Inhoud blog
  • Bewaarmethodes
  • Fruit soorten
  • Fruit & Fruit juice
  • Belang van natuurlijke suikers
  • Project Fruit juice
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Our Technical Lessons

    17-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewaarmethodes
    Hallo,

    Ik heb mij vooral gefocust op het thema fruit, en nu voor mijn laatste berichtje wil ik eens iets anders doen.
    Gelieve met de muis over de tekst in de tabel te gaan, ik kreeg hem niet in een ander kleur.
     UHT   Ultra Hoge Temperatuur: Kort en aan zeer hoge temperatuur verhitten (135°-150°). 
     Steriliseren   Door verhitting alle micro-organismen doden (85°-110°).
     Opleggen in azijn   Door het zuur blijft het voedingsmiddel knapperig en gaat het langer mee.
     Pasteuriseren  Kort verhitten aan maximum 75°.
     Drogen  Het watergehalte uit voedingsmiddelen halen.
     Vacuüm verpakken   Alle lucht weg halen uit verpakkingen zodat micro-organismen er niet bij kunnen.
     Roken   Voedingsmiddelen door rook halen waardoor de bewaartijd verlengd wordt.

    Dit waren de mogelijke bewaarmethodes en die we besproken hebben in de klas, door deze bewaarmethodes te gebruiken blijft het voedsel zo steriel mogelijk!

    Daag.

    17-05-2015 om 21:27 geschreven door Jennifer Pollentier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruit soorten
    Hallo,

    Er bestaan verschillende soorten fruit,
    je hebt exotisch fruit, gedroogd fruit, citrusvruchten, meloenen, steenvruchten en zacht fruit.

    Exotisch fruit: Ananas, avocado, banaan, kokosnoot, lychee, papaya, guave, mango, meloen,.. zijn allemaal vruchten, die hier normaal niet gekweekt worden. Maar tegenwoordig worden ze wel al in glastuinbouw gekweekt.

    gedroogd fruit: Aardbeien, abrikozen, ananas ringen, banaan, blauwe bessen, appel ringen, dadels, vijgen, grote veenbes/cranberry, kersen, kiwi, mango, papaya, peren, perziken, rabarber, pruimen,...
    je kunt bijna elk fruit drogen! Als je fruit droogd i.p.v. vers op te eten, zal je meer caloriën binnen hebben.

    Citrusvruchten: Citroen, limoen, clementine, mandarijn, pompelmoes, grapefruit en sinaasappel.
    Al deze vruchten hebben een verhoogd organisch zuurte gehalte.Ze bevatten ook veel vitamine C.

    Meloenen: Galia meloen, watermeloen, honingmeloen, cantaloupe meloenen, charentais meloenen.

    steenvruchten: Abrikoos, avocado, dadels, pruimen, kersen, mango, nectarine, perzik, waterkers.
    Deze vruchten hebben allemaal een steen in het midden van de vrucht.

    Zacht fruit: Ardbei, braambes, druif, framboos, meloenen, pompoenen, ananas, blauwe bes, cranberry.

    Zo even een overzicht van wat tot wat behoort.

    Daag!

    17-05-2015 om 20:15 geschreven door Jennifer Pollentier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruit & Fruit juice
    Hallo,

    In de lessen techniek leerden we dat het eten en/of drinken van fruit, heel belangrijk is.
    Mijn persoonlijke favorieten zijn: Granaatappels, passievruchten, ananassen, aardbeien en braambessen.
    Ik hou persoonlijk meer van de uitheemse, eerder exotische fruitsoorten, daarvan ook de foto.
    In Turkije stond dit kraam, midden op het strand, uitgesteld en het trok meteen onze aandacht,
    natuurlijk door het feit dat er 'viagra' opstond, je kon er granaatappelsap drinken.
    Granaatappel heeft hetzelfde effect als die chemische, blauwe brol die je kunt innemen (maar dat is dan wel niet lekker).
    Maar buiten dit heeft fruit nog een heleboel andere voordelen, 
    zoals:
             -Je valt makkelijker af door de vetten die afgebroken worden. 
             -Het is gezond
             -Betere stoelgang
             -Het is lekker én nog goed voor je ook
             -Geeft je energie
             -Verbeterd de weerstand
             -En nog zoveel meer,...

    Je kunt er fruitsalades meemaken, milkshakes, smoothies maken (mijn persoonlijke favoriet),...
    En nog een heleboel andere lekkernijen!
    De smoothie dke ik altijd thuis maak bestaat uit: Ananas, mango, kiwi, fruitsap en frambozen sorbet ijs!

    Dag!


    Bijlagen:
    Afbeelding 071.jpg (2.8 MB)   

    17-05-2015 om 18:17 geschreven door Jennifer Pollentier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belang van natuurlijke suikers
    Hallo,

    Suikers zijn koolhydraten, je vindt ze in tal van groenten en fruit, en in andere voedingsproducten.
    De suiker in pakjes zoals wij die kennen, is afkomstig uit suikerbieten, of suikerriet.
    Maar deze suikers zijn niet altijd even goed voor je!
    Vers fruit is absoluut gezonder! Maar net als de chemische opgebouwde suikers, 
    spelen ze ook een grote factor in het ontstaan van overgewicht.
    Natuurlijke suikers hebben een minder directe invloed op je bloedsuikerspiegel.
    Maar vanaf je iets zoets in je mond steekt begint de productie van insuline meteen.
    Eet maximum 3 stukken fruit per dag, en liefst in combinatie met een vet of een eiwit.
    Hierdaar maakt het lichaam minder insuline aan.


    16-05-2015 om 15:02 geschreven door Jennifer Pollentier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Project Fruit juice
    Hallo allemaal,

    We zijn weer bezig aan een nieuw project.
    Deze keer is het een project met hele leuke (en ook lekkere) proefjes.
    Het gaat namelijk over fruitjuice, dat is sap gemaakt van fruit,
    waaruit je natuurlijke vitaminen en mineralen kunt halen.
    Op het einde van dit project zullen wij onze eigen fruitjuice maken in groepjes!
    In mijn volgende bericht leg ik het belang van natuurlijke suikers uit!

    Tot het volgende berichtje! 

    Jennifer

    16-05-2015 om 14:50 geschreven door Jennifer Pollentier  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 11/05-17/05 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 04/11-10/11 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 09/09-15/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs