUGD


  Categorie:Foto's
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOLGENDE WEDSTRIJD

  Op Zondag 10 februari 2013 is het cross te Lokeren.  Wij verwachten natuurlijk iedereen op deze wedstrijd in het Park ter Beuken te Lokeren. (info via www.avlo.be )

   De wedstrijd begint om 12u30, wij verzamelen om 11u00 stipt aan de racing  (oude ingang, E.Hielstraat) om dan in groep richting Lokeren te rijden!  Voor zij die geen vervoer hebben kunnen zich altijd wenden tot de trainers; wie rechtstreeks rijdt: GRAAG TIJDIG AANWEZIG!

   

  Nathalie: 0497/83.65.08, Kelly 0494/59.38.38, Natasha 0476/82.86.69.

   

  Uurrooster:

   

  12u30

  Ben M

  ’04-‘05

  960m

  13u17

  Min M

  ‘00

  1870m

  12u35

  Ben M

  ‘03

  960m

  13u27

  Min M

  ‘99

  1870m

  12u40

  Ben J

  ’04-‘05

  960m

  13u37

  Min J

  ‘00

  1870m

  12u45

  Ben J

  ‘03

  960m

  13u47

  Min J

  ‘99

  1870m

  12u50

  Pup M

  ‘02

  1100m

  14u00

  Cad M

  ’97-‘98

  2210m

  12u55

  Pup M

  ‘01

  1100m

  14u16

  Cad  J

  ’97-‘98

  3460m

  13u00

  Pup J

  ‘02

  1100m

  14u30

  Schol M

  ’96-‘95

  3460m

  13u05

  Pup J

  ‘01

  1100m

  14u45

  Schol J

  ’96-‘95

  4160m

   

   

  De Jeugdcommissie

  07-02-2013 om 10:05 geschreven door RACINGJEUGD


  Categorie:Wedstrijden
  » Reageer (0)
  04-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN VELDLOPEN

  Of Provinciale kampioenschappen een echte waardemeter zijn laat ik in het midden, feit is wel dat diegenen die we vooraan verwacht hadden dit ook konden bevestigen. Onze Ratjes pakten "slechts" 1 titel, maar ze zijn nog jong en ik zag er een paar naar een ereplaats stuiven waar we nog veel plezier gaan aan hebben in de toekomst, wees daar maar zeker van
  En ere wie ere toekomt, dus vermeld ik maar meteen dat de hoofdvogel werd afgeschoten bij de miniemen heren 1e jaars. Hoe kan het ook anders met twee topfavorieten. Tot halfweg wedstrijd keken Wieter Annaert en Lennert Dewulf de kat wat uit de boom, maar eens op temperatuur was er geen houden meer aan. In de laatste rechte lijn toonde Wieter zich dit maal de snellere van Lennert en mocht hij zich terecht tot Provinciaal kampioen laten kronen. Lennert pakte knap het zilver. En nog was het niet gedaan want met Matthias Loeys op 6, Joost Cherlet op 8 en Nino Ragolle op 10, hadden we maar liefst 5 clubgenoten in de top 10. Wie doet beter.....nobody
  Kort achter dit vijftal liep Lorenzo De Visscher naar een 13e pl, Thor Lampo eindigde wat verder in het pak op de 33e pl. Nu we toch bij de "oudsten" zitten ga ik maar meteen naar de 2e jaars miniemen; daar was er de meest ondankbare plaats voor Viktor Peeters. Hij werd 4e, net naast het podium dus na een toch wel sterke wedstrijd. Dante Van Poucke nestelde zich nog knap op 10, Sander Biebaut eindigde dit keer 25e, Wannes Van Lierde 32e, Robbie Vera 42e en Andreas Boghaert 49e.
  Keer ik terug naar het begin van de dag met de benjamins, waar de 1e jaars benjamins dames al om 10u45 in de wei werden losgelaten. Een gedrum van jawelste, maar Camille Ritiere liet het niet aan haar hart komen. Ze knokte zich terug naar voor en legde uiteindelijk beslag op een knappe 8e pl., Hanne Van Hulle mocht zich met een 14e stek ook al bij de beteren rekenen. Wat verderop eindigde Naomi Sakwe 37e, Kyana De Visscher 39e, Silke Vergalle 44e en Sena Tay moest jammer genoeg de wedstrijd staken. Bij de oudste in deze categorie verging het de Ratjes nòg beter dan bij de jongsten. Hier zag ik er drie naar de top 10 lopen en ze hebben er serieus moeten voor knokken. Louise Diouf eindigde knap 7e, Oona Van Hulle 8e en Marion Van Hulle 10e. Sterk! Febe De Wolf eindigde iets verder op de 18e pl, Lore Bruynooghe kaapte de 25e weg. Voor Jutta Van Den Bosch en Hanne Coomans werd het uiteindelijk een 38e en 39e pl.
  Over naar de benjamins heren dan waar ik een 10e pl mag invullen op naam van Robbe Verstraete. Hier moet ik wat verder zoeken naar clubgenoten, maar ook zij bleven hun best doen, ook al was het in de achtergrond van het peloton. Remi Van Hulle knokte zich zo nog naar een 41e pl, Stan Lampo pakte de 45e stek. Jarne Cardon eindigde als 49e en Sander De Pauw 51e. Hier stonden ze wel met zo'n 60 aan de start, knap gestreden dus van onze (jongste) mannen! Dan de oudste benjamins heren en daar vind ik het toch een beetje jammer dat er zo weinig aan de start verschenen. Hoe het komt is mij een raadsel, maar ik zie er nochtans veel meer dan drie lopen op de trainingen. Soit, zal wel zijn reden hebben zeker. Respect dus voor de knapen die, desondanks ze in de achterste regionen verzeilden, toch hun beste beentje kwamen voorzetten. Milan Veldeman werd 57e, Stef Van Den Bogaert 60e en  Joris Willems 61e.
  De pupillen dames dan, waar het bij de 1e jaars al niet veel beter was met amper twee (!) atletes aan de start. Beryl Owusu werd hier 22e en Nilay Capa 30e. Bij de 2e jaars gelukkig wat meer volk en hier had Maite De Raeve lang uitzicht op een top 10 pl. Moest een beetje prijsgeven op het einde maar mag met haar 14e pl best tevreden zijn. Marthe Thienpondt nestelde zich netjes midden in het pak en werd 26e. Maxcence Cocquyt en Laura Servaes tenslotten komen als 42e en 43e op de tabellen van dit PK.
  Kom ik bij de pupillen heren 1e jaars en daar was het uitkijken of ik gelijk zou krijgen met mijn gok op Seppe Verstraete Twee tegenstanders leken (veel) te sterk en zijn dat volgens pa Walter ook, maar Seppe is een bijterke en hij zou nog liever dood vallen dan te plooien. Was van bij de start op achtervolgen aangewezen, maar knokken tot op het einde dacht Seppe. En kijk...hij kwam tot op 5" terug maar geraakte er niet meer over. Misschien was de wedstrijd iets te kort voor hem, hoe dan ook, Seppe straalde met zijn dik verdiende bronzen medaille. Achter Seppe waren er in deze reeks heel wat meer Ratjes die de clubkleuren verdedigden en dat kan ik alleen maar beamen. Hun uitslag : Ewout De Jonghe 18e, Pieterjan Van De Walle 19e, Jonas De Keyser 27e, Jarne De Vilder 41e, Rob Van Den Bogaert 43e, Henri Vande Caveye 49e, Robbe Cherlet 51e, Kobe Vergalle 56e en Jarne De Pauw tenslotte werd 63e.
  Bij de oudste pupillen heren was er een 12e plaats voor Mathijs Genbrugge, Arne Vergison werd 18e, Sem Schockaert 31e, Emiel Dierckxsens 45e, Lars Coene 52e, Jarne Veldeman 53e en Maarten Malin 61e.
  En tenslotte de categorie waar ik mee begon, de miniemen, daar rest mij dus nog de dames te vermelden. En ook hier gooi ik het door elkaar en vermeld ik eerst de 2e jaars waar "Fleurke" Verstraete mijns inziens verder kon komen. Liet zich wat wegdruken in de start en liep er in het begin precies afwezig bij (of is dat mijn gedacht). Stelde orde op zaken in de tweede wedstrijdhelft en knokte zich nog naar een mooie 10e pl, maar ik zeg het....er zat wel wat meer in. Justine Cocquyt en Jade Van De Velde hielden elkaar in evenwicht op de plaatsen 22 en 23e, Emmelie De Caluwe tenslotte werd 27e in deze reeks.
  En dan de 1e jaars miniemen dames....wat gaan we daar nog allemaal mee tegenkomen Zonder afbreuk te doen van de anderen zitten er daar toch 3 bij die vol verrassingen zitten. Neem nu Luna De Plu....deze juffrouw heeft zelfs nog de tijd om haar kapsel goed te steken tijdens de wedstrijd. (bewijs staat op foto) en zo naar een 17e pl te lopen. Stel je voor waar ze zou geëindigd zijn mocht haar coiffure al goed hebben gezeten van bij de start En dan Jill Bracke en Marthe Ingels. Ik die dacht vorige zomer...daar hebben we weer twee rasspurterkes zie. Jawadde, kunnnen die meiden ook nog ferm uit de voeten in de modder ook. Marthe had zelfs lang uitzicht op een podiumplaats, maar moest uiteindelijk de duimen leggen en tevreden zijn met een 6e pl. Jill dreigde na een knappe race een pak plaatsen te verliezen in de laatste rechte lijn maar dan sloeg de turbo nog eens aan. Jill terug naar pl 8 en dit drietal mag zeker op een geslaagd PK terugblikken.

  't PK zit er weer op, we kunnnen ons gaan opmaken voor het BK in Oostende, benieuwd wat sommigen daar uit hun spikes gaan slaan
  Voor de foto's verwijs ik naar het fotoalbum

   
                            Wieter Annaert op weg naar het goud, Seppe Verstraete naar het brons

  Bijlagen:
  http://www.aclebbeke.be/wp-content/uploads/2011/06/res-201302021.pdf   

  04-02-2013 om 09:32 geschreven door RACINGJEUGD


  Categorie:Verslagen & Uitslagen
  » Reageer (0)
  26-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPAGHETTI - AVOND

  Gisteren vond in onze kantine de jaarlijkse spaghetti-avond plaats. Dat deze klassieker nog steeds een succes is was andermaal te merken Velen kwamen nog eens aanschuiven voor een 2e portie, gelukkig staat er vandaag geen wedstrijd op het programma want de buikjes zullen wel overvol zitten bij de meesten.
  Bij deze willen we ook alle mensen bedanken die meegeholpen helpen om alles klaar te maken en om voor de bediening te zorgen
  Voor enkele sfeerfoto's van de wel erg succesrijke avond kan u klikken op onderstaande foto!  Tot de volgende, Jörgen.

  26-01-2013 om 11:33 geschreven door RACINGJEUGD


  Categorie:Etentjes
  » Reageer (0)
  22-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CROSS SCHELLEBELLE

  Schellebelle is altijd wel een specialeke, niet alleen omdat je er nog echt in ‘het veld’ mag gaan lopen, maar vooral ook omdat dat veld traditiegetrouw nogal eens ‘nat’ durft te zijn. De organisatie had zich kosten nog moeite gespaard om een strak parcours te voorzien, maar met de weergoden die dit jaar naar Schellebelle afzakten had wel niemand rekening gehouden. Betrof het een voetbalwedstrijd dan zou er zeker het bordje “Afgelast” moeten gezocht worden. Gelukkig is atletiek, en in deze tijd van het seizoen vaak veldlopen, een echte sport en was het business as usual. Al hoewel usual? Heel het parcours werd steeds meer en meer bedolven onder een centimeters dik tapijt van sneeuw. Een strakke wind er nog bovenop maakte het een echte wintersport, niet voor doetjes dus. En dat we van de racing geen doetjes zijn bewees de talrijke opkomst van onze eigen atleten op onze thuisveldloop. Het leek in sommige reeksen wel een clubkampioenschap. Maar dat er strijd was, en niet enkel tegen de winterse omstandigheden, dat mag je geweten hebben. Elk jaar heb je zo minimaal een wedstrijd die na de winter blijft plakken op het netvlies, vorig jaar was dat zonder enige twijfel het PK in Lebbeke, bij vooroorlogse winterse taferelen. Over de juiste temperatuur toen is hier en daar nog discussie, maar het kwik schommelde toen rond de -10°C. Deze RCG cross mag zonder blozen in die witte galerij bij aantreden, -4°C windstoten en sneeuw scherp in het gezicht, ja het decors voor lyrische verhalen.

   Laten we er dan maar een paar vertellen. Ik beperk me tot hier en daar een leuk nieuw podium of opmerkelijke prestatie te vermelden, volle uitlagen per reeks kan je nakijken op de link onderaan dit verslag. Trouwens alle deelnemers waren winnaars gisteren. De kleinste dames die met hun frêle lijfjes door de winterse wei mochten ploegen, de 05+06 Ben. 50% RCG jeugd op een totaal van 14 starters. Net geen podium hier voor Ritiere Camille kort op de bevroren hielen gezeten door Van Hulle Hanne. De taferelen die zich onderweg en vaak kort na de aankomst afspeelden zullen vele nieuwe startertjes allicht wel lang bijblijven, maar wees gerust, niet elke cross heeft af te rekenen met dergelijke ijsbeer situaties, laat je niet afschrikken. Bij de 2004 ben dames was er wel oogst over de 1000m lange cross. Daar mocht Diouf Louise aanschuiven voor een bronzen medaille, ze ging er clubgenootjes Oona Van Hulle en Coomans Hanne vooraf. Terug een 50% RCG bezetting op de 20 starters hier. Eigenlijke normale opkomst van ons jeugdig geweld, we zijn op elke cross in ruime getale aanwezig, dit weekend waren het vooral de andere clubs die het lieten afweten. Al kaapten die wel vaak de mooiste plaatsen weg op het podium. Ook bij de jongste boys 2005+2006 moest onze thuisloper Verbrugghe Rune de duimen leggen voor een KAAG atleet, maar toch super, een zilveren plak. Ook Robbe Verstraete bewees uit het goede winterhout gesneden te zijn en liep nipt naast een medaille. 9/19 startende atleten vertegenwoordigden hier onze kleuren. Bij de Benjamins heren 2004 was Thor Coene de snelste RCG boy, na een hoopgevende 8e plaats vorige cross in Maldegem wist hij zich nu fier op het podium te hijsen, het werd brons maar zilver was ook mogelijk geweest. Leuk om zien is dat er in deze reeks, waar we meestal geen grote bezetting hebben, nu toch 7/14 RCG beren zagen van start gaan. Volhouden mannen, nu de kampioenschappen en de indoor aflossingen in zicht komen. Bij de pupillen dames 2003 over 1500m was weinig te beginnen tegen het jonge geweld uit de andere clubs, al wist Leroy Febe zich knap te handgaven op een 5e plaats. Bij haar collega’s van 2002 60% RCG meiden met als mooie uitschieter De Raeve Maite met een bronzen plak, al was zilver hier ook maar 1” verwijderd. De jongste pupillen heren waren met maar liefst 9/15 van de onze. Toch moest Seppe Verstraete die dekselse Gerben De Parmentier van Deinze na een verbeten strijd terug laten voorgaan. Maar de grote prijzen worden pas later….. 14 RCG starters bij de 2002 Pupillen mochten de sneeuw en ijzige wind trotseren. Dat sommigen diep gingen, en niet enkel in deze reeks, zag je hoe sommige binnen strompelden. We waren goed in de breedte, maar geen uitschieters. Met 4 crossers in de top 10 op 25 deelnemers, Misplon Jef, Genbrugge Mathijs, Severens Stijn en Coene Lars mogen we misschien weer dromen onze Provinciale titel per ploeg te verlengen in Lebbeke. Met tijden van 5’20 voor Jef (6e) tot Lars 5’31 (10e) over 1500m zal je wel denken wow wat een talenten, of had de tijdsopname misschien ook last van het strakke winter gebeuren. Bij de miniemen dames 2001 tellen we maar 1 fiere RCG atlete, Lotte De wilde hield hier voor haar club het vaandel hoog. Miniemen 2000 dames was er een klassement in de eerste tabelhelft voor De Caluwe Emmelie. 

  Vuurwerk op een ijsdag bij de 2001 heren. Wekenlang zijn Lennert en Wieter de prijzenpakkers in deze categorie, zelfs nationaal. Ook nu trok Lennert het witte laken naar zich toe. Maar zou het niet schitterend zijn een even vol RCG podium te hebben, want Lorenzo De Visscher werd knap 3e, binnen een paar weken op het BK. De plaatsen…. die vullen jullie dan zelf maar in jongens. Ook nog eervol strijdend net naast het podium Cherlet Joost die samen met Midas de enige ‘buitenstaander’ op dit clubcriterium in de tang nam. Toch even een kleine voetnoot bij deze reeks. Op het podium doet een medaille niet direct de koude en pijn vergeten, maar eens thuis is er de trots die u kan verwarmen na het leveren van alweer een mooie prestatie. ;-) Bij de grote miniemen jongens bijna weer een vol RCG podium. Daar kon Van Poucke Dante het goud voor de neus van een KAAG atleet wegpikken (wat doet dat ons toch steeds nog een beetje meer deugd ) bijgestaan door zijn clubgenoot Peeters Victor die het brons mee naar huis mocht nemen. Zoals ik eerder al schreef een cross die we nog lang zullen herinneren, ware het niet door de, achteraf bekeken, feeërieke winterse taferelen, dan wel door de grote medaille oogst voor onze dapperen, vlotjes behaalde hoopvolle top 10 plaatsen allerhande op de vooravond van de kampioenschappen.Gisteren waren alle aanwezigen een beetje winnaar op zijn of haar manier. De atleet die zijn grenzen wist te verleggen, een mama of papa die met verkleumde vingers spikes moet helpen strikken, sommigen die traantjes moeten drogen van hun drommels aan de eindmeet, de mensen van de jury die speciaal voor ons heel de dag de weergoden trotseren, de helpende handen die na de wedstrijd het drankje overhandigen, de gezellige onbeschrijfbare warme sfeer in de tent, doordrongen van hamburger en andere geuren waar we stoer het verhaal van de race nog eens doen aan ons vriendjes en supporters. Dit was er eentje die in het kleurrijke palet van herinnering zal opgenomen worden.

  In de sneeuw opgemaakt door R.C.

  En Ronny zorgde ook voor een schitterende (al zou "besneeuwde" beter zijn) fotoreportage, neem dus zeker een kijkje in het fotoalbum. (De jeugdcommissie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor sommige "witte" exemplaren )  Bijlagen:
  http://www.rcgent.be/images/stories/rcgent/wedstrijden/2013/veldloop_2013.pdf   

  22-01-2013 om 21:53 geschreven door RACINGJEUGD


  Categorie:Verslagen & Uitslagen
  » Reageer (0)
  18-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2e QUIZ VOOR DE JEUGD

  Op zaterdag 02 maart 2013 organiseren we voor de 2e maal een QUIZ VOOR DE JEUGD !.

  Hét ideale moment om te tonen wie “Het BREIN van RCG” is. In je groepje ben je met maximum 4 leden, bestaande uit benjamins, pupillen en / of miniemen, dit naar keuze. Een puntenregeling wordt uitgewerkt naargelang de samenstelling der ploegen.

   

  Schrijf je daarom snel in met onderstaand strookje (afgeven aan Kelly – trainster pupillen) of via mail naar jeugdracinggent@gmail.com (inschrijven kan tot 23 februari).

  Inschrijving kost 2€ per persoon, te betalen de dag zelf.

   

  We starten de Quiz stipt om 16u, deelnemers aanwezig om 15u30, minimum één ouder per team dient aanwezig te zijn! (verrassing J )

   

  De jeugdcommissie  : INSCHRIJVINGSTROOKJE kan je HIER DOWNLOADEN

  18-01-2013 om 00:00 geschreven door RACINGJEUGD


  Categorie:Mededelingen
  » Reageer (0)
  17-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VAKANTIEKAMPEN 2013

  Inschrijven voor de vakantiekampen 2013 is vanaf vandaag mogelijk via het inschrijvingsformulier.

  ZIE : NUTTIGE DOCUMENTEN in de rechterkolom


  DATA : Paaskamp : 02/04/2013 -> 05/04/2013

                Zomer K1 : 01/07/2013 -> 05/07/2013
                Zomer K2 : 19/08/2013 -> 23/08/2013

  17-01-2013 om 00:00 geschreven door RACINGJEUGD


  Categorie:Mededelingen
  » Reageer (0)
  15-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOLGENDE WEDSTRIJD

  Op Zondag 20 januari  2013 is het cross te Schellebelle.  Wij verwachten natuurlijk iedereen op deze wedstrijd, welke in organisatie is van onze onderafdeling, “KERN WICHELEN”.!! Plaats van het gebeuren: voetbalterreinen in de Hoekstraat te Schellebelle.(meer info via www.bloggen.be/acesveldloop )

   

  De wedstrijd begint om 12u30, wij verzamelen om 11u00 stipt aan de racing ( oude ingang: E.Hielstraat!!!) om dan in groep richting Schellebelle te rijden!  Voor zij die geen vervoer hebben kunnen zich altijd wenden tot de trainers. Wie de verplaatsing zelf maakt: GRAAG OP TIJD AANWEZIG VOOR UW WEDSTRIJD !!!

   

  Nathalie  0497/83.65.08, Kelly 0494/59.38.38, Natasha 0476/82.86.69.

   

  Uurrooster:

   

  12u30

  Ben M

  ’04-‘05

  1000m

  13u25

  Min M

  ‘00

  2000m

  12u37

  Ben M

  ‘03

  1000m

  13u34

  Min M

  ‘99

  2000m

  12u44

  Ben J

  ’04-‘05

  1000m

  13u43

  Min J

  ‘00

  2000m

  12u51

  Ben J

  ‘03

  1000m

  13u52

  Min J

  ‘99

  2000m

  12u58

  Pup M

  ‘02

  1500m

  14u01

  Cad M

  ’98-‘97

  2300m

  13u06

  Pup M

  ‘01

  1500m

  14u14

  Cad J

  ’98-‘97

  3000m

  13u12

  Pup J

  ‘02

  1500m

  14u29

  Schol M

  ’96-‘95

  3550m

  13u19

  Pup J

  ‘01

  1500m

  14u44

  Schol J

  ’96-‘95

  4650m


  De Jeugdcommissie

  15-01-2013 om 11:05 geschreven door RACINGJEUGD


  Categorie:Wedstrijden
  » Reageer (0)
  14-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG & UITSLAGEN CROSS MALDEGEM

  In Maldegem was het voor het eerst echt koud dit seizoen en al zat ondergetekende warmpjes in de zetel thuis, hij kan er zo zijn gedachten bijhalen dat er daar verdorie sterke prestaties zijn neergezet op de sowieso al snelle omloop van ACME. Dat leert me althans de uitslagen en die zullen wel niet liegen zeker ? Een beetje jammer vind ik in bepaalde reeksen het kleine aantal deelnemers, al zal dat ook wel zijn reden hebben zeker? Hoe dan ook, zoals ik al zei hebben diegene die er waren hun uiterste best gedaan en met deze omloop in gedachten kunnen we nu toch stilaan beginnen kijken naar het PK over drie weken in Lebbeke waar het ook al snel zal gaan. Ik kijk er alvast naar uit, maar nu over tot de orde van de dag; de resultaten uit Maldegem
  Ik begin bij het begin en dan heb ik het natuurlijk over onze jongste benjamins dames waar we meteen 3x in de top 10 konden scoren. Camille Ritiere liep hier naar een mooie 6e pl, Hanne Van Hulle werd 8e en Emma De Landsheere 10e. Een goede start dus ! France Vande Caveye eindigde maar een paar plaatsen verder op 15 en nog iets verder, middenin het peloton van 40 atleten staat een trio Racingers genoteerd. Fleur De Wispelaere toonde zich dit keer de snelste van haar maatjes met een 22e pl, Laura Stevens werd 23e en Maxime Dargent 24e. Deden nog hun best in de eerste kouden : Maxence Martle op een 27e pl, Silke vergalle werd dit keer 28e, Naomi Sakwe 33e en Lotte Leroy 38e. Bij de oudste benjamins dames doken de Ratjes opnieuw de top 10 in, deze keer met 2 atletes. Marion Van Hulle werd hier knap 5e, maar wel eerste Oostvlaamse! Dat moeten we in het oog houden over enkele weken en samen met Louise Diouff, die Marion kort volgde op plaats 7, zouden we wel eens met een sterke tandem kunnen uitpakken op het PK. Wie weet. Evy Claeys en Phoebe De Ridder pakten in deze wedstrijd plaatsen 21e en 22 in, nog wat verder werden Lisa Cailly 25e, Julie Praet 31e en Luna Poelman 35.
  Over naar de heren benjamins dan met bij de 1e jaars een eerste podiumplaats van de dag. Rune Verbrugghe knokte zich knap naar het brons al zal dit niet makkelijk geweest zijn aan de uitslag te zien. Sterk van Rune! Op de 10e pl vind ik dan Robbe Verstraete terug, Sander De Pauw werd 29e in deze reeks en Jarne Cardon 38e. Bij de oudste benj heren was er blijkbaar een kopgroepje té sterk voor de rest, maar kort daarachter was het wel Thor Coene die het laken naar zich toe trok met een mooi 8e pl. Die wordt precies week na week beter, dat belooft! Quinten Nijs kon zich nog net in de eerste helft van het peloton handhaven met een verdienstelijke 19e pl, Jan Rijpkema werd 38e en Arnaud Dargent 41e.
  Kom ik bij de pupillen dames en daar heb ik het gevoel dat we bij de 1e jaars een beetje te kort kwamen. Jammer, maar het kan niet alle dagen kermis zijn natuurlijk en zolang de atleten hun best doen ben ik er van overtuigd dat het wel goed komt. Beryl Owusu kon blijkbaar nog het best tegen de koude en sleepte toch nog een 14e pl uit de brand. Febe Leroy hield stand op de 21e pl, Lisa Clopterop en Nilay Capa namen de plaatsen 23 en 34 in. Bij de oudste pup dames verging het de poulains van Kelly dan weer wat beter en met vooral Maite De Raeve lijken we daar een troef in handen te hebben. Maite werd knap 4e ! Marthe Thienpondt eindigde ook al in de top 10 en zal met haar 8e stek wel heel tevreden zijn. Proficiat! Net buiten de top 10 viel Renee Debruyne, zij werd 11e. Verder knokte Laura Servaes zich naar een 20e pl, Jolien Claeys deed dit naar een 24e pl.
  En dan de pupillen heren waar de troepen van Kelly voor een dubbel podium hebben gezorgd! Bij de 1e jaars kaapte Seppe Verstraete de bronzen medaille weg, ik had het eerder al gezegd....die gaat sterker worden naarmate het seizoen vordert en kijk Trotseerden ook de eerste kou in deze reeks : Pieterjan Van De Walle op een 25e pl, Brecht Stevens die 32e werd, Henri Vande Caveye op 33, Jarne De Pauw op 35, Kobe Vergalle op 39 en Robbe Cherlet op 40. Een dubbel podium zei ik al en de tweede die op de trapjes mocht was Jef Misplon bij de oudste pupillen. Ook al brons voor Jef, proficiat man! Ook Mathijs Genbrugge deed het zo te zien verre van onaardig want zijn 9e pl mag zeker ook gezien worden! Vind ik er ook eentje terug net midden in het pak, Lars Coene werd dit keer 18e. Iets verder naar achter bleven er ook hun best doen en dat resulteerde in een 24e pl voor Emiel Dierckxsens, een 25e pl voor Jef Mons, Bram Vera werd 31e, Lode Lippens 33e en Maarten De Baets tenslotte legde beslag op de 35e pl.
  Bij de miniemen dames aangekomen kan ik meteen doorgaan naar de oudste reeks want jammer genoeg vind ik geen 1e jaars terug in de uitslag en bij de 2e jaars zijn dit er vier, met alweer een top 10 plaats. Dit keer voor Emmelie De Caluwe op 8 en veel met de top 5 scheelde het niet. Kan nog een verrassing worden in de komende weken ! Fleur Verstraete vind ik terug op 17 en dat vind ik toch een beetje ver, benieuwd naar de uitleg van Fleur Jade Van De Velde tenslotte liep naar een 19e pl, Justine Cocquyt deed het met een 22e stek.
  En dan de laatste categorie; de miniemen jongens en daar moet het bij de 1e jaars razend spannend geweest zijn. Zijn we het gewoon dat Wieter Annaert steeds mee doet voor de hoofdvogel, dan worden we nu nog meer verwend want ook Lennert Dewulf lijkt de goede kadans te hebben gevonden. En hoe ? Lennert nam in Maldegem de maat van Wieter en verwees hem naar het zilver. Lennert inderdaad op 1 dus en met Wieter op twee een knappe dubbelslag voor onze atleten. Zonder op de feiten vooruit te lopen moet dit een mooie tandem worden op de kampioenschappen, ga er voor mannen En wat te denken Matthias Loeys ? Hij moest alweer niet veel toegeven op de leiders en eindigde knap 5e en ook Joost Cherlet was niet al te ver achter de allerbesten. Het leverde hem een mooie 10e pl op. Sterke prestaties dus van deze heren! Verder in deze reeks noteer ik nog de prestaties van Jef Wille op een 24e pl en Midas Van Hautem op de 35e pl. Bij de oudste miniemen heren probeerde Victor Peeters even goed te doen als zijn jongere ploegmakkers, maar hij slaagde er net niet in. Werd toch knap 3e, andermaal een bronzen metaal dus rond de nek van een Ratje. Dante Van Poucke deed er op 10 nog een top 10 pl bovenop, Sander Biebaut werd 14e, Robbie Vera 19e, Wannes Van Lierde 21e en Natan Verbrugge 23e.

  Zo, het zit er weer op, volgende afspraak is de eigen cross van onze afdeling Wichelen in Schellebelle, ik geef alvast rendez-vous op het PK in Lebbeke waar ik met de camera mijn tenten zal opslaan

  Jörgen


  Lennert & Wieter zij aan zij. Uiteindelijk zou Lennert deze keer aan het langste eind trekken na een spannende wedstrijd!

  Bijlagen:
  http://www.acmeetjesland.be/joomla/bestanden/resultaten/2013club/Cross%20Maldegem%2013-01-2013.pdf   

  14-01-2013 om 00:00 geschreven door RACINGJEUGD


  Categorie:Verslagen & Uitslagen
  » Reageer (0)
  07-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOLGENDE WEDSTRIJD

  Op Zondag 13 Januari 2013 is het cross te Maldegem (ACME).  Wij verwachten natuurlijk iedereen op deze wedstrijd in het St.Annapark te Maldegem. (meer info via www.acmeetjesland.be) !!De wedstrijd begint om 12u30, wij verzamelen om 10u45 stipt aan de racing om dan in groep richting Maldegem te rijden (aan de oude ingang – E.Hielstraat!)  Voor zij die geen vervoer hebben kunnen zich altijd wenden tot de trainers. Wie zelf de verplaatsing maakt: GRAAG OP TIJD VOOR UW WEDSTRIJD AANWEZIG!!!

  Natalie 0497/83.65.08, Kelly 0494/59.38.38, Natasha 0476/82.86.69.

  Uurrooster:

  12u30

  Ben M

  ’06-‘05

  830m

  13u24

  Min M

  ‘01

  1600m

  12u36

  Ben M

  ‘04

  830m

  13u32

  Min M

  ‘00

  1600m

  12u42

  Ben J

  ’06-‘05

  830m

  13u40

  Min J

  ‘01

  1600m

  12u48

  Ben J

  ‘04

  830m

  13u47

  Min J

  ‘00

  1600m

  12u54

  Pup M

  ‘03

  1430m

  13u54

  Cad M

  ’99-‘98

  2450m

  13u02

  Pup M

  ‘02

  1430m

  14u05

  Cad  J

  ’99-‘98

  2860m

  13u10

  Pup J

  ‘03

  1430m

  14u17

  Schol M

  ’97-‘96

  3200m

  13u17

  Pup J

  ‘02

  1430m

  14u32

  Schol J

  ’97-‘96

  4290m

  De Jeugdcommissie 

  07-01-2013 om 10:40 geschreven door RACINGJEUGD


  Categorie:Wedstrijden
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UITSLAGEN ZOTTEGEM
  Ik weet nu niet of er toch jeugdtrainers aanwezig waren in Zottegem, maar indien niet dan is het toch een plezier om te merken dat een aantal van de jeugdatleten (en vooral hun ouders) de weg gevonden hebben om deel te nemen aan wedstrijden. Het komt de atleten alleen maar goed uit, deze wedstrijd telt immers ook mee voor het wintercriterium. 
  14 x RCG vind ik terug in de uitslagen en ik ga eens omgekeerd beginnen. Bij de miniemen dames zullen de 2e jaars Emelie De Caluwe en Jade Van De Velde wel tevreden zijn met hun mooie plaats middenin. 12e pl voor Emelie en een 16e pl voor Jade, dit op een zware omloop en ik vermoed dat vooral laatsgenoemde liever een vlakke omloop heeft. Wel Jade...het PK is op een biljart ! 
  Om de omgekeerde volgorde te blijven aanhouden kom ik dan bij de pupillen heren met 2x een 19e plaats. Bij de eerstejaars zorgde Jarne De Pauw hier voor, bij de tweedejaars was het Sem Schockaert die deze plaats innam. 
  Twee deelnemers bij de oudste pupillen dames dan, waar Laura Servaes zich naar een 27e pl knokte. Maithe De Raeve lijkt me week na week beter te worden en met haar knappe 4e pl mag ze misschien wel bij de outsiders gerekend worden over een maand op het PK? 
  Naar de benjamins heren dan waar we telkens één deelnemer aan de start hadden. Bij de jongsten liep Sander De Pauw naar een 31e stek, Quinten Nijs scoorde bij de oudsten ietsje hoger met een 29e pl. Goed zo mannen!
  Bij de benjamins dames kregen we de grootste aanwezigheid : slechts één eerstejaars, maar die zorgde wel voor de enige medaille van de dag! Hanne Van Hulle liep naar een knappe 3e plaats, proficiat meid! Bij de tweedejaars kwam Louisse Diouff net te kort om dit over te doen. Het werd uiteindelijk een 4e pl voor haar, kort gevolgd door Oona Van Hulle op een 5e stek. Lore Bruynooghe werd 18e, Hanne Coomans 22e en Julie Praet 31e in deze reeks.
  Voor zij die de omloop in Zottegem te zwaar vonden, geen paniek, volgende week krijgen jullie een zo goed als vlakke omloop voorgeschoteld in Maldegem (op die ene heuvel na) Succes!
  UPDATE: Met mijn excuses, maar ik heb het toch kunnen presteren om er eentje over te slaan, en dan nog wel een podiumplaats! Bij de miniemen heren 1e jaars werd Lennert Dewulf maar net verslagen in zijn race om de zege, hij werd knap 2e! (met dank aan de attente lezer )

  Jörgen

  Bijlagen:
  http://zottegem-atletiek2.testvds.com/wp-content/uploads/2013/01/veldloop-Zottegem-6-JAN-2013.pdf   

  07-01-2013 om 00:00 geschreven door RACINGJEUGD


  Categorie:Verslagen & Uitslagen
  » Reageer (0)
  03-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPAGHETTI

  VRIJDAG 25 JANUARI

  in de kantine van onze club

  vanaf 20u45

  Spaghetti

  (er is een vegetarische versie)

  - 7 euro -

  inschrijven via Jörgen (jeugdracinggent@gmail.com) of via het inschrijfblad in de kantine (voor 19 januari)
  [opgelet: aantal plaatsen is beperkt!]
  een organisatie van de Jeugdcommissie

  03-01-2013 om 15:09 geschreven door RACINGJEUGD


  Categorie:Etentjes
  » Reageer (0)
  02-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSLAG WEDSTRIJD TE RIEME-ERTVELDE

  De weergoden, of schrijven we beter regengoden in december, hadden even een goed humeur en toverden zowaar een zonnetje boven het parcours in Ertvelde. Dat het strakke meewind was van Gent naar Ertvelde bleek uit de vlotte opkomst van onze jeugdige crossers.
  Of willen we nog een laatste maal alles uit het jaar 2012 persen en/of de laatste restantjes kerstkalkoen (laat ik dat maar nemen als meest bekende kerstmaal) door spoelen voor we aan de nieuwjaar dis schuiven.
  Aan het sportcomplex de hoge wal kregen we een fraai parcours onder de voeten geschoven. Niet enkel de modder die, na de kletsnatte periode, zich tot enkele stroken beperkte, maar vooral de snedige wind en het selectieve mooie parcours zorgden voor een sportieve scherprechter. Bij de benjamins 05-06 meisjes alvast een pak racing truitjes, maar liefst 10 op een totaal van 47 starters. Een paar verdienstelijke top 10 plaatsen Ritiere Camille en Van Hulle Hanne 8
  e & 9e of net buiten de top 10, 12e Meersschaut Anahita bepaalden meteen de toon voor de collegaatjes later op de voormiddag. Vande Cavey France (20e) Sakwe Naomi (22e) Stevens Laura (30e) De Wispelaere Fleur (33e) Tay Sena (36e) Dargent Maxime (37e) Heylens Bo (40e) deden de nodige ervaring op of spaarden zich voor de grote kampioenschappen later deze winter. Dat kunnen wij ook moeten de meiden Benjamins van 2004 gedacht hebben. Marion Van Hulle prikte met haar 6e plaats op het 950m tellende traject de beste RCG prestatie mee, kort (2”)op de modderige spike hielen gezeten door Diouf Louise (8e) of net geen top 10 voor Oona Van Hulle. Podia moet de ambitie zijn deze winter dames. Leroy Lotte (20e) Bruynooghe Lore (22e) De Wolf febe (26e) Cooman Hanne (27e) Claeys Evy (34e) Cailly Lisa (35e) Praet Julie (41e) zorgden ervoor dat we hier ook opvielen in het ruim veertig tellende benjamin pak. De kleinste grote jongens dan, benjamins kurkjaar 2005-06 5 ratjes maar op het pak van 55 dappere starters. Eentje wist zich vooraan te meten met de rapste rakkers, Verbrugghe Rune flitste als 8e over de meet. Dan is het even vissen in de uitslagpoel om De Bel Tiemen op een 22e Van Hulle Remi 30e De Pauw Sander 44e Deman Stan 48e te zien stranden. Nog minder RCG volk bij de grote benjamins, botteling 2004. Enkel Thor Coenen in het peloton rustig 23e en Dargent Arnaud 39e hielden er de Racing kleuren hoog. Langs deze weg een warme oproep naar elke Benjamin (boy or girl, maar vooral boys) die nu nog volop maar vol plezier aan het trainen is, kom eens naar de wedstrijden, proef de sfeer en de vriendschap onder de clubgenootjes en zet je beste beentjes voor, je zal zien atletiek zal nog een mooiere dimensie krijgen. Vroeg begonnen is… Pupillen dames 2003 over 1150m waar strijders Owusu Beryl en Capa Nilay zich netjes bovenaan het uitslagblad plaatsen met een verdienstelijke 8e en 10e plaats. De Wilde Kaat 20e Leroy Febe 26e en Meerschaut Alyssia 27e hopen week na week een beetje te stijgen in het klassement. Dat het er rapper aan toegaat bij de 2002 pupillen dames kan je ook aan de tijden merken. Had Beryl nog genoeg aan 5’40 om 8e te worden dan moest De Raeve Maite zich reppen om met 5’23 nog net de top tien te vullen. Thienpondt Marthe op een verdienstelijke 15e stek. Maxence Coquyt 27e Servaes Laura 31e Claeys Jolien 40e Cailly Merel 43e waren onze andere trotse crossers. Startshot voor de 2003 Pupillen. 5 ratjes hier die allen in de 2e uitslaghelft terug te vinden zijn, bij afwezigheid van enkele racing sterkhouders, in deze reeks. Van De Walle Pieterjan 18e Stevens Brecht 23e Vande Cavey Henri 27e De Pauw Jarne 29e en Cherlet Robbe zetten weer een mooi streepje bij op hun winter regelmatigheidscriterium.
  Traditiegetrouw veel zwart witten aan de 2002 pupillen start, 9 op een pak van 46 starters. Misplon Jef en Vergison Arne houden de clubkleuren hier het hoogst met een 8
  e en 10e plek. Al hopen beiden allicht op meer na hun reeds knappe winter seizoen, ter herinnering, Arne won de opener in Aalter en Jef kaapte de gouden medaille weg op de Cros cup manche van Roeselare. Pieken waar bijtertje Genbrugge Mathijs ook wel eens zal in lukken, vandaag een 14e plaats. Dan een beleboel RCG atleten die er blijkbaar een ploegkoers van maakten, voorafgegaan door Severens Stijn (zonder *) 22e komen Schockaert Sem, Coene Lars, Vera Bram en Dierckxsens Emiel als 25e 26e 27e 29e over de meet. Lippens Lode 42 sluit de RCG rij. Ze worden groot mama….De miniemen meisjes 2001 waar wedstrijd hogerige Marthe Ingels in een spurtje, in een groepje net achter het podium, toch een verdienstelijke 5e plaats inpikte, al zien grootouders daar vaak nog een paar plaatsjes beter in De Plu Luna 21e Reyntens Marie 27e De Wilde Lotte 28e en Boeyaert Marie 38e vulden hier de RCG deelname aan. Bij de 2e jaars meisjes waren Van De Velde Jade en Coquyt Justine verdienstelijk 20e & 22e De klapper moest dan nog komen, de Pupillen jongens 1e jaar, lees Grand Cru 2001 Maar liefst 5 RCG boys binnen de eerste 13 In de tactische kopgroep maakte vooral Wieter Annaert tempo, maar op de demarrage van Dewulf Lennert had hij geen antwoord, deze liep solo naar de Zege. Dat hij in grote doen is bewees hij ook vorige week in de Cross in Brussel, waar hij een mooi podium meepikte. Wieter, toch ook niet de eerste de beste, moest zich nog reppen om op het podium te komen. Zijn eindspurt, zo berucht bij vriend en vooral vijand, die hij meestal nodig heeft om een gouden plak op te halen, moest hij nu fine tunen om brons veilig te stellen. Matthias Loeys en Cherlet Joost knokten zich dapper naar een 8e en 10e plaats. Ik had het over 5 atleten binnen top 13, Nino Ragolle klief door de wind vlotjes naar nr 13. De Visscher Lorenzo 27e en Van Hautem Midas 40e zagen dat het goed was. De oudste miniemen haalden met Van Poucke Dante 11e Van Lierde Wannes 17e Vera Robbie 22e Verbruggje Natan 26e Biebaut Sander 29e Boghaert Andreas 34e Oushoorn Alexander 37 toch weer een mooie RCG bezetting naar Ertvelde. Om de wijn term, die we hier al veelvuldig gebruikten in deze feest periode, nog maar eens te verheffen Hoe ouder de wijn hoe beter… (al is daar onder kennerskringen al menig discussie over gestreden). Kunnen al onze dappere RCG atleten in 2013 alleen maar verder openbloeien en staan er ons aan de deur van 2013 nog mooie sportieve tijden te wachten.

  Op naar de volgende - dit keer voor u samengevat door RC
               

  02-01-2013 om 00:00 geschreven door RACINGJEUGD


  Categorie:Verslagen & Uitslagen
  » Reageer (0)
  18-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOLGENDE WEDSTRIJD

  Op zondag 30 december 2012 is het cross te Rieme-Ertvelde.  Wij verwachten natuurlijk iedereen op deze wedstrijd aan het Sportcentrum Hoge Wal te Ertvelde. (info via www.asrieme.be )De wedstrijd begint om 12u30, wij verzamelen om 10u50 stipt aan de Racing (oude ingang – E.Hielstraat) om dan in groep richting Ertvelde te rijden!  Voor zij die geen vervoer hebben kunnen zich altijd wenden tot de trainers; wie rechtstreeks rijdt: GRAAG TIJDIG AANWEZIG!

  Severien 0479/35.27.80, Kelly 0494/59.38.38, Natasha 0476/82.86.69.

  Uurrooster:

  12u30

  Ben M

  ’06-‘05

  950m

  13u10

  Min M

  ‘01

  1950m

  12u35

  Ben M

  ‘04

  950m

  13u20

  Min M

  ‘00

  1950m

  12u40

  Ben J

  ’06-‘05

  950m

  13u30

  Min J

  ‘01

  1950m

  12u45

  Ben J

  ‘04

  950m

  13u40

  Min J

  ‘00

  1950m

  12u50

  Pup M

  ‘03

  1150m

  13u50

  Cad M

  ’99-‘98

  2000m

  12u55

  Pup M

  ‘02

  1150m

  14u00

  Cad  J

  ’99-‘98

  2800m

  13u00

  Pup J

  ‘03

  1150m

  14u15

  Schol M

  ’96-‘97

  2800m

  13u05

  Pup J

  ‘02

  1150m

  14u30

  Schol J

  ’96-‘97

  3600m 

  De Jeugdcommissie 

  18-12-2012 om 11:26 geschreven door RACINGJEUGD


  Categorie:Wedstrijden
  » Reageer (0)
  16-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RIBBEKES
  Op vrijdag 14 december organiseerde de Jeugdcommissie een etentje onder de naam " RIBBEKES & WORST op de BBQ". Met zo'n 100 inschrijvingen waren we zeer tevreden, jammer dat er enkelen op het laatste moment forfait moesten geven wegens ziekte.
  Rond de BBQ was het met momenten alle hens aan dek, want de weersomstandigheden hadden we niet echt mee. Wie haalt er nu de BBQ uit midden december ook Toch konden we tijdig iedereen bedienen, de Jeugdcommissie wil dan ook nog eens iedereen bedanken die een handje heeft toegestoken.
  Van zowel de jeugd als de ouders hoorden we achteraf dat "de rebbekes vree goe waren" .... we hebben ons best gedaan en als jullie tevreden zijn, dan wij ook
  We vonden ook nog tijd om enkele foto's te nemen, via DEZE LINK kunnen enkele sfeerfoto's bekeken worden.
  Langs deze weg bedankt de Jeugdcommissie ook nog eens iedereen voor zijn of haar deelname, voor de grote hongerigen onder jullie geven we alvast rendez-vous op 25 januari op de spaghettiavond
            

  16-12-2012 om 14:33 geschreven door RACINGJEUGD


  Categorie:Etentjes
  » Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FEESTDAGEN

                                
  De Jeugdcommissie & Trainers van RCG wensen iedereen FIJNE KERSTDAGEN en een
  GELUKKIG EN SUCCESRIJK 2013 toe  

  16-12-2012 om 00:00 geschreven door RACINGJEUGD


  Categorie:Algemene Info
  » Reageer (0)


  Foto


  Foto

  VOLGENDE WEDSTRIJD


  INDOORMEETING RCG op 23 MAART 2013


  ZOMERKALENDER 2013
  14/04: Oordegem
  20/04: BvV pup/min meisjes Lebbeke (selectie)
  21/04: BvV pup/min jongens Zele (selectie)
  01/05: Aalst
  09/05: Stroppenloop RCG (weg)
  20/05: Gentbrugge
  02/06: Ninove
  08/06: Deinze
  15/06: Lokeren (3x600m)
  29/06: Aalst (PK)
  10/08: Gent-Blaarmeersen
  18/08: Aalst (PK aflossingen-selectie)
  25/08: Gentbrugge
  01/09: Beveren
  08/09: Ninove
  14/09: Maldegem Finale BvV (indien geplaatst)
  28/09: Nijvel - Nat.Crit. (selectie)
  28&29/09 Deinze (PK meerkamp)

  STRATENLOOP 10 VAN WICHELEN: KLIK HIER
  WINTERCRITERIUM
           LINK               

  Foto

  NUTTIGE DOCUMENTEN
 • LIDGELD
 • CROSSCRITERIUM
 • TIPS WINTERSEIZOEN
 • WEDSTRIJDKAARTJE CROSS (vb)
 • PAASKAMP 2013 - INSCHRIJVEN
 • ZOMERKAMPEN 2013 : INSCHRIJVEN
 • ZOMERCRITERIUM
 • WEDSTRIJDKAARTJE - ZOMER (voorbeeld)
 • GEBRUIK JEUGDWEBSITE
 • TIPS ZOMERSEIZOEN

  CONTACT & E-MAIL

  VOOR AL UW VRAGEN, OPMERKINGEN OF SUGGESTIES,
  KAN U TERECHT BIJ DE JEUGDCOMMISSIE:

  jeugdracinggent@gmail.com


  Foto

  FOTOALBUMS WINTER 2012-2013
 • CROSS AALTER
 • CROSS DEINZE
 • CROSS OUDENAARDE
 • CROSS STEKENE
 • CROSS RIEME
 • CROSS MALDEGEM
 • CROSS SCHELLEBELLE
 • PK VELDLOPEN LEBBEKE
 • CROSS LOKEREN
 • INDOORMEETING KAAG

  FOTOALBUMS ZOMER 2012
 • St.NIKLAAS 09-04-2012
 • BEKER VAN VLAANDEREN meisjes-Aalst
 • BEKER VAN VLAANDEREN jongens-Zele
 • NINOVE 06-05-2012
 • AALTER 12-05-2012
 • MEDAILLEMEETING RCG 20-05-2012
 • DEINZE 09-06-2012
 • PROV. KAMPIOENSCHAP OORDEGEM
 • KAAG 02-09-2012
 • PROV.KAMP. AFLOSSINGEN OUDENAARDE

 • JEUGDMEETING OORDEGEM 12-08-2012
 • FINALE BVV MEISJES - LIER
 • FINALE BVV MEISJES (foto's J.Cailly)
 • NATIONAAL CRITERIUM NIJVEL
 • PK MEERKAMP DEINZE 29-09-2012
 • PK MEERKAMP DEINZE 30-09-2012
 • PIERKESLOOP 2012

 • FOTOALBUMS WINTER 2011-2012
 • CROSS AALTER
 • ATLETEN HULDIGING 2011
 • CROSS DEINZE
 • CROSS OUDENAARDE
 • CROSS STEKENE
 • CROSS RIEME
 • CROSS MALDEGEM
 • CROSS SCHELLEBELLE
 • PK LEBBEKE
 • CROSS LOKEREN

 • INDOORMEETING 25/02/2012
 • BK OOSTENDE 2012
 • INDOORMEETING 18/03/2012

 • FOTOALBUMS ZOMER 2011
 • BK VELDLOPEN 2011
 • PIERKESLOOP 2011 (deel 1)
 • PIERKESLOOP 2011 (deel 2)
 • PIERKESLOOP (deel 3)
 • BEKER VAN VLAANDEREN (JEUGD)
 • MEETING ST.NIKLAAS 15-04-2011
 • MEETING AALTER 14-05-2011
 • ARTEVELDE CUP 13-06-2011
 • STROPPENLOOP JEUGD 2011
 • MEETING LEBBEKE 04-06-2011

 • PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP 2011 (PODIA)
 • PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP (WEDSTRIJDEN)
 • JEUGDMEERKAMP ZELE
 • MEETING LEBBEKE 06-08-2011
 • MEETING OORDEGEM 14-08-2011
 • FINALE BVV JONGENS 10-09-2011
 • PK AFLOSSINGEN 2011
 • PK MEERK - BK NIJVEL & LEBBEKE 2011
 • OEFENCROSS BEERNEM 09-10-2011
 • CROSS CUP RELAYS 2011

  UITSLAGEN (eigen organisaties)
 • PIERKESLOOP 2011
 • ARTEVELDECUP 2011
 • STROPPENLOOP 2011
 • PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP 2011
 • CROSS SCHELLEBELLE 20/01/2013
 • CROSS SCHELLEBELLE 22/01/2012
 • INDOORMEETING 18/03/2012
 • JEUGD MEDAILLEMEETING 20/05/2012
 • STROPPENLOOP 2012
 • JEUGDMEETING 24/08/2012

  GASTENBOEK
 • LEUK
 • Fotoshoot
 • 2009!
 • Jeugdsite

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in ons gastenboek!


  Blog als favoriet !  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Archief per maand
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!